Sebze ağırlıklı beslenemiyorum.
Fakat pisen yemeklerin porsiyonunu küçülterek kilo verebilir miyim?
Fakat pisen yemeklerin porsiyonunu küçülterek kilo verebilir miyim?
Diyet aslında çok sık tükettiğimiz zararlı yiyeceklerin porsiyonları azaltarak, daha sağlıklı gıdalara tabağımıza yer vermektir. Diyet denildiği zaman, hiç bir şey yememek ve aç kalmak düşüncesi oluşur insanda. Bu çok yanlış bir düşünce. Sen zaten kendini aç bırakarak, hiç bir şey yemeyerek yararlı bir şey yapacağını düşünme. Yapman gereken neler biraz bahsedeyim.
Diyet terimini önce kafandan sil at. Sabah kahvaltında her zaman yumurtaya yer ver. Yumurtanın her türlüsünü farklı farklı yiyebilirsin. Bir gün küçük boy patates ile patatesli omlet bile yap. Ya da kahvaltında tam buğday unu ile yapılan krep yap, içine 1 kaşık lanet sür ve yanında istediğin kadar salatalık, domates hatta havuç veya canın o gün çok tatlı çekiyorsa, çok az helva bile yiyebilirsin. Gün içinde kendine ara öğün yap. Mesela yoğurt üstüne meyve kes ve öyle tüket. Hatta onu istemiyorsan, normal sadece sevdiğin bir meyveyi yiyebilirsin. Akşam yemeklerinde de, ekmek asla tüketme. Evde ne yemek yapıldıysa, çok az porsiyonlarla tuketebilirsin.
Gelelim spor kısmına. Her sabah kahvaltıdan önce, günlük 10.000 adım atarak, yeterli sağlıklı yürüyüşünü gerçekleştir. O bana fazla diyorsan, 5000 adım ile başla. Zamanlar arttır. Özellikle leslie diye bir spor var. Metabolizma hızlandırıyor ve kilo verme konusunda oldukça faydalıdır. Bunları da istemiyorsan, spor salonuna yazıl ve hoca eşliğinde ilerle.
Merhaba diyet ile kilo vermek için düzene girmen gerekiyor. Kilo vermek sağlıksız beslenmek demek değildir aksine daha sağlıklı beslenmektir. Öğinlerini atlamadan yemelisin, uyku düzenini oturtmalısın, bol bol su içmelisin, sebze ve meyve yemelisin, uyumadan önce yemek yememelisin, yediğin yemeği iyi çiğnemelisin, yediğin kaloriyi yakmalısın. Sebze meyve salata tarzı yiyecekler tokluk hissi verir. Akşam 6’dan sonra yemek yememeye dikkat etmelisin. Bol bol yürüyüş, egsersiz ve spor yapmalısın. Stresten çok uzak olmalısın. Bu şekilde devam edersen rahatça kilo verirsin. Geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim ☘️☘️☘️
Cevap
8Cevap
Şöyle yapabilirsin porsiyonları küçült ve 8-16 diyeti yap ekmek yememeye çalış ve hazır hiç bir şey yeme 3 gün içinde kilo gitmeye başlar
Ekmeği ve tatlıyı keseceğim. Haftada 2 3 vermek istiyorum ☹
Daha fazla bile verirsin ben 3 ayda 17 kilo verdim
Yaa süper vermissin tebrik ederim. Ama den diyet mi yapıyordun
diyet değil daha çok hayat rutinlerimi değiştirdim
Öğün azalt mesela kahvaltı yapmıyorsan 2 öğün ile geçirmek daha kolay. Sabah kahvaltısı yapıyorsan öğlen yedikten sonra akşam birşeyler yeme. Ben boğazı kesemediğim için çok spor yapıyorum ve kas kütlesi artıyor. Bunun yanında kas kütlesi artarken kilo vermiyor gibi gözükür insan ancak vücut şekil almaya başlar. Dolayısıyla spor ile beraber azar azar düzenli yemeğe dikkat edersen 6 ay sonra meyvesini yemeye başlarsın.
Kilo vermek istiyorsan 1 şeker 2 tuz 3 un bu 3 beyaz dan uzak dur ekmek sabah kahvaltısında az ye fakat öglen ve akşam ekmek yeme yemek kaşıkla bi kaç gün de alışırsın ve sabaha ları aç karına kahvaltı öncesi 1 hafta boyunca her gün yarım limon u sıcak sıya sık ve iç ve diger hafta ya geçtin zaman üzüm sirke si veya elma sirkesi daha etkili bi yemek kaşığı sirkeyi sıcak suyla karıştır 1 bardak iç aç karnına 2 hafta limon lu su 1 hafta sirkeli 3 ay sonra gör bak fizik kilo muhteşem olcak kilo gidecek
Kendim beslenme danismaniyim D vitamininizi öncelek olarak kontrol ettiriniz , vicudunuz sıkılasarak kilo vermesi lazim zayiflamak marifet degil yani sıkılasmasi gerek bu konu hakkındada yardimci olabilirim.. sizi enejik tutacak , tok tutacak ve sıkılastirian bir...
Verirsin ben 2-3 sene önce yatmadan önceleri patates ekmek hamburger vs yiyerek kilo veriyordum yazın tabii
Wkmeği biraz azaltırsan her türlü kilo verirsin ama düzenli bir şekilde ekmeği azaltman lazım ne yersen ye bolca ye ama ekmeği azalt hatta bazı öğünlerde ekmek bile tüketme
Diyet yapamıyorsan eğer sağlam bir programla egzersiz yaparak kilo verebilirsin
Program hazırlasam uygular mısın
Diyet yapmıyorum o sebeple uyamam.
Spor ve anlık değişimler seni motive edecek
Verebilirsin ama Bi uzmana danış
Evet verebilirsin ancak bunu abartmamak lazım
Evet verirsin
Merhaba,
Bir beslenme uzmanı olarak danışanlarıma sürekli söylediğim ve tekrarladığım şey diyet yapma düşüncesinde olmamalarıdır. Çünkü bu geçici süreli kilo verse de kalıcı bir çözüm değildir , aslında sizin de dediğiniz gibi asıl önemli olan şey sağlıklı temiz içerikli beslenerek porsiyon kontrolünü doğru yapabilmekte. Aç kalarak X ya da Y diyetleri yaparak kilo verilse de bu hem psikolojik hem fizyolojik bizi çok zorlayan bi süreç. Dolayısıyla sizin yediklerinizi bir miktar azaltıp buna ek olarak spor yapmanız kilo vermenizi sağlayacaktır.
Ama benim burada size önerim bir kilo verme yolculuğuna başlamadan önce mutlaka rutin yapılması gereken biyokimyasal kan tahlillerinizi herhangi bir sağlık kuruluşunda yaptırmak değerilerinizin normal olduğundan emin olarak bu yolculuğa başlamak çok daha sağlıklı olacaktır. Gerekirse bir uzman meslektaşımdan destek alabilirsiniz.
Porsiyon kısıtlaması yaparken sadece sebze ağırlı beslenip diğer besinlere, özellikle protein, sağlıklı yağ ve karbonhidratlara diyetinizde yer vermezseniz bu da ileriye dönük problemler, hormonal dengesizlikler ve kaş kaybı yaşatabilir. Yani burada kısaca her şey dengeye geliyor sevgili KS üyemiz, diyette yasaklar, kalori kısıtlamalar, aşırı zorlayıcı listeler olmamalı, sizin yaşam tarzınıza size özel planlanmış yediğiniz besinleri temel alarak hazırlanan bir liste ile zaten diyet yapıyor gibi olmuyorsunuz, biz buna sağlıklı ve dengeli beslenme diyoruz. O yüzden size önerim bu dediğim şeyleri göz önünde bulundurmanız.
Sevgiler...:)