Buradaki programa göre squat yapsam kaç günde sonuç gösterir? Dolgun bir kalça istiyorum ama squat yapmam gerek. Her gün squat yapacağım. Squat ne kadar sürede işe yarar?günlük squat programı
Günde kaç Squat yapmalıyım? Squat kaç günde etki gösterir?
İdeal bir fizik düzenli bir spordan geçer. Televizyonlarda, çevremizde görüp fiziğine imrendiğimiz insanlar mutlaka vardır. Bu insanların doğuştan bu fiziğe sahip olmayacağını biliyorsunuzdur. Güzel bir fizik, çaba ve hırsın bir sonucu olarak bizlere verilen bir hediyedir aslında. Fiziği oluşturan temel yapı belden aşağı olan kısımdır.
Sıkı bacaklar ve toplu görünen bir kalça kişinin kendisinde görmek istediği önemli bölgelerdendir. Birçok kişi de bu kısımlardan şikayetçi ve özellikle kalçasından memnun olmadığını görüyoruz. Bu bölgeleri de düzenli Squat yaparak çalıştırabilir ve istediğiniz görüntüyü belli bir zamandan sonra elde edebilirsiniz.
Dolgun Kalça İçin Günde Kaç Squat Yapılmalı?
squat kaç günde etkisini gösterir?
Dolgun bir kalça için, ağırlık olması şart değil. Düzgün bir şekilde bacaklarınızı omuz hizasında açın ve ayaklarınız karşıya bakacak şekilde dursun. Kalçanızı sıkabildiğince sıkıp, sırtınızı belinizde çukur oluşturmuşçasına dik bir hizaya getirin. Ardından bu pozisyonu bozmadan, bir sandalyeye oturur gibi çökün ve tekrar kalkın.
Çöküp-Kalkma hareketi esnasında ayaklar ve yüz karşıya bakmalı ve ayakları olabildiğince oynatmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu hareketi günde 3-4 set, 12 tekrar şeklinde yapılmalı ve gelişime göre kendiniz arttırmalısınız. Her gün squat yapmak büyük fayda sağlar.
Squat Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?
squat ne kadar sürede işe yarar?
Squat, düzenli ve aksatılmadan yapıldığı taktirde ilk 1-2 ay içinde gelişimi belli etmeye başlar. Yanına ek olarak dayanıklılık antrenmanları eklerseniz bu süre daha da hızlanır. Fakat abartıya kaçarsanız kaslarınız tehlikeye girebilir ve gelişim yerine gerileyebilirsiniz.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gün değil 3 ayda fark gözükür squat sonuçta bir vücut geliştirme hareketi 3 aydan önce etki göstermez daha kısa süre diyenlere inanma ya da dene gör en iyisi
Her gün squat yapılmaz. Buradaki program uygun değil buna. Haftada 2 gün yapman yeterli 4 set 12 tekrar 1 dakikalık dinlenmeler ile kendi ağırlığında yap.
hayir devam ediyorum şu an 2. haftadayim cidden gozle gorulur degisiklikler oldu ama her gun sayiyi arttirarak yap bide sadece squat degil baska hareketlerde yapiyorum fitness programi uyguluyorum
Şimdi beni iyi dinle, taş gibi bacakların mı olsun istiyorsun? Banane mk demiycem iyi dinle, bir yer bulup yağ oranını ölçtürüyosun, yüzde15-20 arası ise sıkıntı yok, az ise artıracaksın cevizle bademle sütle vs. fazla ise eriteceksin, sonra hardcore bacak çalışıp bolca protein alacaksın. Düzenli çalışacaksın ama ve vazgeçmek yok. Netten yutubdan bir sürü video bulabilirsin sadece sukuat yok. Sonra bir bakacaksın robertocarlos gibi bacakların var. Bana da dua edeceksin. etmesen de olur tabi. Tşklr.
Ben başlamıştım buna 1 ay önce ve 6 günde diz kapagimin tam ust bölümü şişmeye başlamıştı cok güzel bişey ama ondan sonrası bana çok yorucu geliyordu bıraktım şişlikler gitmeye başladı
bide pilateste brezilya kalcası hareketi var onu yap ama en az 1 ay çok yaparsan etkisi olmaz pilates hergün yapılır ama diğer sporlarda kas gelişimi için 1 gün yapıp 1 gün dinleme gerekiyor
En az bir ayda. Hatta yaptıgın zaman bacakların sertleşecek. Kaslar çalışıyo ama 1 alırsın. ilk 5 gün çok yorucu bacakların çok ağrıcak ama sonra alısıcaksın
Sirf squat yaparsan kaslaein cok agrir hareket edemezsjn dolayisoylada bir ise yaramaz. spor salonhndaki hocalardan birine sor.(spor salonuna gitmiyorsan bile gidip sorabilirsin)
Squat hakkında tüm sorularınızın cevapları burada https://squatgirl.com/squat-hakkinda-soru-ve-cevaplar