Sağlıklı (bütün yemekleri kesmeyen), yavaş yavaş kilo verdiren (birden 10 kilo falan filan verdirmiçek) bildiğiniz bir diyet var mı?
Ya da zayıflamak için önerileriniz nelerdir?
Ya da zayıflamak için önerileriniz nelerdir?
1-diyetler kişinin metabolizmasına ve yaşayış biçimine göre kişiye özel çıkartılmalıdır. her diyet her kişiye aynı etkiyi vermez.
2-ihtiyacın olan şeyin diyet olmadığını düşünüyorum.(aşağıya boy ve kilonu yazmışsın ona istinaden). beslenme alışkanlıklarını değiştirip bunu uzun vadeye yaymalısın.
3-kısa sürede verilen kilolar kısa sürede geri alınır. insan vücudu çok zekidir. diyet sırasında vücuda az girişi olan yağ ve karbonhidratları diyet sonrasında dengeye oturtana kadar daha çok depolamaya başlar.
4- kişinin kaba bir hesapla 1 kg kaybetmesi için yaklaşık 7000 kalori yakması gereklidir.(1gr yağ=9 kalori 1 gr karbonhidrat ve protein=4 kalori)
5- kilo vermek için alınan kaloriden daha fazla kalori tüketmek gerekir. bunun için de ya günlük aldığın kalori miktarını azaltacaksınız yada daha çok kalori tüketeceksiniz.
6- özellikle posalı meyveleri ve lif açısından zengin besinleri bol tüketin.
7- tüm alışverişlerinizde besin değerlerini okuyun.
8- un,tuz ve şekeri kararında tüketin. mümkün olduğunca minumuma indirin.
9- bazı ürünler tavsiye edebilirim. eti lifalif (yağsız sütle beraber kahvaltıda tüketilebilir.) kaanlar lor peyniri (sadece bimlerde bulunuyor sanırım ve piyasadaki en az yağ oranına sahip peynir çeşididir.)
10-okuduğunuz için teşekkür ederim
Yardımcı olabilirim belki ama buradan reklama girer galiba, banlanır gibime geliyor:)
3 ana 3 ara öğün yemelisin..sabah kahvaltını güzel yap ama 1 dilim ekmek ye sadece..öğlen etli bir yemek akşam sebze yersen daha iyi olur..bunu yapamıyorsan aksam yemeğini az yemeğe ve erken saatte yaz için 19:30 gibi yemeye özen göster..bu saatten sonra asla yemek yeme..ara öğünleri ana öğünlerden 2 saat sonra yap.meyva,salata,dondurma, yoğurt yiyebilirsin...yiyeceklerin arasında ancak haftada 1 patates kızartması gibi şeyler ye..her ana öğünde 1 dilim ekmekden fazlasını tüketme. plates de yaparsan ayda 5 kilo verirsin
plates için hangi dvd leri önerirsin? evde yapmak istiyorum ben de.
dvd de ne kullanıyor bilmiyorum ben tvden takip ediyorum..suan tatilde..o yüzden dvd al dedim..dvd ye bir bak ne kullanıyor o aletleri alabilirsin.. ben hiç bir alet olmadan başlamıstım..sonra orta kalınlıkta lastik aldım..şimdi top..çok da gerek yok ilk basta..zaten seviye atladıkca aletlere ihtiyacın oluyor
valla ben 8 kilo verdim ama diyet yapmadım bir kere ekmeği kestim bunun yerine herşeyden yiyerek ekmeksiz olarak mıdemikücülttüm mutlaka ballı yeşil çay içtim tarçin sevmememe rağmen çubuk tarçini kaynatıp suyunu içinde inanılmaz tok tutuyor ha birde totoyu yerinden kaldırıp hareketlenmek lazım biraz
Cevap
2Cevap
Abur cuburu ve akşam 7 den sonra yemeyi kes.. Hareket et.. Bol su tüket.. Beyazlardan uzak dur.. Dondurma da dahil..Spor şart.. Bunları yaptığında ayda 3- 4 kg verirsin ve en doğalı olur..
zayıflamak istiyosan yemiyeceksin, spormuş, diyet yemeklermiş, sık öğünlermiş... hikaye.
beyaz un, beyaz seker, kati yaglar ve ivir ziviri cikart hayatindan saglikli kilo verirsin
boyun kaç ve kaç kilosun?
balık etlisin yani, yaşın daha 18 boşuna zayıflamaya falan çalışma ben senin yaşındayken aynen senin gibi 10 kilo fazlam vardı ama yakışıyodu diyet gibi bişiy denemedim sadece spor yaptım yine yemeğimi tatlımı yedim şimdi boy kilo oranım gayet iyi hatta tam fit yani ama ben 3 kilo falan almak istiyorum alamıyorum neyse diyet falan yapma vücudun şekillenicek zaten sadece spor yap
başka bir vulcan atasözü derki ''soran seviliyosa cevaplamak mübahtır''
diyet yapmaa beni dinle sen sadece spor yap, hatta müziği aç deli gibi danset etkisini görüceksin büyük sözü dinle ;)
ya delimisin sen ekmek vücut gelişimin için önemli sakın gıda kesiim falan deme ama onun yerine kepek ekmeği kullanabilirsin
evet canım hiç uğraşmadım kilo vermeyle falan sadece vucudum şekillensin diye spor yaptım onuda salona falan giderek diyil evde kendim yaptım yatmadan önce ve uyandığımda hemen ufak tefek kendimce spor yaptım, birde ben salondan mutfağa bile hoplaya zıplaya giden biriydim, ayrıca deli gibi dans ederdim şimdi güzel bi popoya, bele falan anlicağın güzel bi vücuda sahibim
ablam verdı hemde 15 kg hyret ettım açda kalmıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar