Kıbrıs Usulü Magarina Bulli! Yemelere Doyamayacaksınız

Düğün telaşından uzun süre KS'e çok bir vakit ayıramamıştım. Düğündü balayıydı derken başım rahatlayınca bir bence de paylaşayım dedim. Ve Kıbrıs lezzetlerini tatmak isteyenler için bir kaç tarifi bence haline getireceğim :)

İsimden anlamayanlar için söyleyeyim 'bulli' tavuk demektir :) Yani aslında yapacağımız tavuklu makarna, ancak biz ona kendimizden olan hellimi de katacağız. *Hellim biz Kıbrıslıların kahvaltı sofrasından eksik olmayan ve burada üretilen bir peynir çeşididir. Neyse, tarifimiz geçelim :)

Malzemeler

- Spagetti makarna (ya da istediğiniz herhangi bir çeşidi)

- Tavuk göğsü

- Biraz tereyağ

- Hellim

- Tuz, nane

Hazıranışı

İlk önce tavuğumuzu bir düdüklüye bira tuz ve bol su ile koyup haşlıyoruz. Düdüklünüz yoksa normal tencere de kullanabilirsiniz. Tavuğumuz haşlandıktan sonra onu didiklemek için başka bir kaba çıkarıp suyu tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra makarnayı, az miktarda tuzu ve tereyağını içine atıp tavuğumuzu didiklemeye koyuluyoruz. Ardından hellimi de bir kabın içine rendeleyip üzerine bol nane ekip karıştırıyoruz.

Pişen makarnanın fazla suyunu süzerek içinde az miktarda su bırakıp hellim rendesini ve tavuğu makarnanın üzerine döküp karıştırıyoruz. Dilerseniz sadece tavuğu karıştırıp hellimi tabağınızda üzerine de serpebilirsiniz. Bunu denedikten sonra makarnanın diğer türlerini bir kenara atıp bulliye yöneleceğinize eminim :)

Kıbrıs Usulü Magarina Bulli! Yemelere Doyamayacaksınız

Hellimi büyük marketlerde bulabilirsiniz, bazılarında satılıyor. Magarına bullinin yapımı kolay, lezzeti mükemmeldir :)

Afiyet olsun :)

Kıbrıs Usulü Magarina Bulli! Yemelere Doyamayacaksınız
Cevapla