Her yerin kendine göre bir kuralı, adabı vardır herhalde. Hayatımda ilk defa spor salonuna gideceğim ama elbette bazı davranışlarım bazılarını rahatsız edecektir. Yapmamam gerekenler nelerdir?
Spora başlayacağım ama rezil olmak istemiyorum. Spor salonunda yapılmaması gerekenler nelerdir?
- Başkalarına rahatsız edecek şekilde bakmamak mümkünse hiç bakmamak. - Başkalarını rahatsız edecek davranışlar sergilememek mesela eskiden hep görürdüm erkekler kızların ilgisini çekmek için üstünü çıkarıp sözde görmüyormuş gibi davranıp poz verirler ya da ilgi çekmek için o kadar bağrılacak durum olmadığı halde bağırmak ağırlık kaldırırken. - Yanına havlu al havlusuz sehpalara oturup yatma yaparsan küçük düşebilirsin ya da dedikodunu yapabilirler bunu dışında hijyenik açıdan da önemlidir. - Alet veya ağırlıkta sıra varsa başka egzersizle alternatifin yoksa sıranı beklemen. - Üstün pis veya kötü kokuyorsa mutlaka banyo yap ondan sonra salona git. - Yedek spor ayakkabını al, eşofman şort kapri vs spor için giyimin hazır olsun ve terlileri koymak için poşet çanta ayrı olsun mutlaka. - Kaldıramayacağın ağırlıklara girme. - Önemli olan kaldırdığın değil kasların gerilmesini hissetmendir hareketi doğru yapmak ve doğru ağırlıkta yapmak önemlidir. - Genelde Arnold gibi vücut istemiyorum, Brad pitt gibi vücut istiyorum filan diyenler var böyle şeyler söyleme çünkü kas gelişimi kolay olan bir şey değildir. Genetik durumlar elbette var ama genel mantıkta kas geliştirmek zaten zordur plaj vücutları bile uzunzaman istiyor. Sabırlı ol. - Hocandan mutlaka hareketleri göstermesini iste çünkü yalnız başına bırakırsa yanlış yaparsan sana maalesef gülenler veya herkesin içinde yanına gelip bak kardeşim öyle olmaz böyle olur tarzında bide alaycı bir kaç cümle veya gülme ile seni küçük düşürebilir.
Kimsenin babasının yeri değil spor salonu. Rahatsız olabileceği bir şey yapmazsın merak etme. Sadece bir harekete geçerken etrafına iyi bak hâlâ seti bitmemiş biri var mı diye gerekiyorsa sor etrafındakilere. Havlunu koymadan hiçbir aleti kullanma. Eşyalarını bir yerde bırakıp, unutma. İlk başta çok gerici oluyor ama daha sonra alışıyorsun, hocalar ilgileniyor zaten