Bu gün muazzam bir menü hazırladım kendime. Yoğurtlu taze börülce, yulaflı unsuz fırın mücver ve tahinsiz humus var menümda. Çok sağlıklı çok besleyici beeence!Sizce sağlıklı bir ramazan menüsü nasıl olmalıdır?
Tüm gün tutulan oruçtan sonra sağlıklı bir iftar menüsü isteyenler için asliyatarif.co hesabından tariften oluşan hafif ve lezzetli bir iftar menüsü önerisi 🥗💚
Sağlıklı bir iftar menüsü
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
Malzemeler -1 çorba kasesi yeşil mercimek -1 dolu yemek kaşığı tereyağı -göz kararı biraz zeytinyağı (4-5 kaşık kadar) -1 soğan -1 diş sarımsak -1 yemek kaşığı domates salçası -5-6 su bardağı kaynar su(göz kararı katı seviyorsanız suyu az koyun😋)(bir bardak yerine et suyu veya kemik suyu ilave edebilirsiniz) -yarım su bardağı erişte -1 tatlı kaşığı tuz Üzerine: 1-2 kaşık tereyağı eritip içine biraz nane biraz pul biber
Malzemeler -2 adet çarliston biber -1 adet kapya biber -10-12 adet tatlı sivri biber(büyükse 5-6 adet) -1 kase dolusu çeri domates -2 adet olgunlaşmış avokado -15 yaprak kadar taze fesleğen(birkaçını süslemeye ayır) -15 yaprak kadar taze reyhan -1 paket hellim peyniri(250 gr) -1 çay kaşığı tuz -5 yemek kaşığı nar ekşisi -bol zeytinyağı
Otlu Bezelyeli Enginar
Otlu Bezelyeli Enginar
Malzemeler - 4-5 tane temizlenmiş enginar - 1 limonun suyu + kabuğu rendelenecek - Yarım bardağa yakın zeytinyağı - 1 kase bezelye - 6-7 tane arpacık soğan - 1 bağ taze soğan - 1 küçük kase taze nane - 1 küçük kase dereotu - Tuz (1 tatlı kaşığı kadar koydum)( enginar tuzu kaldırıyor) - Üzerini geçecek kadar su
Malzemeler - 1 litre süt -8 yemek kaşığı toz şeker -2 yemek kaşığı un -2 yemek kaşığı nişasta -3 adet limonun kabuğunun rendesi( sadece sarı kısım rendelenecek, beyaz kısım acılık katabilir) -1 limonun suyu -çay kaşığının ucuyla zerdeçal(sarı rengi vermesi için) -1 paket vanilin Üzeri için:1 paket krem şanti, 1 çay bardağı Süt
Özellikle Mayıs ve Haziran aylarında yoğurt yemek ödem yaratabilir ve sonrasında kilo aldırmış olabilir. Yoğurt olmadan yersen bence daha iyi olur.
Tahin, düşünüldüğü kadar kötü değil; yani tahin, menünde olabilir. Yemeklerde tatlı, tuzlu, ekşi, acı tadlarının bir arada olduğu menüler her zaman doyurucudur (Ayurvedik beslenme).
Sağlıklı bir iftar menüsü kesinlikle içinde hem et hem de sebze barındıran bir iftar menüsüdür fazla baharattan kaçınmak, fazla yağdan kaçınmak ve benzeri sağlıksız faktörlerden kaçınmak bize sevgi dolu bir sindirim sistemi bahşedecektir. İyi günler dilerim!
Hayvansal protein kaynağı olarak yoğurt, bitkisel protein kaynağı olarak nohut ve mercimek vardı oysa menüde :)) Protein demek et demek değildir ve haftanın en az bir günü sebze ağırlıklı beslenmek çok daha sağlıklı olmanızı sağlar
2,5 yemek kaşığı lifalif’in yeni ince öğütülmüş yulaf ezmesi (rondoda çekip kullandım) 1 yumurta biraz taze nane, taze soğan, mandonoz 1 diş sarımsak 2 orta boy kabak 1 tatlı kaşığı kabarma tozu tatlı ve acı pul biber, tuz ve biraz kimyon.
kabakları rendeleyip elimde suyunu sıkıp öyle kulladım, hepsini karıştırıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine birer kaşık birer kaşık koydum. Yağsız unsuz harika bir şeyy
Ramazanda oruç tutan iftar ve sahur olmak üzere 2 öğün beslendiği için protein karbonhidrat alımı şart salata ile minarel vitamin almak lazım en az 2 litrede su tüketilmeli
Bende Sağlıklı Besleniryorum ama çikolota dan Vazgeçemiyorum özellikle Ev yapımı çikolotanın daha Sağlıklı olacağına eminim Bilemiyorum Kafam Çok Karışık intterneten araştırdım çikolotaya faydalı diyorlar ha şaka gibi onun için Bana Acilen Yardım Edin 👍😥
Bu menü pek doyurucu gözükmüyor baslangıc olarak mercimek tarhana veya sehriye corbası arasıcak zeytinyaglı taze fasülye ana yemekte de et veya balık pilav esliğinde tatlı baklava