AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
155Cevap
Adam kadını fuhuş yapmadı diye öldürseydi iş bu kadar uzamazdı bile. "Türkiye bura krdş ne beklion. d" demekten başka şey gelmiyo elimizden.
Buna onların beyninde eşitlik deniyor, adalet farklı bir kavram mahkeme için malesef, aslında adaletli olunması gerekirken bu durum, elde var0..
Sebebi ne olursa olsun cinayetin bir bedeli var. Neyse ki kefaleti çabucak toparladı aile, biz de Çilem ile beraber rahat bir nefes aldık.
Saçmalıktan başka bişey değil kadın neler çekti bide üstüne para cezası ödüyor bu ülkede adalet bu kadar oluyor işte
Abi cikmasi bile oylr mucize ki bu ulkede para sorun degil destekleyen her kadin 1 lira verse yine toplariz o parayi
Her şekilde mağdur yine kadın. Kefaret istenmesi doğru değil , cinayet te doğru değil Allah kimseye yaşatmasın diyorum...
adalet denen bir sistem var ve asayiş için işletilmek zorunda. sonuç olarak ortada bir cinayet bir ölü bir can kaybı var. kadın yerden göğe kadar haklı ama hemen öyle sığ ve banel düşünmeyin.
Adalet haksız bir kadına 50.000 tl parası alması değil böyle bir adalet olamaz kadının suçu bile yokken
Evet para olayi cok sinir bozucu birde kime veriyrosun o parayi. Baroya yatar kendileeinin cebi dolar gereksiz bir mevla ama belkide en iyisi buydu onun icin
Ağzımı bozacam ama hani bu zihniyet suni düşünüyor sanırım.
Geneleve satılan kadınlarımız var seks işçiliğine zorlanan kadınlar. Geneleve borcunu ödeyince kurtuluyorlar. Sanırım bu 50000 bunun parası olarak görüyor onun bunun çocukları
Türkiyede yaşıyoruz burda herşey para bak rezaya adam 50 milyon dolar 200trilyona yakın para verdi ev hapsine bile çıkamadı. bir abd olalım demiyorum zaten olamayız ortadoğu ülkesi olmaktan yükselelim biraz yeter
Bu kadını da ilah yaptınız anlamsız. En nihayetinde kendisi bir katildir. Cana kıymıştır. Üste 50 bin verselerdi adam öldürdü diye bide ister miydiniz? Herkes kendi adaletini kendi sağlarsa hiç ağlamayın herkes birbirini öldürsün o zaman.
sonuç olarak bir cana kıymış gözü kara biri cezasını çekmeliydi. Bu adalet değil.
Bizim ukkemizin sacma sapan yasalari kadini cikartiyorsun 50 bin tl neden aliyorsun.
Çilem Doğan mahkum oldu... bazılarının zannettiği gibi kendini savunmak kastıyla cinayet işlediğine dair mahkeme bir delil bulamadı. Yani mahkeme bunun bir nefsi müdafaa olduğu kanattaine varmadı ve kendisine 15 sene ceza verdi. Ancak bu işin bir de yargıtay tarafı olduğu için kefaletle serbest bırakıldı. Yani yargıtay bu kararı onaylarsa 15 sene hapis cezasını çekmek üzere katil cezaevine telkrar girecek. O zaman o 50 bin lira iade edilecek. Yok eğer bir çok katil gibi kendisine verilen cezayı yatmamak için kaçarsa 50 bin lira yanacak
Evet şimdi diğer kadınlara da çok güzel örnek olmuştur bu olay.
Kadın cinayet işlemiş elini kolunu sallaya sallaya çıkıyor.
Bu ülkede adalet aramak genelevde bakire aramaktan farksız.
Çilem doğan her türlü sonuna kadar haklı ama ortada bir cinayet olduğu için kefaret illa ki gerekli bulunuyor olsun bundan sonra mutlu ve huzurlu bir hayat yaşar inşallah
İnsan öldürmenin cezasi olmali elbette, nedeni ne olursa olsun nihayetinde birini öldürmüş...
ali ismailleir oldurenler bedel odedimi ki bu kadın odesin
@thestrain konuyu baska yere cekme...
sonucta biri oldurulmüş demi
@thestrain ali nin davasi farkli bu farkli.. İki olay arasindaki farki bir dusun derim, tamam sonucda insan ölüyor ama olay ve vukuu baska seyler
sonucta aynı..(eger insan olumunden dolayı ceza verilecekse) he ne durumda olursa olsun.
ali ismailinde katiline verilmeliydi sonucta ınsan oluyor
İnsan öldürmenin cezasi olmali elbette, nedeni ne olursa olsun nihayetinde birini öldürmüş...
bunu yazan sensin "nedeni ne olursa olsun diye de eklemissin"
@thestrain anlatamadim galiba, ben diyormuyum onu olduren/ler ceza almasin, olaylar farkli.. Bunu yapan bir kisi, onu yapan cogul kisi.. Asil sucu yapani yarginin ayiklamasi gerek.. Elbetteki hic bir suc cezasiz kalmasin ama kimi tasarlar oldurur, kimi kazayla oldurur, kimi kim vurduya gider, ok?
50'bin tl "kadınları korumak cok masraflı oluyor, parası ciksin gereksizler" demek oluyo.
Cocugunun gelecegini kurtaran guzel kadin...
Her zama ki gibi kadınlara olan ADALET ne bekliyosun ki burası Türkiye bu da kadına verilen değer.
Kaderimse cekerim çilemse guler gecerim 😂 onemli olan sonuç bu ulkede en azindan bu davada biraz adalet gormus olduk
Bence bu kadinin ceza almasi bile sacmalik 50 bin tl lik kekaletle salindi nasl bulundu ya da gercekden odendimi bilemem ama birkez daha helal olsun diyorum o kadina
Yanlışlıkla bile adam öldürene ceza veriyorlar. Namusu için öldürmüş. Namus için adam öldüren adama niye ceza veriyorlar?
Ayrıca adamın satacağınin kanıtı var mi? Bundan sonra her şiddet goren beni satacaktı deyip öldürsün o zaman
aynenn erkek olsa tahrik etti der indirim alırdı bir de adalet=0
kadın çocuğuna yavrum babanı bizzat ben öldürdüm mü diyecek
Kesinlikle. Bu ülkede idam / organ kesme gibi cezalar gelmeli , yoksa sonu yok.
Güzel haber. 50.000 lira değil tabiki serbest bırakılması.
Kefalet olmadan nasıl serbest bırakılsın? Biraz yaşadığımız devletin yasalarından haberdar olalım.
yardimsever biri ödemiştir zaten ama evet bencede saçmalık üstüne bide kefalet parası istenmesi
Türkiye deki adalet sistemi iste. Belki de öyle birşey yoktur bilemeyiz Allah bilir
Kadınlar ölmesin deyip erkek öldürmek nedir...
Bu olay için demiyorum bu olayda hanım haklı. Fakat başka birçok olay için söyledim bunu, gereken yere ulaşacak umarım.
Cok zor bir durum uzuldum. yillar gecsede bu kadinla kim birlikte olur ki psikolojisi ne durumda. Adam bu benide vurur diyerek kimse birlikte olmaz bununla
Parayı verdi bıraktılar eşi dövüyomuş satmaya çalışmış falan öyle demiş nerden bilecez gerçek oldugunu hem öyle bile olsa boşanırsın olur öldürmesimi gerekiyordu
neden tek bir erkek öldüğünde bu kadar zorunuza gitti senede 1 tane erkek ölürken o da hak etmiş bir şekilde hergün 10 kadın ölüyo biz insan değilmiyiz.
@ayşetufan Ben kadınlar Kimsenin kimseyi öldürmeye hakkı yok erkek olsun kadın olsun zoruma gitmedi aynısını bir erkek serbest kalsa onun içinde derdim
bence diyeceğinizden şüpheliyim. neden derseniz satmayamı çalışmış biz nerden bilcez yalan olmadığını felan gibi cümleler kurmuşunuz peki siz biliyomusunuz yalan olduğunu?
@ayşetufan Doğru ya da yalan erkek ya da bayan ayrılırsın olur biter ki bu bayan sinir anında falan öldürmemiş eşini bıçaklasa falan bir anda olmuşdur derim ama silah ile vurmuş yani bile isteye öldürmüş yakalandıgında söyledikleride isteye isteye yaptıgını gösteriyor zaten şu var birisi namusuna kast edecek olur öldürürsün o anda bişey vurursun kafasına bıçaklarsın anlarım ama silah ile adam vurdugunmu iş değişiyor bence erkek bayan ayırmıyorum
sinir anında diyosun da sana karşıdan biri üstüne yürüyo seni öldürcek farzet senin elinde de silah var naparsın? nefs-i müdafa dimi!
@ayşetufan Elinde neden silah olsun bilerek isteyek öldürmüş zaten öylede dedi ifadesinde öncede dedigim gibi istese ayrılır giderdi birini silah ile öldürmeyi bile göze alabilecek birisi boşanmayımı göze alamıyacak değilmi boşansa adam peşini bırakmasa anlarımda o öldürmek istemiş öldürmüş
Senin bilip bilmemen kimin umrunda hakim falan mısın?
@holyclitoris Çocuk avutamam ne kadar meraklı çıktınız adam öldürmeye ayrılabilirdi öldürmek doğru bişey değil diyorum gereksiz muhabbete giriyonuz
@holyclitoris iyi de hakim de öyle değerlendirmiş ki ceza vermiş farkında mısın. Nefsi müdafaa olduğuna dair bir şey olsa zaten ceza verilmezdi. siz peki hakimin "nefsi müdafaa değil cinayet" değerlendirmesine rağmen hala katil ne demişse doğrudur deme ihtiyacı hissediyorsunuz?
Türkiye burası mk kadınlar sırf ayrıldığı için bile öldürülüyor
@ayşetufan istatistiklere göre türkiyede hergün ortalama 1 kadın ve 4 erkek öldürülüyor
@cabukisim Erkekleri kendi çevrelerindeki kadınlar öldürmüyor. Aldattığı için öldürülen kaç erkek var mesela?
@cabukisim Aynen hocam bende onu diyorum arkadaşlar anlamakta ısrarlı zaten nefsi müdafa olsa ceza almazdı veya 50bin tl kefalet ile serbes kaçmazdı nefsi müdafada kefalet ödemezsin zaten haklısındır ama yok anlatamıyorum bir türlü
Tüm erkekler ölsün o zaman ben yukarıdaki tüm yazılarımda kadın olsun erkek olsun insanı öldürmek çözüm değil dedim hep siz konuyu kadın daha çok öldürülüyoya kadar gelirdiniz kadın kocasını öldürdü güle oynaya içeri girdi güle oynaya dışarı çıktı yarın birini daha öldürürse hiç şaşırmam
Kadınlara şiddet uygulayan tüm erkekler ölsün evet.
@holyclitoris Şiddet görmüş kadın güle oynaya ceza evine girmez emin ol
Davayı bu kadar kişisel gördüğüne göre pek masum değilsin. Böyle durumlarda gerçek yüzünü gösteriyor insanlar işte.
@holyclitoris Haklısın sizin gibi insanların ölmesinden keyif alamıyorum
Ben sizin gibilerin ölmesinden keyif alıyorum ama. Kadınları yıllarca ezdiğiniz yeter. Bir erkek cinayet işleyince ilk "acaba kadın hakketti mi" sorusunu soran zavallılar burada kendini koruyan kadını suçlu göstermek için g*tünü yırtıyor. Kabul edin veya etmeyin bu ülkede adalet yok. Karısınj başka erkekle yanyana görüp öldüren herifler indirim alıyır, kadınlar elini kana bulamak zorunda. Düzgün bir insan olsan bu kadar rahatsız olmazdın zaten.
@holyclitoris Sen sorlusun bir piskologa git önce kadınlar ölsün diye bişey diyen hiç olmadı dayanmı yedin gider bir dayak raporu alırsın şikayetçi olsun içeri girer kasten adam öldür hakime falan para yedir bide 50 bin tl kefalet öde çık dışarı şunu unutma her zaman güçsüz zayıf kadın ezilir bu kadın ezilecek bir kadın değil 50tl kefalet verebilen bir kadın zaten kendi ayakarı üzerindede durur sen böyle şeylere kafanı yorma o kadar kafa yok zaten
@holyclitoris bu ülkede öldürülenler e cinsiyet gözlüğünden bakmanın anlamı nedir? bu ülkede insan hayatına saygısı olmayan katil olmaya meyilli insanlar var; doğru ama bu insanın kurbanı olma riski kadınlara göre erkeklerde 4 misli daha fazla... hergün ortalama 1 kadın öldürülürken 4 erkek cinayete kurban gidiyor... öldürenlerin de erkek olması mı benim bu riske daha fazla maruz kalmamı meşşru kılıyor.
@cabukisim Boşver hocam bu arkadaş anlamaz biz nasıl Atalay Filiz e katil diyorsak Çilem Doğanada öyle katil diyoruz biz ölümlere kadın erkek diye bakmıyoruz ama arkadaşın içinde bir erkek öldürme veya ölen erkeklerden keyif alma dürtüsü var en başından beri yazdıklarımda 1 kere bile kadın erkek ayrımı yapmadım ama anlamayan anlamıyor işte
@cabukisim 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne girerken: 5 yılda en az 1134 kadın öldürüldü; öldürülen iki kadından birinin faili kocası veya eski kocası oldu; 235 cinayet devam eden ayrılık veya boşanma sürecinde yaşandı.
2010-2015 yılları arasında en az 1134 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü Türkiye’de, ‘saçını kızıla boyatmak’, ‘yeni elbise almak’, ‘patates köfte yapmamak’, ‘tuzluğu uzatmamak’ veya sadece ‘gıcık olmak’ dahi bir kadın cinayetinin bahanesi olabildi. Failler ise koca, sevgili, baba, oğul, erkek kardeş, kısaca kadınların en yakınındaki erkekler... buna ne diyeceksiniz peki
@cabukisim pek i diyosun ki öldürenlerin 1 kadınsa 4 ü erkek peki bir soru sorayım o 1 olan kadını erkek öldürüyo peki o 4 olan erkeği kim öldürüyo yine bir erkek değilmi hadi kadın öldürdü farzet 2 sini kadın ya ötekileri?
@ayşetufan öldürnin erkek olması neyi değiştirir? bakın dünyanın her yerinde bir şekilde başka insanların canını alan insanların çok büyük çoğunluğu belki %99'u erkektir. çünkü hm doğası gereği hormonları gereği erkeklerde bu eğilimler çok daha sıktır, hem silaha daha kolay erişirler hem de fiziksel olarak bunu yapabilmeleri daha kolaydır. Ülkemizde de böyle. Bu katillerin (%99'u erkek) hayatta bir şekilde çelişkiye düştükleri veya kavga ettikleri insanları öldürmeleri olası. ve istatistiklere göre benim bir erkek olarak bu insanların kurbanı olma riskim sizin bir kadın olarak öldürülme riskinizden 4 kat daha fazla. 2010-2015 arası 1200 kadın öldürüldüyse bunu nüfusa oranlayınca dünyada en düşük oranlardan biridir. dünyada 5 yıllık dönemde 400.000'den fazla kadın cinayete kurban iderken bunun sadece 1200'ü türkiyeden ise bu türkiyede kadınların gerçekten nasıl iyi korunduğunu gösterir. Çünkü türkiye nüfus olarak dünyanın %1'i kadardır.
@ayşetufan bir kere ben size internetten şurdan burdan duyduğunuz herşeye inanmamanızı tavsiye ederim. tuzluğu uzatmadın deyip adam silahını çekip vurmuş öyle mi* acaba tuzluk mevzusundan çıkan ve alevlenen bir tartışma olmasın O? ülkemiz kadın cinayetleri konusunda dünya'da en güvenli ülkelerden briyken (örneğin amerika kıtasının tamamı bu konuda bizden kat be kat kötüdür) bir nedenle bu gerçeği tam tersine çevirip "kadın cinayetlerinde 1. yiz" yalanını pompalayanların yaydıkları kara propaganda olmasın? bakın dün soracaktım sormadım. Bu maktul adamın bir ailesi var, onun da annesi var kardeşleri var acaba bir insanı kadın satıcısı ve cani göstermeden öyle lanse etmeden önce onların da fikrini aldınız mı diye? bugün onlar da konuşmuş ve katilin iddalarını yalanlıyorlar. evet yalan söylüyor olabilirler, herkes çocuğunu korur, iyi de ölenin ailesi yalan söyleyebilecekken katilin her söylediğinin peşinen kabul edilmesi neyin nesidir?
@cabukisim
canım bak şimdi diyosun ki tamam olabilir o da yalan söyleyebilr oda felan lakin bak ben sana bir olay anlatayım onu dinle olmaz mı?
bir arkadaşım vardı adı cansu babasını bu cansunun ablasıyla ilişkiye giriyo ablası bişey demiyo kabul ediyo kendi rızasıyla ama o adam bu cansununda kabul edeceğini sanıp bunada öyle bişeye kalkışıyo kız istemiyo felan ama kızı yatağa bağlayıp yapmaya çalışıyo en önemli nokta ise annesinin kameraya alması kız şikayet ediyo annesinide babasınıda tutukluyolar ama 1 hafta sonra geri çıkıyorlar ve arama yaptıklarında 100 tane cd ye ulaşıyorlar gördükleri halde bu adamları bırakıyorlarsa eğer çilem doğanın yaşadıklarından dolayı içerde kalması hangi akla mantığa sığar?
@ayşetufan bakın kardeşim. Kötü örnek örnek teşkil etmez. Hukuk kanaat üzerinden değil delil üzerinden yürür. ispat edilemeyen bir şeyin hukukta yeri yoktur. Bu dediğiniz olayda da neler olmuştur bilemiyorum. Bir sürü ihtimal var. Ama varsayalım ki orada bir yanlış yapıldı, aynı yanlışın burada da yapılmasını mı gerektirir. Bakın bir konuda herkesin hemfikir olması gerekir. Hukuk kötü insanların öldürülmesine veya yaralanmasına da ceza verir, belki hafifletici sebeptir ama kötü bir adamı öldürdü diye kimse salıverilmez. Kaldı ki bu iddialar da henüz birer iddiadan ibaret. Bu katilim ifadelerinde bir sürü zayıf ve inanması zor nokta var. Madem bu adamı bu kadar şikayet ettin aynı yatak odasında hala ne işin var? kismeye sığınamazsan babana sığınabilirdin. dahası efendim adam onu yatağa itmiş o da yastık altından silahı çekip vurmuş. Silah kullanmayı bilen biri için bile bir silahı ateş edebilir hale getirmek en az 5-10 saniye alır. hakim bunlara şüpheyle bakmasın mı?
@cabukisim
bakın ben size haksızsınız demiyorum o tarafta o hatayı yaptılar diye burdada aynısını yapsınlar demiyorum bende istemem o insan kötü olsa bile cinayet işlenmesini katilde ne kadar doğru söylüyo ne kadar yalan sölüyo bilemeyiz belki de hepsi doğru belki hpsi yanlış bilmiyorum ama eğer çilemin anlattıkları doğru ise diyorum bakın doğru ise su testisi su yolunda kırılır.. güzel kardeşim.
@ayşetufan evet su testisi su yolunda kırılır ama su testisini su yolunda kıranın da elbette ki cezalandırılması icap eder. hayatta sürekli su testileriyle karşılaşıyoruz. anlatıkları doğruysa derken hangi anlattıkları? kendisine kötü davranıyordu fuhuşa zorluyordu konusu doğru bile olsa bu o adamı kötü ve ahlaksız bir adam yapar ama sırf bir insan ahlaksız diye kötülük saçıyor diye o insanı öldüremezsiniz. Bu yüzyıllar boyunca insanlığın tecrübeleriyle yarattığı hukuk düzeninin gereği. Ha, nefsi müdafaa varsa o ayrı ama o zannedildiği gibi sana kötülük yapanı öldür anlamına gelmiyor. An itibariyle sana yapılan bir saldırı olacak ve senin o saldırıdan kurtulmak için başka çaren olmayacak. Ancak bu durumda nefsi müdafaa olur. Mahkeme adamın su testisi olduğuna karar vermiş ki sadece 15 sene vermiş , ama nefsi müdafaa olmadığını da görmüş ki yine de ceza vermiş. Bu arada tutukluluk ve mahkumiyet farklı şeylerdir. bu katilin de bahsettiğiniz sapık ailenin de davaları devam eder.
Adalet yerını buldu dıyoruz ondada bişey cıkarıyolar Burası Türkiye
Evet ya bende ona takilmistim yazik ciktigina bile sevindik ulke ne halde
Aman kurtuldu ya neyse ki isterse 150bin olsun boşver
buna da şükür. kadın hakları savunucusu örgütler ödemeli kefalet bedelini de..
İşte size kadın hakları, işte size ülkemin kadınlara değeri, işte size adaletin en içten örneği
Eğer gerçekten öyleydiyse haklı kadın. Ama bence tamamen inanmamak gerekir.
Ben mahkemenin verdigi karari sorgulamak istemiyorum cunku dogru karar veridgi i dusunuyorum
sonuçta bir insan öldü nolursa olsun bu işler sizin mantıgınızla yürümüyor hukuk böyle bir şey adam öldürdümü öldürdü. bu iş böyle yürüyor yani
Her ne kadar haklı bile olsa ortada bir cinayet var ve bunun sineye çekilmesi adalet sistemine zıt düşer.
olay anında yanındaymış gibi konuşuyorsun da, farkındaysan ölen adam hiç konuşamadı, kadın diye haklıdır mantığı yanlış.
Bilmiyorum olay tam olarak ne nedir nasıl bir şey geçti aralarında kimse bilemez sonuçta karşı taraf öldü. Yorumsuzum bu konu hakkında.
Her yerde farklı bişey diyorlar.
Kimi ailesi kimi ise Hayır sever biri ödedi deniliyor.
Cikmasina sevindim
Fuhuşa zorlandıysa polise gidip şikayette bulunabilirdi tamam mağdur durumda ama öldürmesi ceza almasını gerektiriyor.
polis bişey yapıyo sanki geri yolluyolar o karakola giden kadınlardan kaçı sence polis tarafından korunuyor i
Eger dava ıle ılgılı bılgın olsaydı polıse gıdıp sıkayetdı oldugunu bilirdin , ama olaya düz mantık yaklasınca senın verdıgın cevaplar gıbı cevapların cıkmasını kımse yadırgamıyor.
Ben sapıģa sahit olup karakola gittim sapık çok bir daha görürsen dikkat et diyip geri yolladılar halkaten ilgilenen yok. Iyi yapmış kadın
bence kadına tecavuzcusunu oldurme hakkı verilsin
bu kadının en dogal hakkıdır hatta nasil oldurecegınede kendı karar versin
Turkiyedeki adalet sistemi seni bir suça alet edeni öldürmek bile suç sayılıyor bunun adına adalet diyorlar
50 bin lirayı kendisi ödemeyecek adanadan ve cesıtlı illerden kadın hakları derneklerı karsılıcak oyle bı konusma var su an
Olayin gercegini bilmeden atip tutmam oyuzden birsey diyemem
Ama cinayet var beraat var o olmamali iste
Ben acıkladım hanfendıye durumu anladıgını ümit ettim. #Dasdfghjkl
@Anlascioglu incide bugün çok güzel bir yazı okudum.
Bu kadın kocasının bunları yaptırdığını (yaptırdıysa onlarda iddia sonuçta kesinleşen birşy yok) ispatlasa kocası ceza alır gitmiş öldürmüş bu kadın gitmiş beraat etmiş
Bir abimiz 40-50 li yaşlarda karısı aldatmış öldürmüş 50 küsür yıl ceza almış hapiste o adam karısını isplatlasa devlet hiçbir ceza vermiycek çünkü aldatma ceza değil ama dayı hapiste.
bu kadın dışarda Adalet topaldır kelimesinin kanıtı bizimde temennimiz öbür dünya
Sayın görüş bildiren ülkemizde erkek veya kadin olsun ama kadınlar çoğunlukta eşinden yakınından senelerce işkence gören insan var sence o insanlardan hiç biri polise gitmiyor mu inan ki gidiyorlar ve cok fazla da örnek var etrafımda ya adam karısını çocuklarını feci şekilde darp etti defalarca yaptığında şikayet edildi hep ifade alınıp bırakıldı 7-8 defa sonra en sonunda uzaklaştırma verildi sonra afam geldi cocuklari da evdeyken evinin kapısını yaktı tüm herkeste buna sahit tekrar iceri alındı ifade alındı mahkeme sonuçlandı adam para cezasıyla yırttı tum apartmanda buna şahit değil miydi evet ispatı da vardı hem bu olayda da cana ve mala kasten zarar veriliyor e ne oldu dediğim gibi sonuç yok buna benzer anlatabilecegim bir çok olay var. Sen diyorsun ki bu kadin gidip ispatlasaydi kocasının yaptıklarını belki de adam ceza alacaktı ama her zaman bir suçu kanitlayamazsin veya kanitlasanda sonuç değişmez çoğu zaman ölen şikayet eden şikayet ettiği icin vs öldürülen kadinlardir
Bak ben feminist filanda değilim yazılarımdan anlaman lazim erkek veya kadın diyorum. Ama dediği gibi buna benzer bir cok olay anlatabilirim ben hukuk okuyorum o kadar olay var ki daha neler neler. Ama burdaki kadının da bur cinayet işlediği gerçeğini değiştirmez o doğru
@HellEsm benım yorumu okusana. Bız neden bahsettık
Gtne giyecek donun yok bacım sen nelerden bahsediyorsun bildiğin birşey varsa koy adaletin önüne yoksa biraz sesizlik lütfen
@Speak_Coşkun afedersiniz anlayamadım?
@HellEsm Ben dediğim gibi Allahın adaletini sorgulamam herkes mahşer günü gerçek adaleti tadar inş derim benim çok yakın avukat arkadaşlarım var hiçte anlattığın gibi değil olaylar
Gelmiş burda feminikleri dinliyorum gece gece ya :D:D
Ben sadece kendi görüşümü belirttim. Ayrıca feminist değilim olsaydım da cekinmeden söylerdim bunu neden gizleyeyim ki?
Ama haklısın Allah in adaleti büyük
@HellEsm bacım sana demedim yorumu yapan arkadaşı seksi görünce ondan dedim erkekmiş meğer
Hayatta herşeyin bir bedeli vardır. İçeride olsaydın 100 bin öderdin seni temin ederim.
ya adelet var mı kı bu ulkede jepsıfaso fıso yıne kadın çıkmış ona şukur ben hıc şaşırmadım o paraya
Evine hırsız girdi diyelim sen o evi hırsızı öldürsen suçlu sen sayılıyorsun hapisede girersin. sen bu kadının çıktığına dua et. adaletsizlik yok orda
İyi canım sen de, canı sıkılan herkes bu beni fuhuşa zorladı diye adam vursun
Hukuki konularda dava dosyası, deliller ve yasalar tam bilinmeden bu tip yorumlar anlamsiz. ..
kefalet adı üstünde. en makul yol oldu bence. para öylesine bir rakamda ola bilirdi
50000 TL karşılığı da olsa özgürlüğüne kavuşmuş mu ?
kavuşmuş
E bu da bir şeydir böyle bir ülkede
Kadın haklı ama hapis cezasına çarptırıyolar kefalet için paralar döküyolar ama neyse bunada şükür özgür kalmasına sevindim
Bazı şerefsiz kadınlarda insan canına kıymaya ne hakkı var bilmem ne diyor yemin ederim bunları erkekler s.. ikse az hakediyolar kadının namusu gidiyordu be oldrmeyb ne yapçaktı yok günah mişta bilmem ne bide vaaz veryo
Olacak o kadar artık yasalar, bilmem neler falan. Belkide o kefareti istemediler kamuoyuna böyle lanse ettiler.
Kimsenin kimseyi öldürmeye hakkı yok! Adaletsizlikti bu! Erkek öldürürse müebbet kadın öldürürse 50 bin. Bence yanlış. Kadın haklı olabilir tamam ama öldürmeye hakkı yok! Adalet böyle sağlanmaz!
Cinayet işleyen erkekler çok nadiren müebbet alıyor.
@holyclitoris sonuçta ceza alıyor. ben kimseyi korumuyorum. öldürdüyse cezasını çekecek. din dil ırk cinsiyet ayrımı yapılmayacak.
Davanın detaylarını bilmiyoruz. Cinayette herkes ceza alır ama bu kadınınki büyük ihtimalle nefsi müdaafa. Ceza almaması normal yani. Kıskançlıktan karısını öldüren heriflerle kendi hayatı için öldüren kadını kıyaslamayın bir zahmet.
@holyclitoris ben kadın haksız demiyorum. nefsi müdaafa da olsa ceza almalı. bilmiyorum ben adaletsizlik olarak görüyorum. herkesin fikrine saygım var. ama Türkiye'de adalete güvenim maalesef asla yok
@holyclitoris davanın detaylarını bilmiyorsunuz ama nefsi müdafaa olduğuna kanaat edebiliyorsunuz. Hayır öyle değildir, ortada nefsi müdafaa yok diyen hakimden daha fazla biliyorsunuz öyle mi?
Ben de adalete güvenmiyorum ve bu cinayeti normal buluyorum bu yüzden. Adaletin olmadığı yerde anarşi doğar. Kadınlar böyle bir ülkede hukuka güvenmemeli.
nefis müdafaa değil. nefsi müdafaa olsa hiç ceza almazdı. Ortadaki şey başka, hafifletici sebep olduğu düşünülmüş ve hafif ceza verilmiş. ama her katil gibi bu kadın da nefsi müdafaa iddiasında bulunuluyor ve sırf kadın olduğu için ona inanılıyor
adalet demek para demek verirsin devlete rüşvet tamamdır
haaa fuhuş olayı yalandır öldürdüğü adam ne iş yapıyormuş bir bakılsın bakalım
cezaevinden cikarken onu karsilayan yakinlari bu kadin fuhusa zorlanirken nerelerdeydiler acaba..
3 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!