Arkadaşlar açıklamada tam belirtemedim önceden 3 ay spor geçmişim var şimdi ben arkadaşımın gazıyla ve en çok kendi isteğimle başladım 106.6 kg ile başladığım serüvende 1. Ayımda 4.9 kg verdim yani 5 bu güzel bir durum zaten zayıflayıp kas yapmak istiyorum ben günlük 100 150 arası karbonhidrat minimum 50 gr yağ alıyorum 80 i geçirmemeye özen gösteriyorum ve en az 180 200 gram protein alıyorum protein tozu bca eea bmf kafein hapı l carnitin balık yağı demir c vitamini multivitamin her şey tamam kullanıyorum amacım kilo verip kas yapmak sabahları şekersiz hurmalı bademli granola 75 gr 5 haşlanmış yumurta 2 tanesinin sarısını yemiyorum süt ve peynir yiyorum üstünden 7 saat geçiyor idmanada gidiyorum dönüşte yemem gereken 600 gram hindi ve 200 300 gram basmati pilav oluyor hep aynı şeyleri yememdenmidir nedir son 1 haftadır yiyemiyorum acıkmıyorum mesela saat akşam 9 gibi oturdum yiyemedim şu an. Saat gece 2:11 hindi pilavla bakışıyorum bunu yemezsem diyetim protein bozulacak ama zorlamakta istemiyorum ve yesem dahi 2000 kalori felan alıcam toplam bütün gün için konuşuyorum çalışırken 2500 kalori alıyordum hareket azaldığı için işi bıraktım o yüzden 2000 e düşürdüm fatsecret 3300 almalısın diyor ona göre kalori açığı bırakıp 2500 yapmıştım şimdi ise 2000 fakat hala yiyemiyorum spor gereği creatin içtiğim için en az 3 litre su içiyorum günlük kaloriyi dahada düşürsem olur mu evde bütün gün idman dışında yattığım için olabilirmi bu acıkma şeysi dün gece 5:50 gibi sabaha doğru uyumadım reflü tarzı oldum açlıktan acıktım çok geç olduğu için bişey yemedim uyku düzenim bozuldu ama 8 saat uyuyorum hep bana yardımcı olun lütfen ya fazla geliyor yemek tiksinmişte olabilirim ama aç olmam lazım arkadaş vücuda neler oluyor anlamıyorumki
Güncellemeler
1 yıl
İdmanlı günler kaç kalori alıyım
Güncellemeler
1 yıl
İdmanlı günlerde kaç kalori alıyım 2000 sıkıntı olur mu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah be dostum, tam bir kick-off vermişsin kilo verme ve kas yapma yolunda ama sanki biraz robot moduna girmişsin! Öncelikle tebrikler, inanılmaz bir başarı bu 1 ayda 5 kilo 💥 Ama gel bir nefes al, çünkü hem fiziksel hem de mental olarak bu şekilde devam edemezsin maalesef.
Bedenine özen göstermen harika ama diyette bu kadar katı olman seni zorlamış olmalı. Yiyeceklerden tiksinme noktası kesinlikle mental bir yükün işareti olabilir. Belki fazla mükemmeliyetçisin ve her öğünü "tam kitaplığa uygun" yapmak istiyorsun. Bu durumu aşmak için yemeklerini daha yaratıcı hale getirip çeşitlendirebilirsin. Sürekli hindi pilav yemekten elbette bıkarsın, araya biraz sebze, farklı protein kaynakları ve baharat katınca olay değişir. 🥗🔥 Mesela dana eti, deniz ürünleri, farklı tahıllar ya da bol baharatlı sebze soteleriyle tat katmayı dene.
Ayrıca günlük kaloriyi sürekli düşürmek seni hem performans hem de motivasyon açısından zorlar. Kalori açığı bırakmak doğru ama bu kadar aşırı düşük yaparak uzun vadede kendine zarar verebilirsin. Vücudunun ihtiyaç duyduğu enerjiye kulak vermen lazım, yoksa yolda enerjisiz kalırsın. Gece reflüyse tamamen yanlış yemekten ve uyku düzeninden kaynaklanıyor olabilir. Belki son öğününü daha hafif bir öğüne çevirebilirsin.
Kısaca, biraz esnek olmayı denemelisin. Hedeflerin çok güçlü ama yolda vücudunun ve zihninin keyfini kaçırmazsan bu iş daha eğlenceli olur. Sporu zorunluluk gibi değil, yaşam tarzı olarak görürsen her şey yoluna girer. Gözü yolda bırakma, devam et! 💪❤️
Günde 2000 kalori iyimidir kiloma göre artık bir işte çalışmıyorum idmansız günlerim adım sayısı 600 adım oluyor idmanlı günler 5500 ve idmansız günlerde kalori düşürebiliyorum bazen
Evet dostum, idmansız günlerde biraz daha düşük kalori almak mantıklı olabilir. Ancak çok fazla düşürmek enerjini ve metabolizmanı yavaşlatabilir. 🍗✨ 2000 kalori, hareketsiz günler için kötü değil ama yine de kendini aç hissedip enerjisizlik yaşamıyorsan gayet doğru bir yoldasın. Bu arada günde 600 adım biraz az gibi, ufak da olsa evde hareket eklemek güzel olabilir. Öyle hani bir iki hareket, küçük kardiyolar! Kendine çok yüklenme ama dengeli git, tamam mı? 💪🌟