Suç ne olursa olsun ispatlanmadıkça suç değildir. Hukukun temel ilkesi budur..
Hukukta bulunan “kadın beyanı esastır” uygulamasını nasıl buluyorsunuz?
Suç ne olursa olsun ispatlanmadıkça suç değildir. Hukukun temel ilkesi budur..

Feministler erkek düşmanı olduğu için bu uygulamayı destekler veya buna sempati duyarlar. Kadın beyanı esastır uygulamasını radikal feminist akp-mhp çıkarttı. Bu uygulamayı savunup destekleyenler ve çıkmasını isteyenler de feministlerdi. Onlar yüzünden bu uygulama yürürlüğe girdi.
Feministlerin taciz, tecavüz iftirası haberlerinin altına yaptıkları yorumlara bakıyorum. Yorumlar tam olarak şöyle.
-"İftira mı yok yahu erkeğe ceza verildiyse illa ki yapmıştır bir şey"
-"Ohh iyi olmuş, erkek değil mi topunun köküne kibrit suyu"
-"ahahaha kızlar yapmayın"
Yorumlar hep böyle alaycı, erkek düşmanı ve cinsiyetçi. Erkeklerle alay ediyorlar, erkeğe yönelik suçları destekliyor ve meşrulaştırıyorlar.
Bütün bu ayrımcılıkların, cinsiyetçiliklerin, erkek düşmanlıklarının bitmesi için erkeklerin meninist ve maskülist olması gerekir, erkek haklarını yoğun ve sürekli bir şekilde savunmaları gerekir.

Suçu kanıtlanmadığı sürece herkes suçsuz olabilir bu yüzden kimse ceza alamaz. Bu çok basit. Bu ilke bir insan hakları ihlalidir ve savunulacak bir tarafı yoktur.
Bu uygulama yuzunden sucu olmayan cok erkek magdur olmus. Erkekler evlenmeye korkar oldular artik. Taciz tecavuz siddet vakalari icin de daha makul yasalar getirilmeli.
Kaş yaparken göz cikariyorlar resmen.
👏👏👏
eig icin tesekkurler
Her zaman kanıt önemli.
Kanıt olmadan hiçbir işlem yapılmasın.
Cevap
19Cevap
Kadının esası beyan diyorlar geçen bir kız gözaltına alınırken kızın beyanı hiçe sayıldı mesela. Beyansa madem her şekilde beyan olur ayrıma göre değil.
Hım... Yani diyorsun ki, tuvalete 2 gün kilitli tutulan, idrarı içirilmeye zorlanan, dayak yemekten ayakta duramaz olan, evden çıkmaması için yatağın ayağına zincirlenen kadınlar, kurtulup doktordan darp raporu almazsa adam suçlu değildir. Ya da rapor alsa bile bakalım adam mı yaptı? Diye düşünmemiz lazım, çünkü kadının beyanı neden esas olsun?
Çünkü bu kuralları belirleyenler aptaldı, bir tek bizler çok akıllı olduğumuz için hemen hak adalet aramamız lazım. Kuralları öylesine, hiç örnek görmeden koymuşlardır çünkü, olabilir tabii.
Ya da mesela kadın aldatılıyor ama ispatlayamıyor, o cesareti yok, belki çok küçük bir çevrede yetişti ve maddi desteği yok ya da yaratılış olarak çok güçlü bir kadın değil... Bu boynuzu ispatlayamadığı için boşanamasın ya da boşanırken çocuklarını alamasın ya da çatır çatır nafakasını alamasın ya da sırf o şerefsiz kocasının başkasıyla oluşunu ispatlayamadı diye tazminat alamasın...
Yani olabilir, maddi bir dünyada yaşadığımız için kameraların görmediği hiçbir şeyi gerçek saymayacaksak eğer... Olabilir...
Gece yolda yürürken bir inşaata çekilip tecavüze uğrayan da mesela kanıtlayamasın, işte çocukken amcası tecavüz eden büyüyüp cesaretlenince ona dava açmasın. Çünkü neden, ispat yok? Çünkü kadınlar amcalarına bok atma potansiyeline sahip karakterde? Tabi... Böyle de bakılabilir...
Bu soruya ''ispat gerekir tabi rerörö'' diyen herkesin en sevdiği kadının başına benzerleri gelip de sırf etrafta bir güvenlik kamerası ya da üçüncü kişi yok diye ispatlayamasın diye umuyorum. Çünkü kınadığı başına gelmeden ölsün istemem kimseyi.
İspat gerekir tabii.
İddia eden ispatla sorumlu olmalı.
Peki erkek ne yapsın?
Sizin bu mantığınıza göre bir erkeğin hiçbir konuda haklı çıkma ihtimali yok. Eşinden şiddet gören kadın diyorsun, bir kadın nafaka alabilmek ya da şahsi çıkarları için de gayet böyle bir iftira atabilir ki atanlar da var zaten.
Veya aldatma demişsin. Diyelim ki kadın, erkeği aldatıyor. Erkek ispatlayamıyor. Bu durumda erkeğin yasal hakları yok. Ama kadın ispatlayamıyor pat bir söz söylüyor "eşim beni aldattı" tüm yasal haklara sahip.
Bu kadar kolay mı? Karşı cinsin canı bu kadar değersiz, hayatı seneleri, ekonomik çabaları bu kadar önemsiz mi?
İşlenen bir suçu kanıtlamak, işlenmeyen bir suç hususunda atılan bir iftirayı temize çıkarmaktan çok daha kolay. Gerçekten sağlıklı bir toplum için, iddia eden ispat etmekle mükellef olmalı.
Yoksa biri bana tecavüz etti dedin diye çocuk hapse girecek? Adalet mi bu? Kanıt olmadan işlem yapılamaz bu insan haklarına aykırı.
Beyan değil kanıtlar esas olmalı her zaman.
@bluecloudSR mesela bizim köyde dayak yiyen kadınlar ispatlayamazlar çünkü telefon kullanmasını dahi bilmiyorlar. Ama tabii haklısın, herkesi metropolde yaşayan, geliri olan, cabbar olarak düşündüğünüz için tabi gerekli falan.
Bu arada konu soru sahibinin söylediği kadar basit değil; yani kadın bu bana saldırdı dedi ve adam müebbet almadı. Sanırım buna kimse inanmıyor, orada kadının beyanı esas derken, kadın bunu söylediğinde soruşturma açılır. Eee hani senin kanıtın kadın? demez savcı. Tamam hanımefendi, araştıralım der.
Öyle kadın söyledi diye idama gitmiyor insanlar. Eğer öyle olsa, kocası tarafından defalarca tecavüze uğrayan kadınlara şey demezlerdi, e ama kocan istersen ilişkiye girer izin mi alacak?
Kadınların kadınları anlaması lazım. Kadın kadının tahtakurusu olduğu sürece ilerleyemeyiz.
Suçu ispatlanamayan insanlar var diye ülkedeki tüm erkeklerin canını, hayatını pamuk ipliğine bağlayamayız.
@bluecloudSR erkeklerin savunuculuğunu yapmaya ya da saldırmaya gerek yok cidden. Kanun belirleyiciler bizim şu an klavye başında düşündüğümüzü daha derin düşünmüşler.
Kadının sözü esastır lafı insanları ipe götürmez, ipten almaz.. Araştırmaya tabii tutar ki bu da son derece haklıdır.
Çok yanlış düşünüyosun. Her ne kadar zulme maruz kalan kadın varsa da çözümü bu değil. Bunu kötüye kullanan, erkekleri mağdur edenler var. Kadın ve erkek eşitse şayet hukukta hiçbir cinsiyete ayrımcılık tanınamaz!
Kadınların gördüğü zulüm onlara pozitif ayrımcılık yapılmasını sağlayan yasaların olmasını gerektiremez. Bu ülkede kadınlar şiddete maruz kaldığı gibi erkekler, çocuklar ve hayvanlar da aynı durumlarla karşılaşıyor. Suçu kanıtlanmadığı sürece kimse suçlu değildir...
Müsaadenizle görüşünüze ilave yapayım. Kadının tek taraflı beyanı esas alınması gibi bir olgu yok. Çoğu zaman Adli tıpa sevk edilip beden ve ruh sağlığı yönünden inceleme de yapılıyor. Kadın iftira attı hakim tuttu ceza verdi değil. Bu kadar basite indirgenmesi yanlış. Tüm modern hukuk sistemleri aynı.
Tahta kurusu olmakla ilgisi yok.
Ben kim haklı ise ondan yanayım. "Ben mağdurum" demekle kimsenin mağdur olduğunu, "ben haklıyım" dedi diye kimsenin haklı olduğunu düşünmem. Cinsiyet odaklı da düşünmem, hemcinslerimi savunmam kim haklı ise onu savunuyorum. Erkek veya kadın...
Soruşturma açılır zaten birçok suç şikayete bağlı ve şikayet edince soruşturma açılıyor, kanıtlar toplanırsa, yeterli bulunursa ancak cezai işlemler uygulanabiliyor zaten. Olması gereken de bu.
İşlenen bir suçu ispat etmek kolay.
Ama zaten beyanla hüküm verilse asıl eşitsizlik orada ortaya çıkar ve kim haklı kim haksız anlaşılamadan binlerce masum erkeğin hayatı gider, milyonlarcasının yaşamı riske girer.
Eşit haklar verilmeli.
Devlet nezdinde eşitlik çok önemli. Eşit haklar olmazsa (kadın erkek fark etmez) bu sonuna kadar istismar edilir.
Bugün beyandan idam etseler boşanıp da yaşayan erkek kalmazdı.
İki cinsiyeti de gözetebilmek önemli, ben insan olarak bakıyorum. Kadın erkek değil
@ardarda01 https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k6284.html bilip bilmeden konuşma bence.
Ayrıca beyanla hüküm verilen ve hiç araştırılmayan durumlar da vardır.
Kanun koyucu bunu düşünmemiş, kadının ağzından "şiddete uğradım" sözü çıkar çıkmaz erkek evinden uzaklaştırılıyor.
Bu büyük bir eşitsizlik.
O kadar yazmışsın ama şunu bile düşünemeyecek kadar akılsızsın. ''Herhangi bir kadın bir erkeğe iftira attığında o erkek suçsuzluğunu kanıtlamalı diyorsun ancak suçsuzluk kanıtlanamayabilir. Yani biri evet ben bunu yapmadım ama yapmadığımı da kanıtlayamam diyebilir. Bu yüzden suç kanıtlanmadan asla ceza verilemez bu her şey için geçerlidir.'' Dogmatik ilkelerini alıp başka yerde zırvala.
@ardarda01
Kadın beyanı esas.
Kadın derse kanıt aranmıyor bu durumda.
@ardarda01 kadını koruyan tedbir amaçlı maddeler kısmına bir bak. Yahu bilmediğiniz konularda görüş paylaşmayın lütfen...
@bluecloudSR araştırılmaz mı? :) Cidden böyle mi düşünüyorsun? Bir kanun maddesi yazıp okuyunca okey midir her şey? İnanamıyorum bu kadarına.
Soruyu soran arkadaş da, kadın olduğum için değil, bu ülkede yaşadığım için ve kadınların çektiklerini bildiğim için böyle düşünüyorum. Yaş ve yaşanmışlıklar düşündürüyor. Avrupa erkeğini getir buraya koy, belki farklı düşünürüm; bilemiyorum. Neyse gençler hukuk bilgisi olmayıp üç tane madde okuyup şey yapmayalım.
Ben burda ne söylersem söyleyeyim zaten düşünceniz değişmeyecek. Bu ayrımcılığı savunmaya devam edeceksiniz. Karısından izinsiz botoks yaptığı için karısından dayak yiyen erkek hemşire gündeme geldiğinde “oh iyi olmuş, hep erkekler mi yapacak” zihniyetinde olduğunuzu anladım. Bu nedenle tartışmaya lüzum yok. Herkese iyi geceler..
Evet, 6284 sayılı kanunu okuyun.
Hatta sadece okumayın, yorumlarına ve uygulanışına bakın.
Yaşanmışlıklar filan ya lütfen. Artık hepimiz anlatılanların feminist sayfalarındaki ya da bazı haber sitelerindeki çarpıtmalar gibi olmadığını biliyoruz. Erkekler nasıl ki kötülük yapabiliyorsa kadınlar da yapabiliyor. Bir anne, kendi çocuğunun göz beyazını iğne batırarak akıttı mesela. Toplumda "anneliğin kutsallığı" giderek ayaklar altına alınmaya başladı bunlar yüzünden.
Yani her şey değişiyor.
Gün gelir sen de fikirlerini değiştirirsin zaten.
Erkeklerin yaşadıkları da yaşanmışlık, mağduriyet. Ama tabii bu ülkede feminazi zihniyet prim yaptığı ve "dişilik" çok mühim olduğu için çok şaşırmamalı bu cinsiyetçiliğe.
Bu arada, eşinin aldattığını ispatlayamıyorsa tazminat alamasın tabii.
Erkek de ispatlayamıyorsa eşinden alamasın. Üzüldüm bu kadar sığ düşünmene.
Dünyanın tüm hukuk sistemlerini iddia eden, iddiasını kanıtlamakla sorumlu. Mahkeme heyetine kanıt sunmak gerekir.
Arkadaşlar lütfen artık tartışmayı keselim. Burda ki kimsenin düşüncesi değişmeyecek. Pozitif ayrımcılığı savunmaya devam edeceksiniz. O nedenle kalp kırmaya, tartışmanın şiddetimi artırmaya gerek yok. İyi geceler..
Bu Kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Bu kanun özel nitelikli ve şiddete uğraması muhtemel bir kadını koruma amaclı düzenleme getiren istisnai bir düzenleme. Ceza öngören bir kanun değil. Ne Tck da ne de Cmk da kadının tek taraflı beyanının esas alındığına yönelik madde var mi? Hukukta bulunan.. sorunun genelleme içeren başlığı başlıbaşına sıkıntılı.
Öte yandan kanun şiddete uğrayanları kadından ibaret saymamış. Aile bireyleri ifadesiyle erkek de bu kapsama giriyor.
@ardarda01 :) Yok o şeydir ya, kadın mesela bu adam beni dövdü derse müebbet alıyordur adam. Öyledir kesin. Çünkü şey google üzerinden bir kanun maddesi buldular ya, tamam bütün kanun düzenini anlayıp eleştirme hakkı falan var insanların artık.
Kimse de bilgim eksiktir, bu böyle değildir, koca koca kanun adamları böyle bir şeye izin vermemiştir, ben bilmiyorumdur demez. Bilgili insanlardan dinlemek hepimizi rahatlattı şu an. Teşekkürler tekrar.
Koca koca kanun adamları dediğin kişiler de insan sonuçta. Yanlış düşünme, hata yapma payları var. Ayrıca müebbet almadı gerekmez. Bunu kötüye kullananlar var ve olacaktır da. Benim bahsettiğim olay da bu zaten. Yine kendi pencerenizden bakıyorsunuz. Tartışmaya değmez. Boşverin..
Bir kere erkeğin boşanma davasında haklı çıkmasını engelliyor bu kanunlar fazla söze ne hacet :))
@pentin Çok cinsiyetçi ve erkek düşmanı bir açıdan düşünüyorsun. O zaman erkeğe yönelik şiddet, işkence , taciz, tecavüz iftiraları da oluyor. O zaman biz de senin düşündüğün gibi düşünelim. O erkek ayağıyla zincirle bağlı , bunu yapan bir kadın. Erkek ispatlayamıyor diye hapis verilmesin mi kadına?
Beyana göre hukuki işlem yapılacaksa hukuk fakültelerinin hiçbir önemi yok, hepsi kapatılsın o zaman.
Erkek beyanı neden esas olmuyor peki? Aynı suçlar, bahsettiğin suçlar erkeklere yönelik de işleniyor. Erkek suçu kanıtlayamayınca kadın serbest bırakılıyor. O zaman erkek beyanı da esas olsun, hadi bakalım, bunu niye savunmuyorsun.
Ayrıca şimdi tıbbi teknikler ve bir sürü teknolojik gelişmeler oldu. Tecavüzü kanıtlamak için vajinada bir zorlama var mı vs bir çok tekniklerle bu az çok anlaşılabiliyor.
Siz hukuk karşıtı düşüncelere sahipsiniz. Masumiyet karinesi hukukun temel taşıdır. Cinsiyeti ne olursa olsun, suçu ne olursa olsun, suçluluğu yüzde 100 bir şekilde ispat edilene kadar herkes masumdur. Kadın beyanı esastır ı savunan taciz, tecavüz iftiralarını da savunur. Erkeklerin taciz, tecavüz iftirası ile hapse atılmasını da savunur. Ve savunuyorlar da zaten. Çok fazla taciz, tecavüz iftirası var erkeklere karşı.
Bİr diğer nokta, demişsin ki kadın aldatılınca ispatlayamıyor, nafaka alamıyor diye. Bir kere nafakayı savunan biri erkekleri finansal köle olarak görüyordur. Ayrıca bu ülkede aldatan kadına , erkek haklı olmasına rağmen mahkeme erkeğe kadına ömür boyu nafaka ödemesi kararını çıkardı. Türkiye'de yaşanan erkek düşmanlıkları bu boyutta. Peki bunlar seni üzmüyor mu? Ne de olsa bir erkekti, hepsinin köküne kibrit suyu mu diyorsun?
@pentin "O nedenle arada diş gösteren kadın görünce mutlu oluyorum. " Şu cümlen nasıl bir erkek düşmanı olduğunu ortaya koyuyor. Arada sırada diş gösteren demişsin bir de. Bir senede Türkiye'de 200-300 tane kadın cinayeti oluyor ama aynı zaman diliminde 6000-7000 tane erkek cinayeti oluyor. Medya erkek cinayetlerini paylaşmıyor diye, o cinsiyetçi erkek düşmanı medya kanalları erkeğe yönelik mağduriyetleri, taciz, tecavüz iftiralarını haber yapmıyor, gündem yapmıyor diye sen ve senin gibi düşünenler kadınları sürekli mağdur, erkekleri ise bu mağduriyetin sebebi olarak görüyorsunuz. Bütün bu erkek düşmanlıklarının esas çıkarıcısı işte yine bu feminist medyadır. Her şeyi bu feminist medya yapıyor. Yıllarca bu erkek düşmanlığının temellerini medya attı.
Erkek katledilir , başlık şu olur: "Bir kişi öldürüldü"
Kadın katledilir, başlık şu olur: "Talihsiz kadın güpegündüz bir erkek tarafından sokak ortasında öldürüldü"
Şimdi bu haberleri okuyan toplum ne düşünür. Erkek düşmanı olur, fikirleri o yöne gider öyle değil mi?
Bütün bu erkek düşmanlıklarını medya ve feministler çıkarıyor.
@Ateist_Türk paylaşımlarını ve tarzını bildiğim için, okumadım bile. Sana göre tüm kadınlar erkek düşmanı falan. Yok hepsine değil falan diye açıklamaya da çalışma... Senin karşı olmadığın tek kadın türü, erkek üstünlüğünü kabul eden zavallı kadınlar. Feministler erkek düşmanı mottosu altında kadınlara saldırgan ifadelerinin farkındayım ama site kuralları dahilinde yapma çaban da takdire şayan.
Kendi erkek savunucu dünyanızda komik komik eşitlik beklentisi laflarını serpiştirmeyin bari. Erkek üstünlüğünü kabul etmeyen kadınlara hatta tüm kadınlara gıcığız, kişisel tercihimiz deyin olsun bitsin.
Bu arada bu görüşü gördüğüne göre özel davetle geldin sanırım soruya. :) Pehh..
Birincisi kadınları seviyorum, ikincisi eşitliği savunuyorum, gerçek eşitliği, feministler gibi eşitlik adı altında kadın üstünlüğünü savunmuyorum, araya serpiştirme demişsin. Komiksin valla. Tarzımı biliyormuş vs vs. Ben erkeklerin üstün olduğunu iddia etmiyorum ki, hiçbir zaman bunu savunmadım. Ben erkek ve kadının eşit olduğunu ve eşit haklara sahip olması gerektiğini savunuyorum. Eşitlik deyince neden aklına sadece kadınlar geliyor? Demek ki eşitliği savunmuyorsun, kadınların üstünlüğünü savunuyorsun.
Bak kendi görüşlerine bak. Erkeklere şiddete yönelik, arada diş gösteren kadınları görünce mutlu oluyorum yazmışsın. Açıkça erkeğe yönelik şiddeti onaylıyorsun. Ben ise erkeğe veya kadına yönelik şiddeti onaylamıyorum. Hepsine karşıyım. Ben erkek beyanı esastır ı, kadının erkeğe nafaka ödemesini savunmuyorum. Gerçek eşitliği savunuyorum. Buna neden karşısın, çünkü sen ezilmiş, haklarını arayamayan, zavallı erkekleri sadece normal görüyorsun, bunun dışında haklarını arayan, kendini ezdirmeyen erkekleri ise ezmeye çalışıyorsun. Kadın beyanı esastır ı, nafakayı vs destekliyorsun. Bunlar hep ayrımcılıklardır. Bunları ben desteklemiyorum ki, sen destekliyorsun.
@Ateist_Türk kafana göre bana çizdiğin kalıba bakarak tatmin olacaksan, bence sorun yok.
Burada nafakadan bahsedilmiyor.
Paylaşımlarının çoğuna denk geliyorum, gizli veya açık kullanıcı olarak. Bana kendini anlatmana gerek yok. Okuyarak anlayabiliyorum tarzını. Sen erkek hakları savunucusu birisin. Erkeklerin ezildiğini falan düşünüyorsun. Ütopyanızda başarılar.
Erkeklerin ezildiği bir ütopya değil, birçok konuda dezavantajlı olanlar erkekler şu an.
Kadın hakları, erkek hakları çok derin konular ve küresel sorunlar zaten.
Erkeklere, kadınlar kadar değer verilmediği açık. Kız çocuklarının sahip olduğu imkanlara erkek çocuklarının sahip olamadığı da açık. Nafaka, beyan, kanunlar vs bunlar tabiki büyük sorunlar ama sorunların bir sebebi de erkeği koruyan bir bakanlık, kurum kuruluş olmaması.
Bu tüm dünyada böyle.
Bugün bir reklamda "erkekler değerlidir" derseniz "cinsiyetçi" yaftası yer. "Kadınlar değerlidir" derseniz eşitlikçi diye alkışlanırsınız.
Yani bunlar herkes biliyor reddeden yok artık. Beynelmilel bir görüş bu.
Bütün kadınlar erkek düşmanı değildir. Feministler erkek düşmanıdır. Ben feministlere karşıyım, erkekleri aşağılayan, kötüleyen ve ayrımcılık yapanlara karşıyım. Ben erkek düşmanı olmayan, erkek haklarını savunan, erkek-kadın eşitliğini destekleyen, erkekleri seven ve saygı duyan kadınları çok seviyorum. Gerçekten çok seviyorum. Onlar iyi ki varlar diyorum. O erkek haklarını savunan kadınlar iyi ki varlar diyorum.
Bütün kadınları erkek düşmanı olarak görmüyorum. Ama açık açık "erkek düşmanı" olduğunu söyleyen bir çok kadın var , o erkek düşmanı feminist kadınların yorumlarını da sitede hep görüyorum. Neler neler yazıyorlar. İftiraya uğramış erkeğin, mağdur olmuş erkeğin konusuna girip "iyi olmuş", "ahahahah" , " bu benim de aklıma gelmişti" gibisinden tonlarca yorumlar yapıyorlar. Ben bir kere bile şiddete, tacize, tecavüze uğramış bir kadın için iyi olmuş demedim, bunu asla demem de. Çünkü ben vicdanlı bir insanım. Şunu anlamak gerekir ki erkeklerden de kadınlardan da kötü olanlar var. Ve bizler empati yapmalıyız. Şu yaşadığımız çağda erkekler çok fazla mağdurlar, çok fazla sorunları var ama buna rağmen ana akım medya erkek sorunların paylaşmıyor. Sen de zannediyorsun ki erkeklerin sorunları yok. Ya da belki de erkeklerin sorunları olduğunu biliyorsun ama umursamıyorsun.
Boşanmak İstemediği Kocasını FETÖ'cü Diye İhbar Edip Tutuklattı ↗
İftiraya uğrayan bir erkek masum yere 6 ay hapis yatıyor, 41 tane kadın üye yorum yapmış. Ve yorumların 37 tanesi erkek düşmanıca yorumlar. Rica ediyorum konuya girip konuyu ve kadın üyelerin yaptığı yorumları okur musunuz?
Sizce bu şartlar altında erkekler mi mağdur yoksa kadınlar mı, takdiri size bırakıyorum. Söyleyecek başka bir sözüm yok. İyi günler.
@bluecloudSR Allah da göstermesin. Ben çok gördüm, çok dayak yiyen kadın gördüm hatta ailesi geri yollamaya çalıştığı için sokaklarda kalan da gördüm. Sonra hiç tanımadığım kadını evime de aldım, misafir ettim yerini ayarlayana kadar.
Çok gördüm erkek şiddetine maruz kalan, bunun yüzünden kafamda yarıklar da oluştu. Sonra saldırıya da uğradım... Ben yaşadığımı ve çevremi bilirim, ona göre de toplumsal değerlerim oluşur. Sen kadına saldırı, kadın haklarına saygısızlık ve düşmanlık görmediysen, bu çok güzel.
Bunu söylemek istemezdim ama benim annemde babamdan daha önceleri şiddet gördü. Bunun karşısında en başta ben durdum. Kadınların yaşadıkları sorunları biliyorum. Bugüne kadar uğradığı haksızlıkları da biliyorum. Sadece bu soruda bahsettiğim olay bu kanunu kötüye kullananlar var ve olacaktır da.. artık tartışmanın bir manası yok. Aksi halde görüşleri sileceğim..
@bluecloudSR Seni seviyorum bluecloudSR ❤ Biz erkeklerin haklarını savunduğun ve biz erkeklerden nefret etmediğin için. Erkek haklarını savunan o güzel yüreğine, parmaklarına sağlık. :) Yorumların ve desteğin beni mutlu ediyor. Keşke bütün kadınlar senin gibi olsa. 👍👍
@pentin
Bak o kadınlar eziliyor ama belli konularda da erkekler eziliyor. Salt kadın savunuculuğu yaparak da eşit bir toplum oluşturamayız.
Kadınlar olarak biz, bu sorunları yaşadığımız zaman bize yardım eli uzatılacağını biliyoruz ama erkeğe yardım eden de yok bu nedenle erkek intiharları yüksek olsa gerek.
Hem kadını hem erkeği savunurum ben. Kim haksızlığa uğradı ise onun yanında olurum. Suçlarla cinsiyetleri bağdaştırmak da çok gereksiz.
Baktığın zaman salt cinsiyet odaklı, erkekler daha çok haksızlığa uğruyor gibi. Belki perspektifle de alakalı olabilir.
Mesela haberlerde "erkek şiddeti, erkek terörü" gibi yaklaşımlar var. Bu da erkeğe haksızlık. Koca bir cinsiyeti karalamaktır bu.
Dolayısı ile evet ekonomik olarak kadınlar daha dezavantajlı ama toplumsal olarak ve hukuken kadın hep önde.
@EvreninEvrimsizAdamı Görüşleri silme , kalsın.
@Ateist_Türk teşekkür ederim 😊🙏
Cinsiyetçiliğin her türlüsüne ve her şekline karşı olmak gerekiyor.
@EvreninEvrimsizAdamı Kadınlar şiddete uğruyor evet bu doğru ama erkekler daha çok şiddete uğruyor. Şiddete uğrayan erkekler sesini çıkaramıyor. Bu konudaki istatistikleri de paylaştığım bir konu var. Erkek cinayetlerinin sayısına bak, 6000-7000 tane. Erkeğe şiddet de çok fazla.
Bizler kadına şiddete değil, bütün şiddetlere karşı olmalıyız, erkeğe şiddete de karşı olmalıyız.
Çağımızın En Büyük Sorunu: Erkeklere Yönelik Ayrımcılık ↗
Erkek cinayeti istatistiklerine bakabilirsin, erkeğe yönelik taciz ve tecavüze bakabilirsin. Medya bunları paylaşmıyor diye bunlar olmuyor değildir. Aynı zamanda medya hep algı yapıyor. Hiç medyanın taciz, tecavüz iftirası paylaştığını gördün mü? Paylaşmazlar, çünkü ana akım medyayı feministler yönetiyor.
Kadın erkeği katleder ya haber yapmazlar, ya da "1 kişi öldürüldü" diye haber yaparlar. Peki erkek kadını öldürünce başlık nasıl oluyor biliyor musun?

Akp li feminist gazetelerin attığı feminist, erkekleri genelleyen cinsiyetçi başlıklar.
bu modern feminist kafasından kendinizi bi arındırın artık. "kadının beyanı esastır" ilkesi, insan haklarını tamamen ihlal ediyor. global düzeyde zorluk ve sorun yaşayan kişiler sadece kadınlardan ibaret değil. günümüzde hak hukuk özgürlük adı altında erkekler değersizleştirildi ve sosyal medya platformlarında hangi tarz jargonlarla alay, hakaret ve küfür edildiği de açık bir şekilde ortada.. konulara tek bir pencereden ve cinsiyet üzerinden bakmak ahmaklıktır.. yalnızca kadın değil, insan üzerinden değerlendirilmeli... artık gözünüz öyle bir körleşmiş ve içiniz o kadar nefretle dolmuş ki sadece kadınların sorunlarından bahsediyorsunuz, genel olarak değil de spesifik olarak sadece kadın beyanı esastır ilkesi yüzünden kaç milyon erkek cehennemi yaşıyor haberin var mı? ama siz modern feminist beyinliler için insan değil yalnızca kadın değerli olduğu için bunu düşünmek ve dile getirmek istemiyorsunuz, ben sizlere feminist değil modern feminist diyorum çünkü; feminist kelimesinin anlamını evrilerek değiştirdiniz. ne güzel de varsayımlarla sıralamışsın kadınların yaşadığı sorunları.. objektif olup, karşı cinsin sorunlarına da bakarsan günlük gülistanlık yaşamadıklarını idrak edebilirsin. siz eşitlik, özgürlük ve hukuk adı altında erkekleri değersizleştiren ve bu yolda erkek cinsine edilecek tüm hakaret, küfür ve eziyetleri hak bilerek güzellemesini yapan kadınlar Çok kötüsün, bu tarz kadınlarla aynı cinsiyeti paylaştığım için çok büyük utanç duyuyorum.
Kanunu genellersen dediğin tarzda bir durum yok.
Tam olarak kanunu ve maddesini belirtirsen ona göre düşüncelerimi paylaşayım.
Kanunun genellemesi olmaz. İyiye ya da kötüye kullanıldığından zaten bahsetmiyorum. Sadece bu uygulamayla beraber ülkemizde hukuk ne durumda bunu belirtmek istedim..
https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k6284.html tüm maddeleriyle burada. İstersen bakabilirsin.
Tamam, konuya tam vakıf değilsin sanırım.
Bak zaten millet olarak hukukla çoğu kişinin arası yok şimdi sen o şekilde sorunca, insanların hukuka olan kısmi inancını alt üst eder bu durum. Burdaki üyelerin çoğu gördüğüne, yazılana inanan. Olayın iç yüzünü araştırmayan insanlar. Şimdi sen öyle yazdın ya! Görenler diyecek ki vaybe kadın her konuda hukukta daha öncelikliymiş, hani hukukta "masumiyet karinesi ilkesi" vardı.
Şimdi bahsettiğin konu 6284 sy. Kanun ile alakalı. Son süreçte kadın cinayetleri , çocuk istismarları, aile içi şiddetin önlenmesine yönelik böyle bir tedbir alınma zorunluluğu doğmuştur. Şimdi hukuk aile içi şiddeti önleyemiyorsa ölen, eziyet gören insanlar varsa bu da hukukun özüne aykırı bir durumdur. Tamam bu durum temelde etik bir uygulama değil ama şiddetin kısmı olarak önlenmesi adına bu kanun geçici bir şekilde devam edecektir ve devam da etmelidir.
Yani sonuç olara kadına şiddetin önlenmesi, aile içi şiddetin önlenmesi konuları ile alakalı kadının beyanı esastır dememiz daha doğru olur.
Saygılar iyi geceler dilerim.
Konuya vakıf olman güzel lakin düşüncen çok yanlış. Kadın ve erkek eşitse hukuken bunun her şekilde eşit olması gerekir. Şiddete maruz kalan erkekler de var. Kocasını şişleyen kadınlar da var.. bu durumla bu şekilde pozitif ayrımcılıkla başa çıkılmaz..
İyi güzel hoşsunda öyle medyada televizyonda izlemekle, sağdan soldan duyulan şeylerle olmuyor bu işler.
Bu 6284 syk. suçun önlenmesine yönelik tedbir niteliğinde bir kanundur. Bu kanunun tedbirleri sonucu kimse kimse kimseyi asmıyor, kesmiyor.
Bu kanun Aile içinde (aile bağı olmadan rahatsız edilen kadınlarıda kapsıyor) şiddeti uygulayana uzaklaştırma veriliyor. Bunun ihlali ile , zorlama hapsi diye bir kavram var bu hapis cezası 10 günden başlar ihlalin tekerrür etmesi halinde 6 aya kadar çıkarılabilen bir ceza.
Ayrıca bu erkek içinde geçerli aile içinde şiddet gören erkekte bu haktan faydalanabilir ayrım yok yanılıyorsun. Medyanın çevrede söylenenlerin gazına gelmeyin.
Düşüncemin yanlış olduğunu söylemişsin. Bu bir düşünceden ziyade hukukun temel kurallarından olan mağdurun mağduriyetini gidermeye yönelik alınan bir tedbirdir. Bu kanunun etik olmayan tarafı da var ama kadınların, çocukların gördüğü şiddetin yanında çokta mühim değil bence bu durum.
Cok dogru bir karar. Bu ilkeyi uygulamayan sadece japonya ve kore var yanlis degilsem. Masumiyeti ispatlanana kadar sucludur. Cok eskiden cogu yerde vardi bu dusunce ve insanlar masum olduklarini ispatlauamadiklari icin icerde yatiyolardi. genel dunyayi birakirsak bizim ulkemizi ele alirsak sanirim ulkemizde suclu kavrami biraz ters isliyor. Canimiz isterse sucludur canimiz istemezse masumdur kanununu koymuslsr heralde bizden habersiz baska bir aciklamasi olamaz. Cogu cocuk istismari kadin cinayeti vs de suclu olduguna kanit bulundugu halde yetersiz delil sayilmistir. Sanirim bunlar olurken video klip falan istiyolar o zaman da bahane bulmazlarsa tabi. Kisa kesersek tartismaya acik bir konu degil hukuki sistemimiz bozuk herkes kafasina gore yasiyo bu ulkede sonumuz ne olcak hayirlisi
O zaman ben sana durduk durmadık yere bana taciz ettiğin iftirası atıyım. Sonra sana diyim ki masumiyetimi kanıtla. Bu ne kadar mantıklı sence? Hayır çünkü bunu mantıklı bulan birisi zeka problemi yaşıyodur. Yapılmayan şey kanıtlanmaz. Birisi eğer yapıldığını iddia ediyorsa o zaman yapıldığını kanıtlamalıdır. Suçu kanıtlanmadıkça hiçbir suç geçerli olamaz. Hukukun temel ilkesi budur. Ayrıca sadece Çoğu ülkede var demişsin ama sadece Türkiye de var bu kanun. Kadının söyledikleri kanıt niteliğinde sayılıyor. Bu saçmalığın daniskasıdır..
Çok yanlış bir uygulama.
Ayrıca hukuk tarihi hakkında bildikleriniz de tamamen yanlış. Dünyanın tüm yazılı hukuk sistemlerinde, suçu "iddia eden" suçu "ispat etmekle" yükümlüdür. Kişi, suçluluğu kesinleşmeden ceza alamaz, yalnızca delillerin ortadan kaldırılmaması adına tutuklanabilir. Bu tutukluluk, suçluluk şüphesi fazla olan kişinin kaçmasını engelleme adına bir önlemdir. Suçlu olduğuna dair bir DELİL sunulamazsa, bulunamazsa kişi asli şüpheli de olsa serbest bırakılmak zorundadır.
Bu halen de öyle, bizim anayasalarımızda da böyle.
İnsan hakları evrensel bildirgesine göre zaten suçu ispat edilmeyen, masumdur. Suçlu muamelesi göremez.
İddia eden ispatla yükümlü. Diğer türlüsü mantığa aykırı zaten. Diyelim bir kişi, diğerine iftira attı, buna göre bir senaryo uydurulursa kimse bu iftirayı aklayamaz.
İddia eden mahkemeye gerekli delilleri sunmak zorunda. Ayrıca dünyada "beyan" ile işlem yapılmaz o da yanlış.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-43484755
Dünyada beyanla işlem yapılmaması gerektiği anlaşılalı çok oldu zaten.
Bende zaten ayni seyi diyorum sucu kanitlanmadikca kimse suclu olmaz yazdiklarimi okumuyomusun ahajajajsjsjsns
Once okuma yazma ogrenmek onemli
Hiçbir kadının yanına bu saçmalıktan ötürü yaklaşmam. Çünkü kötü çocuklarla yiyişip birbirlerine çiftleşem salyangozlar gibi sürtünenler her türlü azgınlığı yaparken selam verdiğim an çığlık atıp beni linç ettirebilir. Çünkü taciz kadının kaynağını beğenmediği yerden herhangi bir iletişim talebi almasıdır. Kadınlar bu kadar çifte standartlı tutarsız iki yüzlü ve zalimken kadının beyanının esas alınması saçmalığın daniskasıdır. Zulmün feriştahıdır.
Öncelikle bu konu hakkında bilgim yok.
Detayda yazdıklarından yola çıkarsak eğer; "suçu kanıtlanmamış kişi" elbette suçlu sayılmaz.
Yani ortada delil-kanıt yoksa nasıl suçlu sayılsın ki?
Bunun ispatı gerekir elbet.
Umarım doğru anlamışımdır.
adil hareketin kadını-erkeği olaylara cahilce yaklaşımın baş kanıtıdır.
cinsiyet ayrımında ki eşitsizliğin en berbat örneği olmuş. lehine/aleyhine kullanan kişiler olacaktır kuşkusuz.
her Türk vatandaşı yasalar karşısında eşittir.
ama kadının beyanı esastır.
bu nasıl eşitlik?
yasalarımız kendisiyle çelişiyor. ülkeye bak çay demle.
Bizim ülkenin hukuk düzeyinde tek suçu kitaba göre yaşamaları;Araya vicdanı ve gerçek adaleti pek katmıyorlar.
O... puluk yapıp zengin erkekleri dolandıran kadınlar yüzünden kocasından üç öğün dayak yiyen kadınlar mağdur oluyor diye düşünüyorum.
aksine
mağdur kadınları korumak için koyulan bu yasa orspuların ekmeğine yağ sürüyor.
@cikolatali_hamsi aynı şeyi demişsin farkı var mı dediğinin?
Sonuna kadar yanlış kadının beyanını savunanların feminist olduğu çok açık ama eşitliği savunuyoruz derler fakat kadının beyanı esastırı savunurlar ne yaman çelişki, cinsiyetin değil mağdur kişinin beyanı olmalı
Bana göre yanlış. Bunu kötüye kullanan insanlar da olabilir ama kimse hakkımızı ihlal edemez saygısızlığa tahammülüm yok
Bir bakıma iyi bir bakıma kötü bunu kullanan kadınlar olacaktır ama masum kadınlara da yardımcı olabilir
Erkek düşmanı değilim bak gördün mü
Beni illa erkek düşmanı yapacaksın iyi yap mutlumusun
Beni sinir ettiğin için yazdım ve pişman oldum ama senin hatırlayıp bana çıkaracağını tahmin edemedim evet
Sağol
Peki aşın beni
Evet tüh çok belli ettim
Şaka mısın?
Benle dalga geçiyorsun sanki
Peki eline ne geçiyor? Yani ha kinim var ha yok bu sana ne katıyor?
Vah vah vah güldürdün beni sağol bak artık kin min kalmadı
altın çağını yaşayan yargımızın bor değerinde müthiş içtihadı, süper delili. asansöre bindiğim kadın cemil beni elledi memesi ısırdı elbise üstünden dese çükü tuttuk mk. akla kendini aklayabilirsen.
Tecavüz (livata) suçunda erkek mağdur onun için de geçerlidir. Hukuk, kişi kendi şerefini zedeleyecek bir fiil ile iftira atamaz noktasından hareket ediyor.
"(3) Korunan kişinin gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunun tespiti hâlinde yapılan yardımlar, bu kişiden 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre tahsil edilir."
Nerenizden okuyorsunuz o maddeleri, anlamış değilim.
keske yazida kalmayıp uygulanan bir kanun olsa :)
ülkemizde hukukun ne düzeyde oldugunu görmek için ornek verilecek tek yasa :)
Düşünün bir de şeriat gelsin diyorlar. Kadının bir sözüyle idam edilen insanlari düşünemiyorum bile...
Kadını öldürmek için yeterli bir sebep diye düşünüyorum
Bir devlet, adaleti yok sayıp direkt olarak kadını haklı bulursa, erkekler de adaleti kendi sağlar...
Gayette kötüye kullanılır bu.
Ben kuran hükmüne göre yaşamaya çalışıyorum ve kuran da tek başına bir kadının şahit kabul edilmeyeceği yazıyor.
Ülkemizde artık hukuk ve adaletin yerinde ve doğu olduğuna inanmıyorum
Adil degil ispat istenmeli ya da şahit
Kadinlarin kani bozulmusken onlarin agzina gore hareket edilmesi yanlis.
Cevremden biliyorum...
İyi bir uygulama , emin olun zaten suçsuz ise ortaya çıkıyor hakimler savcılar anlıyor
Hakimler, savcılar hissiyata ya da düşünceye göre hareket edemezler. Kanıt ve delillere göre hareket ederler. Bu nedenle kanıt ve delil olmaksızın yapılan davalar anlaşılmaz ve haksızlıkla sonuçlanır.
Kanıt ve delil olmasına rağmen de adaletli bir karar verilmiyor, şu an gündemde olan bir iki tecavüz , cinayet olaylarında olduğu gibi ,
Ayrıca kadının beyanı esas alınır ilkesinin kovuşturma aşamasında ne kadar etkili olduğu meçhul , hadi etkili diyelim yine de en alt sınırdan ceza veriliyor (sadece beyan olduğu durumda)
Ayni zamanda erkeklerin fiziksel gücünü üstünlük zannettiği ülkemizde gayet yerinde bir ilke
Tamamen nötr bakmamak lazım durum ve şartlara göre değerlendirmek gerekir, asıl böyle yaparsak davalar haklı sonuçlanır.
Bu söylediklerine rağmen kadın erkek eşit diyebiliyorsan sende bir pozitif ayrımcısın demektir. Her ne olursa olsun eşitlik var ise eğer hukukta böyle bişey olamaz. Hiçbir mantığa sığmaz. Kadın cinayetleri ve tecavüzlerinin olduğu kadar erkek cinayetleri ve tecavüzleri de var. Çocuk istismarı, hayvanlara uygulanan şiddet vs daha bir çok durum var bu ülkede. Ve bu durumlarla bu şekilde başa çıkılamaz..
İyi bir uygulama değil.
Tam bir rezalet. İnsan hayatını hiçe sayan bir kanun.
Sana da haksızsın diyemiyorum , hukukta böyle bir ilke tabiki olmamalı , ancak neden böyle bir ilke getirildiğini de anlamak gerekir. Doğru erkeklerde tecavüze uğruyor ama yetişkin bir erkeğin tecavüze uğradığını ( bizim ülkemizde ) hiç duymadım.
Aslında düşüncelerimiz ortak umarım şiddetin olmadığı bir gelecek inşa ederiz ve bu tür ilkelere hiç gerek kalmaz.
@Leviyas Öyle mi erkek düşmanı feminist? Bunlar ne peki?
Okuldaki Kız Öğrenciler : Erkek Öğretmenler Düşük Not Verirse Taciz İftirası Atarım ↗
Tecavüzden Tutuklanan Erkek Öğretim Görevlisine İftira ↗
İzmir'de genç kızdan eniştesine tecavüz iftirası. Adam tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bu iftiralara ne zaman ceza verilecek? ↗
Kızlar tarafından üzerine taciz iftirası atılan erkek öğretmen intihar etti. Bu iftiralara ne zaman ceza verilecek? ↗
@Leviyas Kadınlar suç işlemez, taciz, tecavüz etmez öyle mi? Çağımızın En Büyük Sorunu: Erkeklere Yönelik Ayrımcılık ↗
Şu yazdığım bencedeki erkeğe yönelik taciz, tecavüz istatistiklerine bir bak bakalım. Senin bunları duymaman senin suçun değil, feminist ana akım medyanın suçu. Çünkü onlar paylaşmıyor bunu.
Kadın öğretmen, erkek öğrencisinin kucağına oturup taciz etti! Kadın olduğu için serbest mi bırakılır? ↗
İki çocuğuna işkence ve tecavüz eden kadına şaka gibi ceza. Sadece 3 yıl. Türkiye'de suç işleyen kadınlara neden ceza verilmiyor? ↗
14 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz eden kadın tutuklandı. Neden ülkemizde bu suçları işleyen kadınlar tutuklanmıyor? ↗
Kadının kanıtlı taciz suçu ve erkeğin kanıtsız taciz suçuna, verilmeyen ve verilen cezalar. Neden bu kadar erkek düşmanlığı var? ↗
Skandal tecavüz! 13 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz eden pedofili kadın. Sizce ne ceza verilmeli? ↗
Erkeğe tecavüz iftirası atan kadın hiçbir ceza almadan serbest bırakıldı. Buna rağmen milliyet 'in haber
başlığı niye böyle? ↗
3 yaşındaki erkek çocuğuna işkence yapan kadın serbest bırakıldı. Yeter artık! Neden kimse bu erkek çocuğunu savunmuyor? ↗
Erkeğe yönelik kadınlar tarafından işlenen taciz, tecavüz suçları, taciz ve tecavüz iftirası suçları, erkeğe yönelik şiddet, baskı, işkence ve daha tonlarca suç var. Ana akım feminist medya erkek düşmanı olduğu için, algı yaparak, toplumu şekillendirmek için sadece erkeklerin işlediği suçları paylaşıyor, ayda yılda 1 kere de erkeğe şiddet paylaşıyor, ona da zaten insanlar iyi olmuş desin diye paylaşıyorlar. Veya haberi erkeği suçlu göstererek paylaşıyorlar. Yani mesela aldatmış erkeğe şiddeti paylaşıyorlar.
5 kişi öldü mü? Ana akım feminist medya haberi şöyle paylaşır. 1 i kadın 5 kişi öldü. Neden biliyor musun? Çünkü erkeklerin mağduriyetini hiçbir şekilde göstermek istemiyorlar. Erkekleri önemsemiyorlar. Ana akım medyaya göre erkek ölümleri sadece bir istatistik. Medya erkek düşmanlığında başı çekiyor.
Olayı mahalle kavgasına cevirmenin anlamı yok, yazdıklarımın hiç bir yerinde ne erkek düşmanlığı var ne de kadınlar suç işlemez gibi bir cümle. Ayrıca konumuz çocuk , hayvan tecavüzü vs değil yetişkin bir kadın ve erkekten bahsediyoruz. (çocuklardan bahsetmiyorum onlari kadın erkek olarak dusunmemeliyiz. Çocuğun ugradigi siddetin tecavüzun hiç bir açıklaması olamaz )
... Cevaplar sansürlenyor ona göre yazın.
Bazen haksızlıklar oluyor
Yanlissss.
Saçma
saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar