İzmir’de 15 yaşındaki Ö. A.’nın cinsel istismarla suçladığı 26 yaşındaki eniştesi Ş. Ö., 15 yıl hapis cezası aldı. Uyuşturucu bağımlısı genç kız, mahkemeye dilekçeyle başvurdu ve “İftira attım” dedi. 15 Yıl Ceza Aldı Suçlamaları reddeden Ş. Ö. küçük kızı bir kardeş ve evlat gibi gördüğünü, kendisine iftira atıldığını savundu. İfadesine başvurulan abla G. Ö. de, “Eşim, Ö. A.’yı hep korumuş ve uyuşturucudan kurtarmak için mücadele vermiştir. Madde almasını engellediği için iftira attığını düşünüyorum” dedi.
30 Mart’ta mahkeme heyeti, “çocuğun cinsel istismarı, hürriyetten yoksun kılma” suçundan Ş. Ö.’yü 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kararının ardından enişte Ş. Ö. tutuklanarak, Buca Cezaevi’ne gönderildi. İftira Attım Dedi Ö. A., “Eniştem uyuşturucu almamı engellemeye çalışıyordu. Satıcılara ulaşmamam için eve kapatıyordu. Öfkeye kapılıp ona iftira attım” dedi.
Ö. A. “3 yıldır uyuşturucu kullanıyorum. Babam öldüğü için eniştem bize babalık yapıyordu” dedi. ‘Pişmanım, Vicdan azabı yaşıyorum’ Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı’na mektup yazarak, serbest bırakılmasını isteyen Ö. A. şunları dedi: “İnternette dolaşırken tecavüze uğrayan bir kızın haberini gördüm. O haberi alıp isim ve yerleri değiştirerek günlüğüme yazdım. Daha sonra annem ve ablama giderek tecavüze uğradığımı söyledim. Onlar inanmayınca öğretmenime anlattım. Polis benim ifademle eniştemi tutukladı ve cezaevine attı. Ben bu kadar ceza alacağını düşünmemiştim. Sadece bundan sonra bana engel olmaz sandım. Şimdi çok pişmanım. Eniştem, attığım iftira yüzünden cezaevinde yatıyor. Geceleri uyuyamıyorum, çığlıklarla uyanıyorum. İntiharı dahi düşündüm. Beni iki defa intihardan kurtaran eniştem, evine ve çocuklarına kavuşamazsa kendime zarar veririm. Attığım iftiranın cezasını çekmeye hazırım. Eniştem tutuklu olduğu için tedavime de devam edemiyorum.”
Güncellemeler
+1 yıl
Tutuklu bulunan Ş. Ö.’nün avukatı Nurullah Karadaş ise “Genç kız günlüğünde ve beyanında ‘Tecavüze uğradım’ diyor. Ancak Adli Tıp raporunda tecavüz bulgusu bulunmadı.
İzmir'de genç kızdan eniştesine tecavüz iftirası. Adam tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bu iftiralara ne zaman ceza verilecek?
Eğer bu kız iftira olduğunu söylemeseydi enişte boşa 15 sene yatacaktı, Adalet doğru uygulanmadığı sürece adalet değildir. Bunun gibi emsal birçok kişi boşuna yatıyor. Yasalar ve cezalar gerçekten suç işleyene uygulandığında adalet yerini bulacaktır.
Yoo hayır, haberi diğer kaynaklardan da okudum. Kız eniştesi hapse girdikten sonra dilekçe verip iftira attım diyor, bu haber içeriğinde de yazılmış zaten ve hapisteki eniştenin serbest kalması konusundaki kararı mahkeme red ediyor. Yani adam 15 yıllık hapsine devam ediyor, serbest falan kalmadı.
Ve bu olayları medya haber de yapmıyor. Sıkıntı çok büyük, ayrıca bütün taciz ve tecavüz iftirası vakalarında iftiracı kızların hepsi, istisnasız bir şekilde serbest bırakılıyor. Hiçbir vakada ceza çıkmadı. Bu olayları pek okumuyoruz diye bunlar olmuyor demek değil, bunlar her gün oluyor. Sürekli oluyor. Ama medyada asla paylaşılmıyor. İnsanlar da erkekleri güllük gülistanlık yaşıyor zannediyor. Erkeklerin hakları berbat durumda.
Şu an var ya, erkek olmak dezavantaj. Bir kadına poşet taşımaya yardımcı olsan beni kesiyor derler. Bir kadın size taksa ve reddetseniz beni taviz etti diye iftira attı mı tamam. 6 ay hapis garanti.
Bence yine de hapis cezası verilmeliydi. İftira atacak yaşa geldiyse , ceza verilecek yaşa da gelmiş demektir. Bu iftira suçu zaten planlı olarak yapılan bir şey. Bu ülkede 7 yaşındaki erkek bir çocuk baklava çaldığı için elleri ters kelepçe edilerek mahkemeye getirildi ve 17 yıl hapis cezası aldı. Kadınlara da ceza verilmeli eğer ki suç işliyorlarsa.
12 yaşından beri uyuşturucu kullanan 15 yaşında minnak sevgi pıtırcığı çok çok masum küçücücük yavrucak. Çocuk o çocuk, minicik çocuk. 12 yaşından beri 3 yıldır uyuşturucu kullanan çocuk, yalanı nerden bilsin? Melek o, melek.
Feministlerin devlete ve hukuka uzanan kollarını koparmadıkça daha çok haksız yere fok yoluna gideriz biz.
Benim anlayamadığım cinayet suçunda bile yeterli delil yok deyip kişiler tutuklanmıyor. Mahkemeler tek bir suçlama ile bu tutuklamaya nasıl karat veriyor?
Hocam haberin içeriğini okusaydınız keşke. Tecavüz bulgusu da yok. Şimdi son teknoloji, tecavüzün olup olmadığı da tıbbi teknikler ile az çok belli oluyor. Tecavüz bulgusu yok ise tecavüz yok demektir. Ve bu vakada tecavüz bulgusu yok, son kısmı oku istersen. Bu olay iftiradan başka hiçbir şey değil.
Tecavüz bulgusuna rastlanmamasına rağmen ve hiçbir kanıt olmamasına rağmen ceza veriliyor zaten. Hem de 15 sene hapis. Adam halen daha cezaevinde yatıyor, çünkü haberin devamını okudum başka kaynaklardan da, mahkeme kızın iftira attım talebini geri çevirmiş ve 15 yıllık hapis cezasını bozmamış.
Anlamamışsın. Keşke sen de yorumlara köpürmek için bu kadar fevri okumasaydın. Adam cezayı almış hapse atılmış ama adli rapor sonra çıkıyor. Haberin bu.
Adli tıp raporunun önce veya sonra çıktığı ile alakalı bir durum yok bildiğim kadarıyla haberde. Sen bunu nerden çıkardın ki. Muhtemelen önce çıkmıştır, dava zaten 1.5 sene sürmüş. İstersen haberi daha detaylı olarak buradan okuyabilirsin. www.egehaber.com/.../...avuz-iftirasi-h167604.html
Kadına yönelik cinsel istismar ve tecavüz suçlamaların da "mağdurun beyanın esastır" yasası devreye giriyor. Adli vakalarda cezai işlem uygulanması için şikayetçi tarafın deliler ile suçu sabit kılması gerekirken, cinsel istismar ve tecavüz vakalarında (sadece kadın ve çocuklara karşı yapılan) , şüpheli tutuklanıp ceza evine atılır adli soruşturma şüpheli tutuklandıktan sonra başlatılır ki. burada Suçu şikayetçinin kabıtlamasına gerek görülmüyor, şüpheli masum olduğunu kanıtlamak zorunda, aksi taktirde işlemese dahi tecavüz zanlısı olarak yargılanıyor kesinleşmiş bir suç olmasa dahi. masum olup olmaması mahkemenin umurunda değil. madumsan kanıtla diyorlar. (Erkek cinsel istismara mağruz kaldığında erkeğe bunu kanıtlaması söyleniyor "madurun beyanı esastır yasası" burada devre dışı kalıyor erkek olduğu için. Ve cinsel istismarda bulunan kadın ise cezai işlem uygulanmıyor madur kişi ispatlayana kadar.) Adalet sisteminde kocaman bir kara delik var ve kötü niyetli bazı bayan arkadaşlar bu açığı kendi çıkarları uğruna kullanmaktan hiç çekinmiyor, çünkü adaleti kandırdıkları halde bu tarz vakalar da kadınlar cezai işlem almıyor.
Hayır. Burda benim demek istediğim ne kadar gurursuz ve yüzsüz bir kız olduğu. Hiç mi utanmadı, çekinmedi aile arasında namussuz olarak görülmekten? Bunu demek istedim
Bence taşı da şikayet ederlerdi bazıları ayağım takıldı taciz etti diye. şu an o bu duruma kadar geldik. hoşlandığı erkek yüz vermedi diye bana tecavüz etti diyenler de var. Savunması da o kadar iğren çok sevdim ondan iftira attım. Böyle sevecekseniz hiç sevmeyin daha iyi. 😑
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İzmir'de genç kızdan eniştesine tecavüz iftirası. Adam tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bu iftiralara ne zaman ceza verilecek?
En İyi Cevaplar