Spor ve diyet için motivasyon amaçlı neler yapılabilir? Vermem gereken 10 kilo var nasil motive edebilirim kendimi?
Cevabın nedir?
+1 yılFotoğrafını çek bak sana en can alıcı motivasyon bu olur. Ben 75-76 kilo bir insandım, otobüste hamile sanıp yer veriyorlardı sağolsunlar, sonra sevgilim ikinci kez aldattı beni ve o kadar kırarak gitti ki hep fiziğimle ilgili vurdu beni. Çok çirkinsin, aynaya bak vs dedi. O sözlerden sonra öyle bir hırslandım ki gözüm büründü anlatamam. Direk harika bir spor hocası buldum ve internetten diyet araştırdım.3 ay kendimi sıktım, haftanın 3 günü pilates yaptım 4 günü de yürümeye çalıştım. Önceki sonraki fotoğrafları yaptım ve değişmeye başladıkça gaza geldim daha çok. şu an 65 kiloyum ve 7 gün pilatese geçicem o kadar sevdim kendimi. Çevremde hiç olmadığı kadar çok erkek var ve bu beni çok mutlu ediyor. Ruhuna iyi geliyor insanın, kendini beğenmesi. Benim kendime hiç inancım yoktu birde biliyor musun en başta. Aman şişkoysam şişkoyum ben mutluyum böyle deyip duruyordum ama o olay son damlam oldu. Şimdi 40 beden değil 38 beden kıyafetler giyebiliyorum. İnan aynaya baktıkça bakasım geliyo gözlerime hala inanamıyorum :) Görenler ayrı hayrete düşüyo. Sende böyle bir başarı hikayesi yazabilirsin mesela. Belki bu da motive eder seni :(
11 Yorumla- +1 yıl
Sonu :) olacaktı
En İyi Cevaplar
Öncelikle kendinizle barışık olun daha sonra kendinizi motive edecek bir şey bulun mesela zayıflarsam bu elbiseyi giyebileceğim ya da babam bana telefon alacak veya herkes şaşıracak deyip kendinizi avutun ve en önemlisi diyet ''yemek yememek ''değildir bunu sakın unutmayın diyet düzenli beslenmektir ve bence bunu bir diyetisyen kontrolünde yapın çok daha iyi sonuç alırsınız spor için yürüyüş en önemlisi günde en az bir saat yürüyün ve yürürken ruhu dinlendiren meditasyon müzikleri dinleyin daha dinç olursunuz ve meditasyon yapabilirsiniz :)
00 Yorumla
Profil fotom iş görür
Doya doya bak 😎
Bu manzaranın bir saniyesi yediğin tum nutellalardan daha tatlı
Tek bir motivasyon vardır
"Davay" "lets go" "hadi"
Totoyu kaldırıp bir salona gidiyorsun
Hocandan özel ilgi beklemiyorsun
Hareketleri gösterip gider
Sorabilirsin fakat Öğrenmeye sıralamayı bilmeye bak
Yaşam Koç'u değillerdir sorularla boğma
Sonra body forum tr
Vucutçu. com
Antrenman. net gibi seksi sitelerden bilgi emmeye başlıyorsun
Herşey senin olacak ulan !
Demen kadar basit
Geçemediğimi engele "bahane" denir
Engel varsa ne gerekiyorsa yap.
7 ay ekmek yemeyen bir obur iyi geceler diler (sadece tam buğday kahvaltıda 1 dilim)
Hayata spor eklenmez
Spora hayati eklersin.1711 Yorumla- +1 yıl
Super
- +1 yıl
@eflatun06 şu ana kadar 7.5 kg kadar
Ama normal beslenmen düzgün değilse işe yaramaz ve spora Başladıktan min 3 ay sonra başlarsın
Kullanım miktarı ise salonda ki kaliteli bir hoca belirler - +1 yıl
@azelcan şayet yapılması gereken herşeyi eksiksizce yaptıysan ve fayda öğrendiysen hangi dal bilmiyorum ama bir doktora gitmelisin
Ha şu var cidden kolay değildir uzun zaman alır sadece görüntü değildir bu Sabir nedir öğretir
Ben 2 Yıldır devam ediyorum ve Allah o ur verdikçe devam da edeceğim inş
+1 yılkendine belli bir kota koy kardeşim.. ŞUKİ ; ben kendime 76 kiloyu kota koydum 76 kiloyu sadece yarım kilo geçtiğim anda ekmek yemeyi bırakıyorum sebze , meyve ve sadece yağsız pişirilen beyaz et yiyorum ve yine kendime 20 gün boyunca bu şekilde davranacağıma dair çok ağır sözler veriyorum mesela eğerki 20 gün ekmek yersem biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiippppppppp olsun diyorum (buraları biraz kötüydü bip koydum) günde en az 1 saat yürü çünkü vücut sporda 20. dakikadan sonra yağ yakmaya başlar ilk 1 hafta hiç kilo veremezsin gram gram gider insanlar işte burada yanlış yapıyor ve sporu diyeti bırakıyor... vücut 1 haftadan sonra kilo kaybına başlar sakın unutma... KOLAY GELSİN KARDEŞİM
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
108Cevap
- Spor konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılsürekli yürü bencee
her gün yap bunu yapabiliyorsan10 Yorumla
+1 yılbeni dinlersen kilo verirsin
1. ekmeği kes sadece sabah kahvaltıda ye bir iki dilim
2 akşam yemeği en geç 5-6 gibi ye
3 abur cubur yeme kalorisi yüksek yiyecek içeceklerden uzak dur
cola meyve suyu şekersizleri tercih et
4 şekersiz çay kahve iç suyu bol iç günde 3-4 litre
5 spor yap10 Yorumla
+1 yılzayıf ile kilolu birinin 2 fotosunu yan yana duvarına as
birine harika felan yaz diğerine iğrenç felan de altına ben şişko olanım ama zayıflayınca bu gibi olunca herkes beni sevecek beğenecek her giydiğim yakışacak haraketli olacam ve sağlıklı olacam yaz sonra onu her gün göreceğin yere as ve bu sana motivasyon katacaktır.31 Yorumla- +1 yıl
İyi bu
Ben mesela az önce 1,5 km koştum ağır tempoda. Yağmur yağıyordu çisil çisil. Kulağımda kulaklığım, Sagopa dinleyerek. Şarkı da "Bir kulaç atsam karadayım". Al işte, bu sana teşvik olsun. Bir yerden başlamak gerekiyor. İnan şu an evde dinleniyorum ve kendimi çok iyi hissediyorum, ciğerlerimin rahatladığını hissediyorum şu an . :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen dolabin ustune sirayla oldugum ve gedefledigim kilodan asagi yazdim. verdikce tik attim cok motive ediyor. sevdigin biri olursa. hirs yapiyorsun oda onemli. ve 21 gunluk alisma sureci var. mesela ekmek 21 gun yeme alisiyor istemiyorsun boylece. belki sadece kalhvaltida bir dilim ye. sekerede aynisini yap. kolayada. ben şu an . oyle yaparak gidiyorum. cunku onceden diyet diyet diye odaklanmaktan. psikolijik olarak veremiyodum. ama simdi herseydeb yiyorum ama az az yiyorum vee bu dedigim gidalardanda yavas yavas kurtuluyorum. boyle.. dene ve gor birde yuru bol bol
00 Yorumlabu fotoğrafı çıkar yazıcıdan duvarını as.
media3.popsugar-assets.com/.../...ney-Kate-has.jpg00 Yorumla
+1 yılmotivasyon için eger maksat yürüyüşse , genelde herkesin takıldıgı parkur ya da parklarda takılın. amaç vücut geliştirmyse ya da şekle girmekse. Bu amaca ulaşmış insanlarla olun gördükçe motive olursunuz :)) şimdiden başka hedefledigin kişinin resmini bilgisayara koy gördükçe dank eder...
00 YorumlaBakın şöyle: Arkadaş ortamında cool olun yani çayınıza şeker katmayın hamurdan uzak durun çikolatadadan uzak durun :) he birde akşam 6 dan sonra hafif sıvı tüketin her sabah kalktığındada bir limon sık ve hiç birşey yemeden içmeden o limon suyunu iç.. 1 ay sonra bana mesaj atarsın :) 8 kilo garanti ;)
00 YorumlaHer verdigin kilo icin, almak isteyip ileriye attigin seyleri al kendine, mesela 3 kilo daha veriyim o gördügüm kiyafeti alicam, ya da kendine bikac beden dar kiyafet al her bikac güne bir giy, sana olmaya basladikca motive olursun daha vardı bişeyler ama unuttum😊
00 YorumlaDiyet ve Sporu eğlenceli kılabilirsin ben fitness antrenörüyüm genelde müzik veya televizyon izlerken evde yaparım hareketlerimi eğer gerekirse önerebilirim bir kaç hareket de ama eğlenceli duruma getirmek bir şey le baş etmeye çalışırken onu unutmanı sağlayacak şeylere odaklanman olabilir ben öyle yapıyorum televizyon açıyorum veya müzik hem söyleyip hem şınav çekiyorum :D
00 Yorumlaben 6 7 ay boyunca şeker hamur yemedim sporumu çok önemsedim o zaman neden kola içmiyosun neden yemiyosun soruları şimdi nasıl başardına döndü ve o günü hatırlattıgımda hepsi spora başladı tek basımayken sun 3 arkadaşım benle ypıyor 2 yıldır toplasan 3 4 bardaktır içtiğim kola oda kattılar diye :) başarabilirsin şu an işteyim 1 saat sonra kapatcam yorgunum ama sporumu yapacam sende yapabilirsin başarılar :)
13 Yorumla- +1 yıl
@eflatun06 içinde şeker yok diyolr ama o tadı bulmak için tadlandırıcı kullanıyolar tadlandırıcıda insülünü yükseltr
+1 yılMüzik müzik müzik... motive edici müzikler...
Koşarken zaman nasıl gecer anlamıyor insan müzik olunca... Ayrıca kendini 10 kilo vermiş hailini düşünerek spor yap... Bazen de kendine kız, kendi kendine bu kilolar bana yakışmıyor vs gibi kendinle konuş..00 Yorumla
+1 yılSpordan önce / sonra resimleri bu konuda cok etkili olabiliyor. Bana öyle oldu en azından. Spor videolari izleyerek öğrendim ve uygulama isteği doğdu içimde. Sonunda spora aşık oldum artık sorumluluj olsun diye değil eğlence ve kendime iyi geldiği için yapıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyna karşısında yarı çıplak olarak seksi fotograflarını cekmeyi dene vücudunun. Muhtemelen begenmeyeceksin. Ama bunları sakla. Bu arada da diyete ve spora başla ve kilo verdikçe benzer resimler çekmeye devam et. Gitgide resimlerde kendini begenmeye başlayacaksın. Ve özgüvenin gelecek.
00 Yorumla
+1 yılkendine 1-2 beden küçük güzel ve pahalı kıyafetler al, olmadığını görnce direk zayıflamak istiyosun zaten :) yavaş yavaş zayıfla ama bir anda verme kilolarını spor yap sporu hiç bırakma yaza kadar vermiş olurusn zaten
10 Yorumla
+1 yılHmm. burcu esmersoy ve Adriana lima izle ve "ben insanmiyim ne biçim bir şeyim allah beni kahretsin * çıktığım yere geri girmek istiyorum. Beni böyle alacak erkeğin aklına s. ciyim" diye şöyle kendine katlaniyosan kilo vermeye gerek yok yok dayanamiyosan kiloyu sıkıntıdan bile verirsin.
00 Yorumla
+1 yıleğer evde spor yapacaksan 4 set 15 likten mekik çek hergün... şekerli olan her ne olursa olsun uzak durmaya çalış makarna pilav falan yeme beyaz ekmekten uzak dur.. son olarak ayakta iki elinede ağır bişey al dampıl gibi kollarını iki yana aç bu seni zayıflatacaktır...
00 Yorumlaİlk öncelikle hayel kur. hedef seç Aynaya bak git kendine bagır cagır küfrt bu benmiyim şu halima bak aşagıla kendini Motive bu ikincisi. Sporunu asla eksit etme beslenme özellikle gerisi gelir zaten. Bende senin gibiydim 6.7 ay ful calıstım Kas yaptık baya şu an bıraktım Tekrar baslıcam sporuma . sana başarılar dilerim.
00 YorumlaHerkesin zayıf olduğunu kendinin şişko ve pis biri olduğuna inandır herkes fit vucudu ile gezerken sen löpür löpür sallanan yağlarınla geziyorsun senin derdin ne ha? de kendine sürekli çok işe yarıyor.
Dip not: Kendimde denedim oldu.00 YorumlaGiyiceğin kıyafetleri, hedeflerini, özgüvenin nasıl yerine gelicegini herkesin seni görünce nasıl şaşırıp hemen sırrını ögrenmeye çalışıcaklarını düşünüp motive olabilirsin. Bende baya etkili oluyordu.
00 Yorumla
+1 yılSeni mutlu eden hareketli şarkılar dinle moral tabiki kişilikle alakalı birşey ama bazı genel geçer şeyler var işte kendini ödüllendirmeyi de bil hedef koy ve ona ulaştığında en sevdiğin yemekleri ye falan bu tarz şeyler :)
00 YorumlaSpor konusunda 473 cevap paylaştı. 10 kilo vermiş halini düşün, kıyafetlere sığabildiğini hayal et, öyle bir azmediyorsun ki, kendin bile şaşarsın.
61 Yorumla
+1 yılbunu izleyebilirsin
https://www.youtube.com/watch?v=ZXsQAXx_ao022 Yorumla
+1 yılMotivasyon videoları izle.
https://www.youtube.com/watch?v=vVJj54S41Iw11 Yorumla
+1 yılbenim için müzik yeterli
https://www.youtube.com/watch?v=_pMdQmZdPVw12 Yorumla- +1 yıl
Müzik ruhun gidasi ama benim. için proteini:) salonunda epey dikkat ediyorum muziklere
+1 yılMotive seni bir yere kadar taşır. Bu işi disipline dönüştürmen gerekiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=UGcY_zpx6u000 Yorumla
+1 yıl10 kiloyu sağlıklı bir şekildeiki ay içerisinde kolaylıkla verebilirsin. spor yapmak hem motivasyon sağlar hem daha iyi hissetmeni sağlar. spor yapmak için kendini ikna etzaten gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. :)
00 YorumlaBirer beden küçük. kıyafet al, içine giremeyince sinir krizi geçirdi ve hirslan
30 Yorumla
+1 yılKalp krizi geçirebilirsin mesela. Ben öyle yaptım şimdi korkudan seve seve deli gibi hem diyet hem spor yapıyorum. Hayat pat diye ellerinin arasından gidiverir çünkü. Yaşamadan anlamıyorsun...
00 Yorumlaen iğrenç ve rezil haline ait fotoğrafını buzdolabının üstüne koyuyorsun... Böylece her yemek yeme isteği geldiğinde aniden geçiveriyor o istek :)
10 Yorumlailk günleri kendini zorlaman gerekiyor Spora gitmen icin ne kadar icinden gelmesede gitmelisin.. daha sonra zaten isder isdemez kendini daha "fit" hissedeceksin ve kendin gitmek isdeyeceksin ;)
10 Yorumla
+1 yılHer gün netten bunlara bakman yeterli olur. https://hizliresim.com/kJ3bjD
00 Yorumlamotivasyon videoları var, onun dışında ben kendimi hırslandırırım bir şeylere kızarsam bunu hırsa, azme dönüştürürüm.
00 YorumlaSürekli kendini zayıf düşün ve we heart it de fitness motivation fotoğrafları var onlara bakabilirsin inspiration olarak
00 Yorumla
+1 yılolmak istediğin ölçüde, fiziğini beğendiğin bir hanımın fotoğrafını al, kendi fotoğrafınla birleştir bu kadar :D
00 Yorumlaben zayıfken çok sevgilim olurdu sonra 20 kilo aldım kızlar beğenmedi şimanladığım için eski özgüvenimi kasybettim şu an 10 kilosunu verdim 1 ayda diyetisyen ve spor yaparak. Yani zayıfladığında olacak şeyleri düşünerek kendini fişekliyebilirsin.
00 YorumlaHer ay resmini çek ve aynanın köşesine koy aynanın diğer köşesinde de hedeflediğin vucudun resmi olsun. Ve o aylık resmin sürekli değişsin bir öncekinden daha farklı olacağını inandır. o zaman motivasyonun yerine gelir
00 Yorumlasıksık aynaya bakma ayda bir bak bu değişimi farketmeni sağlar buda motive eder bir de küçük beden bir pantolon al ve nun içine girmeyi hedef olarak kendine koy bir hedefin olması da seni motive eder
00 YorumlaZayıflayınca yapacağınız şeyleri giyeceginiz kıyafetleri falan hayal edebilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılBeğendiğin bir vücut tipinin fotoğrafını çıkartıp göreceğin yere as, yemezsem bende böyle olucam de kendine. Saçma da olabilir başka bişey aklıma gelmedi. :D
00 Yorumla
+1 yılKafadan bitirirsen herşey olur iyi düşün geleceğini onu geçtim yakışıklı çocuklara bak yanlarında olan kızlara bak sende onlardan olmak istemez misin öyle düşün
00 YorumlaHedefini belirlemişsin tek gereken çaba oturduğu yerden kimse kilo vermiyo spor sadece kilo vermek için amaçlama hayatta herzaman bir yeri olsun biraz azim ve çaba hedefine ulaşmak ve sağlıklı bir yaşam için :)
00 Yorumlaen kolay yol kendi bedeninden düşük beden kıyafet al onun içine motive ol :) emin ol iyi motive eder.
00 YorumlaÖnüne yemek gelince kafani bir sağa bir sola çevir. Istemiyorum de başarabilirsen motive olursun
00 Yorumlaaynaya bak en cokta magazalarda spor kesım kıyafetlerın kucuk bedenlerını gıy ve uzul
00 YorumlaValla canım twerk dansı izle dur insanın canı sıkılıyor bir azim geliyor :D:d dene bak dua ediceksin bana ^^
00 YorumlaMotivasyon yok mecbursun. Ya şişko olarak kal ya da seksi tercih senin domiciko.
00 YorumlaBaslamadan once eminem-lose yourself dinle saatlerce calisirsin emin ol
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyag kitlelerinin gidicegini yerine kas olucaginu düşün. daha güzel ve daha saglikli olucaksin. hem de daha seksi :)
bence bunlar hem gaza getirici seyler hem de dogru00 Yorumla
+1 yılHedeflendigin bedene ait cok istedigin giysiyi al onun icine girebilmek icinsavaş
00 Yorumla
+1 yılBir arkadaşınla başla, yarışa dönüşüyor iyi oluyor :D
00 Yorumla
+1 yılBen boyle 5 para etmem evde kalirim mutlaka kilo vermem gerek falan gibi sabah kalktiginda aynanin karsisina gecip kendini boyle asagilarsan 2 gunde kilolari verirsin 😀😀😁
00 Yorumlaben bunu yapabilirim insanlar 50 kilo veriyo bn alt tarafı 10 kilo vericem zor değil diğerleri yapabiliyosa ben neden yapamayım diye :p her konuda kendimi böyle motive ederim :)
00 Yorumla
+1 yılEğlenebileceğin bir spor yapmalısın😕 zatıflayacağım diye şartlanırsan her spordan sonra tartıya koşarsan 2 günde kendini kebaba çikolataya vurur müslümcü olursun 😕
00 Yorumla
+1 yılsınırlarını zorlayarak
yapıcam diyerek
spor yaparken hayalindeki o vücudu göz önüne getir odaklan.00 Yorumla
+1 yılİnternetten kaslı boylu poslu erkek resimlerine bakıp "kilo vermezsem bunları asla göremeyeceğim" şeklinde motivasyona varılır. Ben kendimde diyet ve spor yapmaya çalışıyorum motivasyon sorun gerçekten. Tabii ben kız resimlerine bakıyorum.
00 YorumlaDaha önce seni beğenmeyen veya terkeden birini düşün onun seni kilon yüzünden terkettiğini düşün veya Platonik aşkın filen varsa açılamadığın onu düşün 10 kilo verirsem o bana gelir diye
00 YorumlaGelinligin üstnde patlamasını istemiyorsan o kilolara veda etmen gerek
00 Yorumla
+1 yıl/watch? v=UGcY_zpx6u0
/watch? v=-w7IdywSLf4
2 vidyoyu izlemeni tavsiye ederim00 Yorumla
+1 yılrnb müzik ve afişler ... güzel ve sexsi hatlı kızların afıslerı bulunsun sende bak ve kıskan onları hırs yap
00 Yorumla- Devamını Gör (104)
Devamını Gör(149)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem