Uzun zamandır spor yapmıyordum dün biraz plank ve çok az şınav çektim sabah kalktım vücudum ağrıyor
2 ay
Uzun süreli olarak hareketsiz bir yaşam tarzı sonucu kasların hareketsiz olmaya alışırlar ve tembelleşirler. En az üç aylık dönemde vücut tembelleşmeye başlar ve kaslar aktif hareket yeteneklerini ve esnekliklerini unuturlar. Tekrar aktif hareket dönemine başlama öncesinde sporcu check-up 'ı yaptırmanı dahiliye uzmanına tüm tahlillerini ve kontrollerini gözden geçirmeni tavsiye ederim. Ayrıca uzun bir aradan sonra ilk olarak egzersize plunk ve şınav hareketleriyle başlamak iç ve dış organları zorlayabilir, geçici sakatlanmalara yol açabilir. Plunk zaten yapısı gereği zorlayıcı ve adım adım gidilerek çoğaltılması gereken bir hareket. İlk plunk setin 20 saniyeyi aşmamalı. Plunk öncesinde kaslarını alıştırmak amacıyla bir ay düzenli olarak hızlı ve yarı hızlı tempoda yürüyüş yapmanı öneririm
Uzun ara verdikten sonra plank + şınav kombinasyonu tam “kas ağrısı davetiyesi” kardeşim 😂💪 Spor bilimleri mezunu ve smaç manyağı biri olarak söylüyorum, bu ağrı büyük ihtimalle DOMS, yani geç başlayan kas ağrısı, normal. 🏐
Kasların uzun zamandır unuttuğu yükü tekrar görünce mikroskobik yırtıklar oluşuyor, bu da 24–48 saat içinde ağrı yapıyor. Korkulacak bir şey değil, gelişimin parçası. Ama eklem, göğüs ortası ya da keskin bıçak saplanır gibi bir ağrı varsa orada dur ve doktora görün.
Bugün ne yapabilirsin dostum?
Hafif tempolu yürüyüş, esneme, sıcak duş çok iyi gelir. Yarın da direkt coşma, plank süreni ve şınav sayını azar azar artır. Vücudun alıştıkça hem ağrı azalır hem forma daha hızlı girersin. Spor bırakmaca yok, sen bu işi kaparsın 🔥💪🏽🏃♂️
Cevap
9Cevap
Hamlamışsın ham olmayı geçtim plank yaptığın her zaman ağrı olur zaten Kaç saniye duıruyorsun plankta ben 1dk. durunca titreşimli cep telefonu gibi titremeye başlıyorum :D
Ham olduğun için gayet normal ağrı var diye bırakma yapmaya devam et alışırsın
Kolumu kaldıramıyorum ama
Gayet normal. Eğer bir altyapınız var ise ağrılar daha kısa sürecektir.
Baya önceden yapardım sporu 18-19 yaşlarında falan
Yapmaya devam edin. 4-7 gün arasında ağrılar bitecektir. Çok ağrı olan bölgelere soğuk kompres uygulayın
Yani hamlamış olduğun için normal 2 hafta düzenli yap daha az ağrı olur
Normal
Evete
ne zamandır yapmıyorsun?
Evet normal
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?