Bazı sağlık sorunlarımla beraber ve pandemiyle birlikte biraz kilo aldım. Şimdi vermek istiyorum ama spor yapmaya başlıyorum bırakıyorum. Hergün diyete niyetleniyorum vazgeçiyorum. Elimi kolumu kaldıracak halim yok nedense. Motive olamıyorum. Önceden diyet spor harika giderdi çokta dikkat ederdim şimdi aynı enerjim yok nedense. Öneriniz var mı?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Ben de yazın başında böyleydim ve sonrasında spora bir başlayıp bir bırakmak canımı çok sıktı. Her şeyi öncelikle kafanda bitirmeli ve iradene hakim olmalısın. Özellikle yazın sıcağında spor yapmak çok da kolay olmuyor sıcaklar da bize engel o yüzden eğer başarabiliyorsan sabah erkenden kalkıp önce bir yürüyüş, çünkü yürüyüş vücudumuz için en sağlıklı aktivitelerden biridir ve ardından spor yapabilirsin. Ama benim gibiysen ve sabahları kalkmak çok zor geliyorsa akşamları hava sıcaklığı biraz daha düşüyor dolayısıyla akşamları sporuna vakit ayırabilirsin.
Diyet konusunda ise söyleyebileceğim şey ise şu diyetisyen değilim tabi ama suyun önemi çok büyük gerçekten gün içinde en az 3 litre su içmelisin, günde 3 öğününü küçük porsiyonlarda tamamlayıp 2 ara öğün yapabilirsin bunun yanı sıra abur cuburu kesmek, hazır gıdalardan uzak durmak, şekerli yiyecekleri bırakmak, fazla tuz tüketmemek, ekmek yemeği azaltmak-ekmeği azaltamıyorsan eğer kepekli ekmek yemek-, saat maksimum 19.00'dan sonra yemeyi bırakmak ve sadece su içmek bence çok etkili oluyor. Özellikle pandemi günlerinde evde kaldığımız için kendimizi can sıkıntısından yemeğe veriyoruz. En azından ben öyle yapıyorum :) Yani yemek konusunda extra özen göstermeli ve kendine hakim olmalısın. Bunun yanında kendini motive etmek için video izleme platformlarından motive edici videolar izleyebilirsin. Boş vakitlerinde podcastler dinleyebilirsin hatta bence yürüyüş yapıyorsan eğer yürüyüş yaparken dinlemek sana daha da enerji katabilir ve motive olmanı sağlayabilir. Ve sonuca ulaştığında da senden daha mutlusu olmayacaktır bunu unutmamalısın. Hedefini belirle ve çalışmaya başla. Sen bunu başarabilirsin, kendine inan ve sakın pes etme.31 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok çok teşekkür ederim 🙏 söylediklerini yapöaya çalışcam.. Sadece yürüyüş yapamıyorum. 4 yaşında çocuğum var yürüyüşe çıkamıyorum.. Akşamda babası baksa çıkmak istiyorum ama maalesef.. Sadece evde spora başlıcam.. Umarım sonuç güzel olur.. Bi kaç gündür su içmeye çalışıyorum şimdilik 2 litrede kalıyorum ama içicem.. 🌺😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
Bence bu konuda hevesimizi kaçıran ana şey, her şeyi bir anda yapmaya çalışmak. Örneğin hafif bir egzersiz program ile başlamak yerine ilk gün 2 saat spor yapıp kendimizi soğutuyoruz. Daha sonra o ağrı, sızıyı düşüne düşüne elimiz gitmiyor. Diyet konusunda da ben kendimi frenlemek için kendime acımasız eleştiriler yapmayı tercih ediyorum hep. Örneğin kendimde olmasını istediğim fiziksel özellikleri olan bir modeli ekran resmi yapıyorum ya da biri tarafından eleştirildiysem onu aklıma getiriyorum diyetimi bozacağım da. Umarım bunlar yardımcı olur sana :)
00 Yorumla - +1 yıl
İrade lazım. Ben 6-7 ayda 30-35 kilo verdim. Yatarak verilseydi zaten en başta ben verirdim. İradesiz birisin okuduğumdan anladığım. Bu şekilde zaten veremezsin.
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Aynn bu sene özellikle iradesizim
- +1 yıl
Kendine inan. Her şeyin başı inançla başlıyor.
- Soran+1 yıl
Tekrar deneyeceğim.. Teşekkür ederim 😊👍
- +1 yıl
Rica ederim. Başarılar sana. 🌸♥️
- +1 yıl
Ben kendimi bildim bileli zayıflamaya çalışıyorum ama hiç basarili olamıyordum sonra bir karar verdim diyetisyene basladim ve beni sürekli takip edip motive edebilecek birjne başladım bir haftada 4.1 kg verdim yeterli iste ve arkanda seni destekleyecek biri olsun gazlasin seni verirsin
10 Yorumla - +1 yıl
Bende önceden hep diyete başlayıp iki gün sonra bozuyordum ama gerçekten kilo almaya devam ettikçe durumun ciddiyetine vardım evde hergün düzenli spor yapıyorum yediklerime dikkat ediyorum bir yerden sonra kesinlikle başlamak lazım. Kendine inanmalısın ve bunu yaşam tarzı haline getirmelisin 😊
10 Yorumla - +1 yıl
Bir kıyafet al küçük beden ben bu elbiseye giricem diye motive et kendini. boyle yaparak 13 kilo verdim
10 Yorumla Senn kafana koyduğun herşeyi başarırsın çunku senın ınanılmaz bir gucunde var ve sevginnndde varrrrr
10 Yorumla- +1 yıl
motivasyon videoları izleyebilirsiniz youtubedan. işe yarıyorlar.
10 Yorumla - +1 yıl
Kendinizi hazır hissettiğiniz anda diyetr başlayın.
10 Yorumla - +1 yıl
İlk önce kendini dışarı at evde fazla vakit geçirmeye çalış insan evde olduğu zaman ya uzanmak istiyor televizyon seyretmek istiyor ya da yemek yemek istiyor sen ilk önce kendini dışarı at yürü
00 Yorumla - +1 yıl
İstersen bende seninle beraber başlarım motive de ederim.😊kimse senin vücudunu senden iyi tanımıyor o yüzden sana ne iyi geliyorsa bir plan yap örneğin ben kendime 5 öğün aburcubur olmadan bir plan hazirladim günde 2 km yürüyüş gerekirse 5 bin adım öyle yaptım faydasını da gördüm sende böyle kendini taniyarak yaparsan çok iyi olur istersen sana ulaşırım beraber yapalım
00 Yorumla - +1 yıl
Sabrederek sonucunda değişimini görerek ve sevdiğim bi arkadaşını bu işe ortak ederek 👌💪🏻
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Arkadaşım yok.. Sabrımda.. Çöküşteyim resmen ya
- +1 yıl
Spor sabır işi ama 8 senedir spor yapıyorum inan öncesinde 2 sene sadece spor salonuna para verdim 2-3 kere gidip bıraktım. Ne zaman ki sabrettim istemesemde o salona girdim o zaman vücüdumda değişimi görmeye başladım sonrasında da o değişimi kaybetmemek için ben bırakamadım sporu 🙃 tatillerde bile otellerde spor salonunun büyüklüğüne bakarım
kendine yeni bir sporbuddy bul ve birbirinizi sürekli gazlayın
00 YorumlaSeni anlayan biri olması lazım yani motivasyonunu yüksek tutacak biri
10 Yorumla- +1 yıl
kendini sevmeyi ogrenmelisin en başta sezgizel beslenmeyle baslamani tavsiye ederim
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
munlaay munlaay çıkı pıtı fıçı fıçı munlaay diye bağır 10 kilo verirsin
01 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
arada bide spotlaaay falan da dedim mi tamam
Yavaş yavaş git sonra ödüller koy kendine öyle olursun
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Tıpkı senin gibiydim ama bir şekilde 2 haftadır başladım. Daha on kilo fazlam var en az. Birbirimize destek olalım mı?
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Olalım😊
- Cevap sahibi+1 yıl
Discord kullanıyor musun, her gün buradan iletişim zor
- +1 yıl
Ağır yaşamlar izle yemek yerken :)
19 Yorumla- Soran+1 yıl
Hep yemek yerken denk geliyorum ama etkili olmuyo ya😏
- +1 yıl
Boy, kilo?
- Soran+1 yıl
163-78kg
- +1 yıl
Çok da sayılmazsın
- Soran+1 yıl
Yok ya en yüksek kilomdayım. İnsülin direncim var, polikistik over, sigarayı bıraktım, tiroidim de çıktı. Hipotiroidi.. Ve hepsi bana 13 kg ya mal oldu.. Napcam bilmiyorum
- +1 yıl
Çok gmiş olsun.
Ekmeği bırak.
En az 3lt su iç
Şekeri sıfırla
En az 10.000 adım at.
- Soran+1 yıl
Ya zaten normalde hareketliyim. Akşama kadar evde hiç oturmam nerdeyse. 4. katta oturuyorum asansör yok. Hergün inip çıkarım. Üşenmeden heryere giderim tabi 10.000 atamıyorumdur ama 7000 atıyorum günde başka bişey lazım gibi
- Soran+1 yıl
Su içemiyorum ve vücut galiba rutin algılıyo bu hareketleri
- +1 yıl
Bence de :)
- +1 yıl
Bende oyleyim
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yaşam tarzı haline getireceksin az yemeyi
10 Yorumla - +1 yıl
Kendine güvenmek her zaman işe yarar
00 Yorumla Yapamazsan ömür boyu şişko derler
00 Yorumla- +1 yıl
Motive olarak
00 Yorumla Denize git
10 Yorumla- +1 yıl
Koşarak
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Pandemi dönemiyle beraber hareketsizlik ve besinlere ulaşılabilirliğin kolay olduğu bir ortam dolayısıyla kilo artışları meydana gelebilmektedir.
Diyet sürecine başlamadan önce ilk olarak beynimizi de diyet sürecine hazırlarsak ve kendimize güvenirsek kilo verme sürecimizde o kadar kolay ve rahat geçer. Kendinize neden kilo vermek istediğinizi ve yapamamanız için hiç bir sebep olmadığını sıklıkta hatırlatabilir bu şekilde motivasyonunuzu arttırabilirsiniz.
Motivasyonu arttırmak için bir diğer önerim ise diyet sürecinizi bir beslenme uzmanıyla, egzersizinizi ise spor hocası ile geçirmenizdir.
Diyet sürecinde yapmanız gerekenler için size birkaç ipucu vereceğim;
Günde en az 3 lt su tüketmeyi ihmal etmeyelim. Günde 3 fincanı geçmeyecek şekilde yeşil çay, beyaz çay gibi bitki çayları tüketelim.
Yeme ataklarının önüne geçmek için gün içinde ana öğüne ek olarak;
Yoğurt + meyve, sütlü kahve, kefir + kuruyemiş gibi ara öğünler tüketelim. Halsizlik ve enerji eksikliği durumunuzun asıl altında yatan sebebi kan değerlerinizdeki bir eksiklik olabileceği aklınıza gelmelidir. Diyetinize başlamadan önce doktorla görüşmenizi ve kan tahlili yaptırmanızı öneririm.
Sevgilerimle.
Teşekkürler 🌺