Kimse evlenmek istemiyor erkekler iyice kaçar gibi kiminle konussam ağzından ciddi birsey çıkmadı hep dolaş gez ne bu ya tam tüketici toplum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik sıkıntılı bir ilişki modeli. İnsanların evlenmek istememesi deki sebep sorumluluktan kaçmak değil. Özü itibariyle evlilik bir aile ilişkisi, veya duygusal/cinsel beraberlikten öte, bir "mülkiyet" ilişkisidir, ve mülkiyete dayalı tüm insan ilişkileri gibi bireylerin kişisel çıkarları söz konusu olduğunda insanoğlunun vazgeçilmez defosu olan "bencillik" devreye girer. Çevrenizde gördüğünüz çoğu insanın hemen her konuda kendi isteklerini, kendi beklentilerini, kendi çıkarlarını öncelediğini, başkalarıyla empati kuramadığını düşünürseniz evliliğin içinde de bu karakter özellikleri nedeniyle insanların birbirine zarar vermesi olasılığının artacağını tahmin edebilirsiniz. İşte bu olasılıkla karşılaşmaktan çekinen insanlar evlilikten uzak duruyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aslında hayalden ziyade evlilikler çıkar ilişkisine dönüştüğü için aklı başında olan bir erkek yanaşmıyor ki çook ta haklılar. çoğunlukta ki kızlar sabah akşam başka erkeklerle takılıyorlar yapmadıkları şey kalmıyor evi ve arabası olan durumu güzel olan birinin üzerine kalma peşindeler ki hayatları kurtulsun. tabi herkes için geçerli değil aralarında iyi olanlar vardır ama bana denk gelmedi bakıyorsun kim evlenmiş bir kaç yıl sonra boşanıyor. diğer taraftan da saçma sapan adetler gelenekler yüzünden dügünde yüz milyarlar harcandığı için ve erkek tarafına itildiği için o adamda borcu öderken beli bükülüyor kavgalar başlıyor ayrılıyorlar. ben yabancı kızlarla konuşuyorum gayet memnunum evlenirsem onlarla evlenirim ne bi çıkar ilişkisi nede saçma sapan adetler dügün masrafları da ortak orada altın filanda istemiyorlar
00 Yorumla
+1 yılCinsellik kolay, bir evlilik yaklaşık 500 bin lira en ucuz buzdolabı 20bin lira, pozitif ayrımcılık var birde buda yetmezmiş gibi ben dilediğimi yaparım bana karışamazsın diyen kadınlar. Sadakat kadında da kalmadı ve evlilik öyle bir hale geldi ki evlenen erkek köle gibi. Boşanan erkek bir ömür mahkum ediliyor. Bu durumda kim neden evlensin ❗️
10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 592 cevap paylaştı. Türkiye'yi ele alırsak bu ekonomide düğünü, evi, bi aileyi geçindirmek hiç kolay değil. Büyük sorumlulukları var bunun altına kimse kolay kolay girmez. Diğer bir sebepte günümüz ilişkilerinin artık sağlam olmaması daha açık olmak gerekirse saygının yok oluşu, geçimsiz huzursuz bi evlilik yaşamak. Bence evlenmemek en iyisi.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
68Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılMaalesef ama evlilikten çok aşk hayal oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimler evlenmek istemez
1- Evlenmeden, seks yapabilen çapkın erkekler. Zira tek bir kadınla, ömür boyu seks yapmaktansa; her hafta biriyle birlikte olmak, daha mantıklı. Tabi dindar biri değilse..
2- Maliyetlerin yükseldiğini ve dar gelirini sorun eden erkekler evlenmez. Şayet Benim gibi, çapkın olmayı beremeyen erkekler; dar geliri yüzünden evlenmez. Maliyetleri de karşılayamazlar. Türk erkeğinin, %80 ni dar gelirli olmakta. Akp, Orta sınıfı yok etti. Yoksa akp den önce bu oran, %25-35 felandı.
3) Kimi erkekler de kendi kafasına göre, kız bulamıyorlar. Ya da evlilik, işlerine gelmiyor20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekleri bıktıran da kadınlar. Evet genelleme yapıyorum. Erkeği cüzdan olarak, maraba olarak görüyorlar. Sürekli erkekten ilgi bekleyip ilgi vermedikleri yetmezmiş gibi bir de üstüne tribini çekmek zorunda kalıyoruz. Aileleri en pahalı ve gösterişli düğünlerden istedikleri yetmezmiş gibi bu ekonomik şartlarda bir de alınacaklar listesi hazırlıyorlar. Yani kısaca afedersin o cinsel organlarını altın, mücevher gibi görüp bu egoyla devam ederlerse daha çok evde kalırsınız. Şahsen ben kendi kafama uyacak birini bulamadığım sürece (öyle birinin olması %1 ihtimal) evlenmek istemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılAllah sana omur boyu sahiplenecek sana karsi sevgi ilgi gosterecek romantik olacak yanaklarini ceneni sevgi manasinda oksayacak kilina bile zarar vermeyecek kalbini asla incitmeyecek seni gecici gozuyle bakmayacak seni helali gozuyle bakacak hicbir kusurunu asla yargilamayacak butun ev islerinde sana yardim edecek gozu senden baskasini gormeyecek iyi gunde kotu gunde hastalikta saglikta hep yaninda olacak dertlerine sirlarina ortak olacak sekilde bir es sevgili nasip etsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAdam gibi eli yüzü düzgün, işinde gücünde bir erkek gelse tanışmak istese reddediyorsunuz, sonra gelmiş burada evlilik artık hayal mi oldu diyorsunuz. Birde yorumlar da kadınlar ekonomi den dert yanmış ki hiç samimi gelmedi. Düğün masrafı, eşya, altın falan masraflarını hep erkek tarafı yapmıyor mu zaten. Kadınların evlilik de ekonomik sorunları dillendirmesi çok saçma olmuş gerçekten.
11 Yorumla- +1 yıl
valla şans bu kimi hak etmiyor dediğin gibi erkekler yapıyor coğu şeyi bence alacağın eş he ranlamda yanında olmalı onunda katkısı olmalı eve
+1 yılSu sorulari ve gorusleri okuyunca ben hangi dunyada yasiyorum acaba diye kendimi sorgulamadan edemiyorum. Neden hayal olsun evliligin kiymetini bilen, kendini yetistirmis ve dengini bulan insanlar hala guzel evlilikler yapiyorlar.
10 Yorumla
+1 yılÖnce yoldaş sonra yol düşüncesine sahip bir insanım. Şu zamana kadar hassasiyet ve düşüncelerime yakın birini bulamadım. Uzlaşabileceğin, düzgün biri bulmak altın bulmaktan zor bu dönemde. O yüzden evet, evlenmek zorlaştı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim evimde var arabamda var yarın düğün yapsam tüm masrafları tek başıma üstlenecek kadar paramda var ama maalesef bugününe kadar karşıma evlenilecek bir kız çıkmadı çoğunun hayata bakışı lay lay lom gösterişli bir düğün yapayım milleti kıskandırayım derdindeler yuva kurmak iyi bir eş iyi bir anne olmak nedir bilmiyorlar
01 Yorumla- +1 yıl
Maalesef ki çok haklısın bazı kadınlar evliliği eşinle kuracağın mutlu bu huzurlu bir yuva olarak görmüyorlar erkek hep dış planda kalıyor kızın tüm istediklerini yerine getirsin yeter kızında elinde çevresini kıskandıracak malzeme geçsin yeter kimin kocası daha yakışıklı kimin düğünü daha güzel oldu kimin eşyası daha lüks diye adeta yarış içindeler maalesef devir böyle oldukça boşanmalar daha çok olur "bize bir hırka bir lokma yeter mutlu huzurlu olalım da" kafası artık kimsede yok
Evet öyleler var doğru ama evlenmek isteyen de var.
Hee, altın vs tarzında ki şartlarınız, ve biraz daha anlayışlı olsanız durum çok daha farklı olur tabi ama ne yazık ki... :)
08 Yorumla
Soran+1 yılNe altına ya nikah istiyorum diyorum ona bile burun kıvırıyor herkesin bahanesi para anlamadım ki ne bu kadar
Soran+1 yılYoo istemedi
Soran+1 yılAslında loş ışık olck ev mum falan
Soran+1 yılEşyada sevmiyorum ya minder tarzı dosiycm hali flex üstü
Soran+1 yılMini beyaz eşya olck bide TV istemiyorum radyo çalsın hep
Soran+1 yılEv telefonu alırız cep telefonu da çöpe
Soran+1 yılAma kimse kabul etmiyor
Valla 32 yaşıma gircem ben de bu yaşıma kadar düşünmüyordum. Fakat ben işsiz olduğum için öyle düşünüyordum. Allah’a şükür şimdi memur oldum bundan sonra önümüzdeki maçlara bakcaz ne kadar geç olsa da 😂
00 Yorumla
+1 yılMaalesef toplum yapisi , aile kavrami değisti.. Örf adetler hiçe sayiliyor herkeste bir bohem yaşam.. Tabii herkes icin gecerli degil ama çok nadir denk gelinebiliyor. Şans meselesi mi kader mi 🤷♀️
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 628 cevap paylaştı. Vallahi bütün sülale seferber oldu ben böyle bir şey talep etmesemde bana evlenecek birini bulmaya inan bulamadılar bence de tam tersi kızlar kaçııyor hahah. ya da bende bir problem var bilemedim :/
023 Yorumla
Soran+1 yılBu işte bu terslik var
- +1 yıl
Bak yemin ediyorum durum bu teyzem nerelere gitti dayılarım halam falan gerçekten bir kişi bulamadılar kimisi ben başka ile gitmem diyor kimisi düşünmüyorum kimisi kariyer yapıcam kimisi yüksek lisans falan derken herkes bahane sunmuş beni görmeden dedim ki vay arkadaş demek ki bekar ölmek zorundayım hahah
Soran+1 yılŞaka mısın ya kızlar hepten uçmuş bnce
Soran+1 yılSen nerede yaşıyorsun ki
Soran+1 yılNe güzel işte
Soran+1 yılTip değil ya gerçekten çoğu arkadaşım yanına yakışmıyor dediği yaşça büyük insanlar bile hep gırgır VS peşinde
Soran+1 yılGerçekten cinsiyet peşinde olduğum için demiyorum kız ya da erkek cıvık biride değilim ama olmuyor neden anlamıyorum Bi eve bakamiycak gibi mi duruyorum bilmiyorum ki
Soran+1 yılDe sebep korkunun sebebi ne ki
Soran+1 yılHersey maddiyat yok şu pahalı evlenemem bu pahalı evlenemem değil de başka şeyler var demkki biriyle yaşlanmak ne güzel
- +1 yıl
Yani benim değilde uzaktan tanıdığım çok kişinin muhabbeti dönüyor evlenip dayak yiyorlar ya da evleniliyor kadın maraz çıkarıyor ayrılıp adamın her şeyini alıyor mesela bir abim var tanıdığım adam 1,5 yıl evli kaldı kendi işi var şimdi ayrılan karısı arabasına haciz koydurdu falan neler neler oluyor bilemezsin 2 cinsiyettende örnek verdim ayıp olmasın diye hahahah.
Soran+1 yılHiç birsey istemiyorum Bn biri elimi tuttup bırakmasa yeter
+1 yılEvlilik oranları azalmış olabilir. Ama bu evliliğin değerini ve önemini azaltmaz. Bir de bu devirde evlenebilecek kadar güvenilir insana rastalamak zor. Neyse ki o yönden şanslıyım.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Türk kızıyla evleneceğine, bekar kalmak her zaman daha iyi seçenek olur. Ayrıca medeni kanun erkekleri eziyor. Bekar kalıp alayına gitmek varken, neden...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hayal oldu düğün yapmak 500 bin hiç bir şey yok düğün yapma aldığı para 5.500 ev kirası zamlı faturalar maaşını 2 katı nasıl evlensin bu adam
02 Yorumla
Soran+1 yılAilenle yaşarsın
Türk Medeni Kanununun ve Yargıtay'ın kararları kadınları ilahlaştırdı.
Embesil değilse erkekler evlenmez.
08 Yorumla
Soran+1 yılNe ilahi ya hayat arkadaşı istiyorum kim ilah olursa olsun
Soran+1 yılBn o türlerden değilim gerçekten
Soran+1 yılSevmek istiyorum ya ömür boyu birini yanımda ist
Soran+1 yılBu zamana kadar hiç evlendikten sonra tazminat alırım dediğim biri olmadı nasıl Bi dünya ya insanı annesinden babasından başkasi sevemez mi
Soran+1 yılBe. Türk erkeklerine hala güveniyorum iyi biri mutlaka var
+1 yılYani insanımızın da fabrika ayarları değişti, aldatma aldı başını gidiyor, ekonomi etkeni de var en önemlisi de bu bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Aslında ülkemizde cumhur başkanımız zinayı serbest yaptı onca evli insanlar başkalarıyla zina yapıyorlar bunun başka ülkelerde cezası infaz bizim ülkemizde de olsa ne güzel olurdu kimse kimseyi aldatmazdı
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Dostum abim 8 ay önce eklendi uzak dur diyor, arkadaşım c. tesi pazar bana yardıma geliyor sakın evlenme diyor. Evliliği tavsiye eden yok.
19 Yorumla
Soran+1 yılOnlar yüzünden olmuyor blki ya çok var bunu söyleyen insan tek başına ölür bnce kafayı yer
- +1 yıl
Bizim neslin insanı aza tama etmez. Bir eve en az 20 bin TL girmesi gerek. Kadın çocuk doğurdumu tekrar çalışması imkansız gibi bir şey zaten. Ben evlenirsemde mantık evliliği taraftarıyım. Öyle bir düğün için 200-300 bin harcamam. Hayat madem müşterek kandında %50 tüm masraflara el atacak. Öyle ya da böyle bana ailemden 1 daire kalır. Kadınında en az 1 dairesi olacak. Aşığım, ölüyorum, onsuz yaşayamam bunlar çocuk türküsü.
- +1 yıl
kadının evi olmak zorunda mı ya yoksa durumu el vermiyorsa
- +1 yıl
@pisinsanlar mantık evliliğinde durum el vermiyor diye bir şey olabilir mi? Kadın çalışmıyor, herhangi bir mesleği yok, miras falan da yok. Bu evlilik mantık evliliği olamaz. Günümüzde evliliklerin %90ı ekonomik nedenlerle bitiyor.
Bu söylediklerim benim için geçerli. Hayatın ekonomik zorluklarını tek başıma sırtıma almam. Almak isteyene de saygı duyarım. - +1 yıl
Sen olması zorunlu gibi konuşuyorsun tabikide bu ekonomi de tek başına olmaz ama evi olacak ne bir şeyi olması zorunda değil çalışırsa çalışır yardımcı olur sana
- +1 yıl
@pisinsanlar bunlar evlenmeden konuşulur. Mesleği olmayan bir kadına evlenince git çalış denmez tabi ki lakin bu tarz bir kadınla evlenmem.
- +1 yıl
O senin bileceğin iş tabiki insan kendine yakışanı alır mesleği güzelliği neyse o ama okadar da yükseklerde olma derim :)
- +1 yıl
@pisinsanlar dostum ev lüks değil. Daha doğrusu son 5 yılda lüks sayılmaya başladı. Var sayalım 2 çocuğum oldu. Benimde bunlara en az birer daire bırakmam lazım. Ben Trakyalıyım bizim oranın insanı böyledir.
- +1 yıl
Yaw hele çocukların olsun Allah büyüktür 😁😁babadan kalma hiç bir şey yok ev
+1 yılEvlilik insan doğasına aykırı, özgürlüğüne düşkün olan bir canlının, başkasının kurallarına uyması fikri her daim ürkütücü gelmistr bana
00 YorumlaYorumlara bakınca kimse aynı düşünce de olana denk gelmemiş evlilik isteyene laylomcular denk gelmiş hep umarım herkes aradığını bulur 💕
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeyin, evlilik parasını çatır çutur yiyin kendinize harcayın. 3 günlük dünyanın 2. günündeyiz, keyfinize bakın😃
00 YorumlaGünümüz şartlarına düşünürsek Evet hayalinle hayali oldu bence bu saatten sonra Hayaller gerçekleştirilemiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlenmek istediğim tek insan oldu gerisi adı evlenmek ya da çocuk sahibi olmak için de evlenmeyi denediğimde oldu nişanladım evlenmeden çocuğum da oldu ama ayrıldım. evlilik için buna değecek birini bulmazsa insan olmuyor
00 YorumlaMaddi durumu kötü olanlar için evet kötü birde işsize hepten problem
00 YorumlaOrtalama insan bencildir her şeye sahip olmak ister.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı.
+1 yılEvet hayal haller deyişmez kolay kolay evlilik gibi bir şey hele hiç sanmam
00 Yorumla Ne güzel işte. Sadece gelişmiş ülkeler çocuk yapsın. Gelişmemişler yok olsun.
00 Yorumla
+1 yılArtık hayat şartları zor insanların birbirine tahammülü yok kimse evlenmek istemiyor
00 Yorumla
+1 yılBatililastikca battik. onlardan sonra bizde de Yok oldu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Napcan saten ekonomik sıkıntı her şey evlenmeye karsı.. Hayel degilde biraz sürer
00 Yorumla
+1 yılDiğerlerini bilmem ama benim için hayal oldu, kimseye güvenim yok
00 Yorumla
+1 yılbenimde bu anlattinin kiz versiyonu oldu yani ciddi biri cikmiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye gibi bir yerde sevgi olsa bile evlilik olmuyor çünkü her şey çok pahalı
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 480 cevap paylaştı. herkesin ilişkisi çok garip cidden bende anlamadım nolcak böyle allah herkesin kalbine göre versin
00 Yorumla
+1 yılHerkesin bi sevdiği var ve sevdiğiyle evlenmek istiyo bu yüzden herkes cacık yani
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik hayal olmazsa insanlara güven yok kız olsun erkek olsun
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 596 cevap paylaştı.
+1 yılBu daha toplumsal infialin ayak sesleri. Dindar nesil gümbür gümbür geliyor 😂😂
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı. evt , maalesef evlilik günümüz insanlarını haylice korkutur oldu haklı olarak bu yüzden flört sevgili adı altında birliktelikler yaşanmaya başladı üstelik aynı evde ve aynı koşullarda
00 Yorumla
+1 yılSorunu kendinde aramalısın biraz ben nasılım nasıl görünüyorum nasıl hareketler sergiliyorum diye insanın karşısına genelde kendi yaşantısına göre biri çıkar genellikle takılan piyasacı erkekler ilgini çekiyor demekki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayat pahalı millet ne yapsın ayrıca kimin eli kimin cebinde belli değil o yüzden kimse kimseye kolay kolay güvenip de evlenemiyor ne yazık ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTopluma ve insanlara faydalı birilerini yetiştirmek amaciyla evlenilebilir. Onun dişinda evlilik gereksiz bir şey, en azindan çocuk yapmak
00 Yorumla
+1 yılEkonomik ve sanal ortam nedeniyle insanlar korkuyor evlilikten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlenen de pişman evlenmeyen de doğru insanı bulmak çok zor
10 Yorumla
+1 yılÖyle ben kadına ulaşamadım. 1 ay öncesi kendimi 3 yıl hadi ordan. Yemediğim erkek organi kalmadı. Zenci bile yaptı. zevk. evlenmek mi? Rahatlık. değil. işin bitince at.
00 Yorumla
+1 yılÜlke gerçeklerinde evet. Yani evlenmek için nerden baksan herşeyi hesaplarsan 250bin tl falan yapıyor. Bende o para olsa zaten yurt dışı yükseklisans yapar giderim.
00 YorumlaBazi insanlar gerchekten evlenmemeli chunki psikoloji olarak hazir degiller, Mesela bende yeni evlendim ama ne kadar pishmanim anlatamam🤦🏻♀️
16 Yorumla- +1 yıl
Bunu bende merak ettim neden pişmansın
+1 yılEvlenilecek insan sayısı günden güne azaldığı için insanlar aşkı evliliği basitleştirdi ciddiye alınmıyor diye düşünüyorum..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüvendiğin kişi ise değil profilimde senin karakterine yakın olmalı
00 YorumlaMaddi durumlar zorlaştı kim evlenmek ister bu zamanda 😅
00 YorumlaBencede erkekler artık farklı Şeyler peşinde düzgün adam kalmamış
00 Yorumla
+1 yılevlilik ha diyince olan bisey olmamalı üzerinde iyice düşünülmelidir bence
00 Yorumla
+1 yılya hiç mi ciddi düşünen insanlar olmaz hep takılıyorlar böyle şey mi olur ya
01 Yorumla
+1 yılIstedigin kisiyle iliskiye giribiliyorsun neden evlenesin ki
00 Yorumla
+1 yılBende ciddi düşünen Bir bayan arkadaş bulamıyorum neden hep kizlar paracimi bine ya
00 Yorumla
+1 yılCiddi bir kelime edenide siz istemezsiniz zaten
03 Yorumla
Soran+1 yılAsla öyle bir şey olmadı
Soran+1 yılZaten Bn ciddi oldukça insanlar kaçıyor
- +1 yıl
Bende hep ciddi konuşuyorum hep kaçıyorlar neden
+1 yılKadınlar yüzünden diyebilirim
01 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten sık boğaz etmiyorum maddiyat bisey de istemiyorum hediye dahi almıyorum çok ta çirkin değilim ama nasıl becetiyosam hep takilmaliklar buluyorum skldm artık
+1 yılHer nasibin kısmetin hayırlısı makbul olmalı
05 Yorumla
Soran+1 yılBnce Bi insan gerçekten ciddiyse bunu karşıya belli etmeli hep konuş bırak o dolu ortalik
- +1 yıl
Öyle bi kaç zaman sohbet tanışmaya eyvallah da insan birde aile ile tanışmak ister bu konuda kimsenin adım atttığını görmedim
Aileyi tanımak konuşmak da bi ciddiyet aileni de tanıtıp konuşturmak insana güven verir saklısı gizlisi olanın samimiyeti yoktur bana göre
Soran+1 yılÇok doğru söylüyorsun
- +1 yıl
İcraat eden yok itimat edip güvenmek için ne kadar doğru konuşsak anlayan yanımızda olan olmuyor
- +1 yıl
Ciddiyetin hoşuma gitti özgüvenin fe var
+1 yılHayal değil kabus olabilir şimdikiler doğru yolda
10 Yorumla
+1 yılHayal değil düzdün insan azaldı.
00 Yorumla
+1 yılEvet çünkü bir buzdolabı 25.000₺ olmuş
00 Yorumla- Devamını Gör (51)
Devamını Gör(96)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı