Hindistan'da dört erkek tarafından toplu tecavüze uğradığı iddia edilen 13 yaşındaki kız çocuğunun, yardım istemeye gittiği karakolda bir polis memuru tarafından tekrar tecavüze uğradığı iddia edildi. Muhalefetteki Kongre Partisi üyesi Priyanka Gandhi Vadra, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Polis karakolları kadınlar için güvenli değilse, o zaman nereye şikayet edecekler" dedi. Ps: Hindistan'da 2020'de reşit olmayanlara yönelik 28 binden fazla cinsel saldırı vakası rapor edilse de aktivistler gerçek rakamın çok daha yüksek olduğuna inanıyor.
Taciz ve tecavüz olmayan dünya istememiz erkeklere niye bu kadar batıyor?
Toplu tecavüz şikayetiyle gittiği karakolda tecavüze uğradı! Bu suçlar ne zaman son bulacak?
çok iğrenç bir durum, bu kadarı tam bir skandal durum ülkenin adalet koruma anlayışı resmen rezalet halk kime güvenecek, kimden yardım isteyecek orada yaşayanların bir daha can güvenliği olur mu her hangi bir mağduriyette polise gider mi, nasıl bir ülke ki burası rezillik ve çirkinlikten başka bir şey değil lânet olsun.. o kızın psikolojisi ne haldedir kim bilir
Ne kadar tacizci ve tecavüzcü varsa hepsi hadım edilsin. Aklından geçirenin bile kafası ezilsin. Lanet olsun gerçekten. Dünyayı saran bir sapkınlık var ve insanlar güvende değil.
Bir defa eşimle hindistan gittik iş için. yalniz çıkıp gezeyim dedim arkama bir döndüm 20 kişi var takip ediyorlar laf atıyorlar gülüyorlar hemen bir dükkana girdim eşimi aradım. gerçekten çok kötü bir yer
Beyaz tenli bir kadın gördüklerinde hemen takılıyorlar peşine otelden bile gördüm kaç tane kadını otele kaçtılar çığlık atıp. birde olduğu yere cislerini yapıyorlar hiç utanma sıkılma yok
Gerçekliğine inanmak bile istemiyorum. Ne demek karakola şikayete giden kadına tecavüz etmek? Ne kadar pis, ahlaksız, izansız insanlar var ya kahrolsunlar!
Maalesef ki maalesef bu onların dini inanışı kadınların bir önemi yok onların dininde hatta yeri bile yok, tamamen dogmatik bir dinleri var batıllikla dolu... @madina1
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnanışları ve kültürleri farklı doğru. Ama bu polisin, küçük bir çocuğa tecavüz edeceği anlamına gelmiyor.
Yapılan araştırmalar, eşler arası şiddet vakalarının yüzde 90’ından fazlasında, kadınların şiddete maruz kaldığını gösteriyor. Erkeklerin kadınları koruma misyonunu yüklenmeleri, namus algısıyla desteklenerek kadının her yönüyle kontrol edilmesi gereken bir beden olarak algılanmasını beslemektedir. Bu da gerçekten içler acısı durum. Kadınlar sadece şimdi şiddet görmüyorlar. Arkeologların yaptığı bir araştırma, kadınların fiziksel şiddet yaşamalarının kökeninin 3000 yıl öncesine dayandığını göstermektedir. Söz konusu araştırmada erkek mumyaların kemiklerinde %9-20 kırığa rastlanırken, kadın mumyalarda bu oranın %30-50 olduğu buluntularına rastlanılmıştır. Ne kadar objektif olsam da, tarih boyu kadınların şiddet görmesini, hele ki bu bir hemcinsimse, kusura bakma kaldıramam. Doğru erkekler öldürülüyor, ama dünya oranında erkekler %14, kadınlar %84 teşkil ediyorsa, ben adaleti ararım.
Şundan soyledim. Nedense surekli pakistam hindistan gibi guney/guneydogu asya ülkelerinde bu "toplu tecavuz" haber basliklari oluyor. Dikkatimi cekti sadece. Yoksa olay basli basina insalik disi hatta insanlik sucu zaten
Evet. Pakistanı tam diyemem ama, Hindistanda kadına saygı deyilen bir şey yok. Şöyle bir şey okumuştum, "Hindistan’da günlük konuşma dilinde evlenene kadar ‘kızsınız’, ancak evlendikten sonra ‘kadın’ oluyorsunuz”. Ülkenin bu kadar geri dönümlü idare sisteminde ve düşüncesinde olması da bunları doğruluyor.
Hindistandaki tecavüz olay buradaki erkeğe mi batacak değişik misin sen 😎
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dünyanın neresinde olursa olsun, fark etmeksizin hemcinsime karşı yapılan iğrençlik beni rahatsız ediyor. Unutmayın ki, sizin de anne ve ya kardeşiniz var.
Kıyaslama gibi bir konu olduğunu sanmıyorum, sadece kafanızda kurmuşsunuz. Türk erkeği demedim, ki ben türk bile değilim. Genel olarak konuşuyorum. Ki şimdiye kadar gezdiğim birçok ülke arasında Pakistan da var. Ve ülke, kadınların beraberlik arayamayacağı kadar berbat bir erkekcil yer.