Omicron vaka sayılarının bu ay itibariyle 100 bin olması bekleniyor. Bu nedenle ülkemizde tekrardan pandemi tedbirlerinin getirilmesi gündemde. Bakanlık tarafından yeni yol haritası hazırlanmaya başladı. Bu haritaya göre;
Restoran, kafe, sinema ve tiyatrolarda yüzde 50 kapasite kuralı yeniden uygulanacak.
Okullarda yarıyıl tatili öne çekilecek.
KScanlar corona vakalarının artması hakkında ne düşünüyor merak ediyoruz. Vaka sayılarının azaltılması için katı kurallar gelmeli mi? Görüşlerini bekliyoruz.Omicron vaka sayıları arttı.
Pandemiden kurtulmamız için katı kurallar gelmeli.
A seç
Hayatı yaşanmaz kılan katı kurallar geri gelmemeli.
Vakalar artıyor: Mekanlarda yüzde 50 kapasite kuralı ve okulların tatil edilmesi gündemde! Sizce katı kurallar gelmeli mi?
108
63
Görüşünü yaz
63Kız Görüşü
108Erkek Görüşü
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63108
Illecebrous | Sağlık & Diyet konusunda 727 görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Aşıyı zorunlu hale getirmek varken bunlar saçma! Okulların kapanması ise gereksiz virüs okullardan yayılmıyor O kadar mühimdi madem Yılbaşı gecesi taksimde milleti dışarı salmasalardı ne maske ne bir şey Ayrıca maddi olarak bittik ülkece yemez kapanmaya gitmek
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
joeblack18 | Sağlık & Diyet konusunda 2,5b görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Bir kere eski kuralların geri geleceğine katiyen inanmam ben..
Ama aşısızlar veya 3. doz aşısızlar ciddi risk oluşturuyorlar. Bunlara bir kısıtlama gelmeli ve maske mesafe işi ciddi derecede kontrol edilmeli
3. doz aşısızlara kısıtlama için erken değil mi? Herkese çıkmadı henüz, çıksa da insanlar hemen yaptıramıyorlar. Bence 2 doz olmayanlara gelsin ama 3 doz için erken.
@keremm007 aşısızlar ve kendini deneme tahtası yapmak istemeyen 3. dozsuzlar, aşılılar ve 20 doz da olsa vurulmaya hazır olan cahiller de corona oluyor ve hastalığı yayıyorken ne risk oluşturuyor olsunlar
@Ahdefefa Bende öyle biliyorum yanlış değilsek tabi. Aşılar daha faz aşamasını tamamlamış ileride ne gibi bir hastalığa yol açacak bilmiyoruz bile. Sürekli aşı dozu çıkartıp duruyorlar. İnsanları yan etkisi bilinmeyen aşılarla kurtarmaya çalışıyorlar. virüs sürekli gelişiyor durdurlamıyor. Bana göre virüs aşılarla falan bitmeyecek kendi kendine yok olup gidecek.
@Ahdefefa Aşı olmayanı eve hapsedecekler artık düzen böyle
biradetmehmet | Sağlık & Diyet konusunda 3,8b görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Tedbirleri ve uyarıları dikkate alarak kontrollü bir şekilde yaşamaya devam
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
azelcan | Sağlık & Diyet konusunda 591 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Keşke herkes omicron diyerek milleti korkuttukları o en hafif koviti atlatmış olsa. "Bir yıl önce Covid – 19’a yakalanan, Pirogov’ta tedavi gören hastaların % 99’un bağışıklık sisteminde kalıcı bir artış gözlemlendi. 600 kişi arasında sadece üçünde antikor düşüşü var ve bu düşüş kritik düzeydeki seviyelere ulaşmış değil. Bu bilgi aynı zamanda dünya genelinde birçok klinik tedavi uzmanlarının yayınlamış olduğu çalışmalarda da yer aldı.
Doç. Atanasov konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Hastalığı geçirmiş olan bir kişi "anti – SARS – Cov2” tipinin tüm antikor sınıfını taşırken, farklı aşılar sadece belirli bir IgG sınıfı üretir. Bunları hızlı müdahale için özel birimler olarak adlandırabiliriz, veya “denizaltıcılar”, “paraşütçüler”, “iç birlikler” gibi isimler de kullanabiliriz. Mevcut aşıların göz, burun ve bağırsak kısmında, yani giriş kapısında (sınırlarda) “istilacı” virüsü önleyen ve kan dolaşımına ulaşmasını engelleyen “sınır muhafızları” olarak adlandırılan IgA’nın “üretimini” sağladığı kanıtlanmamıştır.
Virüse yakalanan bir kişinin, aşı olan ve bir süre sonra yeniden aşılanması gereken bir kişiye nazaran çok daha hazırlıklı ve etkili bir orduya (yani tüm ordu birimlerine) sahip olduğu yapılan incelemeler sonucunda kanıtlanmıştır." Doç. Petır Atanasov. Hastalığın bitmesi gerek, kapatmalar boşuna. Zaten ekonomik durum yeterince zorluyor.
Kapanmanın, katı kuralların olması gereken zaman en baştaydı. Dünya Sağlık Örgütü saçma sapan açıklamalar yapmak yerine olayın ciddiyetini tüm dünyaya kavratsaydı belki tüm ülkeler birkaç hafta kapanma ile çözülecekti. Ama Türkiye başta olmak üzere tüm ülkeler bu virüs yayılsın diye çabaladı. Yayılmaması için yapılan çalışmalar, yayılsın diye gösterilen çabaların yanından bile geçemedi. Artık amaç korku salmak mıydı, aşı ve ilaç piyasası ile paraları cukkalamak mıydı yoksa iyimser bakıp insanları biraz evlere kapatıp doğayı temizlemek miydi (egzoz gazlarının azalması başta olmak üzere doğada bir temizlik oldu açıkçası) bilemiyorum ama böyle bir çabanın olduğunu fark etmemek imkansız.
Şahsen ben de başlarda kapanma ve önlemleri destekliyordum. Ama artık iş çığırından çıktı. Covidden 1000 kişi ölmüş diye korktuğumuz günlerden 5.5 milyon ölüme 300 milyon vakaya ulaşılmış bir dönemdeyiz. Bu saatten sonra alınabilecek hiç bir önlemin işe yarayacağına inanmıyorum açıkçası..
En çok korku pompalanan varyantı omicrondu. şu an omicron en hafife alınan oldu.
Şahsi görüşüm, maske konusunda hafifletmeye bile gidilebilir. Açık havada kullanma zorunluluğu kaldırılmalı, kişinin kendi keyfine bırakılmalı, kapalı ortamlarda zorunlu olmaya devam edilmeli.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Клвдияивановна | Sağlık & Diyet konusunda 202 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Ben 5 dedim Evet geçen sene Hadi pandemi ilk zamanları biraz daha ölüm oranları fazlaydı sokağa çıkma yasağı hakları falan filan vardı Şimdi ise Artık insanlar aşılı sadece ve sadece belirli sınırlamalar getirilirse biraz daha önüne geçilebilir diye biliyorum ama eski sert kuralların geri gelmesinin artık hiçbir şekilde anlamı yok özellikle şu son çıkan omicron varyantı bulaşma oranı Evet çok fazla aşırı yüksek ama ölüm oranları eskiye göre daha az mış yani Bu da demek oluyor ki artık Corona etkisini yavaş yavaş kaybediyor zaten Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamaya göre Ekim 2022 den sonra artık yerini grip veya soğuk algınlığı gibi bir hastalığa bırakacağı da söyleniyor Yani artık bademinin Sonuna Geldik gibi bir şey
"Hayat yaşanmaz, katı kurallar gelmesin" diyenlerin akıllarını, fikirlerini, zikirlerini, ırzlarını, ırklarını, cibiliyetlerini, beyinlerini, sülalesinde doğum yapıp da eğitim vermeyen tüm kadınların, çocuklarının eğitimlerini vermeyen tüm babaların...
Yasakları aşı için zaman kazanmak yaptık dediler aşı bu kadar etkili ise neden hala yasak geliyor :D Cidden çok saçma olacak bu dünya ya resmen insanları amip yerine koyuyolar ve haklılarda :D
Bu ülke de bu ekonomi ile birinin dukkanını kapatırsanız o insan intihar eder artık o yüzden vebalini almak isteyen yasaklasın.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
OzgurGüneş | Sağlık & Diyet konusunda 359 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Bence kesinlikle gelmeli insanlar maskeyi aşı olduk işte diye düşünüp kullanmaktan vazgeçtiler buda yeni Omicron varyantının işini kolaylaştırdı, şu an bulaşması için 3 metre bile yeterli en tehlikeli yerler kapalı mekanlar bunların içinde ise birincisi asansörler valla yüreği yeten asansörlere maskesiz binmeye devam etsin...
Kurallar gelince ne oluyor millet daha aşı olmaya gitmiyor aşı desen yok kapanma desen ne olacak hep böyle sürecek aşı olunmuyorsa kapanmasın hiçbir yer çoğu herkese bulassin bağışıklık kazanilsin ya aşı ya bu başka türlü zaten daha beter oluyoruz kimse kusura bakmasın
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Redamancy-4 | Sağlık & Diyet konusunda 3,5b görüş paylaştı.
Master
4 ay
Gelmeli bence bahar yani şöyle 1 dört ya da beş ay boyunca kapanma filan olsun Kısıtlamalar gelsin bunu üzülerek söylüyorum ama eğitim online eğitime geçiş yapsın yurtdışında yaşıyorum şu anda burada vakalar yine artmış durumda elvis online eğitime geçtik tekrardan geldi Türkiye de geçen sene bu kadar vakalar yokken aşırı kısıtlama vardı bu sene daha çok ama hiçbir kısıtlama yok insanlar aşı olmuyor.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
3 Kişi
majestetuncay | Sağlık & Diyet konusunda 5,8b görüş paylaştı.
Master
4 ay
bence daha da gevşetilmeli.. çünkü bakıldığında evet vaka sayısı artıyor ama ölüm oranı azalıyor.. bahsi geçen rakamlar gripten ölenlerden daha fazla değil.. bu hastalıkla mikropla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.. kapanarak kapatarak çözülmeyeceğini iki senelik süreçte gördük.. hem ekonomik hem de psikolojik olarak zarar görmeyen sayısı yok denecek kadar az..
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
MustiEmre | Sağlık & Diyet konusunda 145 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Katı kural gelecekse aşı olmayanlara gelsin bu görüşümü beğenmeyen olacaktır ama 2020'nin Kasım ayında dedemi kaybettim koronadan hemde hiçbir kronik rahatsızlığı yokken. Ne tansiyon ne şeker hiçbir şey yok. Aşıda olmadı üstelik.
Ben aşılıyım bana bir şey olmaz da dememek gerekiyor çünkü etkisi belli bir süreden sonra bitiyor. O yüzden hepimiz bu konuda tedbir alalım ki sıkı tedbirler uygulanmasına gerek kalmasın
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Gizli Üye
4 ay
Plandemileri batsın, kendileri lüks içinde yaşarken mikrop onlara bisey yapmıyor? Ne hikmetse virüs gariban halka saldırıyor? Ortada bi grip salgını var olay bu ama o kadar simartildiki bu mikrop mikrop bile kendini üst sınıf sanmaya başladı insanlık bilimden uzaklaştı ve birileri insanlıkla çok pis oynuyooo
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Gizli Üye
4 ay
Ben yasak gelmesine karşıyım. Yasaklarda bir çok şeyden geri kaldık. Peki neden? Vakalar azalınca yasakları komple kaldırmak için mi? bir çok insanın ve şirketin işi sekteye uğradı kapanan yerler oldu ve boşu boşuna. Vakalar bitmeye yakınken komple her yeri açmak neyin kafası ve bu kısır döngüye 2 3 defa soktular bizi. Bundan sonra yasak gelse de uymam.
Hükümet ne yapsa yaranamıyor:) Kısılama geliyor "Aaaa ne bu böyle... " oluyor. Kısıtlama yapılmıyor "Aaaa şhmal var" oluyor. Bizim halkımız ne istediğini bilmiyor. Kişi kendisini koruyacak "maske mesafe hijyen"; vatandaş ihmal ediyorsa develt ne yapsın? herkese " polis mi atasın :)
@Hello_kittybaby diyosun... Oldu olacak kimse çalışmasın herkese maaş bağlasın. zaten yeterince kıyak geçiyor hükümet
fantastikadamm | Sağlık & Diyet konusunda 69 görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Bunca zaman katı kurallar uygulandı da ne oldu üç aşağı beş yukarı sonuç aynı. Bırakın insanlar oto kontrol yöntemi ile sağlığını denetim altına alsın. Daha fazla yaşamak istemiyorum diyen varsa da sağlık bakanlığı acil şifalar diler.. 😂😂
çok katı kurallar gelmelidir elbet de yine evlere kapanmak şart artık dünya bu düzene alışmalı salgın hayatımız da çözüm de zorlaşıyor uzun bir süre kapalı kalmalı her yer ya da yeni dünya düzeninde yerimizi almalıyız
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
UDixon2 | Sağlık & Diyet konusunda 143 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Eve kapatacaksan en başında yapacaktın 2 hafta kadar o zaman daha iyi olurdu. Şimdi yapmanın bir manası yok. İnsanlar evde kalmanın acısını daha çok çıkartırlar. Maske Mesafe ve Temizlik bir de polis kontrolü olsa tamam
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
dark_men | Sağlık & Diyet konusunda 52 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
katı kurallara gerek yok maske ve mesafe'ye dikkat ederek yaşama devam edeceğiz. toplu taşımada %50 kuralı uygulanamıyor bu yüzden başka yerde uygulamaya gerek yok. okullar tekrar online eğitime geçebilir gerekirse..
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Vakalar artıyor: Mekanlarda yüzde 50 kapasite kuralı ve okulların tatil edilmesi gündemde! Sizce katı kurallar gelmeli mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63108O kadar mühimdi madem Yılbaşı gecesi taksimde milleti dışarı salmasalardı ne maske ne bir şey
Ayrıca maddi olarak bittik ülkece
yemez kapanmaya gitmek
Ama aşısızlar veya 3. doz aşısızlar ciddi risk oluşturuyorlar. Bunlara bir kısıtlama gelmeli ve maske mesafe işi ciddi derecede kontrol edilmeli
3. doz aşısızlara kısıtlama için erken değil mi? Herkese çıkmadı henüz, çıksa da insanlar hemen yaptıramıyorlar. Bence 2 doz olmayanlara gelsin ama 3 doz için erken.
@keremm007 aşısızlar ve kendini deneme tahtası yapmak istemeyen 3. dozsuzlar, aşılılar ve 20 doz da olsa vurulmaya hazır olan cahiller de corona oluyor ve hastalığı yayıyorken ne risk oluşturuyor olsunlar
Yayıyorken neden risk oluşturuyor olsun aşısızlar
Aşı bulaşmayı önlemiyor ki sadece hafif atlatmana yaramıyor mu?
@UDixon2 madem öyle neden aşısızlar rüsk oluşturuyormuş
@Ahdefefa aynı şeyi söylüyoruz zaten sakin :D
@UDixon2 tamam kanka. Ama çok kızdırıyorlar beni 2 sene geçti hala aynı kafalst
@Ahdefefa Bende öyle biliyorum yanlış değilsek tabi. Aşılar daha faz aşamasını tamamlamış ileride ne gibi bir hastalığa yol açacak bilmiyoruz bile. Sürekli aşı dozu çıkartıp duruyorlar. İnsanları yan etkisi bilinmeyen aşılarla kurtarmaya çalışıyorlar. virüs sürekli gelişiyor durdurlamıyor. Bana göre virüs aşılarla falan bitmeyecek kendi kendine yok olup gidecek.
@UDixon2 tamma şimdi oldu. Aynı düşüncedeyiz. Merak etme doğru yoldayız
@Ahdefefa Tek doz oldum bende zaten o da sınovac ıkıncı dozu da olup daha da olmam
@UDixon2 vazgeçtim aynı düşünmüyoruz. Ben olmadım olmıycam
@Ahdefefa Sinovac daha güvenli Biotenche göre
@UDixon2 bi tık ama bu bişeyi deştirmez
@Ahdefefa Boş veer ne olacaksa olsun ya korkunun ecele faydası yok zaten. Ölümüm yazıldıysa ha koronadan ha başka bir şeyden her türlü ölürüm.
@UDixon2 gavurun oyununa alet olmdan Müslümanca ölmek varken
@Ahdefefa Aşı olmayanı eve hapsedecekler artık düzen böyle
"Bir yıl önce Covid – 19’a yakalanan, Pirogov’ta tedavi gören hastaların % 99’un bağışıklık sisteminde kalıcı bir artış gözlemlendi. 600 kişi arasında sadece üçünde antikor düşüşü var ve bu düşüş kritik düzeydeki seviyelere ulaşmış değil. Bu bilgi aynı zamanda dünya genelinde birçok klinik tedavi uzmanlarının yayınlamış olduğu çalışmalarda da yer aldı.
Doç. Atanasov konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Hastalığı geçirmiş olan bir kişi "anti – SARS – Cov2” tipinin tüm antikor sınıfını taşırken, farklı aşılar sadece belirli bir IgG sınıfı üretir. Bunları hızlı müdahale için özel birimler olarak adlandırabiliriz, veya “denizaltıcılar”, “paraşütçüler”, “iç birlikler” gibi isimler de kullanabiliriz. Mevcut aşıların göz, burun ve bağırsak kısmında, yani giriş kapısında (sınırlarda) “istilacı” virüsü önleyen ve kan dolaşımına ulaşmasını engelleyen “sınır muhafızları” olarak adlandırılan IgA’nın “üretimini” sağladığı kanıtlanmamıştır.
Virüse yakalanan bir kişinin, aşı olan ve bir süre sonra yeniden aşılanması gereken bir kişiye nazaran çok daha hazırlıklı ve etkili bir orduya (yani tüm ordu birimlerine) sahip olduğu yapılan incelemeler sonucunda kanıtlanmıştır."
Doç. Petır Atanasov.
Hastalığın bitmesi gerek, kapatmalar boşuna. Zaten ekonomik durum yeterince zorluyor.
Kovite yakalanmamak, atlatmaktan daha iyi.
@Yerden aşının böyle bir vaadi yok.
Şahsen ben de başlarda kapanma ve önlemleri destekliyordum. Ama artık iş çığırından çıktı. Covidden 1000 kişi ölmüş diye korktuğumuz günlerden 5.5 milyon ölüme 300 milyon vakaya ulaşılmış bir dönemdeyiz. Bu saatten sonra alınabilecek hiç bir önlemin işe yarayacağına inanmıyorum açıkçası..
En çok korku pompalanan varyantı omicrondu. şu an omicron en hafife alınan oldu.
Şahsi görüşüm, maske konusunda hafifletmeye bile gidilebilir. Açık havada kullanma zorunluluğu kaldırılmalı, kişinin kendi keyfine bırakılmalı, kapalı ortamlarda zorunlu olmaya devam edilmeli.
Bu ülke de bu ekonomi ile birinin dukkanını kapatırsanız o insan intihar eder artık o yüzden vebalini almak isteyen yasaklasın.
çünkü bakıldığında evet vaka sayısı artıyor ama ölüm oranı azalıyor.. bahsi geçen rakamlar gripten ölenlerden daha fazla değil..
bu hastalıkla mikropla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor..
kapanarak kapatarak çözülmeyeceğini iki senelik süreçte gördük..
hem ekonomik hem de psikolojik olarak zarar görmeyen sayısı yok denecek kadar az..
Ne tansiyon ne şeker hiçbir şey yok. Aşıda olmadı üstelik.
Ben aşılıyım bana bir şey olmaz da dememek gerekiyor çünkü etkisi belli bir süreden sonra bitiyor. O yüzden hepimiz bu konuda tedbir alalım ki sıkı tedbirler uygulanmasına gerek kalmasın
Kısılama geliyor "Aaaa ne bu böyle... " oluyor.
Kısıtlama yapılmıyor "Aaaa şhmal var" oluyor.
Bizim halkımız ne istediğini bilmiyor. Kişi kendisini koruyacak "maske mesafe hijyen"; vatandaş ihmal ediyorsa develt ne yapsın? herkese " polis mi atasın :)
Hani herkese kapanma oldugunda maddi zararini karsilasa yetcekde anca vergi aliyor
@Hello_kittybaby diyosun... Oldu olacak kimse çalışmasın herkese maaş bağlasın. zaten yeterince kıyak geçiyor hükümet
😂😂