Spor ve abur cubur bağımlısıyım ve kendimi durduramıyorum, ne tavsiye edersiniz?

Ağzıma attığım ilk besinle harekete geçip günde 4 saat tenis oynuyorum, bazen squash ve bazen de basketbol. Aralıksız 3 saat squash oynayıp sonra başka bir yere gidip 2 saat tenis oynadığım oluyor ve bunları yoğun kardiyo şeklinde efor sarf ederek oynuyorum. Çok güzel ama sıkıntı şu ki fazla zayıfladım çünkü 4 saat oynayamam bir daha diye 4 saat oynayan biri gibi beslenmedim ama her seferinde oynayamam korkusuyla daha fazla oynuyorum, tatmin olmuyorum ama artık ve nereye kadar böyle gidecek diyorum. Dün 5 bugün 4.5 saat oynadım mesela ama hala yarının sporunu düşünüyorum ve özlemeye başlıyorum. Bir de alışkanlık olduğu için sabahtan güne 2000 kaloriyle filan başlıyorum boşlukta ya aşırı yiyorum ya da aşırı spor yapıyorum. Bu düzenden aslında mutluyum ama bir farklılığa ihtiyacım var gibi hissediyorum. Dinlenme günü koymuyorum çünkü dinlenmek demek evde kendimi komaya sokana kadar yemek demek ondan da kaçıyorum. Sosyal hayat ve insanlar hem çok boş geliyor miskin aktiviteler bana göre değil ve bütçem de belli, arkadaşım da pek yok, aileyle birlikte olmak da mutlu etmiyor, hem de zayıfsın kilo al laflarıyla karşılaşmak istemiyorum o yüzden kendimi soyutluyorum. Allah güç kuvvet versin de daha fazla oynayayım diyorum ama kafamdaki tek soru, nereye kadar böyle devam edecek? Evde oturup ders çalışamıyorum çünkü biliyorum oturan aktivitelerde kendimi komaya sokana kadar tıkınacağım.
Spor ve abur cubur bağımlısıyım ve kendimi durduramıyorum, ne tavsiye edersiniz?