çok yemiyorum ama kilo veremiyorum çok şişmanım üzülüyorum :( aynaya bakamıyorum dev gibi göbeğim bacaklarım var:( her gün 2 saat yürüyorum yardım edin kilo vermeliyim acill :(
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Öncelikle kendine bir hedef belirlemelisin. O hedefine göre de beslenme ve spor programını şekillendirmelisin. Spor salonunda çalışmayacağını göz önüne alarak sana birkaç bilgi vereceğim. Spor olarak interval kardiyo sistemini anlatacağım. En etkili ve en sağlıklısı budur. Haftada 2-3 gün yapman yeterlidir. Interval kardiyo şöyle:
5 dk ısınma (tempolu yürüme ya da hafif koşu)
1 dk hızlı koşu-2 dk yavaş koşu (bu 1 set yapar) Bunun gibi 5-6 set yapmalısın. İlk hafta 5 set, sonra her hafta 1 er set artır.
Ve son olarak da 5 dk soğuma (ısınmayla aynı)
Interval kardiyo öncesi 15-20 dakikalık tempolu yürüyüşler ekstra yağ yakmanda sana fayda sağlayacaktır.
Beslenme konusuna gelirsek; işlenmiş gıdalardan, 3 beyazdan, kızartmalardan, abur cuburdan uzak durman gerek. Günde 5-6 öğün almalısın ve kesinlikle sabah kahvaltısını yapmalısın. Kahvaltıda 1 adet yumurta, az miktarda peynir, az ekmek ve az reçel ya da bal ve domates-salatalık öneririm. Ufak çeşitlendirmeler de yapabilirsin tercih sana kalmış. Ama bu çeşitlerin içinde sana yağ ve tereyağı kesinlikle olmasın. Uyku da çok önemli. Günde 7-8 saat uyumalısın. 12'yi geçirmemelisin. Akşam 7'den sonra bir şey yememelisin. Son öğünde yoğurt tüketebilirsin. Akşam 6'dan sonra karbonhidrat almamalısın.
Özet geçtim. Takıldığın yer olursa sorabilirsin.
x-spor212 Yorumla
Soran+1 yılbunlar genelde obez insanlar için geçerli ben 49 kiloyum boy 165 bende de olur mu bunlarr
Soran+1 yılbişi dicem ben bunları 2 yıldır uyguluyorum ancak bu kilodan inemedim
Soran+1 yılyani çoğunu yapıyorum özellikle beslenme olarak
- +1 yıl
Şimdi metabolizma hızı diye bir olay var. Çok az yediğin zaman metabolizman yavaşlıyor ve kilo vermekte zorlanıyorsun (Yine savunma mekanizması devrede). Sporu önemsemen lazım. Üstte bilinenden farklı bir antrenman sisteminden bahsettim. Ben çok faydasını gördüm, tavsiye ederim.
Soran+1 yıltansiyonum düşüyo defalarca bayılma tehlikesi atlattım
- +1 yıl
dortdortluk yorum olmus +1
- +1 yıl
kızım sen deli misin ya aah delircem yeminle
- +1 yıl
yani sen kilolu musun yanii
1.63 boyundaki 55 kilo olan ve yinede fazla kafaya takmayan ben buna güldü
+1 yılşimdi kilo vermek için aldğın günlük verdiğin kalorinin aldığın kaloriden fazla olması gerekiyor çok yememek kadar düzenli ve dengeli beslenmek de önemli ama bu sadece aldığın kaloriyi düşürür verdiğin kaloriyi artırman için mutlaka spor yapman gerekiyor yürümek sie cardio denen yardımcı spora girer yani cardio yapmak başka bir spor yaparken etkiyi artırmak ve yağ yakımını hızlandırmak için yapılır sadece yürüuyüş olmaz arkadaşın söylediği gibi önce bir diyetisyene gidip spor beslenmesi için bir diyet almalısın sonra spor salonu şart değil evde disiplinini sağlarsan ve düzenli spor yaparsan bir kaç ayda gözle görülür şekilde zayıflarsın spor olarak da pilates senin için gayet uygun bence
011 Yorumla
Soran+1 yılgünlük 600 kalori alıyorum 1600 kalori de harcıyorum yetmez mi
- +1 yıl
şimdi şöyle bir sıkıntı var günlük 600 kalori alman çok az ve vücuda gereğinden az besin girişi olduğu zaman vücut uzun süreli açlığa girileceğini sanıp mevcudunu yağa dönüştürmeye başlar bu da hem kilonu hem de vücudunun hacmin arttırır yani örnek olarak 49 kiloyum diyorsun 49 kilo %20 yağ oranına sahip birisi, 49 kilo ve %12 yağ oranına sahip birisinden daha şişman gözükür bu işi kesin olarak çözmenin yolu bir spor diyetisyenine gitmendir tekrar söylüyorum
Soran+1 yılikisi de kovdu
- +1 yıl
o zaman şöyle yap önce vücut yağ oranını ölçtür ve olması gereken aralığını öğren yaşına boyuna kilona göre değişir o ideal aralık o aralıktaysan zorlama zaten inmek için zarar verir vücuduna o aralığın altına inmen çok kolay yaralanmalar yaşarsın ayrıca ilaç zehirlenmeleri yaşaman çok olağan hale gelir çünkü yağ vücuttaki zehri tutan dokudur
Soran+1 yılyağlarımı yüzde sıfır yapana kadar zayıflıcam
- +1 yıl
o dediğin biyolojik açıdan mümkün değil canımın içi bu konuyu takıntı haline getirme derim ben hiçbir faydası olmaz sana sadece zarar verirsin vücuduna ve ruhuna
Soran+1 yılyani en düşük ne kadar olursa o derece olana kadar devam etmek istiyorum yüzde 5 6 iyi bence
- +1 yıl
erkeklerde yağ oranı bayanlardan daha düşük olur ve erkek elit sporcu diye geçen kişilerde yağ oranı %9 un altına kesinlikle indirilmez, baylanlarda ise %13-%14 tür bu oran daha aşağısına inmek zarar verir çünkü sen yağ oranını ve ideal yar oranı aralığını ölçtür ideal aralığın en alt seviyesinde düş daha da zorlama
Soran+1 yılvücut yağı yüzde 9 olan kadınlar da var ki
- +1 yıl
şu omurgaları sayılan arkadaşlardan belkemikleri gözüken arkadaşları hoş buluyorsan sen de inebilirsin o seviyelere ama bilemiyorum
Soran+1 yılevet onlar gibi olmaya çalışıyorum ki
İmkanın yok ise yardım almaya
En başta azim şart ve takma çok yavaş yavaş vrt ve sağlıklı ver hareketi hayatına daha fazla ekle ve sağlıklı yiceklere yönel02 Yorumla
Soran+1 yılazim çok fazla var. sağlıklı besleniyorum ve her gün yürüyüş yapıyorum
ya el insaf boyun 165 kilonda 48 imiş? ee kilon n erde pekii? ya beninki gibi olsan? bana gıcık veriyon :)
06 Yorumla
Soran+1 yılsen kaçsın ki. ya öyle deme iskeletim her yerden belli olsun istiyorum
Soran+1 yılmankenler ve oyuncular genelde öyleler hem herkes zayıf kızlara bakıyo kıskanıyo
Soran+1 yılya sen kaç kilosun merak ettim
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
32Cevap
+1 yılDün gördüm türk kahvesinin içine limon koyup için diyordu , ayrıca bunun dışında kabak detoxu var bir de yoğurdun içine acı kırmızı pul biber ve limon sıkıp yine yiyebilirsin ama kesinlikle akşam 8 den sonra bir şey yeme ve ekmek tüketmeyi bırak
00 Yorumlaİlk önce aldığın yağ oranını azaltmalısın yani 3 yiyorsan artık 1 yemelisin ayrıca yiyip içtiğin yağ karbonhidrat ve protein vitamin açısından uygun olmalı yani az yağlı ekmeksiz tuzsuz şekersiz yemelisin:)) en zoru bu olacak, bol su içip bol meyve yiyip daha çok kardiyo yapmalısın yürümektense koşmak daha etkili olur:))
00 YorumlaDiyetisyen diyetisyen gezen bir arkadaşım vardı. Tam da ameliyata karar vermiş ti ki bir doktora gidip hipnoterapi ile ideal kilosuna ulaştı. Direnen kilolarda hipnoz çok etkiliymiş. Ama onu da doktor a yaptırmak lazım diyor arkadaşım, ameliyatta bizi uyutana güveniyorsak hipnozda da güvenebiliriz.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle bir diyetisyen ile süreci ilerletmelisin ama imkanın yok ise kardiyo hareketleri yap her gün. En fazla yarim saat olarak çünkü kardiyo hareketleri kalp atışını çok hızlandırır ve 30 dakikadan fazla kalbin hızlı atması iyi gelmez. Youtubedan bulabilirsin sporda kardiyo hareketlerini. Bol su içmelisin. Ağır karbonhidrat içeren yi yteceklerden uzak durmalısın mesela makarna ekmek şeker vs az tüket. Bu arada hızlı kilo vermek sağlıklı değildir alıp vererek bir fark görmen daha sağlıklıdır. Bir başka yöntem de güvenli güzellik salonlarında bölgesel incelme yaptırabilirsin kesinlikle işe yarayacaktır kisa sürede ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum ve uzmanından yaptır kesinlikle. Fiyatlar ne kadar bilmiyorum. Şehrinize ve güvenli salonlara göre araştırmalar yapabilirisiniz.
00 YorumlaGerçekten fazla kilon varsa Akupunktur diyorum. Yakınımdan gördüğüm kadarıyla oldukça başarılı, bir araştır.
10 YorumlaKendine bi beslenme düzeni belirle detoks yap her gün 30 dk spor yap erken yatıp erken kalk aynaya 1 ay sonra bak bakalım kim varmış orada bu süreçte kesinlikle aynaya bakmamanı tavsiye ederim bağzı insanlar bu sayede çok psikolojik sıkıntı yaşıyor.
00 Yorumla
+1 yılHerbilife çay denemelisin ve sporu bırakma ayriyeten ekmeği hiç kullanmamalısın abur cubur kola gazlı içecek kesmelisin bakliyattan hamur işinden uzak durmalısın stres yapmamalısın şekeri bitirmelisin fast food yiyecekleri azaltmalısın
00 YorumlaAkşam 18den sonra yeme sıvı tüket su ya da tarcin çayı... guatr değerlerine baktir belli o yüzden kilo veremiyorsundur bende o yüzden kilo alıyordum şimdi düzenli şekilde kan değerlerine bastırıyor ona gire tedavi şekilleri var... kilo verdim sende bir baktir derim
00 Yorumla
+1 yılÇok yememek diyette her zaman iyi bir şey olmayabiliyor ne yazık ki. Diyetisyene gidip güzel bir beslenme listesi yaptır kendine, ondan öncesinde de neden kilo veremediğini anlamak için bi tiroitlerine ve şekerine baktır mutlaka. Düzenli bir spor ve beslenme düzeniyle herkes kilo verebilir. Bu kadar kafana takıp üzme kendini. Ha bir de uyku düzenine dikkat et, çok etkiliyor kilo almayı da vermeyi de.
00 YorumlaFazla yememek önemli değil.1 saat yürüyüş 200 kalori yaktırır sana. Bir topkekten iki katını alırsın.2 saat yürüyüş anca 1 topkeki yakar.
00 Yorumla
+1 yılseçenekler fazla
https://www.youtube.com/watch?v=DL2VBLkonvY&t=17s01 Yorumla- +1 yıl
alternatif 2
https://www.youtube.com/watch?v=DibtFYyuCo4
Bitki çayları işe yarar akşam 8 den sonra hiçbir şey yeme bol su iç
00 YorumlaHizlicayi bilmem ama ayda 3 kg için tavsiye istersen vereyim :)
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle ayran iç, ben bir ayda 6 kilo verdim çok şukur
01 Yorumla
Soran+1 yılher gün yoğurt yiyorum zaten 49 dan 1 gr aşağı inmiyooo :(((((((
Gigante diye bir markanın capsul detoks tableti var her sabah yemek yemeden yarım saat önce içtim 1 ayda yediklerime hiç dikkat etmeden 5 kilo verdim. Bana herhangi bir yan etkisi olmadı.
10 Yorumla
Hamurişini olabildiğince azaltmak
Protein et süt yumurta ihmal etmeyerek
Tamamen doyarak kalkmamamız lazım
3 öğünü de yemeliyiz kahvaltı atlanmamalı
Mümkünse de en azından 30 dakikalık yürüyüşler her gün
Gece yemek yememeliyiz00 Yorumla
+1 yılİlk olarak bir hedefin olmalı. Boyun ve kilonun orantısına bakıp bir ideal kilo belirlenen lazım yani hedef... Bende diyet yapıyorum ve doyarak 1 haftada 3-4 kilo verdim. İstersen anlatabilirim diyet yapma şeklimi
00 YorumlaEğer çok iyi spor yaparsan Animal Cuts takviyesini öneririm dünyanın en kaliteli hızlı yağ yakıcısıdır ama her insan kaldıramaz böbrek ve karaciğer sorunu yaratabilir ama min 2 saat spor yapmalısın yapmazsan kalpten götürür bu ilaç
00 Yorumlasen insansın, kilo da alabilirsin verebilirsin de olduğun gibi kendini sev❤️ bende çok zayıfım kilo alamıyorum her ne kadar iyi besleniyor da olsam ama kabullendim :)
00 YorumlaBen yıllardir uğraştım en sonunda gittim ameliyat oldum cidden diyet yapmak kilo vermek çok stresli valla ameliyatı iyi ki olmuşum şimdi psikolojim o kadar rahat ki anlatamam tabi bu da cesaret isi
00 YorumlaSabahlari ac karnina bir tatli kasigi elma sirkesini sicak suyla karistirin ve kahvaltidan bir saat once icin. Duzenli bir sekilde uygulayin, etkisini goreceksiniz.
00 YorumlaKıyamam ya. Biraz sporu ilerlettikten sonra yani dayanıklılığın arttıktan sonra Hiit kardiyo deneyebilirsin özellikle göbek etrafı yağları eritmekte çok faydalı bilime göre
00 YorumlaKesinlikle hızlı kilo vermek için yapman tek şey ağzını tutmak saatlerce yürü sen de eğer ki ağzını tutmuyorsun kusura bakma veremezsin
10 Yorumla
+1 yılbol bol su iç her gün egzersiz yap zıpla hamur işleri yeme sebze meyve ye bunlar kilo vermene yardımcı olucaltır
00 YorumlaBence öncelikle sıkı bi ödem artırıcı bulman lazım sonrasında düzenli bi spor ve tabiki olmazsa olmaz diyet
00 Yorumla
+1 yılÇok yemiyor ve spor yaptığın halde kilo veremiyoesan hormonel bi problem olabilir, doktora gitmeni öneririm
00 Yorumla
+1 yıldoktora bir git hormonlard a vardır sıkıntı
10 Yorumla
+1 yılAci kahe ic i seni tutar ben cok kili verdim aci kahve sayesinde sifir seker
00 Yorumla
+1 yılZayıflama çapası var onu bir yakınım denedi ciddi bir kilo verdi kısa sürede.
00 Yorumla
+1 yılYüzmeye git yandaki yağları götürür bol sebze ye protein tüket karbonhidrad tan uzak dur
00 Yorumla
+1 yılBol bol su iç öğün sayını azalt yatmadan önce de bir şey yeme
00 Yorumla
+1 yılBence bir hormon guatir testi yaptir sorun hormonlarda olabilir
00 Yorumla- Sağlık konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılBol yeşillik ve ekmek kesintisi
00 Yorumla İstediğini ye ama ne yaparsan yap aç uyu.
00 Yorumlanasıl yürüyosun yzarmısın :)
04 Yorumla
Soran+1 yılparkta rürüyrum 10 kilometreden fazla yürüyorum
Soran+1 yıl2 yıldır
Diyetisyene git ve bir sporsalonuna başla bnce
09 Yorumla
Soran+1 yıldiyetisyen zayıflamamı istemedi ve spor salonuna gittim bir gün tansiyonum düştü bayıldım her gün dısarda 2 saat yürüyorum :(
Soran+1 yılya hafif şeyler yap dediler onlar bana kilo verdirmiyo en sonunda salondan gönderdiler zayıfsın falan dediler ama değilim :((( çok zayıflamam lazım tüm kemiklerim görünene kadar :( boyum 165 40 kilo olmak istiyorum. mesela yemek yemeyi bıraksam diyorum
Soran+1 yılhayır zaten 48 kiloyum kiloluyum ne kilosu alcam bide :(
Soran+1 yıl165 cm
Soran+1 yıldeğilim :(
+1 yılYiyende ölüyor yemeyende yemeye devam et
00 YorumlaSPOR YAP AGIRLIK KARDİO
00 Yorumla
+1 yıldiyetisyene git bence
012 Yorumla
Soran+1 yıldiyetisyene gittim ama zayıflamamı istemedi :(
- +1 yıl
demek ki kilolu değilsin :D
Soran+1 yılkiloluyum onların ideal kilo dedikleri şey çok fazla hiçbir manken ya da oyuncu nların ideal dediği kiloda değil
- +1 yıl
bence sen kafaya takıyon
Soran+1 yılya hayııır 165 cm 49 kiloyum çok utanıyorum yaaa :((
- +1 yıl
scmalama çok seksisin ya. en çok istediğim vucüt şekli
Soran+1 yıliğrenç yaa :(
- +1 yıl
ya bana bir özelden resim atarmısın merak ettim senin şu iğrenç vucüdunu
Soran+1 yılfoto olmaz
- +1 yıl
ya özelden mesaj atsana ordan konusalım
Soran+1 yılfoto atamam
- +1 yıl
foto atma tamam :D özelden mesaj at : D
Sağlık konusunda 3,7b cevap paylaştı. Az ye diyet ve spor yap
00 Yorumla
+1 yılLiposuction yaptır.
10 YorumlaKyk yurdunda 1 ay kal
00 Yorumla
+1 yılKalori açığı oluştur kendine
00 YorumlaTiroid hastalığın var mı hipotiroidi gibi
00 Yorumla
+1 yılAksam ekmek tuketme
00 Yorumla
+1 yılverme ben almaya çalisiyorum
00 YorumlaAcil ise yumurta diyetini araştır bende işe yaradı
00 Yorumla
+1 yılSebze ye sabah akşam sebze 🤧🤧
00 YorumlaKilondan biraz bana ver ben çok zayıfım
00 Yorumla- Sağlık konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılSpor , diyet
00 Yorumla Valla tam benim istediğim kadınsın
00 YorumlaDüzenli olarak spor yapabilirsin
00 YorumlaAcil kilo verilmesi biraz sikintili bi durum
00 Yorumlagünlük 2 saat koşman yeterli olur ekmek yeme sen
00 Yorumlaacıpelin tohumu ye
10 Yorumla
+1 yılSpor spor spor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDiyet yapabilirsiniz ve spor başka yolu yok
00 YorumlaAz ye
00 Yorumla
+1 yılyeme
00 Yorumla
+1 yılBir diyet planı
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Hızlı kilo nasıl verilir?
Öncelikle diyet listeleri oluştururken biz beslenme uzmanları sizlerin yaş, kilo, boy, cinsiyet ve besinlerle olan ilişkinize uygun bir liste planlıyoruz.
Hızlı kilo vermeniz için size birkaç tüyoda bulunacağım;
Diyet sürecinde istikrarlı ve kararlı bir şekilde diyet listelerinize uymanızda fayda olacaktır. Diyet yaparken ilk olarak kaçamak yapmamaya özen göstermelisiniz.
Hızlı kilo vermek istiyorsanız yapmanız gereken yeterli ve düzenli bir şekilde beslenmektir. Günlük yeme düzeninizi 3 öğün olarak düzenlemenizde fayda olacaktır. 3 ana öğünle beraber aynı zaman da ara öğün de yapmalısınız. Ara öğün tüketimi hem sizin kan şekerinizi dengeleyecek hem de daha tok kalmanıza yardımcı olacaktır.
Bununla beraber günlük su tüketimi çok önemli. Gün de en az 3L kadar su tüketmelisiniz, böylece hem metabolizma hızınız artacak hem de vücuttan ödemin atılımı sağlanmış olacaktır.
Yediğiniz besinlerin pişirme şekli de diyet sürecinde oldukça etkili. Hayatınızdan kızartma gibi pişirme yöntemlerini çıkarıp onun yerine haşlanmış, ızgara ve fırında pişirme yöntemlerini tercih etmelisiniz. Aynı zamanda fast food tüketimden uzak durmalısınız.
Yeme saatlerinde ise sabah kahvaltınızı yaptıktan sonra en az 3-4 saat sonra öğle yemeği daha sonra ara öğün ve tekrar 2-3 saat sonra akşam yemeği yedikten sonra günlük yeme düzeninizi bitirmelisiniz.
Yediğiniz besinlerin içeriği de oldukça önemli. Karbonhidrat tüketeceğiniz zaman basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratları tercih etmelisiniz. Proteinlerin tüketiminde ise kaliteli protein tercih edilmelidir. Özellikle ana ve ara öğünlerde süt, yoğurt, kefir gibi besinler tercih edilmelidir.
Sevgilerimle.