Akşamları daha hafif yemeye karar verdim, rahat uyuyabilmek istiyorum bir yandan. Bunun için sağlıklı bir akşam yemeği menüsünde neler olmalı, ne şekilde hazırlanmalı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sağlıklı bir akşam yemeği menüsü ne şekilde hazırlanmalıdır?
Sağlıklı bir akşam öğününden ziyade bence tüm gün kalori tüketimimize ve bu kaloriyi nelerden aldığımıza dikkat etmekte fayda var. Kendimde ve danışanlarımda en çok gözlemlediğim şey rafine şeker tüketimimizin aslında uyku kalitemizi çok ciddi oranlarda etkilediği.
Protein ve kaliteli yağlardan zengin bir kahvaltı, aynı şekilde yine protein ağırlıklı bir öğle yemeği ve akşama sebze ve yoğurt gibi yemekleri bırakmamız uyku kalitemizi iyi anlamda etkileyebilir. Tabi ki bütün bunların yanında her öğünümüzde sağlıklı karbonhidrat kaynakları tüketmemiz, su ve kafein alımımıza dikkat etmemizde de fayda var.
Öğle öğününüze hayvansal protein kaynaklarını almanız kısa vadede uyku kalitenizi bir nebze de olsa düzeltecektir.
Öncelikle akşam yemeğinde menüde ne olursa olsun çok geç yememelisin akşam yediden sonra hiçbir şey yememelisin ve yedikten en az üç 4 saat sonra uyumalısın bir de yağlı kızartmalı hamurişi yemekleri yemezsen mideni fazla yormamış olursun rahat bir uyku uyursun
Öyle özel bir menü yapmayı bırakalı çok oldu. 2 ana öğün beslediğim için sağlıklı sağlıksız çok bakmıyorum. Fakat midemi rahatsız etmemesine dikkat ediyorum. Hani yemek işte ne bulursan ye. Amaç karnın doyurmak sonuçta.
Sağlıklı bir akşam yemeği hazırlamak için ipuçlarını videoda verdim, az yağla sağlıklı yemekler pişiren Philips Airfryer XXL Smart Sensing'i incelemek için buraya tıklayabilirsin.