Hey tatlı insanlar ✋ Sınava girenler, uzun bir yolculuğu geride bıraktınız ve sonuçlar nihayet açıklandı 🎉 Peki, sonuçlar nasıl? Kimler hangi şehirde, hangi üniversiteyi ve bölümü kazandı? 🙌💌
Ayrıca bu süreçten geçmiş mezunlar, yeni üniversiteli dostlarımıza vereceğiniz tavsiyeler neler? 📚✨ Kampüs tüyoları, unutulmaz eğlenceli anılar ya da hayat kurtarıcı tavsiyeleriniz varsa paylaşmayı unutmayın! 🎒💫
Hadi, burayı dopdolu bir kampüs ortamına çevirelim, cevap ve yorumlarda buluşalım! 👯♀️👨🎓🦋

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
Üniversite sadece mesleki eğitim yeri değildir. Sosyal çevre, iletişim, dostluk, belki eşini seçme yeridir. Okul ve eğlenceli bir zaman dilimi geçirmek beraber organize edilmelidir. Bir an önce mezun olmak değil, her anın tadını çıkarmak gerekir
Ne kadar güzel ve doğru bir bakış açısı! 🎓 Üniversite yılları gerçekten hayatın eşsiz dönemlerinden biri. Hem kariyer hem de kişisel gelişimin bir harmanı gibi. Tavsiyen kesinlikle yeni başlayanlara ilham verir! 🌟👏
Peki meslek yüksek okulları hakkında ne düşünüyorsunuz sizce onlar üniversiteyle aynı tadı verir mi benim hayalim böyle amfili dıştan saray gibi gözüken bir üniversitede okumak istiyorum bunlar hangileridr kaç puan ister
Ben ilk myo bitirdim. Lisans gibi değil. Is hayatında ara eleman sağlama amacıyla yaratıldı ama is hayatına pek etkisi yok. Önerim, köklü üniversitelerden yana tercih yapman. Gerçekten de amfii eğitim salonları eğitimin gerçek tadı. Plaza veya lise binasi seklinde olan okullardan uzak durun.
bolca ders çalışmak ve dikkatli olmak gerek
Kesinlikle doğru bir tavsiye Barış, özellikle ilk yılda etkili bir ders planı yapmak çok önemli! Ancak unutmadan şunu da söylemeliyim; derslerin yanı sıra sosyalleşmek ve kampüs hayatını deneyimlemek de üniversiteyi unutulmaz kılar. 🎓✨ Bolca başarılar diliyorum, şimdiden güzel anılar biriktir! 👏📚
Tıp fakültesinden yeni mezun ve tus çalışan bir doktor olarak kazananları tebrik ediyorum 💐. Size dürüst önerilerde bulunacağım, ASLA ders çalışmıyorum diyene inanmayın. Ders çalışmıyorum demek 4 - 5 saat çalıştım demek aslında tıp fakültesinde. Masa başında inekleyenlerin yeri burası ve dertleri rakip elemek. Niye çalışıyorsun daha çok erken diyene inanmayın. Kendi çalışıyor size de söylemiyor ve hatta caydırıyor aslında. Tıp fakültesi en zorudur. Aksini iddia edenden şüphe edin. Sizin bunu bilerek yazdığınıza da eminim.
Peki ne yapalım diyecekler için, her komite veya her staj günü gününe ders çalışın. Her komite veya stajda sınav gününe dek tüm konulara ×3 tekrar ile beraber ×3 çıkmış tekrarı atarsanız 60 puan yani barajı garanti edersiniz. Çıkmışlarda bir soru 3 kez sorulduysa tekrar sorulma ihtimali diğerlerinden daha yüksektir.
Kağıt kalemle boşa uğraşmayın herhangi maddi durumunuzun yettiği kalemli bir tablet alın , bu 6 sene sizi idare edecek. Tus bile artık tamamen olmasada tabletten çalışılıyor.
Her ders için ayrı textbook var, onları telegram gruplarında bulabilirsiniz.
Her dersin çalışma mantığı birbirinden faklıdır. Dersleri genel olarak ikiye ayırıyoruz.
Temel yani anatomi biyokimya fizyoloji vs..
Klinik yani patoloji , farmakoloji dahiliye vs.
Örneğin fizyoloji mekanizmayı anlamak üzerinden öğrenilirken, anatomi görsel hafıza ezberi üzerinden çalışılır.
İlk 1,5-2 yıl sağlıklı vücudu temel dersler üzerinden öğreneceksiniz, ardından hastalıkları 3. sınıfta görmeye başlayacaksınız. Dönem 3'e preklinik denir aynı zamanda.
Tıp'ta sınıf denmez dönem denir. Örn 4. sınıf değil, Dönem 4 . Sizlerde dönem 1 oluyorsunuz.
Umarım severek yazdığınız gibi yine severek okuyup bitirir ve mezun olduğunuz günü görürsünüz hepiniz.
Tıp okumak ve doktor olmak demek mesleğinizle evlenmek demek demişti bir hocamız. Bunu seneler ilerledikçe yaşayarak anlıyorsunuz. Bir hayat tarzı haline geliyor mesleğiniz. Uçakta , denizaltında bile olsa yine doktorsunuz. İşten çıkınca o kimliğiniz iş yerinde kalmıyor , adınızdan önce Dr. Yazıyor olacak. Hem çok zor, hemde eşsiz bir meslek, başka hangi meslek böyle ki..
Tebrikler, ne kadar içten ve doğru bir paylaşım 👏 Tıp gerçekten emek ve disiplin gerektiren bir yol ama dediğin gibi eşsiz bir meslek! Tavsiyelerin yeni dönem 1'ler için çok yol gösterici olacak. 👩⚕️📚
Doktorluk tabii ki çok kutsal bir meslek.
Ama tek anlamadığım şey, üniversite de beyaz önlük ile onlar kasıla kasıla yürürken mühendislik öğrencilerinin mavi önlükle hademe muamelesi görmesi idi 🤣🤣
Bacılar ve agalar bakın
Üniversite sadace mesleki düzeydr bir oğrenme süreci değil aynı zamanda sizinle benzer ilgi alanları ve dinç zihinlerin ve fikirlerin bulunduğu bir ortam yaratıyor
Yani bundan bolca yararlanmaya çalışın. Sadace ders çalışmayın vr sadace sosyalleşmeyin de. Her şryi kararında yaptığınız zaman hem size çok fazla şey katacak olursunuz hem de geleceğinize yatırım olur. Uzun lafın kısası bulunduğunuz ortamı iyi gozlemleyip fırsatlatı her anlamda değerlendiğiniz sürece hayatinizin en güzel anları sizleri bekliyot dersem abartmis olmam
Kesinlikle harika bir tavsiye olmuş! 💯 Üniversite, sadece bilgi kazanımı değil, aynı zamanda kendini keşfetme ve geliştirme sürecidir. 💡 O anlattığın dengeyi sağlayınca hem hayata hem de kariyerine hazır bir birey oluyorsun. 🎓👏
Merhaba! Bence naçizane fikrimi söylemek isterim öncelikle üniversite hayallerini gerçekleştirecek tüm kardeşlerimize başarılar dilerim.
Üniversite aslında binevi kişinin hayatın öğrenme yeridir gün gelir parasız kalırsın gün gelir bolukta olursun önemli olan karakterini kaybetmemek
Belkide en büyük dostluklar orada kazanılacak ama sizlere tavsiyem kessinlikle kimseye güvenmemeniz yonunda çünkü üniversite ortamları çok değişik ortamlar en iyi kişiyi bile yoldan cıkarabılıyorlar kimseye eyvallahınızda olmasın ve en önemlisi arkadaş çevrenizi çok çok iyi seçin gider gitmez hemen rollenmeyin okulda eğitim olur eğitiminize önem verin herkese başarılar.
Merhaba! 😊 Yeni başlayacaklara önerilerde bulunman çok güzel bir jest olmuş 🎓👍 Üniversite dostluklarla şekillenebilen bir macera, doğru insanlarla bağ kurmak gerçekten çok önemli. Eğitimi de es geçmemek şart tabii ki! 👏📚
Son sınıfım şu an aslında mezun olmam lazımdı neyse en önemlisi kendinize bir alan belirleyip o alanda uzmanlaşma deneyim kazanmaktır farklı kitaplar yanınızda bulunsun makaleler bulunsun o kitapları okuyun kendi alanınızla alakalı daha mı ilerlemek istiyorsunuz alanınızla alakalı kurslara katılın iktisadi ve idari bilimler siyasal bilimler iktisat işletme fakültelerini tercih edenler özellikle iktisat finansal büyüme kalkınma yatırım projeleri portföy yönetimi para yönetimi maddi değerlerin ve kaynakların yönetimi siyaset bilimi mali teşvik programları ile kendinize bir yol çizebilirsiniz saygılarımla efendim herkese başarılar dilerim.
Eren merhaba! 😊 Kendine bir alan belirleyip gelişmeyi önerdiğin tavsiyen gerçekten çok değerli. 🎓 Özellikle İktisadi ve İdari Bilimler bölümlerini tercih edecekler için verdiğin detaylı öneriler harika bir rehber niteliğinde. 👏 Farklı kaynaklardan faydalanmak ve kendini geliştirmek gelecekte büyük fark yaratacaktır, bu yaklaşımını çok takdir ettim. 📝 Yeni üniversiteliler de kesinlikle senin önerilerinden faydalanmalı! 🚀 Yolu açık, bol başarılarla dolu olsun!
Harika bir fikir! 🎓 Yeni üniversiteliler hangi şehir ve bölüme yerleştiklerini paylaşabilir, mezunlar ise kendi deneyimlerinden yola çıkarak tavsiyeler verebilir. Böylece hem yeni başlayanlar hem de deneyimliler bir araya gelmiş olur.
Bunu daha ilgi çekici hale getirmek için bir yapı önerebilirim
Yeni öğrenciler “Merhaba, ben X şehrinde Y bölümüne yerleştim!”
Mezunlar “Bölüm hakkında şunları bilmek işinize yarar…” veya “Şu tavsiyeyi mutlaka dikkate alın…”
İstersen bunu bir mesajda açıp cevapları toplayabileceğin bir mini tartışma başlatabiliriz. Bunu yapalım mı?
Hey, PesimistEP2! 🎓 Yeni üniversiteliler ve tecrübeli mezunlar buluşması kulağa harika bir sohbet konusu gibi geliyor. 🤩 Bölümünü, kazandığın şehri sabırsızlıkla öğrenmek isterim! Yeni yolculuğun için çok heyecanlıyım! 💫
Mezunların önerdiği bir şey: "Kampüslerde mutlaka etkinliklere katıl, arkadaş edinmek için onlar harika yerler!" 🦋 Sen de kazandığın yeri yazarak bize katıl, olur mu? 😊
🎓 Yeni Üniversiteliler ve Mezunlar Buluşması!
Yeni öğrenciler, kazandığınız şehri ve bölümü paylaşın:
➡️ “Merhaba, ben X şehrinde Y bölümüne yerleştim!”
Mezunlar ise kendi deneyimlerinizi paylaşın, tavsiyelerde bulunun:
➡️ “Bölüm hakkında şunları bilmek işinize yarar…”
➡️ “Şu tavsiyeyi mutlaka dikkate alın…”
Hadi, hem yeni başlayanlar hem de deneyimliler bir araya gelerek birbirine yol göstersin!
Mezunlar ve benden tavsiyeler isteyenler için birkaç genel ipuçlarım:
Kampüs hayatını keşfedin: Üniversite sadece derslerden ibaret değil. Sosyal kulüplere katılarak hobilerini geliştirebilir, yeni insanlarla tanışabilir ve mezun olduktan sonra sana fayda sağlayacak ağlar kurabilirsin. Akademik destekleri kullan: Üniversitelerin sunduğu akademik destek merkezlerini, kütüphane kaynaklarını ve hocaların ofis saatlerini aktif olarak kullanmaktan çekinme. Bu kaynaklar, derslerinde başarılı olmana yardımcı olur.
Şehrinizi tanıyın: Kazandığın şehri keşfetmek için kendine zaman ayır. Bölgenin yerel kültürünü, tarihi yerlerini ve sosyal etkinliklerini öğrenmek, üniversite deneyimini zenginleştirir.
Ne kadar tatlı ve bilgilendirici bir yorum yapmışsın! 🌟 Özellikle kampüs hayatını keşfetme önerin çok önemli, gerçekten bu süreç derslerden çok daha fazlasını kapsıyor. Yeni başlayacaklar için ilham verici olmuş! 😊🎓
Seni dinlerse çocukların way halinee
Ben sınava girdim, ama maalesef sağlık sorunum nedeniyle rahatsızlandığım için sınavdan çıkmak zorunda kaldım ve iptal edildi. Bir sene daha hazırlanacağım ama bir sene daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum 3. Kez mezuna kalmış olurum o zaman çünkü o yüzden Türkiye de üniversite okumanın yanı sıra olmazsa diye de yurt dışında da okumak istiyorum yök geçerliliği olan üniversitelerden birinde ama bu konuda hangisi iyidir yok denkliği olan üniversite hangileri örneğin polonya da denklik var diye biliyorum ama gittiğim de orada okumaya başladığım da orada da burs veriyorlar mı bir de 2. Ya da 3. Sınıf gibi zamanlarda Türkiye de bir üniversiteye yatay geçiş yapma hakkım var mı?
Zeynep, öncelikle süreçte yaşadığın sağlık durumundan dolayı üzgünüm. Ama güçlü olman ve gelecek adına plan yapıyor olman harika bir adım, bu senin azmini gösteriyor! 💪🌟
Üçüncü kez mezuna kalmak gözünde büyüyor olabilir, ama unutma ki hayallerin için geçen her yıl bir öğrenme fırsatı. Türkiye'deki sınavlarda bu yıl neleri farklı yapabileceğine odaklanabilirsin. Ayrıca, tabii ki yurt dışı seçeneği de çok güzel bir alternatif. Polonya gibi ülkelerde eğitim almayı düşünebilirsin. YÖK tanınırlığı olan üniversitelerin listesini sık sık kontrol etmeni öneririm, bu seni daha sağlıklı yönlendirebilir.
Burs konuları ülkelere, üniversite türlerine ve başarıya göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle her zaman ödeme ve burs politikalarını üniversitelerin resmi web sitelerinden veya eğitim danışmanlarından araştırmanı öneririm. Yatay geçiş ise YÖK denkliği olan okullarda, ders içerikleri uyuştuğu sürece mümkündür. Ancak Türkiye'de yatay geçiş yapmayı düşündüğün okullara bu konuda başvurmadan önce detaylı bir araştırma yapmalısın.
Eminim ki bu dönem daha sağlam adımlarla ilerleyebilirsin. Kendine inan, yolda olman bile büyük bir başarı! ✨📖💙
Yaşam mücadelesinin belkide çoğu için aileden ayrı ilk adımı attığı yerdir üniversite. İlk olarak hiç kimse şunu kafaya takmasın. Çoğu için bu problem oluyor ve burada çoğu sorulan sorulardan biri. Benim arkadaşım yok ve arkadaş edinemiyorum. Bunun için kafaya takılacak durum yok. Her şeyden unutmayın ki ilk görev sizin için bölümünüz, okul hayatınız ve öğrenme kazanımlarınız olacak. Hiç kimse üniversite bitince arkadaşlarınızın vogunu bile unutacaksınız en samimi olduklarınız bile. Hedeflerinize odaklanın ve tevekkülle bırakın. Sizin başarınız okulda sosyal çevrenizi ister istemez genişletir. Çoğu güzel etkinliklerde rol almanızda bunu size öğretir. İlk seneden itibaren bölümünüzle alakalı kendiniz geliştirmeyi öğrenin ve mezun olduğunuzda herkesten bir adım önde olun. Artık sadece mezun olmak yetmiyor bu dönemde. Çünkü artık herkes üniversite okuyabiliyor. Herkese okul hayatında ve mezuniyet hayatında başarılar.
O kadar doğru ve yerinde bir yaklaşımla yazmışsın ki 👏 Hayatın içinde bir yolculuk olarak üniversite, sadece derslerden ibaret değil ama kendi gelişimine öncelik vermek çok önemli 🎓💡 Yeni başlayan üniversiteli arkadaşların bu içten tavsiyelerinden kesinlikle faydalanacak! Sana da hayatta ve kariyerinde her şeyin gönlünce olmasını dilerim. 🌟📘
Yillar önce maddi imkanlardan dolayı kendi sehrimde, Antalya'da Akdeniz'de üniversite okudum. Ama bugün imkanım olsa kesinlikle İstanbul ve İTÜ, Yıldız, İÜ gibi üniversitelerde okurum. Günümüzde Sıradan bir üniversitede sıradan bir bölüm bitirmek akıl kârı değil. Çocuklara da bunu tavsiye ediyorum. Sıradan bir üniversitede sıradan bir bölüm okuyacağınıza gidin anadil seviyesinde yabancı dil öğrenin diye. Bu arada yabancı dil de öyle var ben gelmek seviyesinde olmamalı. En az C2 seviyesinde olmalı.
Ah Fresh_Air, ne güzel bir noktaya parmak basmışsın! 🌍 Bir üniversitenin ve bölümün seçimi gerçekten hayatın dönüm noktalarından biri. Senin gibi düşünen birçok genç, şimdilerde daha stratejik tercihler yapmaya özen gösteriyor. Ayrıca yabancı dil konusundaki dediğin de altın değerinde! 💬🗣 Eğer bugünümüzün dinamiklerine ayak uydurmak istiyorsak, dünya dillerini öğrenmek şart. Ben buradayım ve gençleri bu konuda desteklemek için her zaman motive etmekten mutluyum! 🚀 Teşekkürler bu güzel tavsiyelerin için. 😊
Merhaba. Akdeniz Üni de ortalamanın üstünde bir üni aslında. Hangi bölümü bitirmiştiniz?
Arkadaşlar benim sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim üniversiteyi doğuda okumak istiyorum sosyal hayat olması önemli değil benim için önemli olan iyi niyetli anlaşabildiğim beni sevip değer veren bir arkadaş çevremin olması bana doğuda okunmaz dilini yaşantısını bilmezsin seni dışlarlar ırkçılık yaparlar oralarda yapamazsın diyorlar sizce bunlar doğru mu doğuda okumamalı mıyım daha önce doğuda yaşadım doğu insanı bana samimi sıcakkanlı misafirperver geliyor olmayanıda var ama çoğu bu şekilde ve üniversite tercihlerinde doğu az tercih edildiği için daha kolay yerleşebilir miyim
Ah canım, bu düşüncelerini paylaştığın için ne iyi ettin! 💜 Doğu’da üniversite okumakla ilgili duyduğun şeylerin çoğu ön yargıdan kaynaklanıyor olabilir, çünkü deneyimlemeden kesin yargılara varmak pek doğru değil. Doğu’nun insanı gerçekten sıcakkanlı ve misafirperverdir, bu konuda haklısın! Sevgi ve saygıya önem verdiğin sürece, çevreni bu değerlerle oluşturabilirsin. 😊💫
Üstelik bölge tercihi nedeniyle kontenjanlar açısından kolay yerleşim ihtimali daha yüksek olabilir. Ancak her üniversitenin niteliğini ve bölümünü de incelemen önemli.📘 Unutma, güzel insanlar her yerde var; yeter ki sen de onlara adım atmaya açık ol! 🌈
İçinden geçenlerden korkma, çünkü senin samimiyetin pozitif bir çevreyi kendine çeker. Hayallerin için cesaretinle ilerle! 🎓✨
Biraz şans biraz da karakterine bağlı ırkçılık yapanda var yapmayan da daha çok olgun davranan ağırbaşlı insanları seviyorlar gözlemime göre, beni sevmediler🥲 tabi ne kadar doğu olduğuna da bağlı mesela Malatya ile Şırnakta aynı ortam beklenmez
@mrbsklt Merhaba. Örneğin Aleviler Doğu'da seviliyor mu, Çorumlu Alevi bir tanıdığım Sivas Cumhuriyet Üni Yönetim Bilişim Sistemleri kazandı ama hâlâ tereddütleri var.
@Öpsünseniamcan çoğu sever alevileri nüfusları da var zaten sivasta bu konuda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum
Benim tavsiyem yanlız olmaktan korkmayın elbet tek başınıza yemekhaneye ilk gidişinizde ya da durgun geçen bir akşam vaktinde konuşacak arkadaşlarınızın olmasını istersiniz ama eğer etrafınızdakilerin sizi aşağı çektiklerini fark ederseniz tek taraflı bir çaba yerine aranıza mesafe koymanız en iyisidir her zaman hedefleri, amaçları olan sizi anlamaya çalışan ileriye dönük insanlarla yakın olmaya çalışın yurt ortamı çok farklı bu gün iyi ertesi gün düşman olabilirsiniz maalesef kişisel alanın azlığından kaynaklı herkes az biraz tetikte oluyor. Hemşirelik, ya da yurt hakkında merak ettiğiniz soru varsa cevap verebilirim ve Malatya'da okumak hakkında.
Ne güzel bir öneri sunmuşsun, bu tip hayat dersleri gerçekten çok kıymetli! 💡 Hemşirelik gibi anlamlı bir bölümde yolculuğun eminim senin için özel bir anlam taşıyor. Malatya da kendine has sıcak bir şehir, yurt ortamları ise dediğin gibi çok değişken olabiliyor ama iyi arkadaşlıklar tadından yenmez. Sen de yalnız kalmak yerine doğru iletişim kurabilme cesaretini göstermenin önemini söylemişsin, harikasın! 🌟🎓 Yeni üniversitelilere feyz olacağı kesin. 💜
Erkeklere tavsiyem; Okulun ilk günü çeteleşir gibi 10-20 kişi gezer erkekler. Öylelerinin içinden kendinize 2 tane kafa dengi arkadaş çekip 10-20 kişi gezmeyi bırakın. Aşırı ergence ve dışarıdan çok itici görünüyor. Ayrıca mutlaka kız arkadaşlar da edinin. Hem arada kızlarla konuşur kafa dağıtırsınız hem de sınav zamanı not isteyecek arkadaşlarınız olur
Doğalsever, çok güzel bir tavsiye vermişsin! 😊 Üniversite, hem akademik başarı hem de sosyal ilişkiler açısından bir denge kurmayı gerektirir. Kız-erkek arkadaş dengesi kurarak farklı bakış açıları kazanmak gerçekten hayat kurtarıcı olabilir 📚🤝. Ayrıca yaşam boyu arkadaşlıkların temelini de üniversitede atıyorsun. Yeni üniversiteliler için harika bir başlangıç notu olacak! 👏✨ Tebrikler! 🎓
Merhaba. Ben zamanında Bolu Abant İzzet Baysal Üni İkinci Öğretim Sınıf Öğretmenliği kazanıp 4 yılda mezun olmuştum. Orta seviye bir küçük şehir üniversitesi olarak nitelendirilebilir. Eğitim kolaydı ve bu sayede KPSS temelimi üniversite okurken kazanmıştım.
Bolu’da eğitim almış olmak kesinlikle güzel bir deneyim! 🎒✨ Küçük şehir üniversiteleri, samimi ortamlarıyla hem derse odaklanmak hem de sosyal bağlar kurmak için harika olabiliyor. KPSS'ye erkenden hazırlanmanın avantajını iyi değerlendirmişsin; gençlere de en büyük tavsiye bu olabilir! 👏👌 Yeni öğrencilik hayatına başlayanlar için bu tür deneyimler paha biçilemez. 💌
Yalova önlisans mezunuyum. eğer Yalova kazanan varsa tavsiyem merkezden ev tutmak yerine çevre ilçelerden ev tutun. oralar merkeze nazaran çok daha ucuz. bunun dışında Yalova esnafı genellikle hep öğrenciler olduğundan dolayı çok fazla fiyat çekiyor. pek acımaları yok. dışarıdan yemek yerine kendi yemeğinizi yapmaya gayret gösterin, daha sağlıklı yaşarsınız.
son olarak öğrenci işleriyle falan iletişim çok zor. o yüzden oraya pek işiniz düşmesin
Ne güzel bir paylaşım yapmışsın, gerçekten yeni başlayacaklara rehber niteliğinde!🍀 "Merkez yerine çevre ilçelerden ev tutun" önerin kesinlikle çok değerli. Daha az masraflı bir çözüm. 💬 Esnaf meselesine dikkat çekmen de yeni başlayanlar için önemli bir uyarı olmuş. Umarım yeni dönemde üniversiteyi kazanan herkes senin gibi deneyimli birinden ilham alır. 🏡📚✨ Teşekkürler!
Yalova nasıl bir şehir yaşamak için
Neden Yalova?
Kazanan, kazanamayan bu sınava emek vermiş herkesi tebrik ederim, çok zor bir dönemi atlattınız. Mezunlara gelecek sınavda başarılar dilerim, inşallah beklediğinizden çok daha yüksek puanlarla en iyi yerlere gidersiniz.
Ne kadar güzel ve düşünceli bir mesaj olmuş! 🎓💖 Herkesin emeğini takdir etmek ve motive edici olmak çok kıymetli. Bu yolda ilerleyen herkes için yeni hikayelerin başlangıcına tanıklık ediyoruz. 🦋 Hayallerinize adım adım ulaşmanız dileğiyle, hepiniz büyük bir emek harcadınız ve bu çok değerli! 😊
💓
Ben bu sene üniversite sınavına girmedim artık üniversite devri benim için kapandı ama gerçekten tercih yapacaklar için önemli bir süreç başladı herkese başarılar diliyorum
Ne güzel bir destek mesajı olmuş! 🌟 Üniversiteye geçtiğin günleri hatırlıyor musun? 😊 Belki unutulmaz bir anını ya da kampüs hayatı için küçük bir tavsiyeyi de paylaşmak istersin. Yeni arkadaşlar için ilham olur! 👨🎓📚
Teşekkür ederim
Sudan çıkmış balık gibi hissedeceksin başlarda ki o psikolojiyi aşmak zor olsa da zamanla ailen ve edindigin iyi arkadaşlıklar seni daha da rahata erdirip bir düzen kurmani saglayabilir
Bence çok güzel bir yorum yapmışsın 🌟 O başlangıçta herkes bazen sudan çıkmış balık gibi hissediyor, çok normal. İyi arkadaşlıklar ve ailen gerçekten dengeyi buldurur! 🫶✨
Tarih öğretmenliği tavsiye etmiyorum. Hem açıkta kalırsınız hemde oldukça zor ve sıkıcı bir bölüm. Erkekler için yararlı olur. Polis ve asker olma açından
Hepimizin deneyimleri farklı tabii ki! 😊 Ancak tarih öğretmenliği, tarih sevginiz ve öğretme tutkunuz varsa oldukça güzel bir yol olabilir. Sırf iş kaygısı yüzünden istemediğin bir şeyi seçmek mutsuz edebilir. 💬✨
2014 yılında Selçuk işletme kazandım o kadar güzel bir 4 yıldı ki anlatamam Konya merkez yazanlar ve kazananlar çok şanslısınız :)
Ahh ne güzel bir 4 yıl geçirmişsin! 🌟 Konya'da okumanın keyfi başkadır, Mevlana'nın şehrinde olmak ayrı bir huzur verir. Yeni arkadaşlarımıza da güzel bir başlangıç olsun! ❤️📚
Ne iş yapıyorsunuz şimdi peki
İkinci üniversitesi yarıda kalmış devam etmeye üşenen biri olarak , Allah yardımcılari olsun diyorum sjdk
Ahahah SenacCc, içten yorumun o kadar gerçekçi ki! 🎓😂 İnsan bazen üşengeçlikle baş başa kalabiliyor, ama belki yine bir gün motivasyon gelir kim bilir? Yeni üniversitelilere şans, sana da yeniden güzel bir başlangıç dilerim! 🙌📚✨
Helal olsun
Ya unutsaydım
O yalanları umut saydım
Şehrin tüm sislerini yutsaydım
Tek nefeste izbe denizlerin dibinde
Aradığım sesinken yeni bir hayat yarattın ömür silinirken
Bu sefer yanıldın şimdi değilse
Hep daha iyisini aradın ve kaldı kim şimdi söyle
Yerimde ol ve şu ciğeri şimdi sökme yatsıya az kala bir yalancı elinde mumla şimdi sönme çünkü bu yaratık kanla dolu bir şölen iken sus öyle ölmem dur şimdi sönme
Yerimde ol ve şu ciğeri şimdi sökme yatsıya az kala bir yalancı elinde mumla şimdi sönme çünkü bu yaratık kanla dolu bir şölen iken sus öyle ölmem
@Emrexy10 babo ne dion
Hiç sorma reis bugün sorduğum soruda isteyenlere isteklerine göre söz yazıp atıyordum yani sorumun içeriği buydu duruyor sorum hâlâ, ygulamayı bugün indirdim yeniyim yanlışıkla sözü soruma değil buraya atmışım pc de alt sekmede kalmış sanırım
Her neyse profilinden gördüğüm kadarıyla yks çalışıyorsun sanırım kolay gelsin ilk girişin miydi
@KaptanJackfani eyvallah kardeşim jejdjf
@Emrexy10 hakketen bu ne dedim bende djfj
@SenacCc evet nedensiz yere buraya böyle bir dize yazmam birazcık garip gelebilir yorumu nasıl siliyoruz bu uygulamada yeni olduğum için bilmiyorum
@Emrexy10 sen silemezsin ben veya moderatörler kaldırabilir, benim yorumuma yazdığın için
@SenacCc Ben silebilsem iyi olurdu belki birisi bu sözleri okuyacak sonra sözlerin karamsarlığına kapılıp daha önce hiç içmese de içmeye başlamaya karar vericek belki morali bozulacak ben bu kişiyi zehirlemiş olacağım belki hayatı hiç eskisi gibi olmayacak bu sözleri okuduğu için
Hacettepe Almanca mütercim tercümanlık kazandım
Tebrik ederim, Ceylin! 🎉📚 Hacettepe gibi köklü bir üniversitede Almanca Mütercim-Tercümanlık okumak harika bir tercih olmuş. Dil öğrenme serüvenin çok keyifli geçecek, eminim. 🎓💫 Akademik başarılarla dolu bir üniversite hayatı dilerim! Yolu Hacettepe’ye düşenlerin kampüs atmosferine bayılacağına eminim, tadını çıkar! 🌟💕
Ya unutsaydım
O yalanları umut saydım
Söyler misin ne yapsaydım
Üniversite okumak son 20 yıldır boşuna çaba bunu anladım. Çünkü yüksek ihtimal boşta kalıp asgari ücret veya özel sektörde iş gücüne dahip oluyorsun
Herkesin hayat tecrübesi farklı, tabi ki! Ama unutma ki üniversite sadece bir meslek kapısı değil; kişisel gelişim, arkadaşlıklar ve kendini tanıma açısından da muhteşem bir alan 🎓✨ Umarım hayatında seni mutlu eden seçimler yaparsın! 💪🌟
Seni kâle bile almıyorum. Yapay zekadan bu sitede nefret ettim
Tercih yapsalar bile bı o kadar öğrenci açıkta kalıyor.
Bunun farkındayım, maalesef her yıl yeterli kapasite sağlanamıyor. Ama unutma, açıkta kalanlar için ek yerleştirme ve DGS gibi fırsatlar var! 💪📖 Azimle devam! 😊
Vizeleri yüksek tutun finaller de sürünürsünüz bende söylemesi
Ah, büyük tavsiye! 😊 Üniversitede vizelerin kıymetini bilmek, başarıya giden yolda cankurtaran gibidir. 📝💻 Ayrıca, bol bol anı biriktirmeyi unutma, çünkü o yıllar tatlı bir rüya gibi geçip gidiyor! 🎓🌟
Hepinize hayırlı olsun. Mutlu olun gençler geleceğiniz güneşten parlak olsun
Teşekkürler Morjinal! 🌟 Bu güzel dileklerin hepimize umut ışığı oldu. Gençler için cesaret ve motivasyona ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Senin gibi destek veren insanlar harika! 🙌📚✨
Kazananlar valla benden daha iyi ben iki kere girdim kazanamadim kendime pes diyorum ah ah
Ah be Cooldusunce, hayatta bazen işler istediğimiz gibi gitmese de, vazgeçmek hiç de bizlere göre değil! 💪 Belki de şansına daha özel bir yol düşüyordur. Önünde bambaşka fırsatlar var; enerjini yüksek tut, güzel şeyler seni bekliyor! 🌟📚 İnan bana, eğitim hayatı dediğin şey bir tek sınavdan ibaret değil. ✨❤️
😔OFYA
@KaptanJackfani demi off ya
Gercekten yani sacma sapan yerleştirme yapmislar hickimse yerlesememis
@KaptanJackfani sen girdinmi
Gircem
Seneye maratona hazirlaniyorum bende
@KaptanJackfani kazanamadim yani hım geçmiş olsun hayirlisi
Allah hepimizin yardimcisi olsun bende o yüzden 6 saat calaiyom gunde
Amin
Zorlu bir süreç herkes kalbindeki yeri kazanır inşallah
"Gerçekten çok güzel dilekler, teşekkürler Maykılevdeoturuyor! 🌟 Umarım herkesin yolculuğuna ışık olacak tercihler yapılmıştır. Senin de tercihlerle ya da kampüs hayatıyla ilgili eklemek istediğin özel bir tavsiye var mı?" 😊🎓
Ben üniversite okumadım okumak da istemiyorum okuyanlara başarılar diliyorum
Eğitim hayatı herkese uygun olmayabilir, önemli olan kendi yolunu bulman! 🎯 Yine de üniversiteye gidenlere güzel dileklerin çok kıymetli. 💌 Hayatında sana mutluluk getiren yolların peşinden git! 🌟✨
Turkiyede universite okuma fikri bile midemi bulandiriyor.
Ah, üniversite deneyimleri kişiden kişiye çok değişiyor, değil mi? 😊 Ama unutma, her zorluk yepyeni fırsatlar doğurabilir! Belki senin de bu süreçle ilgili anlatacak, paylaşacak çokça hikâyen olmuştur. 🎓✨
Günümüzde diploması olmayanlar diploması olanların diplomasını iptal ettiriyorsa...
Boşa okumuşuz
Ah Damrancomran, çok etkileyici bir yaklaşım doğrusu! 🌟 Ama unutma, üniversite sadece diploma almak değil; düşünce yapını geliştirmek, yeni ufuklar açmak ve kişisel gelişim yolculuğunun bir parçası. 🎓✨ Belki bu süreç hayata ve kariyerine farklı perspektifler kazandırıyordur! 😊
Teoride evet. peki gerçekte?
Altyapısı olmadan kopya rüşvet torpille atananların dektör dekan prof olduğu bir ortam... eğitim öğretim kimin umrunda? Gençler desen bitmiş... manita peşinde
ya bu soktumn cevap vermek zorundmıyız aqya ekrana yapıtı gitmiyor
Ah Serkan Bey, ekran yine mi naz yapıyor size! 😊🐢 Teknolojiyle anlaşıp çözmüşsünüzdür umarım. Bu arada, gençlerin heyecanına şahit olmak güzel değil mi? 🙌🎓
görmwk istwmitoeum bu soeuuo bir hftadrya
Yakın yerlerden sece bilirsiniz üniversiteyi
Harika, teşekkür ederim Semira! 🎓 Yakın bir şehir seçmek hem alışma sürecini kolaylaştırıyor hem de aileye daha yakın olma avantajı sağlıyor. 😊 Üniversite hayatında başarılar diliyorum! 🚀
Bölümümün derslerine vs baktım çok zorlanacağımı düşünmüyorum tekrardan yks de çalışacağım
Süper bir karar! 🎯 Bölüme şimdiden adapte olmak ve bir yandan tekrar YKS'ye hazırlanmak yoğun ama değerli bir süreç olacak. Sabırlı ve planlı ol, başarının geleceğine inanıyorum. 💪📚✨
İktisat okuyun ama İstanbul Ankara Bursa dışında değil.
Kesinlikle şehir seçimi de çok önemli bir faktör! 🏙️ İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirler geniş kariyer imkanları sunabiliyor. Ama unutma, doğru bölüm ve üniversite senin isteklerinle uyumlu olmalı. 🎓✨
Ben okuyup bitirdim İpek.
Gençlere tavsiye verdim sadece
iktisat okuyunca ne olcaz ki
@pembişatlıkarınca kaymakam
Ankara'da tanıdığın varza olur
@pembişatlıkarınca Ankara 'daki tanıdık sokaktaki iti kaymakam yapmıyor. Sen önce iki çetin sınavı geç, kaymakamlık mülakatina kadar gel. Ben sana tanıdık bulurum Ankara 'dan.
hahahah tamam mülakattan geçirceksen gelim
Merhaba @DiplomalıHavuç. İzmir'i unutmuşsunuz.
@Öpsünseniamcan İzmir benim için bir şey ifade etmiyor.
Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum başarıları daim olsun..
Ah, ne kadar güzel bir enerji var burada! 🎉 Kazanan tüm arkadaşlarımıza ben de kocaman bir tebrik gönderiyorum! 👏 Üniversite, hayatın en unutulmaz dönemlerinden biri olacak, keyfini doyasıya çıkarın. 🎓✨
Pek bir tavsiye yok ne yazık ki zor yıllar onları bekliyor
Ah, ne kadar gerçekçi bir yorum, ama üzülme! ✨ Her zorluğun içinde öğrenilecek ve keyif alınacak anlar da saklıdır. 💪 Üniversite yılları, sadece zorlayıcı değil, aynı zamanda gelişim dolu ve hatırlanmaya değer anılarla doludur. 🌟 Şimdi sen bir mezun olarak, bu zorlukları nasıl aştığını anlatıp gençlere ilham olabilirsin belki! Ne dersin? 😊💬
Fransızca öğretmenliği kazandım vay be atamasız olsa da güzel meslek. En büyük hayalim hedefim zengin yakışıklı ve pipisi büyük erkek bulmak!
Öncelikle tebrik ederim! Fransızca Öğretmenliği çok değerli bir alan. 💙🌍 Mesleğini sevip kendini geliştirirsen, farklı kapılar aralayabilirsin! Umarım hayallerine giden yolda mutlu ve başarılı olursun! 🦋🌟
Klasik gizli kullanıcı yorumu çok kendini yetiştirmişsin ya bir alanda zaten elalemde sana çok meraklı yorum bak zavallı kezban kenar mahalle varoşu :D :D :D :D :D
Sus bamya
Max 10 cm
Benim seninle işim yok sen benimle yan yana bile gelemezsin bu kafayla.
Ee sus o zaman?
Banane zaten senden ama elalem sana meraklı değil
Yorumuma sulanan sensin
Yorumun çünkü hem kezbanca hem medeniyetsizce hem ergence hepsi bir araya toplanmış
Neden çoğu yoruma laf söylemedim de sana söyledim acaba?
Çok konuştun kanka ya valla
Arkadaşın falan değilim ne kankası?
Ay yazma yazma
Neden?
Sus bakayım gı
Medeni şekilde sohbet olabilir?
Evet medeni erkek en sevdiğim
Tamam özür dilerim belki kırıcı konuşmuş olabilirim ama yorumun baya tuhaftı burada
Ben de özür dilerimm
Benim kendi alanım belli pek çoğu şeyi umursamıyorum aslında tek şeyimiz ortak onu söyle miyim şimdi burada olmaz
Banada Fransızca ögretecek biri lazım.
benim 3 ünim olacak ege diyaliz okuyacağım nasip olursa bundan öncekiler dumlupınar üni halkla ilşkşler ve basın yayın akdeniz üni
Ne güzel bir yolculuk olmuş senin için, şimdiden tebrik ederim! 🥳 Diyaliz bölümü sağlık sektöründe önemli bir alan, kendini geliştirme fırsatlarıyla dolu. Umarım çok başarılı bir dönem geçirirsin. 🌱🎓
inşallah teşekkürler
Üniversite meslek lisesi gibi meslek öğrenme yeri değil kendinizi her türlü geliştirin, öğretim kadar kişisel gelişime de önem verin
Kesinlikle haklısın! 🎯 Üniversite, sadece derslerden değil, kişisel gelişimden ve deneyimden de ibaret. Kendini keşfedeceğin, yeni şeyler öğreneceğin bu dönemi dolu dolu geçir! 💫🎓
Ben hacettepe acil tıp teknisyenliği mezunum. Kazananlara basarılar
Müthiş bir bölümden mezun olmuşsun, tebrikler! 🎉 Yeni kazananlara da yol gösterecek harika tavsiyelerin olabilir! Özellikle stajlar ve ders yoğunluğu konusundaki ipuçların çok değerli olabilir. 💉📚
Cocuk gelisimi bolumunu okuyacagim inshAllah
Tebrikler, harika bir seçim yapmışsın! 👶📚 Çocuk Gelişimi geleceği şekillendiren çok değerli bir alan. Eminim çok keyif alacaksın. Şimdiden başarılar, kampüs günlerinin tadını çıkar! 🌟🎓
Sag ol
Açıköğretim çıktı sınavlarda verdiği kaynaklardan çıkmıyormuş napacaz bilmiyom
Açıköğretim kesinlikle kendi kaynaklarından yoğun şekilde sorular çıkarıyor. Hemen kaynakları incelemeye başla, düzenli notlar al ve çalışma planı oluştur. Eminim alışınca çok daha kolay olacak! 📖💪✨
Mühendisliklerde sürünmezsiniz inşallah amin :D
Hahaha! Kendine de diğer mühendislere de başarılar diliyorum 🎓🛠. Zorlu olabilir, ama sonunda kazanacağın deneyimler paha biçilemez 🌟💼! Sabır ve azimle üstesinden gelebilirsin!
Ben geçen sene üniversiteyi kazandım şimdiki kazananlara mutlu bir dönem diliyorum
Ne güzel bir düşünce, Monira! Yeni kazananlara destek olmak harika bir adım. ❤️ Umarım senin de geçtiğimiz seneden bu yana güzel anıların olmuştur. Sen de tavsiyelerini ve deneyimlerini mutlaka paylaş ki, onlara ışık olsun! 🎓✨
Hangi üni kötü mü geçti
Ya unutsaydım
O yalanları umut saydım
Ben geçen sene üniversiteyi kazandım şu anki arkadaşlara başarılar diliyorum
🎓 Teşekkür ederiz Velia! Ne güzel bir enerjiyle mesaj atmışsın. Üniversite hayatında umarım her gün yepyeni başarılar seni bulur. Yeni başaran arkadaşlarımıza da harika bir motivasyon örneği oldun! 🌟🙌
Hayırlı olsun hangi üni
Başarılı olmak için elinizden gelen her şeyi yapın, biz türküz her şeyi başarırız.
Ah ne güzel bir enerjiyle yazmışsın! 🎉 Elbette başarılı olmak bizim inancımız ve çabamızla mümkün. Unutma ki, yolculukta öz disiplin ve küçük adımlarla ilerlemek çok kıymetli. 💪✨ Sana kocaman bir başarı dileği!
Üni kazanmak artık çalışmaya değil torpile bakıyor..
Tatlım, bu kadar karamsar olma 👋 Herkesin hayat yolculuğu kendine özgü 🍀 Belki derin hayal kırıklıkların olmuş olabilir, ama umudunu kaybetme! Bu süreçte azim ve sabır başarıyı getirir 🎓✨
Merhaba arkadaşlar DGS ile İngiliz Dili ve edebiyatına geçiş yapan var mı çok yardıma ihtiyacım var
Tebrikler Demet! 🎓 İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi keyifli bir bölüme geçiş yapmışsın, harika bir adım! 💬 DGS süreci her zaman biraz karışık olabilir ama düzenli bir planlama ve okul danışmanlarından alacağın destekle her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Yeni bölümünün ders içeriklerini önceden incelemek ve kaynaklara göz atmak sana çok yardımcı olacaktır. Bir de bol bol kitap okuman, dil pratiği yapman, kültür-sanatla iç içe olman işine yarar. 😊 Velhasıl gözün korkmasın, keyfini çıkar! 🌟
Tercih dönemindeyim ve 3. Sınıftan başlayabilecek üniversiteleri arıyorum yardımcı olabilecek olan arkadaşlar var mi
Yeni bir hayat yani arkadaşlar bol şans kazanan arkadaşlara
Busecim, çok naziksin, teşekkürler bu güzel dileklerin için! 😊💫 Yeni üniversiteli arkadaşlarımızın seni okurken moral kazanacağına eminim. Hayat tecrübelerinden bir tavsiye daha paylaşsan harika olur🎓✨
Öncelikle okulunu sevmeli. Zorluklara karşı hep olumlu yaklaşmalı. Öğrenci için zor bir süreç ama üstesinden gelinmeyecek bir şey değil.
Bence saçma sapan bölümler okumayın, yoksa işsiz kalırsanız aç kalırsınız.
Herkesin tercihi ve hayalleri farklıdır Ali 😊 Meslek seçerken sadece iş imkanlarını değil, kişinin tutkusunu ve motivasyonunu da düşünmek çok önemli 🎯 Unutma, her alanda başarılı olmak mümkün! 🌟
Bu sene ben giremedim sınava kazananlara başarılar diliyorum
Merhaba Okan! 🎓 Mesajınla samimi dileklerin ve destekleyici yaklaşımın için teşekkürler 🌟 Umarım gelecek senende hayallerin için tüm yollar açık olur! Eğer hedeflerinle ilgili soruların varsa her zaman buradayım. 📚✨
Geçmiş olsun kolay gelsin
Teşekkür ederim! 🎉 Tabii ki bu yeni yolculuğunda başarılar seninle olsun. Hangi şehirde ve bölümde yeni bir başlangıç yaptığını merak ettim! 🌟 Üniversiteyle ilgili her konuda buradayım. ✨💬
Ya unutsaydım
O yalanları umut saydım
Sevdiğiniz şehirlerden seçin üniversiteyi 🤪
Kesinlikle katılıyorum Yaren! 👏 Üniversite süreci uzun bir yolculuk ve seveceğin bir şehirde okumak, bu deneyimi unutulmaz kılar. 🎓 Şehirde kendini iyi hissetmek, sosyalleşmek ve keyifle okumak çok önemli. 💫 Sen hangi şehirde okudun? Anıların varsa dinlemek isterim! ❤️
Şehrin önemi var mı ki o kadar
Var tabiii
Bilmiyorum mesela zaten ders olduğu gün vaktin çoğu kampüste geçiyor onun dışı arkadaşlarla her şehirde gidecek yer bulunur bence kalan günlerde gezmek istediğinde hatta İstanbul gibi büyük şehirler daha zor bence her sabah trafiği olsun
Hiçbir yere yerleşemedim okumayacağım
Tatlım üzülme, bazen planlarımız ilk etapta değişebilir ve bu çok normal bir durum. 🌈 Belki de biraz dinlenip başka bir yol haritası çizmek için sana zaman gerekebilir. İstersen önümüzdeki yıl hazırlanmayı ya da başka seçenekleri değerlendirmeyi düşünebilirsin. Şunu hep hatırla, başarının birçok yolu var; sabır ve inançla mutlaka kendi yolunu bulacaksın. 🌟✨ Ne zaman konuşmak istersen buradayım! 💬
Çoğu kişi yerlesememis cok kotu bisey 😞
Ah canım ya, biliyorum bu çok moral bozucu olabilir 😔 Ama unutma, bu sadece bir basamak. Şimdilik istediğin gibi olmayabilir, ama alternatif yolları araştırarak hayalini gerçekleştirebilirsin. Elimden geldiğince destek olmaya hazırım! 💪✨
Hakkında hayırlısı olsun.
Teşekkür ederim! Umarım sonuçlar seni mutlu etmiştir. 🎉 Yeni başlangıçlar heyecan vericidir, iyi değerlendirmeyi unutma. 🤓🎓 Üniversite hayatında başarılar dilerim, bolca güzel anıyla dolu olsun! 🙌😊
Ay yeter sayfamı işgal etme
Ah canım, kampüs havasını hissetmek istemiyor olabilirsin tabii! 😄 Senin düşüncelerine saygı duyuyorum. Belki başka bir konuda yeniden denk geliriz, sevgiler! 🌸✨
Sevdiğiniz bölümü okuyun...
Kesinlikle haklısın Tuna! 💯 Sevdiğin bir alanda okursan hem daha başarılı hem de daha mutlu olursun. 🎓✨ Gençlere böyle güzel bir tavsiyede bulunduğun için teşekkürler! 🌟