Her gün düzenli şekilde kaç saat yürüyüş yaparsam zayıflarım?🙂

Göbek yok sadece kalça var bende.
Her gün düzenli şekilde kaç saat yürüyüş yaparsam zayıflarım?🙂

Göbek yok sadece kalça var bende.
Genetik yönden geniş basenlere sahipsen, yürüyerek ve koşarak bunlardan kurtulman çok mümkün değil sadece o bölgedeki yağları yakarsın ama sıkı bir basene sahip olamazsın bu yüzden bölgesel pilates egzersizleri yaparak amacına ulaşabilirsin. Yoksa daha çok yürürsün 😉
Başka egzersizler yapmiycaksan sadece yürüyüş yapmak istiyorsan bir buçuk saat en iyisi ben böyle böyle 80 kilodan 60 düştüm şu an 7,8 kilosunu geri aldım ve tekrar başliycam kilomu geri almamın sebebi ben çok yemek yiyen biriyim bu yüzden sen dikkat edersen almassın verdiğin kiloyuda
Özellikle 20:00'dan sonra bir şey yememeye dikkat et. Sabah yumurta salata domates falan ye protein odaklı olsun. Akşam yemeğinde ise sebze ye. Hamurlu gıdalar tüketme. Bide sabah yedikten sonra yürüyüşe çık yeter.
Hızlı ve tempolu 20.000 adım
Cevap
51Cevap
yarım saat ya da 1 saat
Ben güne başlar başlamaz 10km tempolu yürüyüş yapıyordum baya etkili oluyor. Ama sonrasında ağırlık çalışırsan daha iyi verim alırsın. Haftanın 1 veya 2 gününü salıyordum vücudumun kendini toplaması için, o günlerde sadece ağırlık çalışıyordum. Bunların yanında yemene içmene dikkat etmelisin tabii ki.
Özellikle vücutta bazı bölgelerde yağ yakımı daha zordur kimisinde basenler vardır kimisinde ise göbek düzenli yürüyüş bütün vücudunu çalıştıracağından dolayı o bölgelerden şikayetçiysen oralara ayrı antrenman yapmanı tavsiye ederim ayrıca genel bir kilo problemi yaşıyorsan kalori hesaplayabilirsin bu sana daha faydalı olur özellikle karbonhidrat ağırlıklı gıdalardan uzak durmalı şeker ve hazır yağlar tüketmemelisin bu kalori hesaplama uygulamaları play store veya app store gibi platformlarda mevcut
10 bin adım hedefine ulaşmak için ortalama bir insanın günde yaklaşık iki saat yürüyüş yapması gerekiyor ve iki saatte 800 kalor verebilirsin her türlü zayıflıyorsun
1- Yaşa boya göre günlük kalorini bul
2- Günlük kalorinde 800-1000 kalori arası eksik ye
3-Akşamları salatalık filan ye
4- Akşam çok acıkırsan çorba iç
5-Hamur işini ekmeği, makarnayı, pilavı kes
6-Günde 5-6 km yürü
7-Abur cubur kolayı kes maden suyu iç
Bunları yaparsan sağlıklı zayıflarsın
yağlı değilsen yürüyüş tek başına yeterli olmaz. yapmak istiyorsan en az 30 dk ama büyük değişim bekleme :( beslenme tarzını değiştirmen gerekiyor. bir de imkanın varsa spor salonu.. yoksa pilates harika sıkılaştırıyor.
😊👍
Göbek yoksa kalça da ayarındaysa güzel duruyordur zaten. Büyük olması iyi bir şey ;)
Ben bir ara günlük 1 saat yürüyordum ve işe yarıyordu. Yaşla birlikte işe yaramaz oldu. Daha sıkı spor yapmam gerekti. Senin yaşın kaç?
Ben hemen hemen her gün 20 bin adım üstü atarım ki bazen 35-40 bin olduğu oluyor mevcut durumumu anca koruyorum. Yani ben yemekten hiç kısmıyorum. Ama yemeğe dikkat ederek 10 bin adım ile kilo verirsiniz.
yürüyüş yaparak hiçbir zaman zayıflayamassın Yürüyüş Evde 20 dk Spor Yaparsan Yürüşden daha çok etkili olacak ve Vücudu Saracakdır Kardeşim 110 kiloydu 1 ayda 86 kilo aldı Spor herzaman Yürüyüş olmaz Egzersiz Önemlidir Yağ yakarak Hızlı şekilde Zayıflama alacakdır
Şu an bulunduğun kiloya göre değişir maksimum verebileceğin kilo.
Sadece yuruyuşle olmaz tabi ama sağlıklı beslenme ile günlük 10.000 kadar adım atarsan zayıflayabilirsin telefonuna adım Sayar uygulaması indir 🤗
Diyetle desteklersen hergun en az uzun bir yurus yolunda 5 ya da 4 tür atarsan düzenli bir şekilde gayet rahat zayiflarsin
@PandaTarot düzenli olarak zamana yaymak en önemlisi
Düzenli yaparsa zaten gayet vwriri ama eğer sıkılıp 3 4 gün yapıp zayıflamak beklemesin zor olur yani
kesinlikle 5 yılda alınan kilo beş yılda veririlir... en sağlıklısı bu... yaşam biçimi yapmak lazım
Evet haklısın
Günde 1 saat yurumelisin haftanın 5 günü 10.000 adım atsan iyi olur
Çok az etkisi var. Ben her gün 15 km yürüyorum. Nabzının sürekli inip çıktığı kardiyo antrenmanı yapman daha faydalı olur
Bir tek yuruyisle zor. Evde spor yap. Yemeklerine dikkat et. Benim yaptiklarim bunlar
bence önce yürümek yerine alınan kalori ve harcanan kaloriyi hesaplamak gerekir
günlük otuz bin adım atıyorum kilo alamıyorum zayıflıyorum
Sadece yürümeyle olmaz yediklerine dikkat edip ayrıca ek spor da yapmalısın
Sabah ve akşam 1-1 olmak üzere 2 saat ve 5+5 olmak üzere 10 kilometre yürümelisiniz
Günlük ortalama 10 bin adım ve üstü zayıflatır. Ben 15.000 adım atıyorum
yürüyüş yanına birkaç şey daha eklersen olabilir gibime geliyor
Günde 10 bin adım at hergün buna devam etmeye çalış geç saatte yemek yeme yeterli.
spor lazım basen gitmez öyle yağ yakıcı kardiyo antreman
Koşmak, yürümek yerine 1 saat öpüşmek 4 saat koşmak kadar kalori yakıyormuş 🤭🤭
aç karnına 1 saat bile yeter beslenme düzenini düzeltmek lazım bir de Ixeryl tarzı ilaçlar alırsan bunlarla birlikte yeterli olacaktır
Zayıflamak % dilimine vurduğumuzda yemeklerden geçer. Yürüyüş yapmak tabi zayıflamaya faydası var ama yürüyüş sonrası ve öncesi çok yemek yemezseniz karşılığını 1 ay içinde alırsınız 1-2 saat aralığı her gün için yeterli :)
Yürüyüş çok sağlıklı, insanın sağlığına en iyi gelen egzersiz biçimi. sağlıklı zayıflamaya yardımcı olur ama sadece yürüyüş kilo kaybını ne kadar etkiler konusunda, bence işe yaramıyor
Ya ben spor yaparken hiç zayıflamadim. Neyi yanlış yaptım acaba. Bir de kalça kısmı için sadece kalça çalıştıran egzersizler siklastirmaya iyi gelir direkt kilo dışında
10 bin adım diyor doktorlar ama zayıflamak icin 15 bin adım sart. Birde yürüyüs yapmadan termal korseler cıktı ondan da alırsan yürüyüsten sonraki attıgın tere inanamayacaksın
diyetisyenin bana sabah aç karnına bir saat yürüyüşün yeterli olacağını söylemişti, daha fazla yağ yakımı olduğu için :)
Bence kalça güzel bişe ama biraz küçülteyim diyorsan squat hareketlerini evde ufak bir ağırlık ile yaparak kısa sürede eritebilirsin
Makro besinlerini hesaplayıp 500 kalori daha assagida alırsan emin ol yürüyüşten daha çok etkili olur ama sporu da ihmal etmeyin
Yağları eritmek için illaki yürüyüş yapmak lazım değil evinde sporununyap daha faydalı olur YouTube da onkarca video var elbet faydalı bir şey vardır
Önemli olan tempolu ve dengeli yürümek yoksa gün boyu yürümenin bi faydası olmaz ama başlangıçta 45 dakika idealdir
Her gün 10.000 adım yürü şu kadar saat yürü diyemem çünkü hızına bağlı yani ya 10.000 çok geliyorsa 5.000 adım yürü internetsiz adımsayarlar var
Bence cok sık yürüyüs yaparim ama kilo aliyorum bekarken cok zayiftim ama evlendikten sonra kizla şişiyorum
Beslenme de önemli, yürüyüşle sadece destekleyebilirsin. Kalori açığı oluştur, aralıklı oruç öneririm.
Bu burada sorulacak bir soru değil fazla yürüyüş zarardır diz kireçlenmesi yapar
Yuruyus degilde kardiyo yapmak daha hizli ve yararli olur
Her sabah saat 8-9 gibi çık dışarı 30 dakka ılık su içerek koş
Hergun 2 saat yuru ve 3 litre su ic ekmegi kes ve 30 gun dayan sonra izle
her gün 40 dakika tempolu yürüyüş bir de kalori açığı oluşturman lazım
Kadın dediğin balık etli olur neden zayıflamak istiyorsun
Aman yat ya ne yürüyüşü o kadar enerjikmisin gercekten🤣
Sadece kalça varsa zayiflamaya gerek yok bence. Zaten erkekler kalçalı kizlardan hoşlanıyor sanırım.
Kalçalı daha iy bence bı kızda en önemli şey kalcadir
Ya kalcan genetik olarak öyleyse öyle kalır göğüs gibi
sadece yürüyüşe değil beslenme düzenin de etkiler bol su iç mutlaka
Her gün mola vererek ortalama 6’km aynı tempoda yürüyün
Her gün düzenli 1 saat yeterli daha fazla yaparım diyorsan daha iyi
Sadece yürüyüş işe zayıflamak zor depar atman lazım kalça ne kadar bakim
Ben sadece yürüyüş yaparak zayıf olunabileceğini düşünmüyorum
Kalça için suquat ya da kalça egzersizi yap yürüyüş bölgesel zayıflatmaz
Crossfit yap bak gör neler oluyor
squat yapmalısın
kahvaltıdan önce yarım saat koş yeter
1 saat tempolu yürüyüş 200 kalori. Hesapla artık.
Yürüyüş yeterli değil.
Yürüyerek kalça erir mi ya?
5 km yeterli ve bol su...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba :)
Her gün 40-45 dk orta tempoda yürüyüş yapmak yağ yakımınızı destekler. Ancak tek başına yürüyüş kilo vermeniz için yeterli olmanız. Yürüyüşle beraber beslenmenize ve öğün düzeninize dikkat etmeniz gerekir. Daha iyi bir yağ yakımı için aralıklı oruç diyeti yapabilirsiniz. 8 saat tokluk 16 saat açlık şeklinde ilerleyebilirsiniz. Örneğin sabah kahvaltıyı 10 da yapıp, 14.00 de ara öğün ve akşam 18.00 da akşam yemeği ile günü kapatabilirsiniz. Akşamdan sonra yeşil çay, beyaz çay tarzında bitki çayları tüketebilirsiniz. Özellikle basen çevreniz için protein ve sebze ağrılıklı bir öğün bölgesel olarak zayıflamanızı daha iyi destekler. Öğleden sonra yapacağınız ara öğünde yoğurt, kefir, salata ya da smoothie tarzı daha hafif öğünler tercih edebilirsiniz. Tüm bunların yanında haftada 5 gün orta tempoda yürüyüş yapıp, 2 gün vücudunuza dinlenme zamanı bırakmanızda kaslarınız açısından oldukça önemli.
Çok teşekkür ederim bilgi için.🙂