Sizlerde evinizde, günlük düzenli meditasyon yapmaya başlayabilirsiniz.
Hayat meditasyon yapınca güzel...
Hayat meditasyon yapınca güzel...
Düzenli olarak olmasada bazen çakra meditasyonu yapıyorum. Üçüncü göz çakrasının üstünde baskı hissediyorum. Başmın içindede bir şey hissettiğim oluyor ayrıca gözlerim yukarıya doğru hızlıca hareket ediyor. Bunların ne anlama geldiğini söylerseniz sevinirim.
Bu aktardıklarını, Sahaja Meditasyon yaptığında mı hissettin?
Lütfen videoda aktardığım meditasyonu yapmaya çalış, bu meditasyonda hissettiğin sinyaller üzerine konuşabiliriz. bu konuda yardımcı olabilirim.
Her sabah yapıyorum:)
Meditasyon sırasında hissettiğiniz sinyalleri paylaşırsanız, bunların ne anlama geldiğini açıklayabilirim.
Bu aralar farklı bir meditasyon yapıyorum. Bir mantra eşliğinde yapıyorum. Duygulara odaklanıyorum. Harika oluyor.
önceden yapmıştım, çok saçma birşey. 2 rekat namazını kıl daha faydalı ve iyi hissedersin
Meditasyon önemlidir hayat meditasyon yapınca hep güzel
Meditasyon sırasında hissettiğiniz sinyalleri paylaşırsanız, bunların ne anlama geldiğini açıklayabilirim.
Cevap
2Cevap
Buna ihtiyacım var bende yapıcam
Sabahları uyandığında yap aç bir youtube dan video güzel videolar var ona göre ayarla
Bir kaç kere yapmıştım
Düzenli meditasyon yaparsan çok faydasını görebilirsin
Bildiğiniz meditasyon uygulaması var mi
Tesekkurler
Hiç yapmadim bir deneyek 😂😂
Düzenli meditasyon yaparsan çok faydasını görebilirsin.
daha fazla uyuyarak
İşe giderek
Meditasyon çalışmaları da tıpkı bedensel egzersizler gibi düzenli tekrar edildikçe ilerlediğimiz pratiklerdir.
Zihnimiz disiplin gerektiren her süreçte bir bariyer gösterdiği gibi meditasyon pratiklerinde de bizi zorlar. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Bu süreci daha yumuşatıp kolaylaştırmak adına önce kısa sürelerle çalışmaya başlayın.
- 5 dakika güzel bir başlangıç olabilir.
- Gün içerisinde değişik saatlerde deneyin ve tepkinizi izleyin.
- Evdeyseniz kendinizi güvenli ve konforlu hissettiğiniz bir köşe bulun. Orası sizin meditasyon köşeniz olsun. O süre zarfında tutunacağınız bir çapa bulun. Bu, genelde en kolay nefeslere odaklanmaktır. Nefeslerinizi, alıp verirken tavrınızı, nefes uzunluğunu, eşitliğini gözlemleyin.
Tüm bu süreçte olmaması gereken tek şey yargısal ve eleştirel yaklaşımdır(şunu yapamıyorum, bu olmuyor vb.).
Unutmayın; siz gönülden oturduğunuzda zaten her şey tamamlanmıştır.
Sonra süreler artabilir. Yarım saatlere ulaştığınızda oldukça mesafe kaydettiniz demektir.