Selam gençler internet sitesinde bir kaç spor aleti aldım spora başlama kararı aldım daha henüz gelmedi ürünler diyet ve sporla birlikte sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi ve vücudumu şekillendirmeyi düşünüyorum sizce günde kaç saat spor yaparsam sağlam sonuç alırım bütün gün evde boşum bebişim var kızım ona bakıyorum zaten o oyun oynadıgı vakitte vs kaç saat yapayım saatten yana sıkıntı yok..Günde kaç saat spor yapılmalı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılsporuna göre değişir. Fitness ayda 1 saat, pilates haftada 2 saat yapılır. Yoga günde 4 6 saat yapılabilir.
Türk halkının spordan görüp de spor kategorisine girmeyenleri saydım. Sporcu deyip de havagazı olanları saydım. Şimdi gelelim GERÇEK SPORLARA:
Sezon öncesi günde 2 idman en az. Sabah idmanı kondisyon ve ağırlık, çok sert geçer. Aç karna yapılır. Akşam antrenmanı temposu düşük ve eğleneceli geçer. Oyunlar oynanır mesela. Teknik taktik yeni gelenlerin adaptasyonu akşam saat saatlerinde sağlanır ve 2 -4 saat arası sürer.
Sezon zamanı ise gün aşırı 4 saat. 3 saat teknik taktik 1 saat ise ısınma.
Sakatlıktan çıkış ve fizik tedavi sonrası ise 1 saat hafif çalış 1 saat yat şeklinde gün boyu.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yeni başlayanlar haftada 3 gün orta seviye sporcular için 4 gün ideal ilet seviye sporcular 5 ila 6 gün ve bu günde ortalama bir buçuk saati geçmemeli biz yeni başlayanları bu yöntemi uygulatıyoruz
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
140
Cevap
195Cevap
+1 yılSpor dediğin şey fitness ise dünyanın her yerinde salonda ayda 1 saat çalışıyor.
Eğer spor dediğin şey hani profesyonel olarak yapılan, müsabakalara gidilen, ligleri olan GERÇEK SPOR İSE günde 2 saatten fazla çalışılmamalı (kamp zamanı ise 2 saat toplam 3 kere)
Bizler bile 30 dk ısınma oyun, 1.5 saati 30 dk giyinme, kuşanma, dinlenme, su içme olarak idman yapıyoruz ki ben bu tempo ile 2 kere sporcu olarak olimpiyat gördüm 1 kere de antrenör olarak.
Senin toplam 2 saat çalışma dediğin 40 tane toplam settir. Isınma hareketleri ve oyun da içinde yoktur. Koçun da sana setler arası 1 dk dinlen demiştir. Sen de toplam 40 dk dinleniyorsundur.
Fitness'ın spor olup olmadığını da, senin yaptığının sağlık olup olmadığını da, antrenman programının doğruluğunu da mantıklı açıklamalar ile anlatırım ;)31 Yorumla
+1 yılBrom her tipe bünyeye sağlık durumuna göre değişir bu.. ben mesela 4 gün basarim salonda agirligi diğer günler 45 dk yuruyus yaparım. .
Yaptığın antrenman max 1 saati gecmemeli en ideali budur.. ertesi gün off diğer gün spor seklinde tam vücut ta calisabilirsin tabı plates vs serpistirilir..
Sıkıntılı oldugun bölgelere göre antrenman programı yazılır.. kaç gün spora gelebilirsin sağlık durumun kg ve boy orantılı gitmek gerek.. yani öyle kafana göre spora girme mutlaka salonda ki hocalar deneyimli olsun brom00 YorumlaBaşlangıç için 30 dk idealdir. Daha sonra ya antrenmanin şiddetini arttirirsiniz ya da süreyi 1 saate tasirsiniz. Her iki durumda da başlangıçta dikkat etmeniz şarttır. Salonda çalışmaya göre evde çalışmak daha yuksek oranda sakatlanmaya sebep olmaktadır
10 Yorumla
+1 yılAra da 1 ay falan tembellik ediyorum ama sonra dümeni sağlığa kırıp yine haftada en az 3 gün 6 km. tempolu yürüyor arada şu belediyecik spor aletçiklerimizde 15 dk.cık kültür fizik yapıyorum:) Şu ara yine akşamları düzenli yapıyorum.
Cildimden nefesime kadar olumlu faydalarını her zaman gördüm zira..10 YorumlaAntrenmanları üst düzey futbolcular 20 dk ısınma 1 saat antrenman şeklinde yaparlar haklısın ama
1. gün oyun oynarlar,
2. gün taktik teknik çalışırlar,
3. gün rakip analizi yaparlar,
4. gün video antrenmanı yaparlar,
5. çabukluk ve çeviklik antrenmanı yaparlar,
6. gün kaslar sakatlanmasın diye kas geliştirme yaparlar,
7. gün genelde tatildir ya da saunada, buz odasında kaslarına bakarlar.00 Yorumla- Spor konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılKişiden kişiye, spordan spora değişir. Çalıştığın işe göre de değişir bu. Ben haftanın 6 günü salondayım. 50 dakika ağırlık çalışır, 30 dakikada koşu bandında yürürüm. Tek bölge çalışmayı seviyorum. Ancak vardiyalı ve uzun mesaisi olan işlerde çift bölgeye geçebiliyorum ve haftanın 3 günü gidebiliyorum.
00 Yorumla Ben effektif spor yapmaktan bahsediyorsak en fazla 40 dakika dayanabiliyorum. Ondan sonra bittim zaten knockout 😂 gecen yarim saat boyu kostm. Zor ayaklandim ya. 1 saat diyosunuz da. 40 dk spor 25 dakika kas gevsetme hareketleri olur bende. Ha birde 15 dakika ayak masaji falan :D
00 YorumlaŞu sorularından dolayı depresyona girip yemeğe sarıyorum, yapmasana şunu ya 🥺
Spor salonuna gitmeyi sevmiyorum. Çok sıkıcı geliyo 🤢
Onun yerine evde ve dışarda bişiler yapmaya çalışıyoruz işte 🤧00 Yorumla
+1 yılHer gün yapma. Kaslarının gelişmesi için haftada 2 gün dinlenme ver kendine. Güzel hatlara sahip olmak istiyorsan antrenmanlarını koşuyla destekle 👍🏿
10 Yorumla
+1 yılGeçtiğimiz 2 ay ortalama hergün 1saat yaptım. Sonra hem istediğim forma ulaştım hemde biraz hasta olduğum için araya başka şeyler girdi, 1-2 haftadır yapmıyorum. Tekrar başlamak şart.
14 Yorumla- +1 yıl
Bende sizin gibi normal üyeyim. Hiçbir özelliğim yok.
Her spor branjının kendisine göre programı vardır. Mesela boksörler 2 saat antrenman yapar, fitneescilar ise 50 dk. Fazla çalışmak fazla gelişmek değildir. 1 saat programlı bir biçimde antrenman yapman yeterli
11 YorumlaYapmiyorum lanet olsun kilo adimi da direk basenden nefret ediyorum ust kismim cok zayif bir deri bir kemik kilo almak offf cok kotu ust taraflara gitse keske
00 Yorumla
+1 yılHaftada 3-4 gün ağır spor yapıyorum
Programım :
1 saat koşu + 45 dakika bisiklet + 1 saat yüzme.
Haftada 1 gün halı saha maçı.
Ramazan dolayısıyla ara verdim :(00 Yorumlayapıym diyorum tayt faln bile giyinyorum müzik de hazr tam başlıcam bir üşengeclik vazgeciyorm canm istemiyo bikaç kere denedm böyle artk denemiyorm bile
00 Yorumlaspormu? ben yuruyen kaldırım ıstıyorum dıye boşunamı bagırıyorum,kendımle celışemem:))
bugun en az 1 kg ter attım t-shırt um sırılsıklamdı, daha ne sporu olacak alnımızın terınden baska00 YorumlaHer gün spor yapmıyorum. Yaptığım zamanlar da 40-45 dakikadan fazla sürmüyor.
31 Yorumla- +1 yıl
İdeal süre kesinlikle
+1 yılSpor dediğin fitness ise 1 saatlik Fitness’ı ayda 1 kere yapabilirsin ama günlük yaparsan öldürücü sorunlara sebep olur
10 YorumlaHer sabah ise yuruyerek gidiyorum Aksamda yorgun argın yuruyerek dönüyorum spordan sayilirmi 😊😊 birde hayatımda asansore yer vermiyorum
10 Yorumla
+1 yılUyku harici full spordayım sayılır.. (Beyin jimnastiği yapmaktan üçgen bir beynim olacak neredeyse ;))
13 Yorumla- +1 yıl
Beyin jimnastiği
Güzeel..:))) - +1 yıl
"Beyin ne işe yarar?" sorusuna "gapıcıdır öğretmen bey" diyen teyze gibi bir cevap olacak ama:
Güzeldir beynim benim :)) (Tevazu da bildiğin gibi değil görüyorsun :)) - +1 yıl
(Öyle böyle değil hemide...)
+1 yılben en az 3 saat yapıyorum ilerideki caanım mesleğim dolayısıyla
04 Yorumla
Soran+1 yılNe mesleği ki
- +1 yıl
polis ya da hava kuvvetlerinde subay
Soran+1 yılNe hareketler yapıosn
- +1 yıl
belli başlı saatlere göre değişen hareketler var mesela sabah uyanınca sabah gerinmesi öğle saatlerinde 3 saatlik spor ve yoga akşamüzeri koşu ve ardından o gün hangi dövüş dersim varsa o akşam yüz boyun sırt kol hareketleri ve boy uzatma egzersizleri yatmadan önce uyku öncesi gerinme
Saat olarak değil de set olarak çalışmalısın nasıl aletler aldn
04 Yorumla
Soran+1 yılDaha yeni ya ufaktan başlim dedim dambıl ip bisiklet aleti var zaten birde şey kendine çekip kollatı geliştiren sey var ya ondan son olarakta direnç bantları
Soran+1 yılSetten bile haberim yok bak bunları öğrenmek için sormustum teşekkr ederim
+1 yılSpora göre branşa göre değişir Yürüyüş koşu başlangıç olarak ortalama 1 saat yapmak yeterli olacaktır
00 YorumlaHer gün koşu bandında 1 saat ağırlık kaldırımında 30 saat ve diğer aletlerde 20 dakika olarak toplam 3 saat spor yapıyorum.
04 Yorumla
+1 yılFitness bir spor değildir. Fitness bir intihardır. Dünya Olimpiyat Komitesi bunu söylüyor! Yapmayın şunu, yapıyorsanız da spor demeyin.
00 Yorumla1gün aralıklı yapmak yeterli. Saati olmaz bunun programın olur ona göre yaparsın programı nekadar zamanda tamamlarsan artık.
01 Yorumla
+1 yıl15 20 dakika önceden 4 saate kadar yapardim kix box taekwondo falan. Simdi sadece sınav çekip mekik çekip formunu korumaya calisiyorum
00 Yorumla
+1 yılSakatlanmadan önce haftada 10 saat kadar yapıyordum. Şimdi dizimi kıvıramıyorum. Spora tekrar nasıl başlarım bilemiyorum. :(
00 Yorumla
+1 yılYaptığım spora göre değişiyor. Sporun günüm gelmez voleybol oynuyorum o günler bir 4-5saatibıluyor ama normal de 2 falan
00 YorumlaDün 90 dk yapmışımdır.
Bugün 20 dk falan.
(Spordan kastım her türlü aktivite.. Yürüyüş %95'ini oluşturuyor.)00 Yorumla
+1 yılFazlaca samimiyetsiz bulduğum soru. Ciddi ciddi yapan varsa onları da samimiyetsiz buluyorum. Gelme yanıma şş sus tamam
00 Yorumla
+1 yıl1 saat 50 dk İle 1 Saat 30 dk arasında değşiyor Haftanın 4 gunu bu sekılde Gerı kalanında 40 dk cardıo yapıyorum
00 Yorumla
+1 yılYapıyorum hafta içinde okulda basketbol hafta sonunu da sahada futbol günlük ortalama 1.5 - 2 saat yapıyor oda.
00 YorumlaSporcu olduğum için çok sık spor yapıyorum.Haftalık 10 saati buluyor.Günde 2 ya da 3saat çalışıyorum.
00 Yorumla
+1 yılSpor salonunda 1.5 saat spor ve 1 saat yürüyüş bence çok fazla çok yakında top atarsin dikkatli ol
10 YorumlaYürüyüşte bir spor olduğuna göre ortalama bir ile bir buçuk saat spor yapıyorum demektir İstanbul yedi tepe malum.
00 Yorumla
+1 yıl24 saatlik dilimde fırsat bulduğum her dakika yapma niyetindeyim ben.😍
00 Yorumla
+1 yılGecen hafta iki kere spor yaptim.
Ucuncuyu de bugun yarin insallah yaparim..00 Yorumla
+1 yılSporun ağırlığına ve senin günlük rutinine göre değişir
00 Yorumla45 dakika 1 saat arası öneriyorlar fazlasının yararı yokmuş diyorlar ama benim de 1.5 saat sürüyor.
00 Yorumla- Spor konusunda 585 cevap paylaştı.
+1 yılNe yaptığına göre değişir. Ben 1.5 saat yapıyorum ama 3x5 şeklinde. Dinlenme süresi uzun o yüzden
00 Yorumla
+1 yılYeni başlayanlara yarım saat kardiyo bir saat de aletlerde çalıştırıyorlar bana öyle yaptırmışlardı
00 Yorumla
+1 yılSağlık için haftada 3 gün 30-45 dakika
Kilo vermek için en az 4 gün 45-60 dk spor yapmak gerek00 YorumlaSalona gittiğimde en az üç saat. (Haftanın üç günü)
Kendim antreman yaptığımda ise 1 saat. (Haftanın iki günü)00 Yorumla
+1 yıl0 saat
Sadece yiyip içip oturuyorum ders çalışıyorum!00 YorumlaYa ben odadan odaya gitmeye üşenen insanım, ne demek kaç saat spor yapıyorsun? 😒
00 Yorumlabu aralar 1 saat ama kış döneminde 2 buçuk saat filan
00 Yorumla
+1 yılÖzel spor yapmıyorum 4 gün idman hafta sonu maç zaten arada boş zamanlarımda ip atlıyorum falan yarım saat
00 YorumlaBen cardio ile birlikte 1.5 saat antreman yapıyorum
00 Yorumla
+1 yılFitness yaparsan vücudunu sıkılaştırabilirsin. oda 1 veya 1.5 saat sürer
00 Yorumlasadece bacağı değil her yeri çalıştırmalısın. Kardiyo dahil günse ideal zaman 2 saattir.
00 Yorumla
+1 yılyetişkin bir insan spordan ziyade en basiti günde en az 10.000 adım yürümeli..
00 Yorumla- Spor konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılevde yarım saat günlük egzersiz yaparım,arada bir yürüyüş yapıyorum.
00 Yorumla Ramazan dolayisiyla yapmiyorum. Normalde bir kaç saat yapmaya çalişiyordum..
00 Yorumla
+1 yıl3 saat yürüyorum ev işi filan derken zaten fazlaca spor yapmış oluyoruz ki :)
00 Yorumla
+1 yılHaftada 3 gün, bende aylardır fitness yaptıgim için biliyorum, haftada 3 gün yap ve 1 gün aralıklarla yap çünkü dinlenmesi gerekiyor. Ben salı perşembe ve cumartesi yapıyorum.
00 YorumlaSadece kosu mu kalca calisiyo musun ayrica 1 saat spor icin idealdir gun asiri yapilir
15 Yorumlabazı günler 4 bazı günler 5 değişiyor yorgunluguma baglı.
00 Yorumlaspor yapmaya ihtiyacım yok :D
önceden yürüyüş vs yapardımda şimdi hiç bir şey yapmıyorum .01 Yorumla
+1 yılNapıyon len salonda kamp mı kuruyorsun? En fazla 1 saat sürmeli. 😂
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEhuhehuh
- Devamını Gör (275)
Devamını Gör(320)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi