+1 yılTek bir tarafın sözünün geçtiği baskın evliliklerin mutlu geçmesinin mümkün olduğunu düşünmüyorum öyle bile gözükse uzun sürmeyecektir. Hayatta mutlu kalabilmek ve muvaffak olabilmek için denge şarttır, evlilikte de normalde de. Denge yoksa o iş uzun sürmez, yeri gelir erkek fikrini öne çıkartır yeri gelir kadın ön planda tutar. İki kişinin yapısı buna müsaitse normal şartlarda evlilikleri güzel gider. Sürekli tek bir tarafın dedikleri olsa o evlilik sıkıcı olurdu çekilmez hale gelirdi.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Erkek o konuda herhangi bir şey demeyip, kabul etmişse mutlu değil sürdürmek zorunda kalıyor. Dışarıdan belki mutlu görünüyordur ama iç yaşantıda neler olduğu konusunda hiçbirimizin fikri yok. Adamın kişiliği ve benliği zamanla kaybolmuş oluyor. Bedensel ve ruhsal zaten bir çöküntü yaşamış oluyor. O yüzden birlikte kimse kimseden üstün değildir her şey ortak paydada karar alınıp uygulanır.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvi dişi kuş yapar ama onu korumak erkeğin görevidir. Evlilikte dengeyi erkek sağlar. Eğer tamamen eşinin dediklerini yaparsa, sıkıntılar başlar. Eğer kadını ezer her istediğini yaparsa, yine sorunlar oluşur. Erkek her zaman eşine danışmalı, onunla konuşup fikir alışverişi yapmalı, ancak mantık süzgecinden geçirerek son kararı o vermeli.
03 Yorumla- +1 yıl
Niye son kararı o veriyor erkek peygamber mi en iyisni bilsin bazen onun karari mantiksizdir kadıninkini uygular o zaman sadece sordum ayağına olur zaten kadin erkek arasındaki sorunda bu erkeleirn hep başına buyruk hareketleri
- +1 yıl
Bilmiyorum yazdıklarımı ne kadar dikkatli okudun ama az önce de yazdığım gibi eşiyle konuşmalı ve mantık süzgecinden geçirerek kararı vermeli. Zaten bildiğini yapacak olan, gidip konuşmaz bile. Neden erkek son kararı vermeli diye soruyorsan eğer onu da şöyle açıklayayım. Hepimiz biliyoruz ki kadınlar aldıkları kararlarda daha çok duygusal kararlar veriyorlar. Bu da genellikle olması gerekenden başka sonuçlar doğuruyor. Erkekler daha mantıklı yaklaştıkları için olaylara, doğabilecek sonuçlara en muhtemel ve yakın olanını tercih ederler. Yanlış anlaşılmasın, kadınları küçümsemek gibi bir anlayışım yok. Ancak var olan çarkın daha iyi işleyebilmesi için bana göre böyle olması gerekiyor.
- +1 yıl
Evet ezberlemissiniz kadınlar duygusal davranır diye duygusal olan durum var olmayan durum var evlilik kararlarının duygusal olmakla ne alakası var hı zaten en çok erkek bilir ayereten küçümsemek haddine değil
+1 yılEvlilik söz geçirme mecrası değil iki kişinin yan yana yürüdüğü bir yoldur. Engeller çıkar ama birlik olup çözmek önemli. Kadınlar bazı konularda daha ayrıntılı görüş açısına sahip olduğu için kadının dediğini mantık çerçevesinde değerlendirip düşünen erkek her zaman kardadır.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
+1 yılSanmıyorum. Kadın ya da erkek bu hangi taraf olursa olsun.
Bir tarafın digerinde kurduğu cumhuriyet sürmüyor.
Altta kalanın canı çıksın misali eziyor diğer tarafı.
Yoruyor yıkıyor ve bunaltıyor.
Konuşabildiği kişiyle olmalı insan.
Ortak nokta bulabildiği kişiyle olmalı.
Eğer sürekli bir kabulleniş halindeyse,
Bunun anlamı huzur değil vazgeçmişliktir.
Sürekli itaat halinde olan taraf aslında uyumlu gibi görünse de
O evlilikten çoktan vazgeçmiştir.30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Hayır ilişkinin her evresinde kadının sözünü dinleyen erkek silik ve ezik erkektir. Hanımcılık olur ama dozu kadar olur. Bir ilişkiyi tamamen kadının eline bırakırsan o ilişki biter, çabuk bozulur.
Erkeğin kendi fikirleri olmalı, tatlı şekilde ikna edebilmeli. Kadının yönlendirip onun sözü geçiyormuş gibi hissettirmeli. Kadınları değerli hissettirip, yüceltin sonrasında kendiniz yönlendirin.
Kadınlarda kendileri çok iyi biliyor ki ne istediklerini genel anlamda net şekilde bilmezler. Bu da ilişkiyi uçuruma sürükler.32 Yorumla- +1 yıl
Asıl bu uygulamayı kadın yapmalı.
Kadının sözünün geçmesi mutluluk getirmiyor ya da evlilik mutlu şekilde sürmüyor. Çünkü karşı taraf kadının gölgesi altında kaldığının düşüncesine kapılabilir ya da çevredeki kişilerin hanımcı, kılıbık gibi ithamlar karşısında karşı tarafı kışkırtarak olumsuzluğa yol açılmış olur.
20 YorumlaBence ortak şekilde iki tarafinda sözünün geçmesine inanlardanim ben ayrim olmamali bir karar alinacaksa ortak karar alınmalı, Mesela erkeğin ev işlerinde eşine yardımcı olması çünkü kadınlarla aynı yuvayı aynı hayatı paylaşmak için evleniyoruz ama çoğu erkek kadını hizmetçi olarak görüyor ve bu tamamen yanlış...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılKadının sözünün geçmesi kadının egosundan, baskın karakterinden ve bencilliğinden kaynaklanmıyorsa, erkeğin, eşinin sözüne değer vermesinden, eşini önemsemesinden kaynaklanıyorsa, kısmen doğru olabilir. Çünkü kadın baskın karakteri ve bencilliği sayesinde sözünü geçiriyorsa; erkek, eşinin dırdırını ve huysuzluğunu çekmemek için buna "tahammül" edecektir, bu da erkeğin içten içe mutsuz olmasına neden olur.
12 Yorumla- +1 yıl
En açıklayıcı yorum
- +1 yıl
@Alsahim124 Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim 🙂
+1 yılFıtrî olarak aslen erkek son sözü söyleyen olmalıdır. Ama bu demek değildir ki evde her kararı erkek alsın, o ne derse o olsun...
Evde istişare yapılır, herkes sözünü ve fikrini söyler, erkeğe de hanıma da söz verilir ve son sözde erkeğe hal tanınırsa her daim huzur olur.00 Yorumla
+1 yılAsla, canlı örneğiyim. Evlilik öncesi aşırı huzurlu, her şeyi konuşup yaparken evlilik sonrası 'ben böyle düşündüm, ben böyle yaptım'a döndü hayat bir anda, resmen ailesinin senaryosunda bizim görevimiz oyunculuktu, deli divane olurken bir anda soğudum ve 1 sene sonra, "bu aşk burada biter ve ben çekip giderim, yüreğimde bir çocuk, cebimde bir revolver, bu aşk burada biter ve ben çekip giderim bir nehir akıp gider..." dedim...
00 Yorumla
+1 yılAblacım neden sürekli erkekleri ezmek ve kadınları yüceltmek üzerine postlar atıyorsun… salın abi şu cinsiyetçi yaklaşımları. Erkekte kadında güçlüdür ve kendilerine göre pozitifi ve negatif yanları vardır.
20 YorumlaYuvayı dişi kuşun yaptığı bir gerçektir lakin bazı kadınlarda ben bu kapasiteyi göremiyorum bir çoğu tozpembe hayaller içindeler kocam eve gelsin bana çiçek getirsin yemek yapsin ortalığı temizlesin ben yatayım modundalar.
27 Yorumla- +1 yıl
ee erkeklerde o modda
- +1 yıl
valla ben kendi evini temizleyen bir erkek görmedim hiç
- +1 yıl
annesi gibi bakan bi kadın arıyor çoğu
- +1 yıl
burdakilerin de çoğu bunu savunuyor olsa bile kaç erkek öyle ki 🤣
+1 yılKadınlar garanticidir disiplinlidir planlıdır erkekler gibi har vurup harman savurmazlar arkadaş çevresiyle sabahlara kadar takılmazlar o yüzden kadının sözünün geçtiği evlilikler hep daha uzun ve mutlu oluyor bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılEvet, bu istatistiksel olarak teyit edildi.
Şimdi iki yöne birden bakalım; kadınlar yönetemeyince eviiliğimi bitiriyor yoksa erkekler yuvayı yönetmeyimi bilmiyor?00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. evin diregi erkektir arkadas, kadinlar pisif erkek sevmez pisirik sevmez. ama ayni zamandada pasiflestirmek icin elinden geleni yapar. ciddi ciddi evlilikte kadin ne ister.
00 Yorumla
+1 yılBüyük ihtimalle doğru. Kadın mutlu olursa eşinide mutlu etmeyi billir. Kadın mutat olursa ikide bir kavga çıkarır gerekli gereksiz herşeyden kavga çıkarır.
00 Yorumla
+1 yılKadınlarlar erkeklere göre daha detaycı ve düzenleyici canlılar olduğu için her şeyi en iyi kadınların yöneteceği düşünüyorum istisnalar dışında. Ama erkekte yüceltilmeyi ve liderlik vasfını edinmeyi sever. Bu yüzden dışarıdan baktığında evliliği erkek yönetiyormuş gibi durmalı ama içten içe kadın yönetmeli. Böyle olan evlilikler daha uzun süreli ve mutlu olur diye düşünüyorum. Tabiki kararlar ortak alınmalı ve birçok şey ortak olmalı onun dışında dediğim gibi bu durum uygulanmalı.
00 Yorumla
+1 yılGenelde erkek kendi ailesini siler. Entrikalar bitmez ve eve sürekli yeni eşya alınır kadının sözü geçerse ve bol bol tatile gidilir onu unutuyordum az daha
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılSanki daha mutlu sürüyor gibi ama çiftler kararları ortak alıp ortak vermeli..
Evlilik birbirinin hayatına eşlik etmek demektir, sadece benim dediğim olsun demek değil00 Yorumla Sözün kimde olduğuyla alakalı bir durum değil evlilikte mutluluk. Geçim nedir bilmeyen kadın veya erkeğin sözü geçse nolur, geçmese nolur. Medeni ama çağdaş olmayan her evli çift mutludur bence.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Hayır, diğer bir çoğunda olduğu gibi evliliği erkeğin sırtına yıkar ve yoruldum dediğin anda terk eder. Diğer türlü erkek sözü geçiyorsa ağızlarına sı... san gıkları çıkmıyor evlilik devam ediyor...
04 Yorumla- +1 yıl
Erkeğin sözünün geçtiği evliliklerde erkek bastan zaten pasif kadınla birlikte olduğu için kadının giki çıkmaz. Aynı kadını pasif adamın yanına koy gene kadin aynıdır. Erkek sert olduğu için kadinin ağzına bilmem naptigi halde evlilik devam etmiyor, kadin pasif olduğu için erkek bu cesareti buluyor.
- +1 yıl
Karakter meselesi.
Erkeklere oranla kadınlar daha olgun olduğu için evlilik kadının sözü geçmesi lazım. Kafası bir karış havada erkeklerin nerede ne yapacağı belli olmuyor :d
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGenelde kadınların büyük çoğunluğu 35lerinekadar kötü çocukların her dediğini yapıp adeta onlara köle oluyorlar. 35inden sonra da yüz vermedikleri adamla evlenip onları kendilerine köle yapıyorlar. Mevzu budur.
10 Yorumla
+1 yılKadının sözü geçse ne olacak saygı kazanmadıktan sonra. İki tarafda dengede olsun birbirine saygı duysun önce, sonra kararları ortaklaşa alırlar.
10 YorumlaAdam pısırık, sesini çıkarmayan bir tip ise evet daha uzun ömürlü olur. Fakat ne kadar mutlu, huzurlu bir ömür olur işte orası tartışılır.
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Ben tartışılabilir evliliklerin daha uzun sürdüğünü düşünüyorum. tartışmadan kastım kavga etmek değil konuyu irdelemek.
10 Yorumla
+1 yılYerine göre olmalı bir taraf baskın olmak yerine karşılıklı olarak yapılabilir tabi kiminki daha mantıklıysa onun dediği uygulanmalı.
00 YorumlaErkek bile isteye söz dinliyorsa ve bundan rahatsızlık duymuyorsa bence evet mutlu sürer, ikiside halinden memnun oluyor çünkü.
00 Yorumla
+1 yılKadınlarımız doğru ile yanlışı ayırt edemiyorlar maalesef. Düşündükleri herşeyi doğru zannediyorlar. Kadının sözü geçtiği yerde insanların işi zor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliklerde kadın mutlu ise herkes mutludur. O mutlu değilse, kimseye huzur yoktur. O nedenle de genellikle kadının sözü geçer diye biliyorum.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır daha mutsuz geçiyor hep başkasının dediğini yaparak ve benim sözüme saygı göstermeyen kişi den bir hayır gelmez.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 45b cevap paylaştı.
+1 yılAçıkcası kadınlardan daha iyi yönetici olunuyor. Erkekler yönetmeyi beceremiyor, yönetilme üzerinde daha başarılı.
00 Yorumla önemli olan birinin sözünün geçmesi değil, ortak karar alınması.
10 Yorumla
+1 yılKim kararları daha sağlıklı verebiliyorsa onun sözü dinlenmeli
10 YorumlaHayır. Sadece tek tarafın isteği ile giden ilişkiden bir cacık olmaz.
00 Yorumla
+1 yılEvin iç işlerine kadınlar dış işlerine erkekler bakmali
00 Yorumla
+1 yılBenim bulunduğum yerde kadın sözü geçmaz. Anca pazarda geçer sözü
00 YorumlaElbette daha iyi huzurlu oluyor
Tamam hayatım diyorum ev cennet 😃00 Yorumla
+1 yılHayır ortak kararlar alınan evlilikler daha mutlu sürüyor
00 YorumlaYani annemden biliyorum birsz daha iyi oluyor, genelde erkek kadina göre pasifse tabii çok işe yarar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence hayır ortak koşullar olmadığı sürece tek taraf daha çok yıpranıyo
00 Yorumla
+1 yılİlişki de ortak alınan kararlar evliliği güzelleştiriyor.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bence aşırı dominant erkek de olsa kadın da olsa problem denge her yerde iyidir ortamı mutlu kılar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 507 cevap paylaştı. Sözün geçmesi değil de ortak alınan kararlar daha sağlıklı olur
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evet bence karşılıklı ama kadının ki daha ağır basıyor kadınlar çiçektir💐😀
00 Yorumla
+1 yılben öyle olmadığını düşünüyorum..
kadınlar fazla takıntılı..
biraz rahat bırakmak lazım..00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı. Hoşgörü, sabır ve sevginin olduğu evlilikler uzun sürer
10 Yorumla
+1 yılEvet bizim evlilikte benim sözüm geçiyor bunun sebebi eşimin çok duygusal olması ve sık sık hata yapması. Ben duygusallığa uzak biriyim çevremde bütün kadınlar / erkekler bana akıl danışır.
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan kafının ya da etkeğinin sözünün geçmesi feğil, ortak kararda buluşmak veya doğru fikri veren kişinin dediğini uygulamak. Sen ve ben değil biz olmak
00 Yorumla
+1 yılEvet, kadın sözünün teğet geçtiği evlilikler daha mutlu sürüyor
00 Yorumla
+1 yılHayır orta yol bulunduğu zaman mutluluk olur bir taraf daha baskınsa bir süre sonra ezik olan taraf patlar ve kavga başlar
10 Yorumla
+1 yılDuruma göre ikisininde sözü geçmesi lazım bana kalırsa sadece birinin geçerse zamanla bir çok sorun çıkabilir
10 Yorumla
+1 yılKadınlar size Allahın verdiği. Emanettir Eşinin sozunu dinlemek erkegin zayıf olduğunu. değil emanetine değer verdiğini gösterir
00 Yorumla
+1 yılHer zaman daha mutlu ve uzun ömürlü olur keşke benimde bir eşim olsada onun sözünü dinlesem ve onun sözü geçse
00 Yorumla
+1 yılSöz geçme muhabbetinin yapılmadığı evlilikler daha uzun sürüyordur bence
00 Yorumla
+1 yılSanmam. Evlilikte iletişim ve ortak karar alındığında sağlıklı oluyor.
00 Yorumla
+1 yılİktarafimda kafası uyarsa o evlilik mezara kadar gider
00 YorumlaAslinda kadinin değilde her ikisinin ortak oldumu daha iyi
00 Yorumla
+1 yılEvlilikte iki tarafta birbirini gaspetmemeli
10 Yorumlaherkesin söz hakkı olması gerektiğini düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılNe erkek ne kadın ortak olmalı
10 Yorumla
+1 yılHayır kesinlikle erkeğin sözü geçmeli.
00 Yorumla
+1 yılYuvayı dişi kuş yapar
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım