Sakatat sevenlerin hoşuna gidecek, sevmeyenler ise bu Bence'den sonra seveceği bir yazı yazmaya karar verdim. Tamam, çok sallamış olabilirim. :D Dana ciğer kavurma yapacağım işte. İnternette birçok tarif bulunmakta. Onlara hiç bulaşmak istemedim. Bu kez kendi bildiğimi yapacağım. Öhhöm, bu Bence'yi paylaşmadan önce bir kez yaptım ve tadımladım. Beğenmediğim ve tüketmeyeceğim yiyecekleri sizlerle paylaşmam. :)
Malzemeler

• 1 KG ciğer
• Bir miktar kuyruk yağı
• Sıvı yağ
• Tuz
Benim malzemelerim bu şekilde arkadaşlar. İsteyen baharat çeşitleri ekleyebilir. Ben sade olmasından yanayım. :) Google amcayla biraz muhabbet ederseniz farklı hazırlama çeşitleri göreceksiniz. Neyse, dana yağı kullanmanızı kesinlikle öneriyorum. Çünkü lezzet katıyor. Ekmek dahi banacaksınız diyorum, o kadar iddialıyım.
Önce dana ciğerimizi haşlıyoruz

Dana ciğerimizi sakın ürkütmeyin. Onu okşayın, sevin, küçük dokunuşlar yapın. Ona ciğer olduğunu, bir saat sonra göbüşünüzü mutlu edeceğini hissettirin. Kısacası odun olmayın. Canımızı, ciğerimizi bir tencereye alıp üstüne su ekliyoruz. Görselden ne kadar ekleyeceğinizi az çok tahmin edeceksinizdir. Ve yarım saat kadar haşlanmaya bırakıyoruz.
Haşlanma sırasında suyun yüzeyine çıkacak beyaz tabakayı kesinlikle alıyoruz. Bir süre o beyaz tabakayı göreceksiniz. Üşenmeyin, daha leziz olması için tabakayı üşenmeden alın. Böylelikle yumuşak, lezzetli ve daha temiz olacaktır.
Az sonra göbüşümüzü mutlu edecek ciğerimiz haşlanırken KizlarSoruyor'da biraz gezindim. Sonra Funda'nın yazmış olduğu Bence'ye takılı kaldım. Hiç üşenmeden uzunca yazıyor. :D İşime gelmiyor değil hani.. Hem bilgi ediniyorsun hem de zaman geçiyor. Barış Özcan KizlarSoruyor'da! Bence'si

Bence'yi okurken ciğerimiz haşlandı. Süzgeçten geçiriyoruz. Suyunu güzelce akıtıyoruz. Ciğer böyle yüzünüze gülecek; ye beni, doyur göbüşünü! demeli.
Kuyruk yağımızı eritiyoruz

Kuyruk yağımızı geniş bir tavaya alıyoruz ve erimeye bırakıyoruz. Tamamen erimeyecek, küçük parçalar halinde kalacak. Rengi değişene kadar tavamızda kavurmaya devam ediyoruz.

Dana ciğerimizi tavaya ekliyoruz ve kavuruyoruz

Ben sıvı yağ eklemeye gerek duymadım. İsteğe göre ikisini de ekleyebilirsiniz. Ciğerimizi tavamıza ekliyoruz ve kavurmaya bırakıyoruz. Aralıklarla karıştırmayı ihmal etmeyin.
Ciğer kavurmamız hazır

Dana ciğer kavurmamız hazır! Gerçekten çok lezzetli olmuş. :) Kuyruk yağıyla yapmasam bu kadar lezzetli olmazdı diyorum ve sizleri tekrar uyarıyorum.
Bir Bence'min daha sonuna geldik,
KScanlar, gelin beraber olsun. :)
Kalın Sağlıcakla ;)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar