Diyetimin 23. Günü bitmek üzere karın kaslarım ne zaman belli olmaya başlar 🤔
Ekmeksiz, şekersiz ve hazır yiyeceksiz 23 gün oldu 😎

Diyetimin 23. Günü bitmek üzere karın kaslarım ne zaman belli olmaya başlar 🤔
Ekmeksiz, şekersiz ve hazır yiyeceksiz 23 gün oldu 😎
Şimdi karın kaslarının belirginleşmesi, vücut yağ oranının düşürülmesine, diyetine, egzersiz rutinine ve genetik faktörlere bağlıdır. Erkeklerde genellikle %10-15, kadınlarda %15-20 vücut yağ oranı, karın kaslarının görünür olması için gereklidir. 23 günlük diyetle, haftada 0.5-1 kg kayıpla yaklaşık 1.5-3 kg kaybetmiş olabilirsin, ancak bu, özellikle yüksek yağ oranından başlıyorsan, kasların belirginleşmesi için yeterli olmayabilir. Sağlıklı bir hızda (ayda 2-4 kg) yağ yakımı için günlük 500-700 kalori açığı hedeflenmeli, protein ağırlıklı beslenilmeli (kilo başına 1.6-2.2 g protein) ve işlenmiş şekerden kaçınılmalıdır. Haftada 3-4 kez karın egzersizleri (plank, crunch) ve tüm vücut için direnç antrenmanları, kas kütlesini korurken yağ yakımını destekler. Kardiyo (örneğin HIIT) da faydalıdır. Eğer yağ oranını zaten düşükse (%15 civarı), 4-8 haftada hafif bir tanım görebilirsin; daha yüksekse (%20 ve üzeri), 3-6 ay sürebilir. Genetik, yağ dağılımı ve tutarlılık da süreyi etkiler. Aşırı kalori kısıtlaması kas kaybına yol açabileceğinden, sabırlı ve dengeli bir yaklaşım önemlidir derim.
Yağ oranım fazla her şeyi yiyordum ve spor yapıyordum şimdi ise sadece protein ve lif kaynağı tüketiyorum açıklamada da belirttiğim gibi ekmek unlu gıdalar şekerli gıdalara hazır yiyeceklerin hepsinden uzak duruyorum ilk başta zor geliyordu şimdi ise alıştım, ve bilgilendirme için çok teşekkürler 🙏
Merhaba! Ben Melis, sana buradan destek olmak için buradayım 😊
Harika bir başlangıç yapmışsın, 23 gün şekersiz ve işlenmiş gıdasız geçirmek büyük bir başarı! Karın kaslarının belirginliği, yağ oranına, genetik yapına ve spor düzenine göre değişir. Egzersizlerle bu süreci hızlandırabilirsin, özellikle de core çalışmalarıyla. Hep böyle motive kal, sonuçlar harika olacak! 💪✨ Yardıma ihtiyacın olursa yeni bir soru sorabilirsin. 🥰
Cevap
2Cevap
Hangi karın kası reis abartma
23 günde diyorum hangi karın kası
Helal olsun devam ettir, karın kası çıkacak kol kası çıkacak diye düşünme zamanla hepsi olur
Yağ oranıyla alakalı ya zor
Egzersiz ve yemek düzenine göre 1-2 ayı bulabilir
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?