her gün günde 100 kere falan ip atlamak zayıflatır mı kaç kere atlamak gerekir ve kaç kalori yakar?ip atlamak zayıflatır mı?ben 20 atlayıp dinleniyorum çok yoruluyorum bir kere atlaya mıyorum yararı olur mu?
bide ip atlamayla beraber yemeği kısarak tabi şekersiz çay içmek hamurlu kızartma gibi yemeklerden uzak durarak tabi böyle yapınca zayıflanır mı? İp atlamak kilo verdirir mi?
Her gün ip atlamak zayıflatır mı? İp atlayarak kaç kalori yakarım?
İp atlamak kardiyo egzersizi olarak anılır. Hemen hemen herkesin yapabileceği ve kolayca kalori yakabileceği bir egzersizdir. Bu yüzden hemen hemen spora yeni başlayan kişilerin tümüne tavsiye edilebilir. Yalnız sadece ip atlama kilo vermek için yeterli değildir. Bunun yanı sıra diyette yapmak gerekir. Diyetin yanı sıra ip atlamayı rutin hale getirebilirsiniz kolayca kilo verebilirsiniz.
İp atlamanın faydaları nelerdir?
ip atlamak faydalı mı
İp atlamak, tüm vücudu çalıştırabilen bir egzersiz olduğundan dolayı kolayca kalori yakılmasına sebep olur.
Yağ parçalamaya ve kilo vermeye yardımcı olur.
Akciğer kapasitenizin artmasına yardımcı olarak sağlıklı bir yaşam sunar.
Dayanıklılığınızın artmasına sebep olur.
Bacakların ip atlarken koordine olması kasları gerginleştirerek kasları kuvvetlendirir.
Koordinasyon sağlar.
Vücutta depolanan toksinleri atar. İp atlarken terlemeniz esnasında bu işlem gerçekleşir.
Selülitler için etkilidir.
Kötü kolesterolü düşürerek iyi kolesterolü artırır.
Kalp atış hızınızı arttırır.
Kalp, akciğerler ve dolaşım sistemini güçlendirir.
İp atlayarak haftada 2 kilo verilir mi?
ip atlamak zayıflatır mı yorumları
Yukarıda bahsettiğim gibi ip atlayarak kalori yakmak mümkündür ama yediklerinize dikkat etmezseniz bir faydası olmaz. İp atlamanın yanı sıra diyet programı da yapmalısınız. Kilonuza göre diyetle beraber uygulandığı zaman kilo vermek mümkündür. Aşağıda ip atlamanın size yaktırdığı kaloriden de bahsedeceğim.
İp atlayarak kaç kalori yakılır? Günde kaç ip atlamak zayıflatır?
günde kaç kere ip atlamak zayıflatır
İp atlamanın yaktırdığı kalori sayısı net değildir. Sizin hızınıza ve kilonuza göre bu durum değişebilir. Aşağıda yetişkin biri için ortalama yakacağı kalorileri yazacağım.
10 tur ip atlamak yaklaşık olarak 6 kalori yaktırır.
50 tur ip atlamak yaklaşık olarak 30 kalori yaktırır.
100 tur ip atlamak yaklaşık olarak 60 kalori yaktırır.
500 tur ip atlamak yaklaşık olarak 300 kcal yaktırır.
Her saniyede 1 kez ip atladığınızı düşünelim, bu durumda 15 dakika boyunca ip atlamak yaklaşık olarak 200 kalori yaktırır.
Her saniyede 1 kez ip atladığınızı düşünelim, bu durumda 30 dakika boyunca ip atlamak yaklaşık olarak 400 kalori yaktırır.
Her saniyede 1 kez ip atladığınızı düşünelim, bu durumda 1 saat boyunca ip atlamak yaklaşık olarak 800 kalori yaktırır.
İstikrarlı bir şekilde her gün yaparsan , özellikle kahvaltılarına ve beslenmene dikkat edersen ve bir kaç egzersiz yaparsan iyi bir sonuçla karşılaşırsın. Ilk başta çok yüklenme çabuk yoruluyorsan azdan başla gün geçtikçe artır sayını , toplam sayıyı setlere bölmeye çalış mesela 60 tane yapıcaksan 20, 20, 20 yap ve her bir set arası kısa bir süre mola ver fakat mola süresini çok fazla uzatmamaya çalış. Aklıma gelen tavsiyeler bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir :)
5
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
çok güzel anlattın teşekkür ederim 60 tane az günde 100 kere yaparsam 20-20 setlerde ne kadar dinlenme sürem olur ki 10 dakika dinlensem olur mu
Bunun aslında belli bir sayısı yok mesela ben sana günde 100 kez yap 4 set halinde 25 şer kez desem belki sana fazla gelebilir. Anlatmaya çalıştığım şey bu sayıyı kendi limitine göre sen belirle. Dediğim gibi ilk başta sayıyı abartma gün geçtikçe yavaş yavaş arttır burada önemli olan istikrardır. Düzenli olarak yaparsan iyi bir sonuçla karşılaşırsın. Ip atlamanın yanında başka sportif aktiviteler yapmanı öneririm çünkü sadece ip atlamak yeterli olmayacaktır mesela eğer imkanın varsa spor salonuna gidip koşu bandı gibi aletleri ordaki kişilerin sana verdiği planları uygulayabilirsin. En son olarak uykuna önem vermeni tavsiye ederim :)
Sana yardımcı olmak için üye oldum resmen 😊neyse konuya geleyim ben 2 ayda 8 kilo verdim her gün 1 saaten fazla hızlı yürüyüş yaptım öğün aralarında metabolizmanın hızlanması için türk kahvesi ya da yeşil çay içtim bol su iç sende zayıflayabilirsin inanmak çok önemli
Öncelikle diğerlerinin dediği gibi tek günde 500 kere atlayamazsın. Sonrasında bacaklarında squat çalışmışsın gibi bir his kalır. Rahatça oturup kalkamazsın vallahi. Azar azar arttır. 20 atlıyorsan ertesi gün 40 yapmaya çalış. Bu şekilde devam et. Hamur ve kızartmadan uzak durmanın elbette faydası olur. Bol bol sulu yemek tüketmelisin. Günde en az 2 litre su içmelisin. Şekersiz çayın etkisi olacağını sanmıyorum yani 10 şeker atmıyorsan. Ama öte yandan şekeri hayatından çıkarmanın da ileride çok yararı olur.
Günde 700 tane çok rahat atlanıyor ve hiçbir şeyde olmuyor ekstra olarak spor salonlarındaki aletleri kullanıyorum, eve geliyorum evde 40 mekik+30 dk kondisyon bisikletine biniyorum vücudun direnciyle ilgili o
ya yavaş yavaş başla bebeğim. 20den başla her gün azar azar arttır. yememize içmemize dikkat edip ip atladık mı tamamdır ip aldırmıstım annem 100 kere atlıyorum ben ya yorulsamda :)
yavaş yavaş yapacam tabi birden yaparsam hastaneye kaldırırlar beni günde 20de az ya 50 kere atlayıp 3-4 dakika dinlendikten sonra tekrar 50 kere zıplamak işe yarar mı ama sabah 100 öğlen 100 akşamda 100 günde toplam 300 zıplarsam haftada kaç kilo veririm :/
inşallah tatlım inşallah ikimizde kilo veririz valla bakamıyorum aynaya :/ yooo yorulmam hatta zamanla dahada arttıracan 3-4 dakika dinlenecem asıl benim merak ettiğim şey biraz dinlenmek işe yarar mı diye bilmiyorum ki ben :/
Kaç calori ve hız işini bilmem ama 3-4 senedir bir şeyler yapıyorum En fazla1:30saat yürüyüş 1 saat ip atlamak ahem de durmadan ama ölüyorum ayrı günlerde tabi bazen günde 1 gün mola veryorum bazen 15gün 1ay yapmıyorum ama hep spora geri döndüm Düzensiz ve zamansız yemekle ne aklına gelirse yedim ama yürüdüm ip atladım bugün ikisini de yaptım mesela 36 dan 34 düştüm 3-4 senedir 34 bedenim Ama şunu ekleyim ben durmadan atlıyorum bazen yürüyüş bazen ip atlıyorum İpi durmadan atladığım için çok yoruyor ve ertesi gün canım istemiyor Not:okuyun ama yaptığımı yapmayın doğru yoldan yapın İp acayip bişi kesinlikle tavsiye ederim plateside denedim ip başka benim için zayıflatma da
Oldum olası az yiyen ve tek içecek su içen biriyim atıştırma çok yaparım aklıma her geleni yerim istediğim saatte sebze çok az yerim cip çikolata her gün yerim geç yatarım yer yatarım Çabuk alıp 2-3günde kilo veririm bi tık kilo alırsam oruç tutmaya çalışırım geç yerim bazen yemek saatlerim yoktur
100 bana çok az geldi. Kesinlikle arttırmanızı tavsiye ediyorum. Belki de yorulmanızın sebebi yanlış stilde atlamanızdır. Çok yükseğe sıçramaya çalışıyor olabilirsiniz. Zamanla günde 5000 civarına çıkarabilirsiniz. O zaman gerçekten yararını görürsünüz.
şekersiz çay kandaki demiri öldürüyormuş galiba. o yüzden az da olsa şeker koy. ip atlamak çok iyi kalori yakma aracı aynı zamanda cildi sıkılaştırıyor. günde 20 kereyle başladıysan bunu gittikce arttır 100 e kadar çık.
Evin içinde koşamazsın :D ama sabah vakti dışarı çıkıp koşabilirsin. İp atlatmak zayıflatır, koşmak ta kas yapar. Ama koşmak ip atlamaktan daha çok zayıflatır ip atlamanın koşmaktan daha çok kas yapacağı gibi.
Ben 500 atliyorum ter icindr kaliuorum yaklasik 15 dk suruyor. yemektende kisinca baya bir eriyosun. gogus sarkmaz dar bustiyer giyceksin. care cok yani
tabiki ip atlamak el-bacak koordinasyonunu güçlendirdiği gibi denge konusundada yardımcı olur basit oldugu kadar etkilide bir antrenman yöntemidir
0
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
biliyorum zaten en kolay yol ip atlamak koşu aleti alabilirdikte koyacak yer yok bende zayıflamak için ip atlıyayım dedim bir keresinde arkadaşım onunla zayıfladığını söyledi bende haftada en 2 kilo vermem istiyorum iğ atlamayla ama nasıl yapacam kaç kere zıplıyacam bilmiyorum :/
ona bile razıyım hafta da yarım kilo versem iyi yeter ki vereyim yaa tabiki yemeğimi kısacam yukarda belirttiğim gibi kızartma hamurlı şeyler yemiyecem günde kaç kere atlamak gerek
Ben box antrenoruyum ogrencilerime antrenman öncesi 400 kez ip atlamalarını soyluyorum senin calf yani bacak kası ihtiyacın olmadıgı için 200 100+100 şeklinde atlayabilirsn ama ritimli bir şekilde
vayyyy antrenorsün demek tam adamına geldim bana yardımcı ol :/ yok yok bacaklarım için değil basen ve göbek bölgesindeki yağlar için o kadar kilolu değilim 5 en fazla 6 kilo kesin vermem lazım 200+100+100 nasıl peki ya :/
200 atla günde 2 antrenman şeklinde 100+100 yani canım bunu ritimini koruyarak yaparsan gayet yeterli olur değişimi bana bildirirsin yürüyüş yapabilme imkanın varsa vucut 19dk dan sonra yag yakımına başlar buda ekbilgi olsun :)
tabiki bildiririm 1 hafta sonra yarım kilo bile versem yazacam sana :D yürüyüş yapamam yürümeyi sevmiyorum ya koşmak ya da ip atlamak daha uygun bana göre şimdi günde 200 kere yaparsam ilk 50 kere zıpladıktan sonra 3-4 dakika dinlenip sonra yine 50 kilo zıplarsam olur mu :/
Merhaba, bende hem zevkli oldugu icin hemde stres atma ve spor yapma adina kick boks yapmak istiyorum. 54 kiloyum ama boyum kisa. Bana etkileri ne kadar surede ne olur acaba? 😊
yüz kere atlamak zayıflatmaz.ama ilk başlarda alışman için yeterli.bunu tek seferde 500e yükselt.sonra günde 1500-3000 arası atlarsan işe yarar.ben öyle yapıyorum.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
ohaaaa çok yaa ben 20 den sonra nefes nefese kalıyorum yoruluyorum bırakıyorum 50 kere atlayıp biraz dinledikten sonra tekrar atlasam olur mu ama günde sabah akşam öğlen toplam 500 kere sonradan yükseltirim ama günde 500 kere zıpladığımda kaç kilo veririm
hafta hafta arttır sayını.ilk hafta 100, ikinci hafta 200 diye git.sonra zaten farkedeceksin kolay oldugunu.kac kilo verecegin yemene baglı.ama yinede verirsin bayagı
Günde ben 1000 den fazla ip atliyorum 300 300 300 300 set aralarıyla çekiyorum baya profesyoneleştim bacaklarım ip ince oldu sadece kas kaldı ip çekmenin faydaları çok gençler hergun atlayin😎
Bence sen ip atlama taktiğini yanlış yapıyorsun yerinde 2 kez sekiyorsan çok yorar biraz araştır ondan sonra devam et bence yapılıp yapılmayacaklara bak
Kezban ağzına vereyim senin , penis fotosu görünce paylasacakmis sitelerde tam bi kezbansin al o çuval olmuş deliğini mezara götür kezban, biyikli , maymundan hallice biseysin şükret o penise
günde 15 dakika mı aralıksız mı çok ama yorulurum dinlenip dinlenip yapsam olur mu mesela 50 kere birden zıplayıp 10 kere falan dinlendikten tekrar zıplamak olur mı işe yarar mı yaa :/
İp atlamak göğüs kaslarını çalıştırdığı için tam tersine sertleşeceğini düşünüyorum. Ben dün başladı 200'le Bugün 300 yaptım her 50'de 1'er dakika, her 100'de 2dakika dinlenerek.
Adriana lima formunu böyle koruyor fakir mi yani? Mesela babam da otel sahibi spor salonunda ip atliyorum bu fakirlik mi yani kardeş senin ruhun fakir ya.
En İyi Cevaplar