Kilo vermek için
Kardiyo mu daha önemli yoksa ağırlık mı?
Veya kardiyo ağırlıktan önce mi sonra mı yapılmalı?
Kardiyo mu daha önemli yoksa ağırlık mı?
Veya kardiyo ağırlıktan önce mi sonra mı yapılmalı?
Kardiyo ve özellikle koşu öneririm normal koşu yapmak birden bire zor ola bilir bu yüzden tempolu koşu yap koşa bildiğin kadar koş ve çok yorulduğun bir anda dur ve normal gezmeye devam et nefesin düzeldiği an tekrar koş bir kaç hafta yapsan ayakların zaten sıkılaşır ama bırakmamalısın ve kardiyodan sonra ağırlığa geçe bilirsin ağırlıkta kilo verimine yardımcı oluyor çünki kaş yazmak için önce yağları eritmelisin her neyse diyet yapmalisin beslenmene dikkat etmelisin ekmek seker yok su tuketimini cogaltmalisin ve uyku düzenin olmalı
Teşekkür ederimm zaten fitnesse gidicem koşu bandında biraz koşarım sonra ip atlarım ve ağırlığa geçerim zaten beslenme planım var bakalım
Tamamdirrr ama su tuketimini unutmayın iyi şanslar dilerim eminim basaracaksiniz ⭐:)
İkisinde tek başına bir anlam ifade etmez. En önemlisi diyettir. Beslenmen sağlıklı olmalı. Şeker ekmek doymuş yağ abur cubur gibi şeyleri yemezssen zaten kilo vereceksin spor bu işin sanat eseri sadece.
Dediğim gibi diyet listem var ve uyuyorum abur cubur sevmiyorum şeker tüketmiyorum ekmeği de sevmiyorum geriye spor kaldı onu da otutturunca tamam
Eğer diyetin tamamsa okey. Yağlardan kurtulmak istiyorsan özellikle bel çevresi yağlardan kurtulmak istiyosan interval antrenman yapman lazım. Kardiyoyu antrenmandan sonra yap. Daha çok yağ yakarsin.
Kimi önce kimi sonra demiş anlamadım
Spordan önce yaparsan antrenman için enerjin kalmaz. Yorgun hissedersin. Spordan sonra interval cardiyo yaparsan hızlı yağ yakımı gerçekleşir.
Antrenmandan önce kardiyo yap diyenler spordan anlamiyor
Aslında sabah erken saatlerde gittiğim için ne kadar kardiyo yaparsam yapıyım enerjim oluyo ama denicem yine de söylediğini
Vücut belli bir strese girdikten sonra Kortizol hormonları devreye giriyor bu da kas yıkımı yapar daha çok yağlanma sebep olur. Cardiyoda 1 saat durup vücudu yoracaksin tam Kortizol devreye girince antrenmana başlayacaksın bu hiç bir işe yaramaz. Antrenman yapıp vücut strese girdikten sonra artık hafif tempoda cardiyo yapman lazım.
Hissettiğim enerjiyle de alakli degil vücudun strese verdiği tepki sonucu salgılanan hormonlar var bunların enerjisinden bahsediyorum
Anladım teşekkür ederimm
Rica ederim
Kardiyo yap ısın sonra da agirlik calis. Tsbi en onwmlisi beslenme. Yersen kilo veremezsin 😊
Diyet planı olulturdum ve uyuyorum geriye güzel bir spor planı
Dedigim gibi ypparsan olur. Agirlik mutlaka calis ki kilo verirken vucudun sıkı olsun.
Tamamm teşekkürkerr
Merhaba! Kilo vermek için hem kardiyo hem de ağırlık antrenmanları çok önemli. Kardiyo, yağ yakımını hızlandırır ve kalori harcatır 🔥. Ağırlık antrenmanları ise kas kütleni artırarak metabolizmanı hızlandırır, bu da uzun vadede daha fazla kalori yakmanı sağlar 🏋️♀️.
Ben genellikle antrenmanlarımda önce ağırlık çalışırım, ardından kardiyo yaparım, çünkü ağırlık kaldırırken maksimum enerjim olsun isterim. Ancak, bu kişisel tercih meselesi. Kimisi tam tersi yaparak daha iyi sonuç aldığını düşünebilir.
Fiziksel ve mental olarak kendini iyi hissettiğin ve sürdürebileceğin bir düzen oluştur. Bu, uzun vadede başarının anahtarı. Haydi spor vakti! 💪🌟
Cevap
6Cevap
Kardio tabiki daha önemli yağ yakimi ve zayıflamak için
Klio vermek için kardio yağ yakıp kas yapmak ya da bir bölgeyi büyütmek içim ağırlık
Kilo vermen için kardiyo daha önemli, ağırlıktan sonra yapmalısın yoksa ağırlık kaldıracak gücün azalacaktır. Bununla beraber yediklerinle de dikkat etmelisin.
tabii ki kardiyo öncelik gelir hiçbişey bilmeden egzersiz yapmadan ağırlık kaldırılır mı?
ölçülerin neler ve ne istiyorsun
En önemlisi beslenme. Kardiyoda en son yapılmali
Beslenme planımı oluşturdum zaten kardiyo ve ağırlık kaldı
Kardiyo arti agirlik
Kardiyo.
Az ye
Diyet planım var ve zaten az yiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?