- Aile & Toplum konusunda 148,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBu sorunun cevabı, bireyin kişisel koşullarına ve beklentilerine göre değişebilir. Genel olarak, evlilik, hem birey hem de toplum için önemli bir kurumdur. Evlilik, iki insanın hayatlarını birleştirmesi ve birlikte bir aile kurmasıdır. Evliliğin birçok faydası vardır, bunlar arasında:
Ekonomik destek: Evli çiftler, genellikle daha fazla ekonomik güce sahiptir. Bu, birlikte ev sahibi olma, çocuk yetiştirme ve emeklilik planlaması gibi konularda yardımcı olabilir.
Duygusal destek: Evli çiftler, genellikle birbirlerinden duygusal destek alırlar. Bu, stresle başa çıkmak, zor zamanlardan geçmek ve mutluluğu paylaşmak için yardımcı olabilir.
Sosyal destek: Evli çiftler, genellikle sosyal destek sistemine sahip olurlar. Bu, arkadaşlar ve aile tarafından sağlanan destektir.
Ancak, evliliğin de bazı zorlukları vardır. Evlilik, iki insanın hayatını birleştirmektir ve bu, uyum ve uzlaşma gerektirir. Evlilik, ayrıca, stres, çatışma ve hayal kırıklığı gibi zorluklarla da karşılaşılabilir.Bu zamanda evlenmek, hem fırsatlar hem de zorluklar sunar. Dünya, giderek daha küreselleşen ve bağlantılı hale geliyor. Bu, yeni insanlarla tanışmak ve ilişkiler kurmak için daha fazla fırsat sunuyor. Ancak, bu aynı zamanda, kültürler arası farklılıklar ve zorluklar gibi yeni zorluklar da yaratıyor.
Sonuç olarak, bu zamanda evlenmek, bireyin kendi kişisel koşullarına ve beklentilerine bağlı bir karardır. Evlilik, hem birey hem de toplum için önemli bir kurumdur. Ancak, evliliğin de bazı zorlukları vardır. Bu zorluklar göz önünde bulundurularak, bireyin kendi için en uygun kararı vermesi gerekir.
İşte bu zamanda evlenmeyi düşünen kişiler için bazı tavsiyeler:
Kendilerini tanısın: Evlilik, iki insanın hayatını birleştirmesidir. Bu nedenle, evlenmeden önce kendinizi iyi tanımanız önemlidir. Kendi değerleriniz, inançlarınız ve hedefleriniz hakkında net olmalısınız.
Partnerlerini tanısın: Evleneceğiniz kişinin de kendini iyi tanıması önemlidir. Partnerinizin değerleri, inançları ve hedefleri ile uyumlu olup olmadığını düşünmelisiniz.
Evliliğin zorluklarını göz önünde bulundurun: Evlilik, her zaman kolay değildir. Evliliğin zorluklarını göz önünde bulundurarak, bu zorluklara karşı hazır olmalısınız.
Profesyonel destek alın: Evlilik, önemli bir karardır. Bu kararda size yardımcı olması için bir evlilik danışmanından veya terapistten destek alabilirsiniz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğrusunu bulduktan sonra neden olmasın, sap mı duracaksınız sonra zinalar artıyor.
022 Yorumla
Soran+1 yılDoğru kişiyi bulmak önemli tâbiki,,
Cevap sahibi+1 yılBen ne dedim 😅
Soran+1 yılDüşünceyi desteklemek suç mu yahu 😊
Cevap sahibi+1 yılHayır değil, teşekkürler.
Soran+1 yılBen teşekkür ederim cvplar için,, hayırlı geceler,,,, ✨
Cevap sahibi+1 yılHayırlı geceler hanımefendi isimsiz 😄🙂
Soran+1 yıl☺️☺️
Cevap sahibi+1 yılNeredeyse tanıştık sjhshs
Soran+1 yılNasıl yani 🙂
Soran+1 yılAslında özel den konustuklarim genelde hüsran ile sonuçlandı hâliyle pek sıcak bakmıyorum,,,,
Cevap sahibi+1 yılNe oldu bilmiyorum ama size kalp kıranlar denk gelmiş, ben hanımların asla kalbini kırmam. Bir şans verirseniz beni ihya edeceksiniz. 🙃
Soran+1 yılİhya mı 😳,,
Cevap sahibi+1 yılYani mutlu
Cevap sahibi+1 yılSadece bir şans verin eğer sizi üzersem basarsınız engeli.
Soran+1 yılNasıl anladınız Naif biri olduğumu ya da hangi cümlem size bunu düşündürdü 🙂
Cevap sahibi+1 yılDüşünceyi desteklemek suç mu yahu dediğiniz de sonuna bir de emoji eklediniz, sonra ben hanımefendi isimsiz deyince yine emoji eklediniz yani hiç kızmayan bir üslubunuz var bu da sizin ne kadar harikulade bir insan olduğunuzu gösteriyor ve ben de sizi tanımak istiyorum lütfen. ☺️☺️
Soran+1 yılOralarda bir yerlerde kapalı bir şey var ama
Soran+1 yılŞimdilik 📬 açın kâfi
Cevap sahibi+1 yılAçtım
Cevap sahibi+1 yılSaat tam 15.00'da mesajlara bakar mısınız bildirim gitmiyor galiba şimdi biraz işim var.
Cevap sahibi+1 yıl...
Cevap sahibi+1 yıl,,,,
+1 yılDoğru kız olsa olur
027 Yorumla
Soran+1 yılDoğru kız derken,,,,
- +1 yıl
Hani doğru insan sana uyan insan
Soran+1 yılHaklısınız,,,,
- +1 yıl
Öyleyim
Soran+1 yılCevaplar için teşekkür ✨
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim
Soran+1 yılHayırlı akşamlar ☺️
- +1 yıl
Günaydın size deee
Soran+1 yıl☺️))
- +1 yıl
Tünaydın oldu size heralde djdjd
Soran+1 yılEvet öyle oldu biraz ☺️
- +1 yıl
Srnce ne zaman evlenilir sen söyle madem fjfjf
Soran+1 yılDoğru kişiyi buldugunuza inandiginix zmn evlenilir bnc
- +1 yıl
He benim cevapla birsin ortak djdjdj
Soran+1 yılSorunuzu gördüm şimdi ciddi misiniz,, detay sorunuza güldüm 😊
- +1 yıl
Anlamadım
Soran+1 yılNe anladınız
- +1 yıl
"Sorunuzu gördüm şimdi ciddi misiniz,, detay sorunuza güldüm 😊"
Bunu anlamadım
Soran+1 yılYanlış okumuşum anlamdım yazdınız sandım, bnde ne anladınız diye sordum,,,
Kiralık eş sorunuzu gördüm- +1 yıl
Heee, ben trol takılıyorum. Aslı yok anlayacagin :))
Soran+1 yılBanada öyle geldi ztn ☺️😊
- +1 yıl
He sevindim o zmn djdjd
- +1 yıl
Ben seni tanıyor muyum djdjd
Soruya denk geldiğine göre dedim tanidikdir kim acaba djdjd
Soran+1 yılBnc tanimiyorsnuz,,,🙂
Soran+1 yılMesajınızı şimdi gördüm,,
benim özelden konusmalarim genelde hüsran ile sonuçlandı, o yüzden atmasam daha iyi,,,
Soran+1 yılBeni anlicanizi umuyorum,,
- +1 yıl
Neler yasasin yâda neler yaşattılar bilmiyorum ama benim kötü niyet yâda devamlı konuşma niyetinde değil sadecee merak ettim selam verme düşüncesiydi. Seni anlıyorum nasıl diyorsan öyle olsun
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Doğru zaman doğru insansa kalbimize aklımıza siniyorsa maddi manevi denksek.. ama yine evlenmek için evlenmemek lazım..
evlilik dışı ilişkileri de zaman bahane edilip normalleştirmemek lazım.. herşeyi yaşayıp rahat tüketince evliliğe ne gerek var oluyor ne yazık ki sevgiliyken ayrılmak değiştirmek daha kolay.. sorumluluk bundan almak istemiyor her şey kolay ulaşılıp tüketilir olmuş..00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılEğer 2 sene önce evlenmiş olmasam şu an ki ekonomik krizde asla evlenmezdim. Ev kiraları, çeyiz eşyaları ateş pahası. 2 sene önce 2000₺'e aldığım yemek takımı daha dün baktım 9000₺ olmuş ya. Ben evlenirken Air fryer Dyson falan gayet orta fiyatlı geliyordu bana rahatça alınabiliyordu şu an fiyatlar uçmuş. Eğer erkeğin maaşı yüksek değilse ya da karı Koca çalışmıyorsa bence geçim zor. Çocuk bebek masrafını hiç saymıyorum. Bir paket bebek bezimiz 850₺ mamanın kutusu 750₺ bide bunlar temel ihtiyaç haftalık alınıyor. Oyuncaklar, giyim, o bu masrafını dahil bile etmiyorum.
17 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Hipp bizim buranın Avusturya markası bende kullandım hem oğlumda hem kızımda ama arada aptamilde kullandım Nestlé gaz yaptı vermedim. Oğluma her bezi kullandım kızda benimkinde de pişik oldu Prima ama en son 300 TL civarıydı tr de demek şimdi 850 olmuş wooww diorum herkes yetişemez seninki ne kadarlık?
- +1 yıl
- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden evlensinler çocuk oyuncağı oldu evlilik sadece adı var icraate gelince tıs 3 gün sonra boşanmak isteyen tonlarca kadın var ortada hiçbir neden de yok sadece boşanmaları geç evden kaçan Ocak yıkan onun bunun yanına gidenlerin sayısı da aynı o kadar niye evlenilsin böyle rezalet te
12 Yorumla- +1 yıl
Katılmamak mümkün değil Esra Erol izliyorum hayattan soğuyorum
Cevap sahibi+1 yılAynen onların oraya gelen tonlarca aile var örnek orada bile aynı manzara var tonlarca aile kızım evden kaçtı çocuklarını eşini terk etti diye ulaşıyor oralara
+1 yılGerçekten beni sevdiğine inandığım bir insan olursa eğer kesinlikle evlenirim. Hiç evlenmedim ama daha önceden tecrübeliyim bu konuda çok iyi tanımadan asla ama asla adım atmam. Çünkü çok acı çekti kalbim...
06 Yorumla
Soran+1 yılAllah gönlünüze göre versin,,,,
- +1 yıl
Sağol, seninde inş...
Soran+1 yılTeşekkür ederim,,,
- +1 yıl
İyi geceler...
Soran+1 yılHayırlı geceler...
- +1 yıl
Sanada...
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılHer zamanda evlenilir. Evliliğin zaman ile alakası yok.
Doğru zaman, doğru kişi olsa bile insanların bunu görememesi tuhaf ve yanlış olan.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılBu ekonomide düğün yapmadan evlilik yapanların sayısı çok arttı adam şirketini büyütmek için düğün yapmıyor sen düşün lüks geliyor adamlara artık böyle şeyler
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Erkek için evlenmek ciddi riskli bir durum. Medeni kanun erkeğin karşısında, kadının tarafında.
1 bardak süt için, inek beslenmez.
14 Yorumla
Soran+1 yılSöyleyeceğimi yanlış anlamayın ama,, Buzağı için de mi beslenmez
Soran+1 yılPeki,, cvplar için teşekkür ✨
+1 yılSözüm meclisten dışarı bazı şahıslar pavyon karilarina verdikleri paraya acisalar evlenseler daha büyük kar ederler ama nerdeeeeee
00 Yorumla
+1 yılBence iq testi yapılsın düşük zekalılar evlenmesin. Geleceğe ihanet etmelerine müsaade edilmesin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı. Nasil bir evleilik istedigine bagli imstagramda post paulasmak ixin ise hauir evlenilmez ama yuvam olaun hayat arkadasim olaun istiyosan olur
00 Yorumla
+1 yılÇok ince eleyip çok sıkı dokumak lazım, yoksa hazin bir sona neden olabilir evlilik 😀
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tâbiki o hazin sonda en çok çocuklar için üzülüyorum,,,
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılkazandığın paraya göre değişir
deve var bir akçe deve var bin akçe
01 Yorumla
Soran+1 yılPara önemli bir etken,,,,
+1 yılÇamur içinde parlayan nadide bir parça arıyoruz bakalım bulursak zamanı kendi zamanımıza çeviririz
04 Yorumla
Soran+1 yılDilerim bulursunuz Her şey gönlünüzce olsun,,,
- +1 yıl
Eyvallah sağolasın. Senin de 👍
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
Ricalar
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Evlenmenin zamanı yok bence. Doğru insana denk geldiysen her zaman evlenilir.
10 YorumlaEvlenilebilir ancak çocuk yapma konusu tartışılır bence 🤷♀️
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen evlenecek olsam zengin falan olup öyle evlenirim yani eğer olsaydım
13 Yorumla- +1 yıl
Bu şartlarda parasız hiçbir şey olmuyor. Sadet durumu da kişiye bağlı bir şey.
Evlenilir elbette kötü insan var ise bu dünyada iyi insanlarda var.. herkes aynı kefede olamaz
00 Yorumlafaiz ve mülteci inadı yüzünden alım gücü çok düştü. evlenmek artık durumu iyi olanlara göre
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenilmez ancak nikahlanılıp müşterek bir yaşam sürdürülür.
00 Yorumla
+1 yılBen evlenmezdim sevgili kalmak daha mantıklı ve stressiz ayrıca masrafsız daha kardayim
00 YorumlaDeli miyim evleneyim simdi hayat bekarlara güzel
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKarşındaki kişi doğruysa fikir de doğru olur. Kısa ve öz.
00 Yorumla Takılacaklara güvenip düğün yapmayacaksınız evlenin
00 YorumlaGerek erkeklerin adam olamadığımız için (kendimde dahil) gerek kadınların kadın değil motor oldukları için sıcak bakmıyorum evliliğe
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet , evlenilir ama şartlardan dolayı gecikiyor. Kafa dengi biriyle evlenmek güzel olur bence.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeye evlenilirde çocuk yapılır mı onu bilemiyorum
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılZaman yanlış veya doğru, bekar ölmek istemiyorum.
00 Yorumla Bugünün şartlarının yarından iyi olacağının garantisini verebilir mi sin ya da tam tersini düşün beklemektense tecrübe kazanmanini oneririm
00 YorumlaEvlenilir ama nasıl geçinilir bilemem fiyatlar almış başını gidiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız para önemli bir etken,,,
+1 yılKızlar kesin evlenmeli evde kalınca adı çıkıyor
07 Yorumla
Soran+1 yılSanki o eskidendi,, hâlâ adı çıkma olmuyor dur bnc,,,
- +1 yıl
Oluyor herkes biliyo
Soran+1 yılPeki öyle olsun ☺️ cvplar için teşekkür,,,,,
- +1 yıl
Vurduruyir diyorlar
Soran+1 yılHımm peki,, teşekkür cvplar için,,,✨
- +1 yıl
Sende öylesin
Soran+1 yılBnc siz bnmle ilgili düşüncelerinizi kendize saklayın...
+1 yılÇok yoruyorsunuz sonra da evde kalacam diye ya da eşim beni aldatıyor diye ağlıyorsunuz?
00 Yorumla
+1 yılEvet devir ilerledikçe fiyatlar artıcak öyle de düşünün
00 YorumlaHayırlı birini bulursan güvenilir evlenilir neden evlenilmesin 😃
04 Yorumla- +1 yıl
Çok tatlısın
- +1 yıl
Merve akaydını andırıyorsun ama sen daha tatlısın
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru bir fikir değil. Kesinlikle değil.
013 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Profilime gir, evlilik hakkında yazdıklarımı oku. Evlilik, aile kuran insanların üzerine yüklenen sorumluluklarla insanları esir etme, kontrol etme amacına hizmet eden bir ilişki modelidir. İstediğin zaman da, ha deyince içinden çıkamayacağın bir ilişkidir. Bir de, devletin, bireylere "tamam, artık sevişebilirsiniz" dediği ilişkidir. Devlet kim lan, toplum kim? Benim kimle sevişeceğime nasıl karışabilir?
- +1 yıl
Çoğu sığ erkek gibi "evlenip balayına gideceğime, bekar kalıp alayına gitmek" yönünden bakmıyorum.
Soran+1 yılProfilinize girdim ama evlilik hakkındaki yazılarınızı göremedim
- +1 yıl
Ben bulup atayım sana ilgili soruları, yazdıklarımı görürsün.
Soran+1 yıltamam bekliyorum atabilirsiniz
- +1 yıl
Evlenmesem ilerde pişman olur muyum? ↗
Cinsellik için evlenilir mi? ↗
Evlilik sizce şart bir şey mi? ↗
Evlilik güzel bir şey mi? ↗
Evlilik aşkın nihai sonucu mudur yoksa bir tür sigorta sözleşmesi mi? ↗
Evlilik artık insanlar için hayal mi oldu? ↗
Kadın sözünün geçtiği evlilikler daha mı mutlu sürüyor? ↗
Şimdilik bulabildiklerim bunlar. Buldukça buraya eklerim.
Soran+1 yılYorumlarınızı okudum sözlerinizde gerçeklik payı büyük, ztn evlilik doğru kişiyi bulunca olabilecek bir şey, değilse niye evlenilsin ki, ama o doğru kişi günümüzde bulmak zor ne yazik ki,,,,
+1 yılArtık zor gibi geliyor bana
01 Yorumla
Soran+1 yılBanada öyle glyr,,,,
+1 yılMaddiyatın varsa ve gelecek görüyorsan evlen tabi.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tâbiki, haklısınız,,,
Hiçbir zamanda evlenilmez Nerimancım
05 Yorumla
Soran+1 yılBence hiçbir zaman da evlenilmez demek pek doğru gelmiyor bna ama,, tâbi sizin görüşünüz Numan bey,,,
Soran+1 yılHımm anladım,,, teşekkür açıklama ve cvplar için kibar bey ✨
Soran+1 yıl☺️))
+1 yılUyumlu biriyle evet
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah gönlünüze göre versin,,,
+1 yılKesinlikle evlenilmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu devirde evlenmek hayal en güzeli bekarlık
00 Yorumla
+1 yılMaddiyat olarak zor bir süreç
00 Yorumla
+1 yılVazgeçtim artık hayal sadece
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılhiç mantıklı bi fikir değil :D
00 Yorumla
+1 yılEvet ben çok istiyorum evlenmeyi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenilir de biraz zor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru kişiyle doğru fikir tabiki
00 Yorumla
+1 yılEvet tabiki evlenilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru kişiyi bulunca evet
00 Yorumla
+1 yılEvet asıl bu zamanda evlenilir
00 Yorumla
+1 yılDoğru aday varsa evlenilir
00 YorumlaEvlenilir de buna hazırsan.
00 Yorumla
+1 yıldoğru kişiyi bulduğunu düşünüyorsan evet
00 Yorumla
+1 yılZenginsen evlenmen mantıklı
00 YorumlaHer zamanda evlenilir
00 Yorumla
+1 yılEvlenilir. Doğru insan onemli
00 Yorumla
+1 yılAldatılmak isteyen evlensin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenir ama zorrr çok of
00 Yorumla Asla.
Bu devirde evlilik pişmanlık00 Yorumla
+1 yılDoğru kişi bulunursa neden olmasın
05 Yorumla- +1 yıl
@KaiHavertz tip için evlilik yapanlar kaybeder ztn haklısın en iyisi evlenmeyin siz))
- +1 yıl
@Kafkasyaprensesi haklısın
- +1 yıl
@KaiHavertz aman sadece özgüvenlisin yakışıklı değil ))
- +1 yıl
@KaiHavertz zevk meselesi
- +1 yıl
Aman her kıza da hitap etmeyim. Hoşlandığım kız beni tapacak kadar beğeniyorsa mesele tamamdır.
Başka kizlar umrumda değil
maddi durum iyi ise evet.
00 Yorumlaasıl bu zamanda evlenilir
00 Yorumla- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım