Sağlıklı bir yaşam için İp atlamak mı daha çok kalori yaktırır, yoksa koşmak mı?
İp atlayarak kondisyon sağlamak ve kilo vermek mümkün, ama koşarak daha keyifli bir spor yapmak da mümkün. Koştuğunuzda etrafınıza bakar, hem çevreyi görür hem de sağlıklı bir yaşam için spor yapmış olursunuz. Tabi ip atlamak için park ve yeşil alanları da tercih etmek hoş olabilir. Sizin tercihiniz hangisi? İp atlamak mı, koşu yapmak mı?
Sağlıklı bir yaşam için ip atlamak mı daha çok kalori yaktırır, yoksa koşmak mı?
İkisi de çok iyi yağ yakıcı teknikler. Ben şahsen koşmayı tercih ediyorum çünkü ip atlarken takılınca durmak gerekiyor ve bir zamandan sonra bu durum beni sıkıyor. Fakat ikisi de yağ yakmaya ve kondisyona yarar sağlarken vücudun düz bir çubuk gibi şekil almasına sebep oluyor. Yani zayıflıyorsun, evet ama kıvrımlı vücut sağlamıyor. Onun için de vücut çalışmak gerekli biraz. Ama tabi konumuz kilo vermekse, ben koşuyu yeğlerim.
İp atlamak çok daha kolay. Koşmak için koşabileceğin uygun bir yer bulup oraya gitmen gerekir. Cadde ve sokaklarda koşmak, zaten kabak çiçeği gibi açılmış olan ciğerlerine egzoz ve kirli havayı doldurmaktan başka bir işe yaramaz. Spor yapayım, efor harcayayım v. s diyorsan bence evde ip atlamak çok daha mantıklı. Zamandan da tasarruf edebilir, maximum 1 dakika içinde de duşa girebilirsin ;)
En İyi Cevaplar