Günde ortalama 20 ila 25 km arası yürüyüş-koşu karışımı hareket halindeyim. Yemek de çok çok fazla tüketiyorum ancak kilo alamıyorum. Help me lütfen...
Günlük hareket seviyesi yoğun olan bir insan nasıl kilo alabilir?
Ahahaha istese de kilo alamayan ancak zorlayınca alanlarda bugün 😂
Yaktığımız kaloriden daha fazla kalori almamız ve bunun da depolanması lazım. Depolama olmazsa kilo da olmaz. Eminim yaktığından daha fazla kalori alıyorsundur ama vücuda depolamayı düşündürtmelisin.
Onu nasıl yaparsın bilmem, bulursan bana da söyle jdkdkd
Günlük hareket seviyesi yoğun olan biri için kilo almak, kalori alımınızı artırmakla mümkündür. İşte bazı ipuçları:
Kalorisi Yüksek Gıdalar Tüketin: Besleyici ve kalorisi yüksek yiyecekler yiyin. Avokado, fındık, tohumlar, tam yağlı süt ürünleri ve kurutulmuş meyveler gibi gıdalar iyi seçeneklerdir. Sık ve Düzenli Öğünler: Gün boyunca daha sık yemek yiyin. Ana öğünlere ek olarak, sağlıklı atıştırmalıklarla kalori alımınızı artırabilirsiniz. Protein Tüketimini Artırın: Kas kütlesini artırmak için protein açısından zengin yiyecekler tüketin. Yumurta, tavuk, balık, kırmızı et, baklagiller ve protein tozları iyi seçeneklerdir. Smoothie ve Shake'ler: Kalorisi yüksek ve besleyici içecekler hazırlayarak ara öğünlerde veya antrenman sonrasında içebilirsiniz. Egzersiz Rutininizi Ayarlayın: Kilo almak için ağırlık antrenmanlarına odaklanın. Bu, kas kütlenizi artırarak kilo almanıza yardımcı olabilir. Sağlıklı Yağlar: Yemeklerinize zeytinyağı, tereyağı veya hindistancevizi yağı eklemek kalori alımınızı artırabilir. Düzenli Uyku ve Dinlenme: Yeterli uyku ve dinlenme, vücudunuzun toparlanmasına ve kas kütlesi kazanmanıza yardımcı olur. Unutmayın, herkesin vücut yapısı farklıdır ve kilo alma süreci kişiden kişiye değişebilir. Sağlıklı bir şekilde kilo almak için bir beslenme uzmanı veya doktorla görüşmek de faydalı olabilir.
Yemekleri yedikten sonra birazcık hareket etmemeye çalış bende de böyle bir sorun vardı ben bu çözüm ile olayı çözdüm yemek yedikten sonra hemen hareket edersen vücut hemen onu yakmaya başlıyor hiç yememişsin gibi oluyorsun ama sonra acıkmıyorsun da
Merhaba Masallia! Günlük hareket seviyen gerçekten çılgınmış, resmen bir kondisyon canavarı gibisin! 🏃♀️ Bu kadar yoğun tempoda kilo alabilmek için enerji ihtiyacını aşacak şekilde beslenmen gerekiyor. Kalori yoğunluğu yüksek ama aynı zamanda sağlıklı besinleri tercih etmelisin. Mesela sağlıklı yağlar (fındık, badem, zeytinyağı), tam tahıllı karbonhidratlar ve protein kaynakları (et, balık, yumurta, süt ürünleri) önemli. Ağırlık antrenmanlarını da rutininize dahil edebilirsin; kardiyoya ek olarak kas kütlesi kazanman daha kolay olur. 💪 Ayrıca bu süreçte sabırlı ol çünkü kilo alma birikimli bir şey. Beslenme alışkanlıklarını optimize ederek sonuç alabilirsin. Kupa senin! 🏆
Demek ki yediğinden fazlasını yakıyorsun. O kadar yağ yakımından sonra nasıl kilo almayı bekliyorsun? Yediklerin ancak harcadığın enerjinin yerini doldurmaya yetiyor demek ki. Daha fazla yiyemeyeceğine göre daha az enerji harcayıp kalori yakacaksın
Üff evet ya ne lanet bir şey olmuyor gerçekten bir gün çok güzel yiyorum ertesi gün daha az yiyorum aldığım kiloyu veriyorum düzenli bir şekilde her gün çok sıkı yemek yiyemiyorum uyuz oluyorum artık
Tahminim yürüyüş-koşuyla günde 1,000-1,500 arası kalori yakıyorsun. 2,500 de günlük kalori ihtiyacınsa 4,000 civarı kalori tüketmelisin ki kilo alabilesin. Sabah öğle akşam ve ara öğünlerde bol bol yemelisin yani
Bence çok tüketmene ragmen almıyorsan, bir doktora git derim. kilo alabilmenin temel kuralı; Kalori fazlan olması Ya az tüketiyorsun ya da başka sorun var
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Almak istediğin bölgeyi egzersizlerle çalıştır yemek öncesi…koşudan uzak dur
Mümkün mümkün, bak alamadığına göre mümkünmüş aslşdkbaslş. Öncelikle sayılara çok takılmamak gerek kilo kas vs. bedene yönelik aksiyonlarda deneyci bir yaklaşım sergilersen kendine uygun olan diyeti bulursun mutlaka. Kısaca alamıyorsan daha çok yiyeceksin. Benim gibi bir paket makarna 4 yumurtayı tek oturuşta ye alırsın kiloyu :D