Yaklaşık 10 kilo fazlam var. Saldim kendimi iyice bir senede 10 kilo aldım kendime gelmem lazim hic iyi hissetmiyorum. Sabahları kahvaltıda iki dilim ekmek salatalik domates felan yiyorum öğlen bir bardak karışık meyve suyu aksam yemeği azar azar uç çeşit ekmek bir dilim saat 8 gibi meyve yiyorum günde 2 litre su iciyorum ayda kaç kilo veririm acaba?
Kilo verme efsanelerle doludur. Şok diyetler mi dersin, öneriler mi, ketojenik beslenme mi yoksa proteinle beslenme mi... Sonu yok yani. Ben de 10 kilo vermek istiyorum diye yola çıkıp baya araştırma yapmıştım çünkü hevesim kırılıyor. İnsanlara çoğu zaman arkasında hiçbir kanıt bulunmayan her türlü çılgın şeyi yapmaları önerilir. Bence hemen kilo vermek istiyorum cümlesi yerine, gerçekten kilo vermek istiyorum diye düşünmeye başlamak ilk adım. Bunun için önerilerim şöyle:
Kilo vermek istiyorum!
1- Bol bol su için.
Su metabolizmayı hızlandırır ve kalori yakımını arttırır. %25-30 civarı deniyor hiç düşük bir oran değil. Ayrıca midenizi dolu tutar.
2- Kahvaltıda haşlanmış yumurta yiyin.
Çok kaliteli bir protein kaynağıdır ve yağ yakımının daha kolay olmasını sağlar ve uzun süre tok tutar
3- Kahve tüketin.
Kahveyi öcü gibi gösterdiklerine bakma. Çok kıymetli antioksidanlar barındırıyor ve şekersiz/beyazlaştırıcı kullanmadan sadece kahve tüketmek çok faydalıdır.
4- Aralıklı oruç deneyin.
Vücut aç kalacağını da öğrenmeli. Bu dönemde kastan değil yağdan enerji üreterek zayıflamana yardımcı oluyor. Bunu günde 8 saat yiyip, 16 saat aç kalarak yapıyorlar.
5- Şeker ve karbonhidrata bay bay!
Şeker ve vücutta şekere dönüşecek her türlü karbonhidratı hayatınızdan çıkartın. Ekmek, pirinç, makarna, çikolata... Bunları kestiğinde hem daha enerjik olacaksın hem de kaloriler seni terk edecek.
6- Etrafta sağlıklı yiyecekler olsun.
İnsan çok acıkınca gözü dönüyor. Dolayısıyla aç kalıcam diye yemekle ilişiğinizi kesmeyin bu geçici olur pes edersiniz. Bunun yerine haşlama gibi yöntemler kullanarak güzel lezzetli şeyleri hazırda tutun.
7- Biber tüketin.
Acı biber seviyorsan ne ala! Acı biberin metabolizmayı hızlandırdığını biliyoruz zaten. Diyetisyenlerler gece yatmadan 1 saat önce, bir kaşık biber atılmış bir kase yoğurt öneriyorlar. İçine birkaç damla da limon diyorlar ama o benim midemi yakıyor. Mideyi ufaltan güzel bir yöntem.
8- Kas kaybını önlemek için ağırlık çalışın.
Sporsuz kilo vermek zaten hayal yani bunu biliyoruz. Kastan değil de yağdan gitsin istediğimiz için kilolar, mutlaka hafif de olsa ağırlık çalışmak lazım.
9- Diyet değil, yaptığın şeyin adı sağlıklı beslenme olsun.
Doğal olmayan, kimyasal katkılı ya da hazır ürünlerden uzak durup ev yemeğine terfi etmen gerek. Ayrıca şunlara da dikkat etmek gerekir:
Kalorileri sayın: Yediğiniz yiyecekleri tartın ve günlüğe kaydedin. Aldığınız kalori ve besin miktarını takip etmek için bir kalori sayma aracı kullanın. Sadece öğünlerde yiyin: Tüm atıştırmalıkları azaltın ve akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemeyin. Sosları kesin: Kalori yoğun çeşniler ve soslar eleyin. Sebzeleri doldurun : Tabağınızı sebzelerle doldurun ve nişastalı karbonhidratları sınırlayın ve haftaya ilave yağ ekleyin. Yağsız proteinleri seçin : Tavuk ve balık gibi az yağlı proteinleri seçin. Kalorilerinizi içmeyin: Bunun yerine, suyu, sıfır kalorili içecekleri, çay veya kahveyi seçin.
Bende salıverdim valaa, aynı durumdayız. Önemlisi bogazini tutmak bacım. Bol su iç. Az yemeye çalıs, fazla depiştirme. Zevkle ye yemekleri her lokmasında lezzetini kıymetini bil. Tam doymadan bırak. Kendini alıştır. Çıtı pıtı az yemelisin. Bide un, şeker, yağ'dan uzak durmalısın. Zayıflarım de kendine güven inan, Başarıcaksın. Bende yarinden sonra başlayacam artıkkkk...
4
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Başla vallahi yarin diye diye 10 kilo aldım yüzümün güzelliği gitti başladım allaha şükür verene kadar devam
meyve suyu içme, meyvenin kendisini ye. onu da çok abartma, internetten porsiyonları araştır, ara öğünlerde 1 porsiyon ye. beyaz ekmek değil çavdar ekmeği ye. gece yatmadan 1 bucuk saat önce ılık şekersiz süt içmeyi ihmal etme. günde iki fincan da yeşil çay. ayda 4-5 kilo rahat verirsin.
bende 8 kilo verdim. ekmegi azalt ve lifli olanlardan yiyeceksin. sabah peynir ekmek zeytin domates doyana kadar yiyorum :) öglen ne olursa, prinç makarna gibi şeyler hariç, akşam erken yiyiyorum ve ilerleyen saatlerde yogurt yiyorum. ve birde haftada 4 gün yüzmeye başladım. :D
4
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oo super valla iyi iyi devam bende bir kaçını uygulcm bkalm hadi hayrlsi :d
Maydanuzu suda kaynat ve suyunu biyere sız ve soğduktan sonra kahvaltı öglen akşam yemegi yemeden önce birer bardak iç bunu 1ay boyunca tekrarla sonra ara ver 1ay sonra yine devam et 1ay iç 1ay ara ver faydasını görücen..
Her sabah aç kanina bir kase yogurt ye bir bardak suyun içinede 2 kaşık elma sirkesi koy iç yemen içmen güzel dediğini düzenli olarak ben 3 ayda 15 kilo verdim bu sayede yeme icmemede fazla dikkat etmezdim
oncelikle onlari cope aticaksin her ogunde insulini costuruyorsun bu yag yakimini saglamaz aksine yag deporlar karbointratlardan ve meyvelerden uzak dur bol bol protein ye her ogunde
sakın çok az yiyiyim , yemezsem veririm mantığıyla gitme sağlığından olursun (bulimia gibi) spor yaparken enerjiye de ihtiyacın var, ayrıca yavaş yavaş ver meselabi insan günde 1500 cal alıyosa bunu 1000 cal indirirsin haftada en fazla 1-2 kilo verirsin ilk başlarda kilo hızlı verirsin su kaybından dolayı ama sonra yavaşlar o zaman da ay ben niye veremiyorum deme spora beslenmene aynen devam
şimdi bak beni dinle ben 25 kilo vermiş insanım. sabah kalktın ilk işin bir güzel 3 4 bardak su iç. içtikten sonra kendine yeşil çay yap onu iç. daha sonra al 1 yumurtayı haşlat. katı olsun veya zevkine göre az pişmişte olur. al onu bir güzel sarısını çıkart. annene ver o yesin sakın o sarıyı yeme. beyazını ekmekle ye üzerine kırmızı biber ya da karabiber dök tercihim kırmızı biber. sonra istediğin kadar dereotu istediğin kadar salatalık istediğin kadar domates. sonra öğleye kadar ağzını tut. öğlen oldu. kendine 1 damla yağ katmadan çorba yap abartmadan iç doyana kadar yanında istediğin kadar yağ katmadan yeşillik ve dere otu. su içicen tabi yemeden önce 3 4 bardak veya 1 litre. onu da yedin doğru yürüyüşe içini kalın giy iyice bir terle 1 2 saat arası kafi. yorucu olacak. sonra geldin yarım dilim tam buğday ekmeğini 1 lt su ile ye. veya 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi. sonra 1 bardak daha yeşilçay. devamı geliyo
akşama kadar 1 bardak yeşil çay ve 1 lt su iç yanına 1 mandalin ve 1 ekşi elma ya da sadece1 portakalını ye. akşam ise ya kocaman tabak yağsız salata ye ya da istersen sebze haşlat ya da çiy çiy ye. sonrasında akşam 8 e kadar çok acıkırsan yarım elma veya 1 mandalina ye. acıktıkça limonlu su iç. bunları yap o 10 kilo 2 ayda bile gider. kilonu verince de dikkat et yediklerine
Seni tebrik ediyorum. Helal olsun ya. Çok tesekkur ederim şu an yurttayim her istediğimi bulup yiyemiyorum ama eve gittiğim bir ar bu duzene uycam inşallah tekrar tesekkurler
rica ederim ben böyle 25 kilo verdim. eğerki çok az yersen kilo vermen kaçınılmazdır asla aklından çıkarma bunu. şu an yediklerini azaltarak bunu başarabilirsin. yavaş yavaş o fazlalıklar gider
Bitki cayi ic maden suyu ic tuz seker kullanma esmer ekmek ye pilav makarna gibi seylerden kac sebze yemegi ye corba ic salata falan biraz yuruyus bol su 2-3 kilo verirsin
öyle olmaz, bir anda kesme zayıflamak sadece az yemekle olmaz, kalori hesabı yapman lazım abur cuburu kesmen iyi olmuş, spor yapman lazım, birçok inceliği var yoksa sağlığını bozarsın
En İyi Cevaplar