Salçalı makarna mı yoğurtlu makarna mı? ya da sizin sevdiğiniz soslar var mı? Ben salçalı diyorum :D Favori makarna çeşitleri nelerdir?makarna çeşileri
salçalı makarna
yoğurtlu makarna
ikiside
Diğer (belirtiniz)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
En lezzetli makarna çeşitleri ve isimleri nelerdir?
Makarna, 7'den 70'e herkesçe sevilen pratik, lezzetli bir yemek. Öğrenciyken kıymetini bilmediğimiz makarnayı sonra sonra soslandırdıkça baş tacı ettik. :) Tahmin edemeyeceğiniz kadar makarna isimleri var, çeşit çeşit, boy boy. Hadi makarna dünyasına dalalım. :)
En Sevilen Makarna Çeşitleri
1- Burgu Makarna
Burgu Makarna
Makarna türleri arasında en popüler olan makarna çeşididir. En çok tercih edilendir bir de. İtalyancası fusilli rotini olan makarnamız her türlü sosa güzelce uyum sağlar. Ben en çok salçalı, domates soslu severim. Son dönemlerde makarna cipsi yapıyorlar ki buradaki tariften öğrenip deneyebilirsin.
2- Penne Makarna
Penne Makarna
Halk arasında boru makarna ile çok karıştırılan penne, makarna çeşitleri arasında en yakışıklısı belki de. Sunumlarda çok şık görünen penne, kremalı, peynirli ya da domatesli soslarla şahane olur. Burada Sicilya usulü bir penne makarna tarifi var ki bence efsane.
3- Fiyonk Makarna
Fiyonk Makarna
Minik makarna çeşitleri düşünülünce ilk akla gelen makarna çeşididir. Her türlü sosa uyum sağlayan fiyonk makarna, ketçap ve mayonezle pratik ve hızlı bir öğün olarak karşımıza çıkıyor.
4- Kelebek Makarna
Kelebek Makarna
İşte makarna çeşitlerinin asili. Görüntüsü o kadar güzel ki, hiçbir sos eklemeden sofraya koysan bile zevkle yenir. İtalyancası farfalle olan makarnamız, en güzel makarna salatında güzel oluyor. Burada sebzeli bir makarna tarifi verilmiş bence denenmeli mutlaka.
5- Fettucini
Fettucini
Uzun makarna çeşitleri arasında benim favorim bu makarnadır. Bu makarnayı yerken kendinizi tam bir italyan hissedebilirsin. Kremalı, peynirli soslarla efsane olur. Burada efsane bir kremalı ve peynirli bir fettucini tarifi var.
6- Yüksük Makarna
Yüksük Makarna
İşte makarna salatalarının aranan başrolü yüksük makarna! Bu makarnayı ben sadece makarna salatalarına yakıştırıyorum. Artık yoğurtlu mu yaparsınız, başka bir şekilde mi ama makarna çeşidiniz bu olsun mutlaka. Burada güzel bir mayonezli, garnitürlü bir makarna salatası tarifi var, denemelisin.
7- Mantı Makarna
Mantı Makarna
Deniz kabuğu da denilen bu makarna çeşidinin italyanca adı orecchiette'dir. En güzel şekli görselde de gördüğün gibi kıymalı ve salçalı veya domates soslu halidir. Mantı yapmaya üşenenler için şahane bir tariftir. Buradan mantı makarna tarifine ulaşabilirsin.
8- Lazanya
Lazanya
İşte makarnaların şahı! Buna makarna demek lazanyaya haksızlık olabilir. Gerek görünüşü, gerekse lezzeti ile bu kadar övgüyü hak ediyor. Enfes bir lazanya tarifi için buraya göz atmanı öneririm.
9- Spagetti
Spagetti
Gerek yaparken, gerekse yerken insan kendini tam bir italyan hissediyor şu makarna çeşidi sayesinde. Hele de güzel bir sos eşlik ediyorsa öff. Bu kadar güzelliği yanında yemesi zor olan bir makarna çeşididir. Burada paprika soslu şahane bir spagetti tarifi var, denemelisin.
10- Kalem Makarna
Kalem Makarna
Penne ile çok karıştırılan kalem makarna, kesimi itibariyle penneden ayrılıyor. Kalın makarna grubuna giren kalın makarna, her tür sosa da çok güzel eşlik ediyor. Ben en güzel buradaki Kıbrıs usulü magarina bulli tarifine yakıştırıyorum.
11- Tekerlek Makarna
Tekerlek Makarna
İtalyanca ruotine olan bu makarna çeşidini daha çok çocuklara yedirmek için yapılır. Tekerlek makarna daha çok salçalı ya da peynirli yapılır. Ketçap ve mayonezle de güzel olur.
12- Tagliatelle
Tagliatelle
Fettucini ile karışan tagliatelle, makarna çeşitleri arasında en şık sunuma sahip makarna çeşididir. Daha çok tavuklu, kremalı ve tavuklu soslarla güzel gider. Kolay pişen makarnanın şekli, bir aşçının eşinin saçından geliyor.
13- Dirsek Makarna
Dirsek Makarna
Peynir ve krema ile şahane bir uyum yakalayan dirsek makarna, minik makarna çeşitlerinden biridir. Sütte, peynirle yaparsan enfes olur. Buradaki sütte pişirme yöntemini uygulayabilirsin.
14- Linguini
Linguini
Spagettiye benzeyen linguini, spagettiye göre daha yassı bir formdadır. Uzun makarna çeşitleri arasında yer alan linguini, görselde de göründüğü gibi daha çok deniz mahsulleri ile soslandırılır.
15- Bucatini
Bucatini
İtalyancası bucatini olan makarnamız ülkemizde fırın makarna olarak bilir. Adı üzerinde fırında makarna yapmak için kullanılır. Spagettiye benzeyen bu makarna çeşidi, spagettiye göre daha kalın ve içi boş bir şekildedir. Haşladıktan sonra kaşar peyniri veya eriyebilen herhangi bir peynir çeşidi ile fırında şahane olur. Burada fırın makarna tarifine ulaşabilirsin.
Bildiğim makarna türlerini ve bulabildiğim tarifleri senle paylaştım. Her biri birbirinden şahane. Bu kadar makarna yazınca canım çekti, bir makarna da ben yapayım. 😋
geç bunları. önce mantı gibi üstüne yoğurt dökceksin bir tavada domatesleri pişirip içine biraz salça sarımsak tuz kekik pul biber döküp ocaktan alıp onuda üstüne dökceksin ama makarna kelebek olucak. off dadından yinmez ha o
Salçalı makarnayı hafif yoğurtla yemenin keyfi tartışılmaz ama yaa hafiften bir mantı havası olur şahanedir ikisi bir arada
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aslında her ikisi guzel ama Sarımsaklı yoğurt olunca üzerinde offff yemede yaninda yat.. Nerden getirdin gece gece aklima be aç yatacaktim bu gece birde :)))
Peynirli ve yeşillikli (dereotu, maydanoz vs) Kıyma ve salçalı Sebzeli makarna (domates, yeşil biber, kuru soğan, kırmızı biber, tercihe göre yeşillikler vs. ile birlikte az miktarda salça) Kremalı mantar ve tavuklu
Kremalı olanı ilk kez bir otelin oda servisinde denemiştim, yok böyle birşey, o malzemelerle baharatları nasıl bir uyum sergiliyecek şekilde kullanmışlarsa müthişti, sonrasında fanatiği oldum :) Bu çoğu mekanda var fakat hepsi dengeyi tutturamıyor malesef, genelde kremaya çok yükleniyorlar bu da diğer malzemelerin tadını bastırıyor.
En İyi Cevaplar