Bazı sağlık sorunlarımla beraber ve pandemiyle birlikte biraz kilo aldım. Şimdi vermek istiyorum ama spor yapmaya başlıyorum bırakıyorum. Hergün diyete niyetleniyorum vazgeçiyorum. Elimi kolumu kaldıracak halim yok nedense. Motive olamıyorum. Önceden diyet spor harika giderdi çokta dikkat ederdim şimdi aynı enerjim yok nedense. Öneriniz var mı?
Kilo vermek için nasıl motive olurum?

Merhaba,
Pandemi dönemiyle beraber hareketsizlik ve besinlere ulaşılabilirliğin kolay olduğu bir ortam dolayısıyla kilo artışları meydana gelebilmektedir.
Diyet sürecine başlamadan önce ilk olarak beynimizi de diyet sürecine hazırlarsak ve kendimize güvenirsek kilo verme sürecimizde o kadar kolay ve rahat geçer. Kendinize neden kilo vermek istediğinizi ve yapamamanız için hiç bir sebep olmadığını sıklıkta hatırlatabilir bu şekilde motivasyonunuzu arttırabilirsiniz.
Motivasyonu arttırmak için bir diğer önerim ise diyet sürecinizi bir beslenme uzmanıyla, egzersizinizi ise spor hocası ile geçirmenizdir.
Diyet sürecinde yapmanız gerekenler için size birkaç ipucu vereceğim;
Günde en az 3 lt su tüketmeyi ihmal etmeyelim. Günde 3 fincanı geçmeyecek şekilde yeşil çay, beyaz çay gibi bitki çayları tüketelim.
Yeme ataklarının önüne geçmek için gün içinde ana öğüne ek olarak;
Yoğurt + meyve, sütlü kahve, kefir + kuruyemiş gibi ara öğünler tüketelim. Halsizlik ve enerji eksikliği durumunuzun asıl altında yatan sebebi kan değerlerinizdeki bir eksiklik olabileceği aklınıza gelmelidir. Diyetinize başlamadan önce doktorla görüşmenizi ve kan tahlili yaptırmanızı öneririm.
Sevgilerimle.
Teşekkürler 🌺