3 aydan fazladır spor ve saglikli beslenmeye calisiyorum su zamana kadar -9 cm belden inceldim ve 6 kilo verdim. Yag oranım %21 . Karın kası cikarmaya calisiyorum. Bu yüzden yağ oranımı %18 in altina cekmeye calisiyorum bunun için hergun kardio +karın egzersizleri yapiyorum. Sorum şu sizce kaç ayda karin kaslarim belirginleşir tahmini? Ve incelmem çok az oluyor 10 günde felan 1 cm inceliyor belim bu normal mi?
Bir sporcu olarak söylüyorum, hergün bile mekik cekebilirsiniz. Ama bence orayada dinlenme verin oyuzden Haftada 5 gün mekik çekin. Kardiyo önemli, ama en önemlisi beslenme.. Intermittent fasting diye bir olay var, aralıklı oruç diye birşey onu öneririm. Şu orucu vesayri var tavsiye ederim. Göbek eritir baya.. Ağırlık antrenmanları yapılabilir, haftada 3'u geçmemelisin.. Haftanın 7 günü kardiyo yapabilirsin ama dediğim gibi karın kasını haftada 5 ya da 6 gün çalış, bir iki gün dinleme ver karın kaslarına.. Şimdiden başarılar dilerim 😊
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkur ederim günlük kalori acigi olusturarak saglikli bir sekilde kilo vermeye calisiyorum. Su orucu felan dayanamam ben öyle şeylere 😂
- Karın kası için beslenmeyi kusursuz yapman gerekiyor. Asla şeker yok. - Onu hallettikten sonra yağ oranının %15 civarı olması gerekiyor. - Karın kası hareketleri çalışıyor olmanı eklememe gerek yok sanırım. - 3 aydır cardio yapıyor olman güzel, başka hareketler katarak sporunu artık bir üst seviye zorluğa çıkar. Sürekli aynı hareketleri yapman vücudu alıştırır, gelişimini yavaşlatır. 3-4 haftada bir programını değiştir. Vücudu alıştırma.
>>> Ay vermek pek mantıklı değil. Herkesin vücudu, çalışma miktarları ve gelişim süresi farklı. Ama aralık verebiliriz diye düşünüyorum. Senin gayretine bağlı olarak 6-18 ay arasında kavuşabilirsin. Unutma yavaş yavaş belirginleşir. Ne kadar çok yaparsan o kadar gelişirsin. Beslenme, spor dışında uyku düzeni, stres yönetimini de sağlaman lazım.
Şuanda da oldukça fit görünüyorsun. Gelişimin ve çalışmalarının karşılığını alıyorsun. Sabırlı ve düzenli olduğun sürece istediğin bacaklara, kalçaya, karna ulaşman şans değil senin işin :) Yılmadan devam et
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tesekür ederim tam olarak istediğim cevabı aldım şu an 😊 *Şeker olarak şuanda sadece bal ve meyvelerden aliyorum +Sagliksiz seker alimim yok *Yağ oranım %21 %18 in altina cekmeye cakisiyorum 😊 *Cardionun yaninda+karin bölgemide calistiriyorum *Spor prohramimi 1 ayda 1 degistiyorum 😊 Umarim hayal ettigim fiziğe ulasirim tessekur ederim gorusunuz icinn😊👍
Benim karın kaslarım 1 sene sürdü çıkması iyi beslenmiyordum şimdi iyiyim senin için söyleyeceğim lif tüketimini biraz arttır proteine dikkat et yeterli sporun 1 1,5 saat iyidir söyleyeceğim bu kadar iyi çalışmalar 😇😇
Fiziğin gayet güzel görünüyor ama karın kaslarının belirginleşmesi için bildiğin gibi yağ oranını düşüreceksin bir de egzersizlerde bol tekrar yerine ağırlık ile artarak çalışmalısın.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şuanda salona gitmem mumkun değil evede agirlik alamam o yuzden 2 3 ay daha kendi vucut agirligimla calismaya devam edicem 2 3 ay sonra salona yazilmayi dusunuyorum. simdilik boyle devam
Spora başladıktan sonra ortalama altı ayda karın kasları gözle görülür hale gelir. Şu an vücudun yağlardan kurtularak iç gelişme sağlıyor. Antrenmanlarını dinlenmeli yapmanı öneririm, sırf çabuk gelişeyim diye bir gün falan ara vermeden devam edersen sıkıntı. Haftada beş gün iyi, dört ya da beş gün ideal yani.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
ben 6 gün yapiyorum pazar günleri dinlenme yapiyorum 👍
Nasıl bir yol izlediniz daha detaylı yazarsanız çok mutlu olurum 🙈 Ben de bir haftadır benzer bir yol izliyorum. Uygulama kullanıyor musunuz egzersizler için?
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Belli bir uygulama kullanmadım ben genelde herkesin karantina döneminde uyguladigi populer sporcuların programlarından yaprım. Chole Ting, Pamela Reif , Lily sabri gibi bircok isim denedim. Ama bana en çok etkisi olan vucudumu şekillendirmemde en çok yardımı dokunan Chole Ting programlari oldu. Genelde onun programlarıyla devam ediyorum 😊
Ilk etkiyi görmeniz ne kadar sürdü? Ben sabırsız bir insanim hemen emeğimin karşılığını almak istiyorum yoksa hevesim kaçıyor 😅🙈 1 ay içinde etkisini görmeye baslar miyim acaba?
Kesinlikle 1 ay icinde gormeye baslarsiniz ama ölçüm alarak anlarsiniz cunku ben aynaya baktigimda hala bazen kendimi göbekli felan goruyorum 😂Ben hatirlamiyorum ama 10 günde bile etki aliyorum 1 cm de olsa inceliyorum o yuzden
Güzel soru, al kendi programımı veriyorum. 200 mekik,4 set 50 tekrar şeklinde. Alt karın içinde bar var bende.4 set 15-10 tekrar ile taş gibi bir karın sahibi olabilirsin. Ama beslenme çok önemli.
sadece sporla olmaz sağlıklı beslendiğini yazmışsın ama içeriğini yazmamışsın bol bol protein içerikli besleneceksin ki kas gelişimi olsun bir de testosteron hormon takviyesi alırsan iyice kas gelişimine hücum eder beyin
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Takviye almiyorum ama protoin tuketiyorum yani yumurta yulaf tavuk et sebze agirlikli
kas yaşmak istiyorsan kilo almak zorundasın kilo verirken kas korunmaz ideal kilondaysan zayıflıyacağına kas yap daha fit görünürsün ardından tekrar zayflarsın kas iyice belli olur
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kas yapmak için yağ oranımı dusurmem lazim. Bunun içinde kardio yapiyorum boyle olunca kilomda eksiliyor doğal olarak
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ya arakadaş araştırmadan soruşturmadan Bir yerlerinizde uydurmayı ne kadar çok seviyorsunuz Bizim millet önce hocaydı Sonra doktor Şimdide sporcu oldu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Bunda bilmeyecek ne var kaslarin belli olmasi icin yağ oranina%18 ve alti olmasi gerekiyor kadınlarda bunun icinde oncelikli hedefim yağ oranımi dusurmek bunu bilmek icin illaki sporcu olmaya gerek yok
kilo verdiğin zaman kasta gider birde üstüne kardio yaptınmı daha fazla gider ama kas yapıp önce killo alırsan ardından doğru hamlelerle o aldığın kiloyu verirsen bu sefer istediğin vücuda ulaşırsın daha önce senelerce spor yapmış bir kişi oğlu olarak konuşuyorum dediğim yönetemi fitnesscılar kullanıyor neyse ilerde fitnesa gidince ne demek istediğmi onlar dan duyunca daha iyi anlarsın iyi günler
İncelmelerin yerinde. Karın kası için çalıştıracağın yeri söylemek zor. Benim de belam bu olmuştu geçen sene.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben heralde yine ayni programdan devam edecegim Kardio+karin egzersizleri +diger bolgeler icin antramanlar. Eylul ayinda spor salpnuna yazilacagim o zamana kadar boyle devam spor salonunda bana yön göstrirler 😊👍
Aklınca kürdan gibi fiziğin ile egomu kasmaya çalışıyorsun sen 😂
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sadece sana 😂😂Sordugum sorunun egoyla alakasini çozemedimde? Egolu olsam of kaslarim harika felan derdim. Tahmini ne kadar zamanda kas cikartitim diye sordum?
Abi Çok kötüsün haberin olsun ve böyle yaparak ayyyy göbeğimin üstünde uyumak istiyor hemen dm gelmeliyim falan diyeceğini falan sanıyorsan yanılıyorsun haberin olsun
Gerçi evet hafif olursa iyi durur. Biraz daha aynı şekilde devam edersen çıkar bence. Sen en iyisi uzman birine danış derin. Spor fenomenleri/bi bilenleri oluyor sitede. Onlar daha iyi bilebilirler
böyle jalsa bile olur ki hafif bi karın kasi güzel olur ama bence fazla yaoma kadinda karın kası bence pek iui olmuyor ama cok hafif bi karın kası güzel olur
Wow, bunu duymaya ihtiyacım vardı. Ben de, senin 3 ay önceki versiyonunum. Artık konusup konusup icraata geçmemeye son vericem. Bu göbek gidicek artık, yeter.😄
Soran
+1 yıl
Bir kere motive saglayinca devami geliyor bende hep kilo alip veren biriydim simdi canimin istedigini de yiyorum kisitlamadan minik minik sporda artik çok eglenceli geliyor yavas yavasta yine inceliyorum. Inan ben bile yaptiysam herkes yapar 👍😊
Ben zaten, asla diyet yapamam. Psikolojim bozuluyor, daha fazla yiyorum bu sefer. Bu konuda iradesizim. Ama yasak koymayınca zaten çok fazla yemiyorum, sadece tatlıya düşkünlüğüm bazen sorun oluyor. Onun dışında ben de yavaş yavaş, az az da olsa istikrarlı bir şekilde bazı hareketleri evde yaparak baslamayı dusunuyorum. Kilom aşırı değil. Sorunlu bolgem göbek ve üst kollar. Onun haricinde belim falaj gayet ince.
Soran
+1 yıl
Benimde üst kollarimdan yana sorunum var ahah incelmeyen bi tek oralarım 😊Ama böyle bir durumun varsa sakin kendini kisitlama bence cunku sonradan yeme bozukluğu felan ortaya cikabiliyolar. Sadece kalori acigi olustur. Yapabiliyorsan sagliksiz tatlilari saglikli altranatiflere donustur mesela saglikli fit tatlilar var birsuru. Ama yapamiyorsanda kendini kisitlmama ister gobekli ister zayif ister kasli biz her zaman en güzeliz 😊💪❤
Googleye diyetsiz kalıcı zayıflama yaz ve bir araştır istersen. Ben seneler önce bu yöntemle fazla kilolarımdan kurtulup 68den 64 kiloya dusmustum şu an ise 69lara uçtum😂
Ama senin zaten fazla kilon yok goruldugu uzere ...
Kasların dinlenmeye ihtiyacı var iki günde araya koy ve öyle devam et. Lflerin beslenmesi için protein tüket. Senin gibi eski bir ahbabım vardı o da çok dert ederdi gelişim gösterse de, sabırlı ol sadece. Bu arada hakkını vereyim karnın fena değil yine de senin bileceğin iş
Beslenmeye dikkat ediyorsan hiç bir problem yok. Zaten karnın biraz gelişmiş. Hatlar belirginleşmiş. Aynı saatte aynı yerde aynı pozda fotoğraf çek iki hafta sonra. Bir fotoyu da telefonu göbeğinin altına yapistirarak çek. Hatların nasıl geliştiğini iyi anlarsın. Ekstra bacak hareketleri ve düz şınav yap ara verdiğin iki günde. Sınav 4x5 olsun sonra kendi kapasitene göre arttırsın. Çevik bir yapın var belli. Vazgeçme.
Bir günde ölçümlerin değişmesi beni şaşırttı. Ölçümleri kafaya takma fazla onlar hep değişiyor düzenli oturması zaman alıyor. Ne güzel bir iraden var takdir ettim kendini yine toparlayabileceğini bilip vücudunu çözmüşsün. Ölçümlerden de biraz uzak dursan fena olmaz. Ben kilo almaya uğraştığımda tartidan kaçınırdım.
Normalde 2 haftada bir ölcüm yapiyorum dün cheat gunumdu cok fazla yedigim icin vucudum sasirdi bugunde oyle bi salakligima geldi ölcüm aldim 4 cantim fazla ciktim zaten aynaya bakincada karnimin sis oldugunu goruyorum yani bu normal 1 günde kilo alicak degilim sadece ödem tuttum o kadar 2 3 güne eski haline döneceğini biliyorum 😊
Normalde biz erkeklerin biyolojik yapısının psikolojik davranışlara etkisi farklı oluyor, kadınlarınki daha farklı ve daha zor. Galiba ödem olayını anladım şişliği de. Bak farkındasın zaten ölçümler o zamanlarda şaşırabilir tabi:) ödemi engelleyecek şeyleri erkenden yani en azından 4 gün önceden tüketmekte yarar var. Eski haline döner tabi, ne güzel farkındasın güçlüsün. Bazı kadınlar kendilerini kendilerine karşı dolduruyor kötü düşüncelerle sen de bu yok. Devam böyle :)
Aynen öyle zaman, emek, bunlar değerli kavramlar kendinin tek dostu sensin bu hayatta. Çıktığın yolda emin adımlarla yürüyen yılmayan bir kadın olacaksın. Hak ettiğin güzelliklerle ve sağlıcakla kal daima :)
Beğenen inan çok az, sporcular belki beğenir, kimi insan ise yokluktan beğeniyorun diyebilir. Ama gerçekten sana tavsiyem aşırıya kaçma. Çünkü spor böyle bir şey yaptıkça yapası gelir insanın, bir çok insan önünü alamıyor kas kütlesime dönüşüyor. Örneğin basketçilerin programı da ağırdır, ama vucutlarına bak en iyi görseli sunar. Spor salonunda bir çocuğun vucudunu çok beğenmiştim çok muntazam olmuşsun kaç senedir yapıyorsun dedim 15 senedir dedi. Peki diğerlerinden farkın ne dedim, ben basketçi antremanı uyguluyorum dedi
Zaten şu an ağır yaptigim prohramlari iatedigim goruntüye ulasinca daha hafifleticem ve yeterli kalpri alimida yaparsam daha fazla kas olusmaz bence zaten karin kasi icin cok yoğun antremanlar gerekiyor
Öyle değil hergun sabah öğlen aksam yapican belli bir tekrar tekrar ısınma hareketleri vs onları yapicam örnek 40 squad 40 mekik 40 barfiks bunu sabah öğle akşam
Her gün sabah öğle yapmak çok sacma bence günde 1 1 bucuk saat sıkı bir antraman yeterli olur suanlik diye dusunuyorum yag oranim duatukce egzersiz siddetini artiririm 😊👍
Yanlış yoldasın çekirge, böyle devam edersen boşa kürek sallarsın. Gercekten değişmek istiyorsan boy, kilo ve yaşını söyleyerek başlayabilirsin
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Boy:1.50 Kilo:44 Yaş:22
Cevap sahibi
+1 yıl
Zayıfmışsın aslında ama neden yağ oranın böyle yüksek, tatlı, kizartma, cips çok seviyorsun galiba
Soran
+1 yıl
Kiloydum 3 ayda zayifladim yani zayifken baslamadim spora bu yüzden yağ oranim biraz yüksek %21 . Ve evet cipsi tatliyi cok seviyorum ama 10 gunden 10 güne kendimi odullendiriyorum 😊
Cevap sahibi
+1 yıl
Anlıyorum ama cips, tatlı vs bunları hiç yemesen daha iyi olur. Senin kalçanda hiç yok, düzgün egzersizler önericem sana ama tabi yaparsan
Cevap sahibi
+1 yıl
Ama bu görsel uzak çekim yandan ve önden biraz yakın görmem lazım, siteye sürekli girersen yardımcı olurum 😊
Soran
+1 yıl
Hangi egzersizleri yapacagimi biliyorum ben tessekur ederim. Her sey zamanla olur 👍
Daha yeni azalmaya basladi mesela 10 gündur cok agir calismama ragmen 1 cm incelmisim belimden sadece yani her bolgeden alt karin kalca vs de 1 cm incelmis. Yavas yavas incelsin sıkıntı yok durmaz ama insallah 😂
Evet günde 1200 1400 arası kalpri aliyorum karbonhidrat yeterince kisitli öncelikli olarak yağ oranimi dusurup sonra kas kazanmak. Evde olmadigim icin agirlik calisamiyorum spor salonunada gidemiyorum 1 2 aya gidebilirim ancak o zamana kadar bu şekilde devam 😊👍
Kadınsın ama büyük terbiyesizliği sen yapıyorsun Baksana göbeğini atmışsın millete resmen gelin bir şey yapın diyorsun ya yürü git ya Bir de gelmiş bana adabı soruyor İlk önce sen adamla ol terbiyesiz
Bu seni ilgilendirmez insanlar disarda sahilde direk bikiniyle dolanirken benim buraya soru sorma ve gorus almak icin paylastigim fotograf sana niye bu kadar batti?
Umarım öbür dünyada da böyle söylersin aynısını olur mu o karının cayır cayır yanarken cehennemin ateşinde görürsün o zaman dersin bikini ile geziyorlar diye tamam mı