Güne yine berbat bir haberle günaydın. Kilis'te yaşayan 15 yaşındaki kız, 40 yaşındaki evli çocuklu bir adam tarafından 3 yıl boyunca taciz ve tecavüz ediliyor. Bu 11-12 yaşlarından itibaren taciz ve tecavüz anlamına gelmektedir.Tüm bunlar yaşanırken ölümle tehdit ediyor ve olaylar sonrasında 15 yaşındaki kız hamile kalıyor. Kız doğum yapıyor ve bebeğini"Bebek Yetiştirme Yurduna" naklediyorlar.
6 ay içinde şikayetçi olunmadığı için serbest bırakıldı. Arzık, "Devlet beni serbest bıraktı, dava düştü, kimse bana bir şey yapamaz" diyerek aileyi tehdit etti.
6 ay ya da 12 ay fark etmez. Geç şikayet edilse bile bu adamın ceza alması gerekmez mi? Toplum için büyük bir tehdit. Böyleler neden ceza almıyor?
15 yaşındaki kıza 3 yıl boyunca tecavüz etti, hamile bıraktı! Tecavüzcü serbest bırakıldı. Böyleler neden ceza almıyor?
Zodiac yanlış mı hatırlıyorum. Sen zamanında yasalarla ilgili bir şey sormuştun da ben sanki cevap vermiştim! Hadi yanlış hatırlıyorum diyelim ve üşenmeden bir daha anlatalalım. Devir değiştikçe suçlar ve içerikleri de değişiyor. Aynı oranda kanunların da içeriğinin güncellenip değişmesi lazım. Sırf bunun için çalışan bir hukuki sektör var. Sözde bu sektördeki insanlar 5 yılda bir bir araya gelerek mevcut yasaları inceleyip günümüz şartlarında güncelleyerek daha sağlıklı olmalarını sağlıyorlar. Ancak pratikte durum böyle değil. Taa 1960 lardan kalmış ve hala güncellenmemiş, bir kelimesi dahi değiştirilmemiş yasalar var. Mesela o dönemin parasıyla çok ağır bir para cezası olan 765 kuruş bu gün hiç de ağır bir para cezası değil. Ama bir şekilde yasa güncellenmemiş. Dolayısıyla o cezayla ilgili suçu işleyen biri adliye veznesine 1 tl ödeyip cezasını ödemiş olmak suretiyle serbest kalabilir. Halbu ki o cezayı güncelleyip 765 kuruş değil de 765 bin tl olarka değiştirseler o suçu işleyecek adam bin kere düşünür! Ama olmuyor işte. Bir şekilde yasalar güncellenmiyor.
Neyse sen anladın mevzuyu. Yasalarımız güncellenmiyor. Dolayısıyla hakim ''İlk 6 ayda suç duyurusunda bulunulmamış demek ki durum rahatsız etmemiş'' kararı alabilir. Bak kesin alır demiyorum. Alabilir diyorum. Çünkü şöyle de bir durum var, o dava dosyasını açan savcıdır. Savcı isterse adamın hiç bir savunma yapamayacağı şekilde dosya açabilir. Ayrıca hakim kararı istediği şekilde yorumlayıp istediği yasaya dayandırarak hüküm verebilir. İş biraz da hukuk memurlarında bitiyor.
Söylenecek söz bulamiyorum iyiki cehennem var kötüler icin yaşasın cehennem aslinda bu dunyadada cehennem olmalı idam gelmeli ki gezmemeli iki ayakli seytanlar bu adam ya da insan görunümunde yaratıklar hayvan demeye dilim varmiyor ki hayvanlar temiz biz insanlar gibi değiller yakılmalı ya da ibreti alem diye asılmalı bu adam olmeyi hak ediyor kim ne derse desin bu adamı ben kızın babası annesi kardeşi olsam bu adami öldururum madem ki adalet yok bu s*kilmiş dünyada herkes namusuna elini uzatanin elini kessin
Buna benzer bir olay çok ama çok yakın tanıdığımın başına gelmişti tek fark yakınım evli ve çocuklu olmasıydı. Bunu kocası öğrendi karısını öldürdü. Tecavüz eden p. ç serbest öldüren adam da şu an hapis yatıyor. Allah ıslah etsin. Böyle durumları duymaktan okumaktan görmekten bıktım.
Anlamıyorum, neden ceza almıyorlar, neden? Ya bu adamın ülkeye faydası ne? Neden hapse atılmıyor? Yani ha 6 ay sonra şikayet edilmiş ha 10 yıl sonra. Burada konu ne kadar sürede şikayet edildiği olmamalı, ne halt yediği olmalı.
Kıza ceza verilmemis mı peki? Ne demek tecavüze izin veriyor (!) Antep di sanırım bir çocuk baklava çalmıştı diye hapis yattı. Bu kişi tecavuz ediyor serbest.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Arkadaş Allah uzun ömür versin seninyani söylenecek söz kalmadı yemin ederim bu nedir ya. Lan ben 22 yaşına geldim yeminle şöyle dışarda böyle 18 yaşında kız görünce bakmıyorum bile bakamıyorum lan diyorum küçücük daha yeni reşit olmuş 4 yaş farkı var diyorum olmadık şeyleri şöyle sadece baksam bişey düşünmeme gerek yok olmadık seyleri kendime konduruyorum. Şerefsizlik sübyancilik alçaklık bu o. cocukluk. Ben lise son sınıf 18 yaşında bir kıza bile bakmiyoken artık yaşımın geçtiğini ağırlığımin olmasi gerektiğini düşünürken olduğunu bu o. cocuklari bu şeytanlık bunların etleri lime lime cehennemde yansın. Buna herkes içinden diyeceğini diyor zaten... Bilmiyom bunun yaşla falan alakası yok şimdi buna bı kılıf bulanlar çıkar. Bu 35 yaşında birine gitsin 3 yıl boyunca tecavüz etsin değil. nasik yani ben yemin ederim hadi 18 lan tamam olgun durur yaşından sevdik ettikte 13 14 nedir yemin ederim bebek gibi geliyo küçücük bebek diyirum yani hayatı hiç bilmiyor masum bebek gibi geliyo. Yazık ben ne diyem
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Allah uzun ömür versin diyecektim arkadaşlar yanlış olmuş.
Ülkemizde adalet sisteminin zayıf olması bence doğrudan eğitim sistemi ile alakalı, son zamanlarda bunu çok görüyorum hukukçu olmak istemeyen öğrenciler boşta kalmamak uğruna, bir yere yerleşeyim kafasıyla okuyorlar bu bölümü, ve sonucu her beraber görüyoruz bu her meslek için böyledir eğer bir insanın o mesleğe ilgisi, sempatisi, yapabilme eğilimi ve sevgisi yoksa başarılı da olamayacaktır ve zararı sadece kendisine değil çevresindeki tüm insanlaradır. Asıl konuya dönecek olursakta yazık gerçekten çocuğun çocuk doğuruşuna mı yanarsın, böyle bir aşağılık hala dışarda ona mı yanarsın, yoksa bitmiş anlamını çoktan yitirmiş adalet sistemine mi.. Böyle olaylar, göz ardı edildikçe istismar edilen kadınlar, kız çocukları susturuldukça korkarım hiç bitmeyecek. Bu ülkenin aklı başında, adalet ve merhamet sahibi insanlara ihtiyacı var en çok.
Adalet yok cünkü.. kendilerine ufacık bir laf soyleyeni yıllarca hapisten cıkartmazlar. Bende tecavuze ugradım 14 yasimda. 1 sene 3 ay yattı. Gec sikayet edilmismiss.. Lan aynisini yasamalarımı mı lazim bizi anlayabilmeleri icin. Allah belalarini versin. Ufacik cocuga o seyle bakaninda, adalet denilen o seyin adaletsiz yapanlarin da allah belasini versn!
Adalet olmadığı icin yapabiliyorlaf zaten. Alıyor iceriye 1 hafta kalıyor adam cıkıp gene aynısını baska bir cocuga rahatlıkla yapabiliyor. Bunlardan 1 2 tanesi asılsın bakalim bir daha yapabiliyormı
İdam çözüm değil. İran, Abd gibi ülkelerde idam var. Ama gene suç işleniyor. Gerçekten saçma kemik yaşın büyük çıksa da sen bir çocuksun. Ruhun, aklın, bedenin çocuk. Üstelik oşrfsiz bunu kemik yaşını da bilmeden seni çocuk olarak görüp bunu sana yapıyor. Bu ne biçim sistem? Peki iyi misin şu an kendini toparladın mı? Nasıl hissediyorsun?
O 15 yaşındaki çocuğun yaşadığı şeylere mi üzülelim yoksa bu pisliğin hiçbir şey olmamış gibi ortalıkta gezecek olmasına mı? Bu herife mi kızalım, adalet sistemine mi? Bundan sonra o ailenin korkuyla yaşayacak olması mı daha kötü, çocuğun travmalarının ömür boyu sürecek olması mı, yoksa bu şerefsizin her şeyi tekrar yapabilme ihtimali olması mı? Çok üzücü gerçekten. Söylenecek her sözün boşa olacak olması daha da üzücü. Allah sabır versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Gerçekten yeter ya. Bir sürü şey yazsak ta ne fayda. O çocuğun yaşadıkları nasıl gidecek aklından. Böyle insanlar nasıl bu kadar iğrenç olmayı başarabiliyorlar. Allah o kızcağıza bunu yaşayanları görüyor. Dünyada adalet yok zaten bunu biliyorduk ama bu kadar iğrençleşmeye de gerek yok.
Öncelikle bir suç hakkında yapılan suç duyurusunun tarihi sebebiyle suçluyu yargılamak sadece ama sadece suçluyu korumaktan başka bir işe yaramaz. Bu kişilere verilmesi gereken ceza ise bence hayvanların üzerine yapılan her türlü deney bu insan artıklarının üzerine de yapılabilir hem hayvanlara zarar gelmez hemde hiç değilse bu insan artığı bile bir yerde insanlığa faydalı olmuş olur
Artık adaleti halk kendi sağlasın diyemidir nedir? Arka sokaklar dahil pek çok dizide güncel olaylardan reyting alıyorlar? Bu olayda işlendi farklı şekilde senaryolaştırılıp. Herkes izlesin ders alsından çok bizler yapamıyoruz adaleti yapabiliyorsanız siz sağlayın kimsenin ruhu bile duymasın diye mi bu çabalar anlamıyorum.
Benim telefonum çalınmıştı boğazıma bıçak dayayıp, kamera görüntüsü bile vardı savcı kendi vermiş suç değil deyip çalanların adresini vermişti bize. Adaleti savunan insanların artık sadece maaşları için bu işi yaptıklarını düşünüyorum zira bir insan bu kadar saçmalayamaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Merhaba, Bir ünlüye bazlama surat dendiği için söyleyen kişiye ceza kesiliyor. Fakat normal bir kız çocuğu taciz tecavüz edildiği zaman böyle oluyor. Adalet var fakat sadece bir kelimeden ibaret. Umarım birgün gerçekten adalet olur, beni tecavüz ederler mi? Veya katilim kim olacak? gibi korkularla yaşamayız.
Almaz cunku adalet sisteminde eksiklikler var kizin ya da ailesinin neden sikayet etmesi gerekli mesela... bir cocuga tecavuz eden bir cani var ortada... cocugun rizasi olsa bile adi ustunde cocuk yanlis ve dogruyu ayirt edemiyor ama karsisindaki cocuklu bir adam (!) hani bunu hala nasil konusuyoruz nasil bu irz dusmanlariyla birlikte yasatiyorlar bizi anlamadim
Alın size Avrupa kanunları AB ve diğer AİHM ile yapılan protokollerin karşılığı bu işte, araştıran arkadaşlarım beni anlamıştır. Rusya’yı sevmem ama onlar NATO dahil hiçbir AB ile böyle anlaşmalar yapmadı (yapılan var ama ticaret maksatlı sadece) adam tak atıyor içeri serbest kalma yok öyle. Diyeceklerim Avrupa gibi olmak isteyenler elbet var karşı çıkmıyorum tabi ki ama bunların bir bedeli var bu ilk değil son da olmayacak gibi sonumuz hayır olsun.
o kızın psikolojisini sağlığını düşünemiyorum.. allahım yeter artık gerçekten yeter ya! allah bu insan olmayan aşağılık mahlukatları ve bunların yaşanmasına çanak tutan herkesi kahretsin!
Öyleyse , Halk tarafından linç edilmeli.. Sessiz kalmak yerine tepkimizi koymalıyız ortaya Madem adalet yok.. Ben bu adamı gördüğüm yerde felç edene kadar yumruklarım
Sabah sabah ne kadar üzücü bir haber. Bu şer*fsiz nasıl ceza alamıyor, anlamıyorum. Peki o 15 yaşında ki kızın, bir ömür yaşayacağı travmanın hesabını kim verecek? İsterse hiç şikayet olmasın, böyle pisliklerin ceza alması gerekir.
demek ki bizimde o adamı kaçırıp boş bi evin içinde öldüresiye işkence edip o evi ateşe vermemiz gerekiyor nasıl olsa adalet yok buna da bişi yapamaz o pç kuruları
Böylelerine hapis cezası verilmeyecek. Yağli bir kaziga oturtulup can cekise cekise ölmesi beklenecek. Ve bu kisinin soyundan gelen kisiler acilen rehabilite edilmeli cunku bazi seyler genetiktir
Çok komik cidden. Sağ görüşlü olmayanların 6 yıl önceki tivitlerinden ötürü ceza verenler sapıkları koruyor. Baba şikayetçi olmuş. Polislerler neden basına konuştunuz siyip azarlamışlar doğrumu bilmem babanın beyanı bu.
Fazlasıyla hak eden adamın birini evire çevire dövdüm diye hakim karşı tarafın avukat masraflarını bana kitledi, 4.080 TL para ödedim, 1 gece nezarethane de yattım. Millet en kötü şeylerle dışarıda geziyor. Vah bana vaaaah... :D
Gerçekten korkutucu ; sokakta bu insanlar ile yürüyor , konuşuyor belki de temas ediyoruz iğrenç ötesi zihniyetlerin aramızda bu denli olması gerçekten çok tehlikeli ve berbat. Adalet sisteminin güncellenmesi lazım.
Bu serefsizlerin nesli son dönemlerde iyice arttı ve devlet bunlara çanak tutuyor @aleyy_xx daha önce bakanlardan biri demişti ya bir kereden bişey olmaz diye soysuzlar
Tekbir Allahu ekber dergahın sarıklı şeytan o ceza verilmesin erkek için haktır dediği için.. Ne zaman o sarıklı şeytanın karısı ve kızı tecavüze uğrar ise o zaman gerçek ceza olur.
Türkiye ülke olarak Kadınları tamamen bitirdi. Muhtemelen 5 yıl sonra bir erkek 4 kadınla evlenir. Hak yok yasa yok yürütme yok. Kadınlar için hiç bir yardım çığlığına kulak asılmıyor.
Kanunlar değişmeli kavgasını mecliste hergün görüyoruz ama değişmiyor. Bu kanunlardaki boşluklar kime yarıyor ortada. Degistirmeyenler neden kanun teklifi vermiyor? Sahi 600 milletvekili vardı dimi :(
Devlet bankını kırsal dava etmeyi biliyor ama reşit olmayana tecavüzde işte yaptığı bu kadar, alın size hukuk.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Böyle orospuuu çocuklarina dar ağacında salladircan ama nerde bunu yapacak hükümet yok. Aksine daha böylelerine ödül veriyor serbest bırakarak ve millette bundan güç buluyor. Zalimler için yaşasın cehennem 🤬🤬🤬
Çok üzülüyorum çwvremdede çok var görüyoruz. 13_18 yas arası kızlar anneleri tarafından fuhuş a zorlanıyor. Çogu da kendi bu hayatı srciyor. Bunlarla ilişkiye giren erkekler direk idam edilmeli. Kızlar da tedavi edilmeli
Adalet eninde sonunda tecelli edecek. Ama sitem edeceğiniz kişi tanrı değil. Tanrının adına adaleti dünyada dağıtmakda yetersiz ve işlevsiz kalmış, koltuk ağalari, makam babaları ve dilinde adalet palavraları okuyanlardır. Tanrıdan evvel onlardan hesap sormak gereklidir.