Öğretmenim, Instagram'da veliler istek atıyor, ayıp olmasın diye takipleşiyorum. Sonra okula gelip Instagram fotoğraflarındaki giyimlerimin uygun olmadığını söylüyorlar. Çıldırıyorum artık, sizce de saçma değil mi?
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Öğretmenim, Instagram'da veliler istek atıyor, ayıp olmasın diye takipleşiyorum. Sonra okula gelip Instagram fotoğraflarındaki giyimlerimin uygun olmadığını söylüyorlar. Çıldırıyorum artık, sizce de saçma değil mi?
İnsanlar mesleklerini icra ettikleri yerlerde tabii ki de özen gösteriyorlar ama herkesin kendi yaşantısı olduğunu unutuyorlar
Bu gibi insanların hayatta hiçbir gayesi amacı olmadığı için tek problemleri başkalarının yaşantıları mutlulukları ne giydikleri nereye gittikleri oluyor
Ama ne olursa olsun insanlara çizgilerini öğretmek gerekir çünkü herkes haddini bilmiyor maalesef
Saçma tabii. Öğretmenin okul dışındaki özel hayatı, yaptığı işi düzgün yaptığı sürece velinin denetim alanı değil. Kendi isteğiyle takip edip sonra fotoğraflardaki kıyafete karışmak zaten başlı başına sınır aşmak. Ben olsam velilerle sosyal medya mesafesini netleştirir, kişisel hesaba gelen istekleri de artık kabul etmezdim. Öğretmen olmak insanın özel hayatından vazgeçmesi demek değil.
Ahlakö etek kısalığında aramaları en büyük saçmalık zaten. Sizin hayatınıza karışmaları daha büyük saçmalık. Başı kapalı diye bir kişi ahlaklı veya mini etek giyiyor diye ahlaksız olamaz. Tabii her giyimin yeri zamanı ve tarzı var orası ayrı da genellikle ahlak kıyafet kısalığında değildir, iyi veya kötüyü ne denli yaptığımızda veya konuşmalarımızdadır
İnsanlar her konuda söz sahibi olabileceğini düşünmekten artık vazgeçebilir mi cidden?
Ben artık beni yolda durdurup "neden zayıfsın" konu başlığında yapılan saygısızlıkları görmezden gelemiyorum. Veriyorum cevaplarını apışıp kalıyorlar. Tavsiye ederim.
Sevgili Elif, yaşadığın hissettiğin öfke çok anlaşılır 🌿 Özel hayatınla mesleki kimliğin arasındaki sınır ihlal edilmiş. Bireysel özgürlük alanına bu şekilde müdahale edilmesi kesinlikle doğru değil. Velilerin bu taleplerini kabul etmek zorunda değilsin. Sosyal medya hesabını gizleyip veli isteklerini kabul etmemek, sana ihtiyacın olan huzurlu alanı sağlayabilir 🎨 Kendi sınırlarını korumak adına bu mesafeyi koymayı düşünür müsün 🌸
Cevap
115Cevap
Hem takip ediyorlar birde karşı mı çıkıyorlar. Yallan arabistana de
Ben öğretmen olsam 1 tane bile velimle ve öğrencimle takipleşmezdim. Okul dışındaki hayatım kimseyi ilgilendirmez. İstediğimle düşer kalkarım, okulda da öğrencilerime dört dörtlük öğretmenlik yaparım. Okul kimliğimle sivil kimliğim farklı olur. Profesyonellik budur. Buna darılacak küsecek varsa da çıktırsın gitsin.
Gülümse ve takipten çıkabilirsiniz de. Ayrıca da niye kabul ediyorsun? Ayıp oluyorsa olsun. Bence öğretmenin velilerle ilişkisi okul çatısı altında olmalı, dışarıya tasmamali. Sınırını çiz. Sen onların çocuklarını egitiyorsun sadece, daha fazlası yok yani
bence özel alanınıza kimseyi sokmayın özel insanları sokun bazı akrabaların bile isteklerini kabul etmiyorm bunu ayıp olmasın diye yapmak daha yanlış... böyle tipler zaten bir açığına denk gelsekte şikayet etsek ya da çatsak modunda ilerleyen tipleri..
Saçma ötesi.
Veliler senin özel hayatına karışamaz. Instagram’da ne giydiğin, nasıl poz verdiğin onları ilgilendirmez. Takip isteğini kabul etmek zorunda da değilsin, istersen engelle veya gizliye al.
Okula gelip “uygun değil” diyenlere de net cevap ver: “Bu benim özel hesabım, okul kıyafetim değil.” Ahlak bekçiliği yapanlarla tartışmaya bile girme, sınır koy. Senin bedenin, senin kararın.
eskiden teknoloji böyle değildi daha düzeyli daha samimi ilişkiler vardı sagı vardı tercihler konusnda şimdi eğitim çöktü ailede sen eleştiren kim bilir neyi takip eidyor neler izliyor önündeki ağaca bakmaz sendeki iğneyi görür bende çıkar engelle telefonda verme okul telefonundan iletşim kursunlar
Hocam okulun zaten kıyafet yönetmeliği var okulda olması gerektiği gibi giyiyorsanız sorun yok dışarısı kimseyi ilgilendirmez cevaplarını verin altta kalmayın bundan sonra velilerinizi öğrencileriniz de dahil kibarlık için bile olsa isteklerini sosyal medyada kabul etmeyin
Benim mesleğim de öğretmen ve bu okul müdürünün söylemesi gereken bir şey. Velilerin isteklerini kabul etme. Eğer düzeltme şansın yoksa da yeni özel bir hesap açıp onu göstermelik tut veya sil. Kanunen sana müfredat veya görsel bir değişiklik gibi şeyler diretmeye hakları yok. Durumla ilgili Kanunu bulup onlara cevap olarak sadece kanunun linkini veya adını at.
Sinsice düşman, gizlice hayranlar onlar boş ver. Şey gibi hani yakınların foto videoları çok beğenir sosyal medyada ama o like tuşuna basmaz hazımsızlık vs. nedenlerden ama samimiyetsizce seni görünce yüzyüze ay canım... diye başlayan samimiyetsiz cümleler kurarlar ona benziyor.
Yani bunda ciddi olamazsınız hocam 🙄 bu kimseye düşmez ki hele de aklı başında birinin gelip sosyal medya da gördüğü giyiminizin durumunu yüzünüze söylemesi kimsenin haddi değil yakışık da değil. Bunları söylemek için beni takip ediyorsanız lütfen çıkar mısınız diyip teşekkür edin bitsin veya sadece teşekkür edin zaten aklı başında olan biriyse anlayacaktır yaptığının yanlış olduğunu bence.
Bi veli öğretmeni neden instagram'dan ekler ki?
Ekledi diyelim, bi öğretmen neden velisinin isteğini kabul eder ki?
Uzun süredir kullanmıyorum ama instagram dediğimiz app, arkadaşlarımızla paylaşım için değil mi?
Veli ne alaka?
Hepsini engelle ve geldiklerinde de sadece çocukları hakkında konuşması gerektiğini söyle ha ha eğer ki bk gibi giyinip okula açık saçık gidiyorsan çocuklar sizi örnek alacağı için kendinize çeki düzen verin en azından okula giderken ölmezsiniz
Onlara neymiş o senin özel hayatın
Okuldaki çocuklarına olan tavrını sorgulayabilirler belki duruma göre değişir kötü öğretmenler de çok fakat instagramdan onlara ne istersem çıplak fotomu koyarım ona ne yani
Bana kalırsa eklemen hata. Orası senin özel hayatın velilerin bence bunu bilmesine gerek yok ya da iki hesap açacaksın birileri veliler için olacak ama bence uğraşmaya değmez.
İstekleri kabul etmeyerek. Öğretmenlerle veliler/öğrenciler arasında bir sınır olması kanaatindeyim. İnstagram sizin özeliniz, sonuçta orada ders anlatmıyorsunuz. Bu yüzden takip isteklerini kabul etmeyeceksiniz.
Neden ekliyorsun ki en başından wklemen saçma.. mesafe olmalı aranızda ve benim bütün hocalarım hep öğrenci üniversiteye gidip reşit olmadığı sürece onu hesabına da eklemiyor sınırlar önemli onlar net çizilmezse ihlal edilir
Hocam bunları yapanları takipten çıkın. Ben bile artık listeme öğrenci ve veli eklemiyorum. İstek atan olursa görmezlikten geliyorum. Herkesin giyimi kendisine. Onların yaptığı ayıp olmuyor da bizim yaptığımız mı ayıp olacak?
Çok basit kabul etmek zorunda değilsin eğer bir şey söylerler ise de o hesabı Kullanamıyorum şifresini unuttum falan de sonuçta senin özel bir hayatın var okul dışında
Hepsini engelleyin, aklıma şu söz geldi.
"Her kimki namus ve ahlak şövalyeliği yapıyorsa bilin ki en namussuzu o'dur" (Friedrich Nietzsche)
Ekleyerek hata ediyorsunuz. Öğretmenim hiç böyle bir şey yapmışlığım yok. Veliye ayıp olmasın da ne? Veli kim oluyor sizin özel yaşamınıza karışabiliyor?
Hepsini engelle, yeni istekleri de kabul etme. Senin özel hayatın, giyimin, yediğin, içtiğin... Sadece seni ilgilendirir. Zamane velileri zaten hasta bir güruh. Uğraşma, yıpranma boşuna
Yok hiç de saçma değil bu ülkenin örf adetleri vardı bir de siz eğitimcisiniz örnek oluyorsunuz giyiminizle konuşmamıza hareketlerinize dikkat edeceksiniz
prensip olarak özel hayatınıza dahil etmeyin kimseyi, çok yanlış yapmışsınız. Artık dönüşü yok sanırım, yakın arkadaş grubu oluşturup özel paylaşımlarınıza orada devam edebilirsiniz.
Rüzgarda havalanan Etek Giyosan Sıkıntı Biz Ortaokul Son Sınıftayken Matematik Öğretmeni Giymişti Bir Rüzgar Esti hocanın Her yerini Gördük Şekil Olarak Alttarafın 😂
Yazıp dururlar zaten ordan sana çocukları hakkında. Bence velilerle takipleştiğin hesabı ayrı tut. Gerçi hiç o işe bulaşmasan daha mantıklıydı veliyle takipleşmek ne
Çevremde çok öğretmen var gerek arkadaslarım gerek aile üyelerim
Gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki o eski öğretmen öğrenci ilişkisi olmayacak ayip olur yok hevesi kirilir diye dusunmeyeceksin mesafeli olacaksin istek mk geldi ailem dişinda kimseyi istemiyorum dersin en kotu veliler kendilerine veya kendi cocuklarina bakmaksizin konusmayi çok iyi yapiyor cunku
Çok saçma ama okulda ve özel hayatında nasıl giyinmesini biliyorsan saçma aksi takdirde öğrencilere kötü örnek oluyorsan bence dovmediklerine dua et 😅😅😅😅
Herkesin anasi babasi sen misin giyimi senden mi ogrenip deyip tersliyeceksin. Bizim burada da var acik sacik sekreter ama kimse birsey demez onun anasi babasi varken bize ne haddimize
Yeni okudum daha saçma sapan şeylerden şikayet ediliyormuş
Hatta biri evinde kedi besliyor benim çocuğumun alerjisi var demiş
Çok kıymetli mesleğiniz Allah iyi insanlara denk getirsin işiniz zor
Ayıp olmasın diye takipleşiyorsan dert et , çünkü bi adam seni giyimini yadırgıyorsa bi zahmet takipleşme
Kabul etme ayıp olmasın diye takipleştiysende dikkat edeceksin. Konuşurlar susturamazsın insanları. Ya da bireysel hesap aç ekleme velileri. Bende de veliler ekli dikkat ediyorum yapacak bir şey yok 🤷♀️
Kimseyi kabul etmeyin hem sizi neden istegramdan takip ediyorlarki onlara ne herkes özgürdür size akıl verecek durumda değiller ki
İstek atarken akılları nerdeydi aynen böyle söyle onlara birde kimse kimsenin giyimine karışamaz orta çağda mı yaşıyoruz
Kimseyi kibarlık olsun diye kabul edip geri takip yapmak zorunda değilsin. Bırak ne halleri varsa görsünler.
İzin verme neden takip ediyorlar ki? Okulda giyimin uygun ise gerisi onları alakadar etmez
Sana ne yani ben dersimi anlatıyorum. Resimlerim benim özel hayatım ınstagram bence bu yanlış bir davranış böyle demesi
çıkart sende ya da priv hesap aç, kendi hesabındaki her şeyi sil, privde kendi istediklerinle istediğini paylaş.
Canım öğretmenim..
Seni kiyafetinle değil yetisttirdigin öğrenci ile elestirsinler. Aldırma cami hocasi değilim ben de.
O hesabı aktif olarak kullanma kendine başka hesap aç. Ona da velileri alma.
Ne yapalım bu cahillikle başka türlü uğraşamazsın.
Bunu diyenler hemcislerin mi okul içindeki kıyafetlerinde karisiyolarmi özelde yapmak sıkıntı sen hangi sınıflara bakıyorsun
Hadsizlikte çığır acio bu yobazlar. O kadr ahlaklisn dini bilgilerin ağırlıklı verildg okullar var gt ona ver cocugnu sanane elalemn kıyafetnden
Katılıyorum
Uygun olmayan neymiş ve onları ne ilgilendiriyormuş acaba? Bence sen ayıp olmasın durumundan vaz geçip takipleşmeyi bırak mesafeni koru.
Neden kabul ediyorsun? Mesafeli olman gerekir.
Birilerine “ayıp olmasın” diye bir şeyler yapmak hayatta gördüm EN EN EN saçma şey. Daha saçması yok
Velileri takip etmeyin bence. Hesabinizi gizli yapın
Profesyonellikte duygusallik olmaz. Veliler okulda muhattap olacağın insanlar.
Kabul etme. Sorarlarsa kullanmıyorum dersin. İnsanlar patavatsız
Evet çok saçma, hadlerini ve durmaları gereken yerleri bilecekler
İşi gücü olmayan canım nereye saracaklarını şaşırıyorlar.
Sanki onlar senin velin kendi çocuklarının giyimleriyle uğraşsınlar onlara kalmadı
Takipleşmek hata. Orası sizin özeliniz. Kimseyi bağlamaz.
eklemeniz hata bence. engelleyin hepsini. okul ayrı iş ayrı
Diğer arkadaşlarına emsal teşkil etsin diye böyle bir şey yapmış olmalı ögretmenin.
Ekleme hocam sınır koy onlar çocukları ile alakalı değil ki dedi kodu toplamak için istek atıyorlar
Kabul ederek kendi ayağına sıkmışsın zaten. Hepsini engelle gitsin
Şu insan nüfusu azalsa dünya harika bir yer aslında.
Sen iyi niyetlisin ama maalesef herkes öyle iyi niyetli değil.
Baştan yanlış zaten velilerle bu kadar yakın olmanızı gerektirecek bir durum yok
Hadlerini aştıklarını onlara kaba bir dille öğretebilirsin.
Saçma tabi isteğini kabul etme aktif kullanmıyorum dersiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?