Ben daha önce hiç yapmadım , ama bir çok kez gördüm ve şahit oldum. bana pek samimi gelmiyor. Belki de hiç yapmadığım içindir. Siz hiç meditasyon yaptınız mı?
Meditasyon nedir, gerçekten faydası olduğuna inanıyor musunuz?
Ben faydasını gördüm. Çok stresli ve üzgün bi dönemdeydim olumlu düşünemiyordum kendime vakit ayırmıyordum kötü düşünceler kafamdan gitmiyordu kısacası depresyon başlangıcı yaşamış olabilirim. Meditasyon karşıma çıktı dedim yapıyım ilk nasıl oturmam ne yapmam gerektiğini öğrendim sonra meditasyon müziği açıp yapmaya başladım bi kaç gün yaptıktan sonra kendimi daha rahatlamış ve sakin hissettim. yapmadıysan yapmanı tavsiye ederim cidden
Bilimsel olarak çoğu faydası kanıtlanmış bir ritüeli hiçe saymak bize yakışmaz. Her gün yalnızca 10 dakikanızı ayırıp meditatif meditasyon yapsanız 1 ay gibi kısa bir sürede hem kendinizde hem çevrenizde hem de yaşamınızda çok ciddi faydalarını göreceksinizdir. Nedir, ne değildir, yaparsak neler olur gibi sorunların cevaplarını birkaç gün önce paylaşmış olduğum görüşten inceleyebilirsiniz. ^^
Meditasyon; beslenme, uyuma gibi bir manevi ihtiyaçtır. Bu ihtiyacınızı karşılarsanız değişimi fark edeceksiniz. Bunları yıllardır meditasyon yapan biri olarak sizlere aktarıyorum. 😇 Varsa başka sorunuz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. ^^
Kessinlikle çok faydasını görürsünüz. Kendinizi dinlediğiniz kendinizi anladığıniz kendinize zaman ayırdığınız bir an. Günde sadece 10 dakika bile yapmak gün içinde sakinliğinizi farkındalığınizi arttıracaktır. Uyku içinde yapın. Çok kaliteli uyursunuz. Deneyin denettirin:)))
Meditasyonun etkisi hakkında daha fazla bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz. Dilerseniz online derslerimize de katılabilirsiniz Yine sorularınız olursa buradan yardımcı olabilirim.
Pozitif olmayı sağlıyor. Baş ağrılarımda ilacın yetmediği yerlerde yapıyorum ve güzel oluyor. Ama millet artık karşısındaki kişiyi kendine aşık etmek ya da eski sevgiliyi geri döndürmek için kullanıyor😕
meditasyona inanıyorum, insan insanın kendi şifacısıdır, bize ne iyi gelecek ne gelmeyecek en iyisini kendimiz analiz ederiz, ben asıl bu yeni üçüncü nesil alternatif tıpçı şarlatanlara inanmıyorum (homeopati, reiki vs vs...)
Hakkıyla yapilabilen her şey faydali olur. Mesela adam namaz kılıyor, ama akli başka yerlerde. Olur mu o öyle , olmaz. Hakkiyla yaparsan ibadet te bir tür meditasyondur.
Kesinlikle işe yarıyor. Zor bir dönemdeyken bir arkadaşım sayesinde tanıştım ilk yaptığımda inanmadım ama sonra enerjimi nasıl topladığımı farkettim. Kendime güvenim yenilendi kendimi sevmeye başladım.