Adana’da kendisini fuhuşa sürüklemek istediğini öne sürdüğü eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut’u tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan 24 yaşındaki Çilem Doğan’ın, 50 bin lira kefaletle tahliyesine karar verildi. Çilem Doğan'ın ailesinin 50 bin lirayı topladığı öğrenilirken, Doğan akşam saatlerinde cezaevinden çıktı.
Kefalet bedeli olan 50 bin lira neyin nesi? Fuhuşa zorlanan kadın, psikolojisi bozulup elini kana bulayan kadın mağdur olan yine kadın.
Çilem Doğan tahliye oldu! Peki ya 50 bin lira neyin nesi?
Adalet yok kardeşim bu dünyada. Bak ben 18 yaşındayım. 4 yaşımdayken öz babam öz annemi bıçaklayarak gözlerimin önünde öldürüp kaçtı. Herşeyi an ve an hatırlıyorum. Ama noldu 14 yıl ceza yiyip çıktı. Bu adalet mi diye sorarsan tabiki de değil. Kadınlarımızın canı onların gözünde 3 kuruş. Adalet denen hiç bir şey yok. Okuyorlar savcı hakim oluyorlar. Güya devlete halka yararları olacak. Ama yok daha kötüsünü yapıyorlar. Benim bu yaşadığım olaydan tek anladığım şey babam annemi öldürdü hakim '' 14 yıl veririm ben gerisi siz çıkınca o adam halledersiniz'' demek istiyor ben bunu anladım i. Adalet devlet tarafından olmadı ama halk tarafından olacak. Çilem doğan da aynı keza. Bizim mahallede oturuyor. O kadın kocasını öldürdüğün de o kadar mutlu oldum ki. Çok kötü şeyler yaşadı. O kadının çektiğini hiç kimse bilmiyor. Ama en sonunda helal olsun yapacağını yaptı. Benim annem fevri davranmadı, toprak aldı onu. Ama bu iş burda bitmeyecek!! Çilem doğana ve nice kadınlarımıza Özgürlük 🗽
Ne güzel iş efendim! Hangi devirde yaşıyoruz? Türkiye vahşi batı olmalı ki, sırf "madur kadın" olduğu için cinayetten serbest kalabilen bir insana kahraman damgası yapıştırıyorlar!
Erkek olsa, kadın bu adamı senetlerle borçlara sürüklese, küçücük kızını parayla evlendirse, adamı birsürü kişiyle aldatsa, hatta fuhuş yapsa. Sonra adam bunu öldürse herkes adama küfür eder. Neden peki? Aaa, kadın cinayeti, kötü adam pis adam!
Böyle adaletsizliği yiyeyim ben. Aman efendim Türkiye'de cinsiyetçiliğe son. Kadın erkek eşit olmalı, o yüzden kadınlar erkeklerden üstün olmalı sanırım.
Bu güne kadar bu tür bir çok örnekler var eşini bu sebeple öldürüp cinayetle yargılanan ama ne yazık ki adalet yerini bu şekilde buldu ve geçmiştekilere böyle imkan sağlanamamıştı bu sebeple tahliye edilip bir miktar para cezası verilmiş bence oldukça iyi bir karar. Ama şöyle bir şeyde var ki bu ülkede kadınlara çok kez haksızlık edildiği çok doğru ne yazık ki önüne geçmek bir hayli zor ama bir çok ahlakı şerefi bozuk kadın, kadınlara tanınan imkanları kötü emellere alet edebiliyor mesela aynı konuyu düşünün eşini bir sebeple öldürüp fuhuşa zorlandığını öne sürüp böyle cezaları hafifletip belki de bu şekilde tahliye olabilir erkekler cinayet işliyor tecavüz ediyor diye yargılandığı için bir çok kadın böyle ifade kullanıp işin içinden de kolay çıkabilir umarım adalet en doğrusu ile her zaman yerini bulur
Hayır öyle değil. Inanın benim gönlümde de kadının ceza almaması yatar ama malesef hukuka uygun olanı bu. Aksi takdirde zaten herkes kendi adaletini sağlamaya çalışır. Bir gün haberiniz yokken bir başkasının adaletine kurban gitmek istemezsiniz. Yani mağdur bile olsa hukuka uygun davranmak zorunda. Ayrıca en çok tartışılanlardan birisi de meşru müdafaa olduğu hâlde ceza indirimi yapılmamasıydı ancak müebbet hapisten oraya kadar zaten olayın gereklerinden dolayi indirim yapıldı ve meşru müdafaanın şartları oluşmadı. Sevgiler.
bence bu adalet değil. adam öldürme en ağır suçtur hukukta. şimdi düşün öldürülenin ailesi yerine koy kendini. katil yani öldürüleni öldüren kişi 50 milyara yırtıyor 15 seneden. zaten 15 senede ayrı bir sıkıntı. ne kadar da olsa kimse kimseyi öldüremez. o zaman bende seni öldüreyim arabayı satarım ne olcak. 50 milyar eder o. fuhuşa zorlanması onu masum kılmaz. olayın maddiyata dökülmesi de nahoş. öldürülenin ailesi olsam ben 1 milyar veririm adama öldür bunu derim. yakalanınca beni tanımasın diye de yüzümü sesimi göstermem. iş bitince 49 bin tl yi vericem sana bildiricem. zaten bin tl ye bu işi yapacak adam var. 50 bine tamamlama biraz mesaj niteliğinde. canın bedeli bu demek. ya kimbilir olay nasıl yaşandı. cinsiyet ayrımcılıgı yapmaya gerek yok. bu dünyada kimse masum değil. parasını yimeye gelince yiyordur ama. sonrada o hakimi öldürttürürdüm. adalet işte böyle iki ucu boklu.
Pardon ama adalet yokmuş gibi bir yorum yapmışsınız sonuçta bir cinayet var ortada kefalet vermiş mahkeme daha ne yapsın o şeref yoksunu bile olsa ölünce insan yerine koyuluyor çünkü öldürmek cinayet ve dinimizde cinayeti haram kılmıştır ceza verilmesi gerekir az bir ceza bile olsa verilmeli direk beraat kararı vermesi beklenemezdi zaten adalet yerini bence buldu bu defa 50.000 tl kefalet vermiş benim kuzenim nefsi müdafa olduğu halde 4 yıl yattı yoğun bakımda 1 hafta yattı bıçaklamıştı oda yerdeyken bıçakladı 17 yaşında vurdu ve nefsi müdafa 4 yıl yattı keske bizede 50.000 verselerdi
Çilem Doğan mahkum oldu... bazılarının zannettiği gibi kendini savunmak kastıyla cinayet işlediğine dair mahkeme bir delil bulamadı. Yani mahkeme bunun bir nefsi müdafaa olduğu kanattaine varmadı ve kendisine 15 sene ceza verdi. Ancak bu işin bir de yargıtay tarafı olduğu için kefaletle serbest bırakıldı. Yani yargıtay bu kararı onaylarsa 15 sene hapis cezasını çekmek üzere katil cezaevine telkrar girecek. O zaman o 50 bin lira iade edilecek. Yok eğer bir çok katil gibi kendisine verilen cezayı yatmamak için kaçarsa 50 bin lira yanacak
Bu soru sorulmuştu ona verdiğim cevabı vericem. Doğru bulmuyorum. Hatta tamamen yanlış. O kadının verdiği ifadeyi okudum. Cezasını çekmeliydi. Adamı şikayet edip boşanmak, onu terketmek ve sonradan serbest kalmak varken öldürüp serbest kalmayı seçmiş. Böyle bir zihniyeti savunamam.
Sorulduğunu gormedim ama gorusun icin tesekku r ederim tekrar. bilemiyorum her acidan bakmak lazim tabi ama insanlarin ne yasadigini ne gordugumu neye maruz kaldiginu bilemiyoruz malesef umarim hakkiyla kazandigi birsey olmustur kimse kimseyi sebepsiz oldurmez kadinlar bence oldurmeye degil besleme ve buyuymeye yinelik yetistiriliyor kadinlarda erkekleede suclu olabiliyor
sebepsiz öldürme diyipte katilliği normalleştirmeyelim. Kadın onca zaman evden gitmeyip sonra adamı öldürüyor. Öldürücek kadar cesaretli evi terkedemicek kadarda aciz. Bende senin görüşüne saygı duyuyorum :)
Oldurmeyi resmilestirmiyorum konuyu degismissin bazi insanlarin sebepsiz yere oldugu gibi sebepsiz yere olmedigide goruluyor :) bu demek degil ki masum insanlar oldurulmuyor herkesi oldurmek gerekmez tabi ama senin canina kast eden bir insani da oldurmediginde sen oleceksin sende olsan belki istemeyerek oldureceksin ben adaletin yerini buldugundan yanayim gordugum butun davalarda artik suclu insanlar ve sucsuz insanlar gozunden amlasiliyor ama tabi taklitcilerde yok degil.
Bu kadin pat diye birden adami oldurup gun yuzune cikmadi. Sadece sen ve ben bunu pat diye ogrendik. Daha once defalarca polis korumasi almis kadincagiz. Satisa sunuldugu bir gercek. Ki zaten bu hukumet de cok merakli degil boyle kadinlari disari salmaya. Bazen insanlar kacsa da sorunlar cozulmuyor. Senin savundugun zihniyet tecavuz kacinilmazsa zevk almaya bakacaksin zihniyeti. :)
@ProBug saçmalık. Dediğiniz şeyle düşüncemin doğru olduğunu bikere daha anladım. Kadının gitcek vakti varmıs ve polisede gitmiş ama adamı terketmemiş öylemi. Yazık bide masum diyorlar böyle birine. Adamdan tamamen kurtulmak istemiş öldürmüş. Cinayettir bu. Masumluk yok. Adamı terketmeyi seçmedi çünkü o bir katil.
Sanirsam evlilik cuzdaninin ne ise yaradigini bilmiyorsun? :) bosanma davasi acip defalarca bosamayan bir adalet zaten nasil beraat verdi anlamis degilim. Ama buradan sunu anladik biz milletce bir olunca yapamayacagimiz sey yokmus.
@ProBug seni bir kağıt parçası biyere bağlı tutmaz. Gitmek isteyen kaçar gider başka şehre. Dünya büyük diyoruz. Adalet olsaydı o kadın içerde olurdu zaten.
Evlilik cuzdaninin ne ise yaradigini soyleyeyim sana. Kocan sen nereye gidersen git onunda oraya gelme hakki vardir. Polise sikayet etsen bile karismazlar. Esin mi kayip oldu? Kocan kayip ilani verir polisler bulur. Ben bu adami istemiyorum mu diyorsun? Sulh mahkemesine git bosan derler. Bosanamiyor musun? Kacamiyor musun? Esin seni dovuyor mu? Satiyor mu? Adalet mi yok? Oldur o zaman. Zaten adalet yok mapusta yatmazsin.
Ben seni anliyorum ama sen beni anlamiyorsun. Teyzem ayni durumu yasadi. Anlasamiyorlardi bosanamadi. Cunku karsi tarafindan bosanmak istemesi gerek. Tek tarafli bosanma davalari buyuk kanitlar gerektiriyor. Insallah yarin oburgun basina gelmez tabii ama arastirirsan ne demek istedigimi anlarsin.
@ProBug niye kaçamasın mı? çünkü kaçınca gidince bacım damgası yapıştırıyor abartısız bütün erkekler. Boşanamıyor çünkü ailesi boşanırsan elalem ne der diye baskı yapıyor. Bunun o kadar örneğini görüyorum ki anlatamam.
Ya sen ne saçmalıyosun be. Nereye kaçsın kadın adam bosanmamis bulur öldürür kadını. Göremiyo musunuz ortalığın leşliğini. Kadın kurtulmak istese zaten boşanırdı zaten yuzunu gormezdi ne siye oldursun demek ki adam tehdit etmis pesine dusmus
@Uzaylimeri hani kadın kaçtı adam tehdit etti peşine düştü kanıtın nerde? Yapmadığını herkes biliyor. Adamı öldürmek daha basit geldi. Senaryolarla gelmeyin. Olay belli. Kadın adamın her yaptıgına sustu gidemedi sonra öldürdü. Aciz biri. Masum değil .
@Uzaylimeri yine yanlışsınız. varsayalım ki adam pzvk ve karısını pazarlıyor. ve buna zorluyor diyelim. kadın kaçarsa ailesine sığınırsa o zaman adam gelirse öldürmeye kalkarsa o zaman öldürürsen nefsi müdafaadır... kaldı ki bu iddia da komik. Bu adam eğer böyle bir şey yapıyorsa kaçtı diye karısını öldürmez. Bu tip bir adam karısı üzerinden para kazanmanın derdinde neden gidip kadını öldürüp de 25-30 sene ceza almayı göze alsın, iddia doğruysa diyorum. böyle bir adam sadece tehdit eder ama kendini riske atmaz çünkü dünya malının refahıının derdinde; niye öldürüp içeri girsin. biraz mantıklı olun yahu. nefis müdafaa iddiasının hiçbir tutar tarafı yok ve hakim de bunu görüp ceza vermiş. siz sadece adamın ahlaksız olduğuna innamışsınız ve oh olmuş duygusu içindesiniz. buna linç denir.
@cabukisim Bak kardeşim sen bu ülkeyi anlamamışsın. Normalde bırak kadını ya, kadın diyince cinsiyetçi oluyoruz, bir insanın kılına zarar gelsin büyük bir ceza yemeai gerekiyor. Ama apaçık, alenen, bu ülkede kadına bir zarar gelsin üstü kapatıveriliyor. Fiziksel bir zarar verdiğinde tahliye. Cinsel bir zarar verdiğinde tahrik etti de, tahliye. Bak kardeşim bu ülkede ne kadınlar sokak ortasında öldürüldü. Kaç kadın boşanmak istediği için takip edilip evinin önünde ibret olsun diye bıçaklandı. Doğru, hiç birimiz bilemeyiz aslında olanları. Ama bu kadının sonu da sokak ortasında öldürülecekti. Ama inan kimse yine yadırgamayacaktı. Sen allah belasını versin diyip geçicektin mesela. O adamda ifade verirken kendi lehine konuşacaktı. Yine indirim yine indirim alacaktı arkadaşım. Belki bu kadının aldığı cezadan daha düşük bir ceza alacaktı bu böyle kardeşim. Bak benim hukuk bilgim yoktur ama ben bile bu adalete lanet ediyorsam, gerisini sen düşün.
@cabukisim eğer tam tersi olsaydı, şiddet gören erkekler olsaydı ya da herhangi bir şey ben sonuna kadar erkekleri savunurdum, korurdum. Bu cinsiyetçilik değildir kardeşim. Kimsenin sonunun ne ölen o adam gibi, ne de pazarlanmaya çalışılan o kadın gibi olmasını istemiyorum.
@Uzaylimeri hayır b böyleymiş gibi gösteriliyor. Bu ülkede bir kadın bir erkeğe "bana tacide bulundu" dediğinde ispat etmesine bile gerek olmadan ceza veriliyor. Bizzat bir arkadaşımın aile tartışmasına şahit oldum. iş tatsızlaşmadan ayrıldım. Şiddet oldu muolmadı mı bilmiyorum ama eşi gidip rapor almış ve bunu eşinin yaptığına dair hiçbir delil, hiçbir ifade olmaksızın kendisine 6 ay hapis cezası verildi. sadece iddia sahibinin ifadesi ve doktor raporu. Darbeyi kendi kendine yapmış olabilir mi olabilir ama ispata artık gerek bile yok. ... kadın dediyse doğru kabul ediliyor, erkek suçsuz olduğunu ispat edecek. Yahu bir erkek bir tacizde bulunmadğını nasıl ispat edebiir? yokluğun ispat ıolur mu? tecavüz davalarında bile böyle. hakimler sadece bir psikiyatrik muayeneye yolluyor, pskolojik travma yoksa tecavz yoktur deyip beraat veriyor. onun dışında erkeğin masumyetini ispat etmesi mümkün değil. Bu çerçevede evet bazı erkekler beraat etmiştir, ama peki nerden biliyorsunuz sçlu olduğunu?
Allah için yazdıklarınız için bana bildirim gelmesin artık. Haberi yüzüstü okuyup burada bilmişlik taslıyorsunuz. Bizzat avukat arkadaşlarım bu olayın yakın takipçisiydi. kapatın konuyu artık. Kadın tabii ki de suçlu sonuçta adamı vurmuş. Adalet başında yerine gelmediği için kadını serbest bıraktılar. Buna mecburdular çünkü ikinci bir gezi olayı yaşanabilirdi. İlla söyleteceksiniz.
@ProBug bildirim alma yapabilirsiniz. Ve ben yazmadım son yorumları farkettiyseniz. Bilmislik degil fikir. Gereksiz yorum gormekten bende yoruldum. O yuzden uzaklasın.
@Uzaylimeri evet bilmiyoruz ama sokak ortasında öldürülecekti diyorsunuz. olayın gerçekten ne olduğunu bilmiyorsunuz ama öldürülenin katil ruhlu olduğundan eminsiniz, çünkü katili olan kişi öyle diyor. Ve bunu diyen kadınsa evet haklıdır ve ölen kişi katil ruhludur. Peki bu kadının söylediklerinin hepsinin doğru olduğunu bilmeden bu sonuca nasıl varıyorsunuz? Bakın boşanmak istediği için öldürülen kadınlarla bu kadının durumu hiç aynı değil. Ölen şahsın kendisini pazarlamak istediğini yoksa öldüreceğini söylüyor. Bu bir kere mantıksız ve çelişkili. Bakın karısı tarafından terk edilen erkekler eski tip bir zihniyetle bu durmu kendilerine yapılmış bir hakaret olarak algılıyor (yanlış ama böyle) ve kendilerince onrları kırılıyor, bu cinayeti mazur göstermez tabi ki benim dediğim o değil ama bu ölen kişinin durumu bu değil. İddia doğrysa Adam kadını zaten para kazanabileceği bir meta olarak görmüş, derdi para kazanmak olan kişi o parayı kazanamadı diye cinayet işleyip hapse girer mi?
@Uzaylimeri şiddet gören erkekler veya kadınlar değil. Bu bir meydan kavgası değil ki çoğul konuşuyorsnuz. Şiddet gören bireydir ve elbette ki şiddet gören erkek sayısı kadınlardan fazladır. Erkek ustasından dayak yer, askerde komutanından dayak yer, trafik magandasının haydarını yer, iş cinayete geldiğinde bu ülkede öldürülen her 1 kadına karşın 4 erkek öldürülüyor. Ama şiddete maruz kalan erkekler değil kadınlar. Burada tek mevzu şu ki döven ve öldrenlerin de büyük çoğunluğu erkek. Bu zaten doğanın bir cilvesi. bak sana bir anektot anlatayım. Çok yakınım bir kadın bir keresinde eve geç geldiği çok sinirlendiği sarhoş kocasının boğazını sıktığını ve neredeyse öldüreceğini ama gücüyetmediği için bıraktığını söylemişti. Eğer erkek olsa ve karısına kızsaydı bu fiilin sonunda karısı ölürdü. SOnra al sana kadın cinayeti. sana soru : 1 kadına karşı 4 erkek öldürülüyorsa yani benim öldürülme rskim sizinkinden 4 kat daha fazlysa nasıl olyor da sz benden daha tehlikede oluyorsunuz?
Peki birşey sorucam bu kadını ya da öldürdüğü kocasını tanıyormusun? Ya olay bu kadının bahsettiği gibi değilse? Yani adam kadını satmayı aklının ucundan bile geçirmediyse kadın sırf gıcık olduğu için adamı öldürdüyse? Zulme ve haksızlığa alkış tuttuğunuz için sizde aynı günahı işlemiş olmaz mısınız? Bu hayatta babana bile güvenmeyeceksin bana sorarsan herşey göründüğü gibi olmayabilir. Nasıl katillere "Ağır tahrik indirimi" yapılması saçmaysa, nasıl tecavüzcülere sözüm ona "kendi rızası ile birlikte oldu" indirimi yapılması saçmaysa bence bu kadınında tahliye edilmesi o kadar saçma. Ya kocası masumsa bunun vebalini nasıl ödeyecek bu kararı veren hakim?
@ProBug kamuoyu baskısı denen bişey var o mahkeme incelensin kesinlikle şuna eminim ki hakim hiçbir delili doğru düzgün incelememiştir kamuoyu baskısından korktuğu için böyle bir karar vermiştir. Olay zaten bu kadının serbest kalması veya kalmaması değil. İkili ilişkilerde yani evliliklerde bir cinayet işlendiğinde kadın katil olursa erkek kadını satmaya kalktığı için cinayeti işlemiş oluyor, katil erkek olursa kadın başkasıyla birlikte olduğu için veya bir ahlaksızlık yaptığı için cinayet işlenmiş oluyor. Bu ülke ne zamandan beri namus kavramını bu kadar ayaklar altına aldı? Kimse kusura bakmasın ama bu şekilde işlenmiş cinayetlerde ortaya atılan cinsellik ile alakalı konulara kesinlikle ben inanmıyorum. bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur demişler. Bu kadından örnek verecek olursak 2013 yılında evleniyor ancak kocasını 2015 yılında yani evlendikten 2 yıl sonra öldürüyor. Bu adam ilk iki yıl bu kadını satmayı düşünmedi de iki yıl sonra neden satmayı düşündü?
Kafasına saksı falan mı düştü sence? Yoksa bir türlü kocasından boşanamadığı için çözümü öldürmekte buldu ve öldürdükten sonra ceza indirimi almak için böyle bir yalan mı attı? Bence ikisininde olma ihtimali eşit...
Anlamadığım şey şuç Bir kadına tecavüz edilip öldürülünce herkes gönül rahatlığıyla "tahrik etmiştir. aldatmıştır. Namussuzluk yapmıştır" gibi cümleler kurabiliyorken bir erkek öldürülünce "peki ya kadının anlattığı gibi değilse" oluyor. Yahu tamam kimse kimseyi öldürmesin diyoruz ama bu adam haketmiş. Aynı şekilde kadında adamı başka kadınlarla ilişkiye zorlasaydı ve adam kadını öldürseydi bizde o adamı savunacaktık tabiki. Nedir bu erkek dayanışmasımı yani? Yoksa basit beyinlilik mi? Yediniz bitirdiniz kanımızı emdiniz dahada doymadınız öhhhh be.
@cicikız63 Güzel kardeşim yazdığımı okudun mu sen benim? Ben erkekler içinde aynı şeyi söylüyorum aldatmış tahrik etmiş vs gibi bahaneler kabul edilemez diyorum zaten. Benim demek istediğim şey kadınlar her halukarda suçludur falan değil. Eminim bu kadının kocasını öldürmek için geçerli bir sebebi vardır maddi veya manevi birçok sıkıntı yaşamıştır ve zaten şiddette gördüğü için başvuruda bulunmuş daha önce ama bana göre bu cinayetin sebebi adamın kadını satmaya kalkması değil. Bu çok ağır bir itham ölen öldüğüyle kalıyorda ya geriye kalanlar? 2,5 yaşında çocuğu var ilerde o çocuğa "baban anneni satmak istemiş, annende bu yüzden babanı vurmuş" dediklerinde o çocuk ne hissedecek? Olaylara tek taraflı bakmamak lazım bence...
tamamen tarafsız söylüyorum, çıkmasına sevindim fakat, Bu olayın yaşanması ardından geleceklerinde habercisi bundan sonra nerede bir kadın kocasından 1 tokat yese, aldatılsa, vb bir olay olduğundan boşanmak yerine veya başka bir çözüm aramadan beni fuhuşa sürükledi bende öldürdüm diyip bu davayı örnek gösterecek. Peki bir benzeri erkekler için varmı? nerede bu adalet adam öldürmek çok büyük bir suçtur, eğer gerekçeler salı verilmesine el veriyorsa bu kanun erkekler içinde çıkmalı ya da ADALET SİSTEMİ denen illet yoktur demektir.
kadının durumuna gerçekten çok üzüldüm ama ben cezayı yerinde buluyorum. öbür türlü de erkekleri öldürmeye yönelik bir algı oluşacaktı toplum üzerinde. bu şekilde ne kadın içeride kalıp mağdur oldu ne de cinayet masum gösterildi. devlet ne olursa olsun cinayet işlemiş bir insanı kahraman ilan edemez.
bana sorsan şu ceza mı kalksın yoksa kadını koruyan yasalar mı gelsin diye ben kadını koruyan yasaları tercih ederim ki bir daha hiç bir kadın böyle bir şey yaşamasın.
Biraz mantıklı düşünün, bu kadını savunuyorum, yaptığına da hak veriyorum eğer anlattığı gibiyse ama şöyle bir gerçek var ki direk salarlarsa daha fazla cinayet işlenebilir. Şiddetin her türlüsünün ağır cezası olmalı. Kadına da erkeğede. yani bizim bekleyeceğimiz şey kadınlara imtiyaz değil, erkeklere daha ağır cezalar verilmesi yönünde olmalıdır.
Haklı bir şekilde de olsa birini öldürmek suçtur. Normalde büyük bir ceza alması gerekirken, geçerli sebepleri olmasından dolayı yüksek oranda indirim alarak kefalet ile serbest kaldı. Tahliye etmesi, beraat etmesi anlamına gelmiyor. İkisi farklı şeyler.
evet gerçekten o kadın çok haklı. ve adam pisliğin tekiymiş. kendini korumak için bunu yapması dünyanın belkide en doğal hakkı kendimce. ama bir yandan bakarsanız ölen biri var ortada ölen bir can var. tamam isterseniz leş deyin ama yine de birini öldürdüğü gerçeğini değiştirmiyor. (yanlış anlaşılma olmasın ben Çilem'i sonuna kadar destekliyorum ve onun cezaevinden kurtulmasına çok sevindim.-ki inşallah bundan sonraki hayatında istediği gibi özgür ve hür yaşayıp mutlu olur :) )
Bu zaten hukukta var olan bir şey. Hapis cezası para cezasına çevrilebilir. Tecavüzcülerin serbest kaldığı ülkemizde her ne gerekçeyle olursa olsun bir cinayetin para cezasına çevrilmesi de güzel bir şey sadece çilem hanım için. Onun adına sevindim ben kefaletle serbest kaldığını duyunca
Şimdi hukukta şöyle bir şey vardır kendini kurtarmak için karşındakini öldürebilirsin hani nefsi müdafaa olayı ama detayları vardır mesela saldırı anında değilde planlayıp cinayet işlemek veya o an öldürürken nefretle 10 15 defa bıçaklamak ya da silahla vuruyorsa sadece o an kurtulmak için 1 el ateş etmesi gerekir vs vs vs bunun gibi durumlar var iste ne yazikki kanun böyle işliyor
@cabukisim eğer yıllarca işkence görmüş ve hiç bir sonuç alamamış bir insansa bu hayır bence katil denmez çünkü bizler insaniz biri kalbimizi kırdığında bile istemsiz duygularımız ortaya sinirleniriz veya üzülürüz normaldir bu. Ki bunun yanında senelerce işkence görmüş bir kadın veya erkek işkence çektiren öldürdüğünde içindeki o öfke patlaması gayet normal değil midir?
bu da zaten müebbet değil de 15 sene ceza almış olmasını haklı kılmıştır. Mahkeme ortada nefsi müdafaa değil ama bir kötü muamele sonucu hafifletici sebep tespit etmiştir. İşkence gören diyorsunuz da bu işkenceyi zaten zamanında ispat edebilse adam hapse girerdi. Adam hapse girmediği gibi kadın yine gitmiş adamla aynı ortama. Ailesi cezaevi kapısında desteğe gelmiş. Onlara sığınabilirdi. Size kötülük eden birini öldürmek gibi bir hakkınız yoktur. Adaleti yerine getirmek bireylerin görevi değildir. Bnu yapmaya kalkanın cezalandırılması ama ceza indiriminden faydalanması gerekir ve faydalanmıştır da...
Sayın görüş bildiren ülkemizde erkek veya kadin olsun ama kadınlar çoğunlukta eşinden yakınından senelerce işkence gören insan var sence o insanlardan hiç biri polise gitmiyor mu inan ki gidiyorlar ve cok fazla da örnek var etrafımda ya adam karısını çocuklarını feci şekilde darp etti defalarca yaptığında şikayet edildi hep ifade alınıp bırakıldı 7-8 defa sonra en sonunda uzaklaştırma verildi sonra afam geldi cocuklari da evdeyken evinin kapısını yaktı tüm herkeste buna sahit tekrar iceri alındı ifade alındı mahkeme sonuçlandı adam para cezasıyla yırttı tum apartmanda buna şahit değil miydi evet ispatı da vardı hem bu olayda da cana ve mala kasten zarar veriliyor e ne oldu dediğim gibi sonuç yok buna benzer anlatabilecegim bir çok olay var. Sen diyorsun ki bu kadin gidip ispatlasaydi kocasının yaptıklarını belki de adam ceza alacaktı ama her zaman bir suçu kanitlayamazsin veya kanitlasanda sonuç değişmez çoğu zaman ölen şikayet eden şikayet ettiği icin vs öldürülen kadinlardir
@cabukisim bu benim dusuncem sadece Bak ben feminist filanda değilim yazılarımdan anlaman lazim erkek veya kadın diyorum. Ama dediği gibi buna benzer bir cok olay anlatabilirim ben hukuk okuyorum o kadar olay var ki daha neler neler. Ama burdaki kadının da bur cinayet işlediği gerçeğini değiştirmez o doğru
şahsınıza karşı bir tepkim yok. ama kadın olduğu için tüm söylediklerinin peşinen doğru kabul edilmesi gibi bir eğilim var. Ve bu eğilimin doğmasına sebep olacak şekilde bu ülkede özellikle kadınların öldürüldüğü gibi bir algı yaratılıyor. Bu ülkede hergün ortalama 1 kadına karşılık 4 erkek cinayete kurban gidiyor. Kadın cinayetleri sayısında dünya ortalamasının yarısından bile aşağıda bir rakam var. Ama sorsanız millet dünya birincisiyiz diyor. Koskoca Amerika kıtasında Kanada dışında bilmem kaç tane ülke içinde bizden daha az kadın cinayeti oranına sahip tek bir ülke yok. Medeniyet düzeyinde yakın noktada olduğumuz ülkelerin çoğundan iyi noktadayız. Ama hergün kadınlar öldürlüyor vesaire vesaire... benim biri tarafından öldüürlme ihtimalim sizin başınıza bunun gelme olasılığının 4 misli ama sorunumuz sadece kadın cinayiti
@cabukisim söylediğiniz sey hakkında bilgim yok, ama şöyle de bir soru sormak gerekiyor o zaman dünya genelinde öldürülen eekek sayısı yine erkekler tarafından mı öldürülüyor yoksa kadinlar mi öldürüyorlar erkekleri. Bence bizim ülkemizde kadın cinayetlerinin çoğu erkekler tarafinda bakın çoğu diyorum
öldürenin cinsiyeti çok büyük oranda erkeklerdir evet çünkü katil olma potansiyeli elbette ki erkeklerdedir. İstisnalar dışında bir kadının cinayet işleme olasılığı çok azdır. Bu kısmen kültür ama daha da önemlisi hormonel bir konudur... ekonomik sebepleri de vardır kadınların katil olmasını zorlaştıran... yani şöyle düşünün bu ülkede insan öldürebilecek ypıda insanlar var. Bunlar çeştli sebeplerle insanları öldürüyor. 1 kadın ölüyorsa 4 erkek bu insanların kurbanı oluyor. Ölen bu nispeten az sayıda kadının çoğu eş veya sevgilidir çünkü bu tür bir erkeğin etkileşim içindebulunabileceği kadınlar ailelerinden ibarettir; ama erkekler bu insanların pek çok sebeple kurbanı olabilir mesela trafikte yol verme mevzusundan biri beni öldürebilir veya ticari hayatta alacak verecek meselesinden. Benim bu şekilde öldürülmem bir kadının öldürülmesinden daha az mı önemlidir ki 1 kadın cinayeti 4 erkek cinayetinden 100 kat daha fazla gündeme geliyor?
@cabukisim hayır elbette ki değildir bunu gündeme bu kadar getiren medyadir ve halktır mesela ozgecan olayinin bu kadar sembollestirilmesi bana sacma gelmiştir baska olen genç kiz yok mudur ki ozgecan bu kadar gündeme geldi ozgecani o adam degilde sevgilisi öldürseydi bu kadar gündem olmazdi medya halkin vicdanına oynamayı iyi biliyor. Söylediklerinize katılıyorum teşekkür ederim
Kadın kocasını öldürmüş ve kocasının kendisini fuhuşa zorladığı ve o ölüdrmezse onu öldüreceğini iddia etmiş. Doğrudur yanlıştır. Hakim incelemiş ve nefsi müdafaa yok bu bir cinayettir demiş. Şimdi sırf kadınız diye mi bu iddiaya inanacağız? cinsiyetçilikten kurtulacaksak önce biz kendimize çeki düzen vermekle başlamalıyız
@KızlarSoruyor @yine_burdayım gibi o. cocuklarını burda barındıracakmısınız şikayetlere ragmen. ve biz bu sitede rahat takılamıcazkmıyız. mal mal mesaj atıp karşılıgını alınca anasnınkıcındna çktıgını sergileyen bu itlere bir çare bulun bence. https://i.hizliresim.com/o7Vv67.png
Bazi suclar kisinin sicilinin temiz olmasin ve hafifletici nedenlerden dolayi kefarete cevrilebilir. Bu miktarda mahkemeydo şuydu buydu masraflara gider. Ayrica oldurulen kisi sucluda olsa yine de kanuna gore cinayete kurban gitrigi icin suc isleyene karsi ceza yaptirimi soz konusu olacagindan, ccezanin beraate donusmesi icin kefaret gerektirir
Cinayetin adım adım gelişi de, ceza alması da, serbest bırakılması da hukuk sistemimizin rezaletidir. Merak ediyorum acaba olay basına yansımasaydı, yine aynı sonuca mı ulaşacaktı... daha önce yaşanmış onlarca olay var.. hepsinde aynısı mı uygulandı... ?
Yargıtay' a itiraz sürecinde tahliye edildi. Bunun karşılığı kefalet talep edilmekte. Eğer yargıtay kararı bozarsa yeniden yargılanacak. Onarsa cezası için yeniden tutukevine gitmek zorunda. Kacarsa kefalet yanar ve gıyaben tutuklama kararı alınır sureç devam eder.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kadin kocasini öldürdü. Ve sadece 15 yil ceza alarak tahliye edildi. Neden? Sozde kendisini fuhusa zorlamis ve siddet uygulamis. Peki kardesim burasi teksas mi? Her siddet goren birbirini öldürsün ozaman? Ses kaydi alip gibayetci olsa zaten fuhusa tesvik etmek ve siddet uygulamak Tck'da agir yaptirimlari bulunan suclar.
Hatta ses kaydi almasina bile gerek yok. Boyle olaylarda mahkemeler sadece magdur beyanini gecerli delil olarak kabul ediyor (sozde pozitif ayrimcilik). Ki fuhusa tesvik ettigine dair tek bir delil yok. Ölen adamin annesi, ailesiyle plan kurup öldürdü oglumu diyor.
0
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Yakup Yilmaz. Eşini öldürdü. Neden? Çünkü eşi bunu aldatti. Peki bu adam gibayetci olsa ne olurdu? Hicbisey. Cunku Tck'da sadakatsizligin cezasi yok.
Aldatmayla da kalmayip adamin ve cocuklarinin yaninda sevgilisiyle telefonda konustu. Adamin kac kere uyarip telefonu kapat demesine ragmen kadin kapatmadi. Kadinin sevgilisi, sokakta adam yururken arabadan 'sen serefsizsin' diye hakaret etti adama.
Mahkemede: "Benim çocuklarim yetistirme yurduna düştü. O birgün öldü, ben hergün ölüyorum hakim bey. Şimdi soyleyin ben mi sucluyum onlar mi?(karisiyla sevgilisi)" dedi. 31 yil 8 ay ceza aldi. Halen cezaevinde cezasini çekiyor.
@holyclitoris kadının tek bir delili yok ve adamın ailesi plan kurup öldürdüler oğlumu diyo. Diğerindeki tahriğe kayıtsız kalacaksın demek geleceğin pzvnki
Normal, ne olursa olsun bir insanı öldürmenin cezası olmalı. Gerekçesi geçerli olabilir ama hukuk öyle bakmıyor, bundan kurtulmanın diğer yollarını deneyip denemediğine de bakıyor. İlk tercih öldürmek olunca, içinde bulunduğu ruh hali vs. Belirli bir kefalet ödemek zorunlu.
Ablacım ne olursa olsun bir can gitti bu adam o. Cocuk olsada anayasada adam öldürmek şuç ve zaten okumussan durusmada olanları müebbet değil 18 yıl ve bunu da hakım 15 e ındırıyor ve sonuc olarak kefalet ıle serbest bırakılmasına karar veriyor reza sarraf da kefalet ıle serbest bırakılmak ıcın basvurdu ama red cevabı aldı o adam da oldurmedı anladın dımı en basıt sekılde yazdım.
Mahkemesi bitip suçsuz olduğu ispat edilince o 50 bin tlyi geri alacak, sounça bir adam öldürme olayı var ve buna rağmen mahkeme tutuksuz yargılama kararı aldı; onun için burada adaleti kötülemek yerine övmek gerekir. Bedavaya bırakamazlar sonuçta gerçekten suçsuz olup olmadığının kanıtı yok, biraz yargıyı öğrenin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kocası onu böyle bir duruma zorladımı yoksa medyanın abartıgı bir durummu belı degıl kaldıkı koca zorlamıs olsa bile bu ülkede kanun var nizam var gerklı yerlere şikayette bulundumu kendısınce gereklı tedbırlerı aldımı kendısı fuhuşa zorlanırken annesı babası kardeşleri akrabaları nerdeydı egerkı kadına yardım etmemişlerse zor durumdan kurtulması ıcın onlarda suclu degılmı belkı iftiradır adamı başka bir nedenden dolayı öldurdu ve böyle bişey uydurdu
@Uzaylimeri bakın si zbu işleri hiç bilmiyorsunuz. tecavüzcü ve katil; eğer tutuksuz yargılanacaksa kaçmaması için kefalet tespit edilir. Şu an itibariyle yargının verdiği karar kendisinin bir katil olduğu yönünde ama yargıtay aşaması olduğu için kefaletle serbest bırakıldı. tecavüz davalarında da durum aynıdır.
hayır kardeşim o iş de öyle değil. kefalet dava devam ederken verilir; beraat başka bir şey. beraat edenden para filan alınmaz üzerine bir de tazminat verilir. Bu kadın beraat etmedi, aksine mahkum oldu ama daha kesinleşmediği için kesinleşinceye kadar kefaletle serbest. kesinleştikten sonra kaçarsa yatan para yanacak. ayağıyla gelip hapse girerse para geri verilecek
Adam öldürüp hapiste yatmaması güzel bir örnek oldu. Bundan sonra bütün kadınlar zor durumda kaldığında yardım istemek yerine kocasını öldürsün. Bu olay çok su götürür...
@ayşetufan adalet mekanizmasının idam kararı sonucu insan öldürmesi dışında insanların birbirini öldürmesine karşıyım. Bir önceki yorumumu iyi oku lütfen. Herkes eline silah alıp, haklı olan haksızı öldürsün mü yani? Bunu mu istiyorsunuz?
Hayat o kadar kolay değilkki bazen ne yardım isteyebiliyorsun ne bişi. Tehdit ediliyorsun korkuyorsun birine bişi söylesen seni öldürecek çünkü ya da sevdiğin birine zarar verecek. Bu gibi durumlarda başka çare yokki :/
ben haklı olan haksızı öldürsün tabiki istemiyorum! lakin öyle bir yorum yapıyosunuz ki sadece sizden kastım değil sizi gördüğüm için yazdım günlük bir kadın kocasını öldürüyor gibi yorum yapıyosunuz halbuki sadece öldürmese ölücekti!
Pekala. Şu ana kadar kaç tecavüzcünün böyle okkalı bir hapis cezası aldığını gördün? Peki kaç kız çocuk, kaç erkek çocuk uğradığı istismar yüzünden intihar etti? Bu kadının verdiği ifadeyi okudun mu sen? Ben öldürmeseydim, o beni öldürecekti diyor. Ki Türkiye'de kadın öldürmek, hadi kadını bırakalım ya senin için, insan öldürmek kadar kolay bir şey yok. Abi kadını sikeceksin, istemiyor mu, öldür. Başkalarına hadi ordan, istemiyor mu öldür abi. Yemek yapmıyor mu, öldür. Tecavüz ettin, pişman mısın, öldür gitsin, unutursun. Zaten sen istediğini almışsın. Tecavüz ettin mahkemeye geldin, ortaokuldaki çocuğa azmış muamelesi yapıp seni salsınlar gitsin. Çünkü hükümetin de senin gibi. Kadın istemese bile erkeğe zevk vermek zorunda. Ha kadın mücadele etti adamın tecavüz etmeaini engelledi. Bıçakladı, vurdu vs. Aaaa o zaman hükümet der ki kendini niye siktirmedin? üstüne üstlük bir de güzelim adamı öldürmüşsün diye seni hapse tıkar üstüne senden tonlarca para alır.
@Uzaylimeri hayır zannedersinki (maalesef baskı ve şiddet gören ve sonunda da şerefsiz basiretsiz erkeğim diye ortada dolanan bir yaratık tarafından öldürülen) mağdur kadını öldüren lavuk hapise girmeden salıveriliyor. O canilerin hiçbirisinin hapse girmediğini mi iddia ediyorsunuz ben anlamadım. Ha hakettiğinden daha az ceza veriliyordur gidin hakimlere sesinizi yükseltin. Ota boka indirim yapmasınlar. Adam karısını öldürmüş ya da çocuğu istismar etmiş ama bakıyorsun hakim neymiş efendim duruşmada iyi halinden indirim uyguluyor. O hayvanın iyi hali olsa ne olur be. Anayasayı ben yazmadım ama her suçun bir karşılığı var. Hiç kimse 2 günde hapisten çıkmamalı. Bu nedir yani adam öldürmenin bedeli 50bin tl mi? Şahsi fikrimi söyleyeyim mi? Tecavüz eden hadım edilsin, nefsi müdafa olmadan adam öldüren, özelliklede eşine şiddet uygulayıp öldüren şerefsizlerde idam edilsin. Ama bizim dediğimiz değil yasalar ne derse o oluyor. ama hakimlerin ceza indirimleriyle çekmesi gereken ceza hep azalıyor
@cicikız63 Aile ve sosyal politikalar bakanlığı ne için var ben anlamıyorum. Sığınma evi açınca iş çözülecek zannediyorlar. Herşey bir yana kadınlara şiddet konusunda yasalar caydırıcı olmalı ve özellikle mahkemelerde hakimler iyi halden ve saçma saçma şeylerden cezasında indirim yapmamalı bu hayvanlara.
@ayşetufan sizde öyle bir yorum yapıyorsunuz ki kadına şiddeti destekliyor gibi görünüyorum. Eşine şiddet uygulayıp öldüren hayvanların hangisi 2 gün sonra çıkıyor acaba hapisten? Hakimler ceza indirimi uygulamasa eşşek gibi cezalarını çekecekler.
aynen öyl... erkek olmak demek artık her türlü suçlamada sorgusuz sualsiz cezalandırılmak demek. hatta öldün mesela yine de senin hakkında bir suçlama varsa ve bu suçu kadın attıysa isteniyor ki hakimler savcıılar hemen kadın ne ediyorsa inansın ve sen ölüdüğünle kal
@ayşetufan türkiyede öldürülen her 1 kadına karşın 4 erkek öldürülüyor... türkiye basında pompalandığı gibi kadın cinayetlerinin çok olduğu bir ülke değil.. dünya ortalamasının yarısından bile aşağıda bir oran söz konusu... kaldı ki bir kadın öldüürldüğü zaman hiç bir erkeğin "oh olmuş" dediğini gördünüz mü? varsa birlikte paralayalım. ama siz bir katilin lafıyla ölmüş bir insanı en ağır şekilde karalamaya dünden hazırsınız çünkü onunla aynı cinsiyettensiniz, sonra da bir de erkeklere cinsiyetçi desiniz
@holyclitoris kardeşim öldürmesin işte. 8 defa değil daha ilk yardım istemesinde devlet çözsün bu işi. Hepimiz adeleti kendi elimizle sağlamaya kalkarsak hepimizin yapacağı belli, herkes birbirini öldürür.
@holyclitoris yahu kadın yardım isteyebiliyor hem de 8 kere... yani evde kıstırılmış bir yere kapatılmış değil. Diyelim ki devlet de koruma veremedi, devletin de imkanları sınırlı. E ailesi var bakın kapıda bekliyor. onlara sığınmak yerine adamı öldürmüş. Buna da nefsi müdafaa diyoruz biz. neden? çünkü kadın :(
@cicikız63 nasıl yok. kaçarsın. bak cezaevi kapısında ailen var. Kaç onlara sığın. oraya da gelirse kapıyı filan kırarsa öldürürsün ve o zaman hiç ceza almazsın. ama bu kadın kendince ceza vermeye kalkmış. Bu nefsi müdafaa değildir ve elbette ki cezayı gerektirir... ayrıca bu kadın yardım isteyemeyen biri değil. 8 kere başvuru yapmış.
@Uzaylimeri çok gördüm... basında şurda burda yazılanların çoğu uydurma. yahu adam sevdiği kızla kaçmış. Kız da onu seviyor. ailesi jandarmaya başvurmuş yaşı küçük diye. sonra aileler uzlaşmış kızın ailesi evliliğe razı olmuş. ama dava sürmüş gitmiş bunlar evli çoluk çocukları var ama reşit olmayan kızı kaçırmaktan bilmem kaç sene hapis cezası verildi adama. karısı ağlıyor, kocamı aldılar bu çoluk çocuğa ben nasıl bakacam diye... tecavüz değil, cinayet değil... kız 16 yaşında çocuk 18, ailesi vermedi diye birlikte kaçmışlar. adam hala hapiste
@holyclitoris tamam kardeşim anlıyorum seni sıkıntı yok. Bugünden hemen git silah al birtane kendine. Üzerine yürüyen olursa nefsi müdafa zaten çeker vurursun hemen ;)
@Uzaylimeri yahu ben size daha nasıl anlatayım. zorla olmayan br örnek verdim. bu durumda bile yani kızın rızasıyla kaçtığı olayda bile kızın kaçtığı erkek ceza alıyor, yıllarca hapis yatıyor... bu durumda bile yıllarca hapis cezası veren mahkemeler tecavüzde ceza vermiyor diye iddia ediyorsunuz öyle mi?
Ortada ne olursa olsun, bir cinayet var güzel kardeşim. Çıkmasına ben de çok sevindim. Ama ödenmesi gerekliydi, bir insanın hayatına bedel mi? Elbette değil. Gerekliydi ödenmesi. Ama ona ölen pisliğin de ona yaşattıkları ortada.
Hiç kimse ölümü haketmiyor. Kadın veya erkek. Üzülemicem kocası için.
Peki bende sorayım, adaletin merhameti olmalı mıdır? Ortada öldürülen bir insan var. Ne olursa olsun, bu yönde bir karar verilmemelidir. Hoş daha dava sonuçlanmadı. Türkiyedeki yargı sistemi beni gerçekten şaşırtıyor.
@erksen baskı altında ya da değil. Eğer kadın madursa zaten ceza indirimi uygulanır. Ama Kefaretle tutuksuz yargılanmak, aklım almıyor. Bu kişi ne olursa olsun, ne şartlarda işlerse işlesin, bir insanı öldürdu. Unutulmamali bu.
Cilem Doğan olayında umarım olay gerçekten anlatıldığı gibidir. Yoksa her kadın taciz, tecavuz vs. bir bahane bulup oldurur. Kadınlarımızı korumak için uygulanan pozitif ayrımcılığı kadınlar suistimal ediyor genelde.
ADALET böyle saglanmaz en basından o adam hapise attırılmalıydı böylece canlı kalabilirdi bir kadın da bu konuda ne can almak ne de para vermek zorunda kalırdı .. o yuzden bu saçmalıklara kafa yormamalıyız mantıklı bir sistemimiz yok
Yine de can aldigi icin para az bile. Tamam o insan demeye dil gelmeyen yaratik kadini biseylere zorlamis kadin da hakli burda ama yine de Allahin yarattigi cana kiymanin bedeli paradan daha fazladir bence. boyle yani.
Parayı bir hayırsever vermiş diye duydum ama ne kadar doğru bilemem tabi. Öte yandan haklısın ama işte bizde adalet bu kadar işliyor maalesef -_- Serbest kaldığına sevinelim en azından yapıcak bişi yok, kızına kavuştu
Kararı değiştirebilmek için yaptılar galiba.. Şimdi biz direk serbest bırakırsak zaten toplumda kadına şiddet çok bir iki daha kadın erkeği öldürdü haberi gelir diye mi yaptılar ki.. Direk serbest olmaz ama hadi kefalet koyalım.. Anlamak zor..
yerel mahkemede başkanın karşı oy vermesi, halâ aklı başında hukuk erbablarının varlığına dair umutlanma sebebi. inşallah yargıtay da mahkeme başkanının görüşü doğrultusunda, kusurluluğu kaldıran/azaltan hâlin varlığını nazara alıp hüküm kurar.
Bir şeyler yazarken çizerken elinizi vicdanınıza ko-yun! Tabi ki varsa.. ne demek öldüren erkek olsa 50 yıl hapiste yatardı. Siz İzlediğiniz p*rno filmler hariç, bir erkeğe tecavüz eden kadın gördünüz mü? sapkınlaşmayın. içiniz sapık...
bu kararı veren hakim savcının acaba bunu kendi ana bacı kardeş eşine dostuna yapılsa aynı kararı verebileceğini sanmıyorum adalet bittiyse bir ülke yıkılmaya mahkumdur
Ne yaparsa yapsin bir insani öldürüp kefaletle tahliye edilmemeli. oldu o zaman herkes birbirine sıksın nefsi mudafaa desin fuhusa zorladi desin öldürsun yok oyle bir dunya !
Tamam biz millet olarak hakliyi tutuyoruz. Vicdanen görünen bu ama hukuka gore de ortada bir cinayet var. Hakim sonuna kadar hakli bile gorse nefsi mudafanin bile cezasi var cinayet sonucta bu.
Kocası ölmeseydi de keşke onu da dinleyebilseydik.. Kadın belki de ruh hastasıdır, nereden biliyorsunuz fuhuşa zorlandığını? Piyasada türlü türlü manyak var..
@melinoloji varsayalım ki fuhuşa zorladı ve adam tu kaka... bu cinayeti haklı göstermez. bir cinayetin nasıl haklı görülebileceğinin kanunda yeri bellidir. nefsi müdafaa iddiası var ve mahkeme o nefsi müdafaanın olmadığına karar vermiş. peki siz neden koruma tedbiri çıkmış belki hakkında yakalama kararı bile olan bir adamın neden yanındaydı, neden kaçıp ailesine sığınmadı da öldürmeyi seçti diye düşünmezsiniz?
Kusura bakma ama karaktersiz biriyle evlenmesinin ve yıllar sonra onu ne sebeple olursa olsun katletmesinin bir bedeli olmasın mı? Sembolik bir rakamda olsa sonuçta bir cana kıyılıyor.
Ulan hep mağdursunuz dün annesini kaybeden sonra aklını kaybeden semtteki 18 yaşındaki kardeşimize tecavüz etmişler mezarlıkta o niye haber olmuyor mk. Erkek diye mi? Topunuzun mk feminist köpekler
Namusunu korumakta suc. Modern diye savundugunuz sistemin sonuclari. o parayi bulamasalar ne olacakti peki? Islamda ucur kafasini gec.. Bide vahsilik diyorsunuz. hakedene her turlu ceza yakisir.
Şiddet gördüğünde tecavüz ve taciz edildiğinde de yine kadın diyorsunuz. Kadınların direniş sembolü oldu resmen ama bu caniler azalır mı? Orası meçhul.
Bu ulkede adalet hicbir zaman olmadi olmayacak devlet genel evlerini acar ordan vergi alir o vergiylede diyanetin maasini oder diyanette caiz olmadigini soyler bu boyle gelmis boyle devam ederr diyanet bile bunlari serbest birakanlara birsey demiorsa sirf para icin baskasi hic demez bu ulkede adalet yokturrrr
İşte bunun adı adaletsizliktir. Çilem Doğan şiddet gören kadınların sembol ismi oldu bir kaç günde. Fakat maruz kaldığı adaletsizlik devam ediyor.. Çilem Doğan'ın cezasının affedilmesi için daha farklı sesimizi duyurmamız gerek.
Ortada ölen birisi var sonuçta. Zamanında birileri bir kanun kitabı diye bişey çıkartmış. Hakimlerde bu kitabı uymak zorundalar. Saçma salak 50 bin ne gibi konular açacağınıza 50 bin topluyoruz diye bağış konusu alsaydınız kadın madur olmazdı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
50.000 TL bedel sadece bir formalite.
Ayrıca karar çıkar çıkmaz 5 kişi 50.000 TL topladık göndermek için aradık fakat kararin üzerinden daha 20 dakika geçmeden 100 binin üzerinde para toplanmıştı zaten kibarca tesekkur edip reddettiler. Helal olsun o yardım sever insanlarin hepsine ;)
Belli bir bedel mecburen bicecekler yoksa önüne gelen bir sebep sunucak ve o çıktı ben niye hapisteyim diyecek. Kanunlar caydırıcı olmak zorunda malum.
@impPower ne saçmaliyon anlamadım bu olaya nefsi müdafaa demiyorsan ne diyim adam karısına öldürcem seni diyor kapısına dayanıyor dövüyor sonra kadın adamı öldürdü nefsi müdafaa değil ama öyle mi
hangi katilin söylediğine hakimin peşin peşin inanması gerekiyor... ben de birini ölüdreyim sonra da diyim ki ben onu öldürmesem o beni öldürecekti... oh ne ala memleket. ama ben kadın olmadığım için öyle bir şansım yok. Bu katil bir kadın olduğu için hakim inanmasa bile tüm kadınlar sanki tüm dava dosyasını okumuş şahitleri dinlemiş, delilleri incelemiş gibi adam öldürmüş birini masum, canından olmuş birini de güzel kardeşim ilan ediyorsunuz
@cabukisim karısını pazarlamış adam ölse de ölmese de pezevnk değil midir sanki öldüğü için pezevnk diyoruz neyse yazma daha sinir oluyorum saçma sapan söylemlerinize
peki bu olayın böyle olduğunu nerden biliyorsunuz. hakim delilleri incelemiş ve demiş ki nefsi müdafaa değil. eee... karısını pazarladığı da yine kadının iddiası? bunun doğru olduğunu nerden biliyorsunuz?
Bunun bir de yargıtay kararı gelsin ondan sonra serbest mi görelim şu an geçici olarak dışarda 😂😂 Adalet mülkün temelidir.😂😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir cana kıymış. Fuhşa sürüklenmenin cezası öldürmek mi? O halde herkes adaleti kendi tesis etsin? Fuhşa sürüklüyorsa kocasını polise şikayet etsin. Koruma çıkartsın. Mahkemeye verip kocasından boşansın. Öldürmek hakkı değil.
En İyi Cevaplar