İzmir'de genç kızdan eniştesine tecavüz iftirası. Adam tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bu iftiralara ne zaman ceza verilecek?

İzmir’de 15 yaşındaki Ö. A.’nın cinsel istismarla suçladığı 26 yaşındaki eniştesi Ş. Ö., 15 yıl hapis cezası aldı. Uyuşturucu bağımlısı genç kız, mahkemeye dilekçeyle başvurdu ve “İftira attım” dedi.
İzmir'de genç kızdan eniştesine tecavüz iftirası. Adam tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bu iftiralara ne zaman ceza verilecek?
15 Yıl Ceza Aldı
Suçlamaları reddeden Ş. Ö. küçük kızı bir kardeş ve evlat gibi gördüğünü, kendisine iftira atıldığını savundu. İfadesine başvurulan abla G. Ö. de, “Eşim, Ö. A.’yı hep korumuş ve uyuşturucudan kurtarmak için mücadele vermiştir. Madde almasını engellediği için iftira attığını düşünüyorum” dedi.

30 Mart’ta mahkeme heyeti, “çocuğun cinsel istismarı, hürriyetten yoksun kılma” suçundan Ş. Ö.’yü 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kararının ardından enişte Ş. Ö. tutuklanarak, Buca Cezaevi’ne gönderildi.

İftira Attım Dedi
Ö. A., “Eniştem uyuşturucu almamı engellemeye çalışıyordu. Satıcılara ulaşmamam için eve kapatıyordu. Öfkeye kapılıp ona iftira attım” dedi.

Ö. A. “3 yıldır uyuşturucu kullanıyorum. Babam öldüğü için eniştem bize babalık yapıyordu” dedi. ‘Pişmanım, Vicdan azabı yaşıyorum’ Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı’na mektup yazarak, serbest bırakılmasını isteyen Ö. A. şunları dedi: “İnternette dolaşırken tecavüze uğrayan bir kızın haberini gördüm. O haberi alıp isim ve yerleri değiştirerek günlüğüme yazdım. Daha sonra annem ve ablama giderek tecavüze uğradığımı söyledim. Onlar inanmayınca öğretmenime anlattım. Polis benim ifademle eniştemi tutukladı ve cezaevine attı. Ben bu kadar ceza alacağını düşünmemiştim. Sadece bundan sonra bana engel olmaz sandım. Şimdi çok pişmanım. Eniştem, attığım iftira yüzünden cezaevinde yatıyor. Geceleri uyuyamıyorum, çığlıklarla uyanıyorum. İntiharı dahi düşündüm. Beni iki defa intihardan kurtaran eniştem, evine ve çocuklarına kavuşamazsa kendime zarar veririm. Attığım iftiranın cezasını çekmeye hazırım. Eniştem tutuklu olduğu için tedavime de devam edemiyorum.”

Güncellemeler
+1 yıl
Tutuklu bulunan Ş. Ö.’nün avukatı Nurullah Karadaş ise “Genç kız günlüğünde ve beyanında ‘Tecavüze uğradım’ diyor. Ancak Adli Tıp raporunda tecavüz bulgusu bulunmadı.