Spora yeni başladım vücudum ağrıyor, nasıl alışacağım?

Hayatımda ilk defa dün spora gittim resmen yani cidden daha önce spora gitmedim. Bir yer buldum 2 aylık paket 12 seans 250 tl öğrenci indirimiyle aldım ve rezervasyon yaparak gidiliyor istediğin saatte de gidebiliyorsun. Dün gittiğimde bütün spor aletlerine bindim nerdeyse ve benim dizlerimde menisküs aşınması biraz da ödem var kemiklerim diz kapaklarım ağrıyor ortopedi doktoru spor yapmamı söylemişti geçen yaz gittiğimde ve vakti zamanında dizlik kullandığım için üst bacak kaslarım çok zayıflamış durumda ayaktayken üst bacağımda kuvvet hissetmiyorum bomboş et gibi hissediyorum bütün ağırlık diz kapaklarıma gidiyor kemiklerim acımaya başlıyor bunu dün hocaya da söyledim. Hoca artık sana Bacak güçlendirme yaptırıcam dedi bacakları güçlendiren aletleri gösterdi ve her geldiğinde bunlara bineceksin dedi öğrendim. Spordan döndüm dünden sonra tekrar gitmedim, vücudum hamladı ve diz kapaklarım acıyor özellikle sol dizim bugün hep ağrıyor. Salondaki hoca da haftada 3 gün gelsen daha iyi olur aslında spora alışman lazım demişti, ne yapmalıyım sizce KS?
Spora yeni başladım vücudum ağrıyor, nasıl alışacağım?