Diyet gerçekten psikolojiyi mahvediyor ve uzun da sürmüyor sonrası daha beter oluyor.. Kendimizi o süreçte hissetmeyeceğimiz, diyet yapmayacağımız sadece birkaç şeye dikkat ederek hızlıca zayıflamak için neler önerirsiniz?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Normsl 2 ögün beslenmek mesela kahvaltıya kadar spor kahve içmek aralsrda yeşil çay işmek akşam 6 vrya 7den sonra bir şey yemrmek normal ev yemekleri yemek abartmadan filan ekmekte az yemek veya hiç yememek
Ekmek hayatımız boyunca hiç yemeyecek şekilde olmayacağımız için tamamen kesmenin zararlı olacağını ve emekleri heba edeceğini düşünüyorum, azaltmak mantıklı ve de hayat boyunca da ekmeği çok yememek.. Diğerleri okey.. Peki bunları yaparken diyette olmadığına kendimizi nasıl inandırabiliriz, nasıl o baskıyı hissetmeyiz?
Bence aç kalmayarak aralarda su iç çokça spoe yap ve hemen aniden kısma herşeyi ilk başta ara ögün yapmadan akşam 7den sonra yeme kısöasan bile verirsin biraz belki daha sonra daha da dikkat ederek gidebilirsin
mantıklı
Gunde iki ogun + porsiyon kucult + 2L su ic + hazir gida tuketme ve spor yap bu kadar basit
yani abur cubur ve hazır gıdalar hayattan çıkarılmalı, ekmek azaltılmalı, spor yapılmalı, yediğinden daha az ye yeter dimi.. Peki bunları yaparken diyette olmadığına kendimizi nasıl inandırabiliriz, nasıl o baskıyı hissetmeyiz?
Aslında bu diyet değil sadece sağlıklı yaşam tarzı, abur cubur, fast food, ekmek tüketimini minimum seviyeye indirdiğin an kendini daha iyi daha dinç hissedeceksin, önemli olan vücudunun besinleri yeterli olarak karşılayabilmesi, tabi aşırıya kaçmamak azım hem ilerde sağlığın içinde yararlı olacaktır, kalp, obezite gibi hastalıkları önleyecektir
obezitede morbidi felan da geçtik zaten :( İşte bunu insanın kendinin her bir zerresine inandırması lazım.. Hazır gıdalar olmadığı sürece kendimizi kısıtlamamamız gerekiyor dimi pek.. Yani tatlı mı bazen az.. Köfte kebap lahmacun felan mı bazen az.. Ne yemek istiyorsak hazır gıdalar hariç daha az ve bazen yenmeli kesinlikle dimi..
Evet mesela baklava yerine sütlü hafif tatlılar haftada bir tüketebilirsin, yani o kiloları bir ayda vermeyi düşünme sakın, bu süreç sandığından uzun sürebilir önemli olan yarı yolda bırakıp tekrar eski alışkanlıklarına dönmemektir, hafta 500 gram - 1 kg gibi vermeye çalış çokça spor yapmanı tavsiye ederim (haftada 3) bir diyetisyen veya coach sportif ile görüşebilirsin, bu süreci iki tarafta zayıflamanı hızlandıracaktır
ya daha önce zayıflama süreçlerinde bulundum başarılı da oldum ama ya sonrasında şanssızlıklar oldu ameliyat vs. ya da tam bitmeden eskiye dönüldü zamanla.. şu an hayatımda en fazla kilodayım bu gözümü korkutuyor açıkçası.. bu süreçlerin hepsinde daha fazla tecrübe edindim daha fazla araştırıp öğrendim, diyetisyenlerin diyetleri hiç uymuyor bana.. Spor konusunda yürüyüşle başlayıp bir zaman sonra hem yürüyüş hem salon da olabilir diye düşünüyorum.. Yeter ki diyette hissetmeyeyim o baskı olmasın üstümde ve mutlu keyifli olumlu olayım..
En başta belirttiğim gibi, 2 öğün ye çok spor (tempolu yürüyüş) ve 2L su iç, ara ara yemekleri fazla kaçırdığın için pes etmek yok 🤝🏼 umarım isteğine ulaşırsın
Arada olur öyle şeyler çok zarar da etmez dimi bozdum diyip düşünüp de raydan çıkmamak gerekiyor dimi.. Teşekkür ederim, İnşaAllah..
Yok sorun olmaz bir kiloyu zaten bir günde alamazsın ama dikkatli olmakta fayda var, spor yaptıktan sonra tartılma ödem oluşabilir ve tartıda artış olabilir, ödem atıcı smoothie içebilirsin mesela
tartılmaya sıcak bakmıyorum zaten ayda 1 ya da 2 ayda bir mantıklı bence.. çok yiyeceğimiz zaman bile hamur işi ve hazır gıdaları az tutmamız lazım dimi..
Haftada bir tartıl seni motive eder, ayda bir tartılman amacına ulaşmanda zorlayabilir, evet tabi hamur işleri kısıtlamak lazım
haftada bir kötü olur ya baktım az vermişim soğurum salarım büyük ihtimalle.. 1 aylık 2 aylık olunca tartılma verilen belli olur hem 1-2 gün de farketmez haftalıkta farkettirir..