+1 yılErkekler neden evlenmek istemez güzel soru.
Evlilik fikrim bu sene ağır bastı. Öğretmen birisiyle tanıştım onunla çok iyi giden bir ilişkimiz varken elimizde olmayan neden den dolayı istemeyerek ayrıldık.
Bir tane kıza görücü gittik kız bana evimi işimi sordu tamam dedi sonra ipe un sermeye başladı. Yok evin anneme uzak, ben anneme yakın olmak isterim, annemle köyede gitmek isterim vs deyince kıza yol verdim.
Artık yaşadığım şehirden de taşınabilirim bir ihtimal ve bundan dolayı evlilik fikrinden şu an için vazgeçtim.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 837 cevap paylaştı.
+1 yılEkonomik sebepler ve insanların uzun ilişkilerde birbirine güvenmemesi. Bir de evlilik programlarının, diyanetin evlilikle ilgili aileyle ilgili açıklamaları, cemaat ve tarikatların, hükümetin aile hayatını kadın erkek ilişkilerini ideolojik olarak kendi ideolojilerine göre dönüştürmek istemesi tüm bunların gençlerde aileye, evliliğe, dine kutsal manevi değerlere karşı tiksinti duymasına sebep oldu. Gençler ülkede iki kutupta radikalleşiyor. Bir tarafta düğünler, altınlar isteyen kadınlar ve karım kapalı olacak, evde olacak diyen bir kesim var bunlar git gide azalıyor ve azaldıkça radikalleşiyor İmam nikahı kıymalar mehir vermeler vs diğer tarafta da babasına "Evi istediğim gibi kullanırım ister otel gibi kullanırım ister ister karhane gibi kullanırım. Bir şey yaparsan yine yakalama kararı çıkartırım." diyen kızlar ve önüne gelenle sadece yatmaya programlanmış evliliğe karşı erkekler. Bunlar aynı zamanda tüm bu dinci muhafazakar baskıya, dine de tiksinti duyanlar. Ben de 29 yaşında genç bir kadın olarak muhafazakarlığa, dine bir tiksinti reddediş var ama ben bu kadar radikal bir geçişi doğru bulmuyorum. Bunu yaratadan da hiç kimse kızmasın akp iktidarı ve onun 25 yılda yarattığı sosyolojik ortamdır.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmesi ayrı masraf, boşanması ayrı masraf, süresiz nafaka vs. derken erkeğin donuna kadar alıyorsunuz, pozitif ayrımcılık erkeğin sersefil kalmasına neden oluyor. Evliyken çektiği dünya kadar kapris de cabası. Evliliği kazanç kapısı, erkeği maddi yönden sömürme aracı olarak gördüğünüz sürece erkekler evliliğe mesafeli olacak. Erkeğin boşanmayı kendiliğinden istemesi için eşinin kendinden nefret etmesini sağlamaya çalışan kadın var. Erkeği çıldırtıp yaptığı her şeyi boşanma davasında mağduru oynayıp aleyhine kullanan kadın var.
00 Yorumla
+1 yılBüyük konusmayayim ama erkeği koruyan bir kanun yok maalesef. Ömür boyu nafaka ödüyorsun bu hukuki tarafı
Bir de gerçekten olgun kadına denk gelemiyorum. İşi gücü sosyal medya, dedikodu kazanı olmuş boş beleş yaşayan kızlarla vakit bile geçiremiyorum.
Bir de sadece vajinası var diye kendini tanrı gibi gören ezik kadınlardan da uzak durunca evlilik biraz uzak gözüküyor.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 263,3b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet kaldı ama kızlar serseri sevdiği için genelde kötüleri severler..
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,7b cevap paylaştı. 1) ekonomik zorluklar
2) nafaka ve kadının İslam'da bile hakkı olmayan mal paylaşımları zorunluluğu (mehir ayrı)
3) Taleplerin çoğalmasıyla toplum içinde güvensizlik aldatmaların çoğalması
4) Kadınların bir ilişkide ne istediklerini bilmemesi. Örnek olarak ilgi sevgi sevilmek gibi maneviyatı doruklarına kadar yaşayınca başka arayışlar içine girmesi.
5) Evlendikten sonra alışma ve garantililik psikolojisinin etkisiyle ileriki senelerde ilişkinin monotonlaşması ve çiftlerin birbirine ilgisiz sevgisiz olması. Eski heyecanın kalmaması
6) Takılmalık ilişkilerin popüler olmasıyla evlilik kavramı kalmadı. Evliliklerde cinsel ilişki yaşamak için bir bahane oldu.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 440 cevap paylaştı. Bence sende evlenme çünkü bu devirde hele ki turkiyede zulüm evliligin iyi taraflari var mı var ama iyi tarafi 1 tane ise kotu tarafi 100 tane o yuzden bekar gezin dolasin hayatinizi yasayin belki bu yazdiklarimı 1p sene sonra gorunce kendime gulecem ama önümüzü göremiyoruz hersey ates pahasi bi borca girsen işin icinden cikamiyorsun iş yerinde calisinca zaten sosyal hayat sıfır ondan dolayi diyorum
00 Yorumla
+1 yılBen tüm. şartlarım. elverdiğinde evlenmek isterim lakin ne bana evliliği düşündürecek biri var hayatımda. Ne de evliliğin maddi yükünü şu an karşılayabilecek bir bütçem var. Kendi hayatımı düzene sokup gerçekten düzgün bir kadın tanırsam neden olmasın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenip ne yapıcaksın ekonomiden dolayı çalışmak zorunda kalıcaksın üstüne yemek temizlik vs yapıcaksın bunu evlenmeden önce de yapıyorsun neden evlilik olsun çocuk istiyorsan evlenirsin fakat o çocuğa gece gündüz anne bakar baba sırtını döner yatar
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılEkonomik olarak hazır değilim ve hazır olacağımdan da şüpheliyim. Hayatıma alacak olduğum insanın yokluk çekmesi, evladımın iyi bir hayat sunamayacak olma korkusu da evlilikten korkmama daha doğrusu hak etmediğimi düşündürüyor.
00 Yorumla Erkeklerin mantığı birazcık daha farklı çalışıyor hayallerindeki kadını annesi gibi olmasını ister ama anne gibi yar olmadığı için erkekler biraz uzak bakıyor bu duruma ki çağımızın gereği artık evlenecek kız yok denecek kadar az ilişkiler artık vıcık vıcık Güvenecek kız kalmadı o yüzden olabilir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılTam 1 milyon tutuyor evlenmek artık. 👍🏻 normal sıradan bir düğün salonu 400 - 450 bin oldu. Komple Ev eşyası da 500 bin. 👍🏻 orta karar ev eşyası yani. 👍🏻
10 Yorumla
+1 yılGerek kaldım kadına kadın bir nesne Yani bu devirde artık kadın ve erkek birer nesne Kullanılıp atılacak o kadar her gün daha güzel kaliteli kadın var yani ne bileyim ukraynalılar geldi Ruslar var Türkiye'de kadın mı var ya Türkiye'de alma sadece a* var
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Para, güç ve imkan sahibi bir Erkek evlenmek istemez. Neden bağımsızlığından ve Özgürlüğünden vazgeçsin ki? Evliliğin ne gibi bir katkısı var insan hayatına?
00 Yorumla
+1 yılO kadar çok çarpık ilişkiler yaşadık ki kadinlarin gizli yönlerini görüp de evlenmek isteyen adam olmak biraz cesaret işi olur
00 Yorumla
+1 yılAra Bulursun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılCebimizde paramız mı var ki evlenebilelim. Ayrıca değecek bir kızla karşılaşmadım daha o da ayrı mesele
00 Yorumla
+1 yılBence erkekler evlenmek istiyo bazilari haric tabi ama kadinlar istemiyo artik akillandilar cunku butun yuk uzerimizde oluyo resmen
01 YorumlaKızlar sadece paraya ve rahata düşkün olduğu sürece erkekler evlenmek istese de bir ruh eşi bulunmuyor.
10 Yorumla
+1 yılTam tersi, biz istiyoruz kadınlar istemeyen taraf
10 Yorumlaher şey nasip kısmet zamanı gelince Allah nasip eder
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlenmek isteyen çok ama evliliğin gerçekten ne demek olduğunu kavrayan yok.
10 YorumlaOlsada adamlarin parası yetmiyor baksana ülkeye ne hale geldik
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSebeplerini sıralıyorum:
1. Feministler
2. Nafaka
3. Aldatılma ihtimali
4. Maddi sıkıntılar
5. Kadının cinselliği ödül olarak görmesi
6. Yemek yapmam temizlik yapmam köle değilim diyen kadınlar (kendi evlerinde yalnız yaşayınca ne yapacaklar acaba)
7. Aşık olamamak bağlanamamak kadınları sevmemek
8. Sorumluluk almaktan özgürlüğünün kısıtlanacağından korkmak
9. Kadınlara güvenememek
Ve son olarak
10. Bakir olupta bakire kız bulamayacağı korkusuna kapılmak10 Yorumla
+1 yılBen şahsen düşünmüyorum ne gerek var değil mi beyler 😃
00 Yorumla
+1 yılMasraf o kadar fazlaki hak veriyorum bir yandan
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evlenmek istemezler tabı evlilik 5mılyon zina 500 TL kim evlenecek
00 Yorumla
+1 yılEvlilik kendini kendi ellerinle hapsetmek gibi bir şey.. o yüzden istemiyor olabilirler.
00 Yorumla
+1 yılTek evlilikle olayı ölene dek noktalamak istediğim için acele etmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılErkek değilim evlenmek istemiyorum. Ömür boyu tek erkekle bir hayat mümkün değil.
00 Yorumla
+1 yılBitmek bilmeyen talepleriniz üstünede feministliğiniz yüzünden.
014 Yorumla- +1 yıl
Feministlik kadin haklarini savunmaktir sana bi zarari yok tabi iyi bo erkeksen mesela sevgilini dövüp öldürmuyosan seni geren bir sey yok cahil gibi her konida feministler demeniz acayip komik rezil oluyosuniz yapmayin
- +1 yıl
Ya defol git , bir tutturdunuz kadına dayak awk bütün kanunla kadınları üstün tutuyor al 35 yaş üstü kadınlarda üniversiteye taban puan kotası olmaksızın alınıyorlar işte sizin iki tokat erkeği bahane edip kendinizi üstün ırk yapmaya çalışmalarınızın son örneği. Aldatsanız bile boşanınca mala mülke çöküyorsunuz birde diyor ota boka feminizm demeyin otta bookta feminizm yapıyorsunuz. Aldatan kadın öldürüyorsada iyi oluyor bu kadar net.
- +1 yıl
* . k serefssizi kimse kimseyi ölduremez ne diyosun hayiridr aldatan kadin erkek fark etmez ben senin gibi cinsiyetci degil kimse kimseyi ölduremez yobaz herif si. ktir senin gibi mahlukatlar evlenip o igren ozguvensizligini kadina bualstirmasin
- +1 yıl
Halen çıkıp kadın hakları diye ağlıyorlar resmen aldatan kadına yasal mükafat veriliyor bu ülkede halen kadın hakkı diyorlar awk kutsal hint ineğimisiniz sizi gören erkek önünüzdemi eğilsin skrm sizin sözde kdn haklarınızı
- +1 yıl
Defol orspuuuuu aldatan ölmeyi hakmediyordur awk srtüğü
- +1 yıl
Aldatan kadını bile savunacak hale gelmişler, kadın mı aldatıyorsada haklıdır kafasındalar bunuda o yvşk nonoşlarrr sayesinde yapıyorlar hayatında kadın görmemiş yalakalıkla kadın elde etmeye çalışan meriç dönmeler sayesinde bu hale geldiler awk srtüğüü birde gelmiş orssspuları savunuyor
- +1 yıl
Olum sen hayiridr tanimadigin kiza niye bacım. pu diyon gö. t bide kendinizi adamdan sayiyosuniz para verip si. kisirken mi gordun o kadar yobazsin ki belli agzindan igrenc laflar eksik olmuyo illa adamlik dersi mi verelim size gordun mu bacım. puluk yaparken
- +1 yıl
Sqtr gtvrn sensin zaten hesabı kapatıp yenisini açıyorsun üç kuruşluk karı defol evet para verip skrkn gördüm seni yine engelliyorum hadi git bir hesap daha aç zavallı srtk
- +1 yıl
Kiz demis kadin haklari sen demissin aldatan kadin aldatmak kadinlara özgu herhalde o kadar komiksin o kadar ezik bi erkeksin anlatamam
- +1 yıl
Erkek hakları diye çığırmıyoruz biz habire gadın haklarüüüü diye çığıran, yalandan ağlaya ağlaya çıkarttırdığınız kanunları kötüye kullanıp her türlü pisliği yapanlarda sizsiniz
- +1 yıl
@MutsuZprensessss_x bu a. ptal ne anlar ya si. ktir et
- +1 yıl
Defol görüşümün altından birde rol çiziyor birden fazla hesapla
- +1 yıl
Dünkü orspuya bak kıt aklıyla bana ayar verecek aklınca, illaki küfür ettiriyorlar. Bu seferde diğer hesaba geçmiş
- +1 yıl
Kendi görüşümü paylaşıyorum illaki gelip kendilerine küfür etmem için tahrik ediyorlar. Potansiyel cinayet haberi malzemesi bunun gibileri işte bu yüzden artık acımıyorum böylelerine. Bunlar yüzünden nadir sayıda masum kadında arrtık erkeklerin gözünde kararıyorlar.
+1 yılDırdır çekmemek için
Dünyanın pwrasını harcamamak için
Ruhen ve Bedenen yok olmamak için00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Herşeyi yaşayıp tüketiyorlar dolayısıyla sorumluluk olmak istemiyor genel çoğunluk…
05 Yorumla- +1 yıl
Sen nikahsız senle olanı eş olarak kabul eder misin sayıları da çok haliyle güven sorunu oluyo 🙂
- +1 yıl
@JaponMakineler ne diyosun sen ya nikahsiz seninle birlikte oldu diyelim bu kadinin degerini mi dusuruyo gercekten boyle dusunuyosan yazik cidden niye köpek oluyosuniz o zaman o kizla yatmak icin cok cahilll
- +1 yıl
Yatan abazanlara onlara yatak açan hemcinslerine soyle bunu tabi nmus önemli haddini iddia eden nmussuz dur
- +1 yıl
@JaponMakineler abazanlaarin yatabilicegi max kisiler eskortlar
Eskisi kadar hayır nadiren
Evliliğin bir kıymeti resmiyeti kalmadı bu devirde pişmanlık..00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılHangi kızdan hoşlandıysam sonu olumsuz şekilde bitti. Oysaki hayalimde bir Türk kızı ile evlenmek var.
010 Yorumla- +1 yıl
@xyzeyn Anne tarafı İzmir/Karşıyaka, baba tarafı ise Balıkesir/Bandırma. Doğma, büyüme ve yaşadığım yer ise Berlin.
- +1 yıl
Ben de Balıkesirliyim. İzmirliyim. Toprağım. :D :D :D :D
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden Yaaaa. 😃😃
- +1 yıl
@xyzeyn Zaten uzak mesafe ilişkisine pek sıcak bakan biri değilim.
- +1 yıl
@xyzeyn Zaten ben de öyle herkesi beğenen birisi olmadığım için çok seçiciyimdir. 😉
- +1 yıl
@xyzeyn Zamanında çok daha merhametli birisi idim fakat yaş ilerledikçe ve birçok şeyleri yaşadıkça egom tavan yapmaya başladı. En azından dürüst şekilde bunu da söylüyorum. 😃
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın kaldımı ondan ona ondan ona ülkede anasını satayım AIDS hastalığı erken ölümler tavan kim kimler acaba bu duruma gelmesine vesile oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvliliğin benim için bir tane faydasını söyle , evlenmeye razı olayım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜretmeyen, çalışmayan, aklını evliliğe takmayan çok erkek yok. maalesef..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEkonomik zorluklar sebeplerin başını çekiyor sonrasında da özgürlük kaygısı çapkınlık sonlanması var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer çiçekten bal almak varken kontejyanı teke indirmeyi saçma buluyorlardır belki😂
02 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok
Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Masraf güven geçim sorunları daha fazla sorumluluk yasal olan tek kumar evlilik
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı. Rahatları bozulmasın. zaten takılmak için birileri de olunca evlenmeyi düşünmüyorlar
00 Yorumla
+1 yılTc kızıyla evlenmezler bu gidişle yabancılarla evlenirler ne kadar egoist kibirli olduğunuz tüm tc ye yayıldığında balon patlıcak
00 YorumlaBen istiyorum ama kız bulamıyorum ne olacak 🙂 son 1 senedir hep beyinsizler çıkıyor karşıma
12 Yorumla- +1 yıl
Dikkat et kandırılma😃
- +1 yıl
@JaponMakineler ben de o göz yok kardeşim
+1 yılEvlenecek erkek tabiki var evlenmeye yakışacak kız var mı?
00 Yorumla
+1 yılProfildeki siz iseniz bi çay içmek isterim. Bağkur emeklisiyim. Niyetim ciddi
00 YorumlaGel ben seninle evlenirim, bu kadar dert etmene gerek yok bebeğim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılyoo istiyorlar hepte benim başıma geliyor nedense
22 Yorumla- +1 yıl
Emin misin onlar avcı olmasın 🤣
- +1 yıl
avcılık yapacak durum yok
Evlendim ve boşandım. Bir daha asla
010 Yorumla- +1 yıl
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur derler. Alnım ak çok şükür isteyen istediğini düşünebilir. s... git hayatımdan dedim en son :D :D
- +1 yıl
Tamam da bir kadının böyle düşünmesinin sebepleri olabilir. Etrafında çok mu kadın vardı? Onlarla çok mu yakındın? Çok mu yakışıklı ve zengindin? Aslında bu kadar kıskançlığın altında kendini değersiz görme özgüvensizlik yatar.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden Ne yattığı ikimde değil ben kendimden emindim ve defalarca söyledim. Düzelmemekte ısrar etti.
- +1 yıl
Hımm
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden Sen evlenecen mi vermezlerse kaçacan mı :D :D
- +1 yıl
Ben evlenmeyi düşünüyorum ama vermeme gibi bir durum olmaz ben kendimle uyumsuz olan biriyle evlenmem. Ailem de bana evlenemezsin demez.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden Hayırlısı olsun
+1 yılHepsi evlilik istiyro
17 Yorumla- +1 yıl
@mhgkshn sormadim
- +1 yıl
@mhgkshn sana mi sorucam ulan ikile
- +1 yıl
Ben istemiyorum ufak at
- +1 yıl
Çevremde de kimse istemiyor
- +1 yıl
@JaponMakineler sanada sormadim
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. istemiyorum değil de düzgünü yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 18b cevap paylaştı. Arayan şansı olan bulur
00 Yorumla
+1 yılBakire kalmadığı için
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek isteyen hiç kimse kalmadı
00 Yorumla
+1 yılDevir değişti artık
00 Yorumla
+1 yılKalmıştır az olsa da
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılArtık hevesi kalmamıştır..
00 Yorumla
+1 yılNeden evlenelim doğru soru bu
00 Yorumla
+1 yılBu ekonomide kim onca masrafa girebilir ki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet evliliğe karşıyım.
00 Yorumla Ne garip aynisi sizin icin gecerli
00 YorumlaBu devirde zor
00 Yorumla
+1 yılgüvneılcek ınsanmı var
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı. İstemek yeterli mi 🤔
00 Yorumla- Devamını Gör (51)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026