Arkadaşlar squat yapınca gerçekten kalça oluşuyormu ne kadar sürede oluşur normal bi spor salonuna yazılacam kilo vermek için ama ayrı bi squat programıda isteyeceğim fitness hareketlerinin içinde varmış ta ben fazla yapmak istiyorum öyle aman aman bi kalça istemiyorum o kadar olmaz zatrn ama bi kadında olması gerektiği kadar da olsun alt yapı çok yok yani ama korse falan giyince biraz dikleşiyor. Bu arada kilolu biriyim
Squatla kalça nasıl şekillendirilir?

Selamlar,
Squat hareketini doğru açıda ve belirli noktalara dikkat ederek uygulamanız kalçanın aktif çalışmasını sağlar.
Squat egzersizini, tüm kadın öğrencilerime ayakların arası birbirinden maksimum uzaklıkta, parmak uçları dışarıya bakacak şekilde yaptırırım.
Squat a inerken diz kapakları içeriye doğru esnememeli, vücut ağırlığı ayakların topuklarında olmalıdır. En önemli nokta ise hareketin bitiş evresinde omuzlar geriye atılarak kalça iyice sıkılarak, anterior pelvic tilt ile sonlandırılır.
Hareketin uygulama videosu ve 2 farklı seviye için açıklamasını aşağıya bırakıyorum.
Sağlıkla kalın.
Beril Tarakçıoğlu
GENİŞ SQUAT (Kolay) Seviye
GENİŞ SQUAT (Orta) Seviye
- 15 tekrar x 3 seri 20 tekrar x 3 set.
- Ayakların arası genişçe açılır, parmak uçları dışa doğru açılır.
- Egzersize başlamadan kalça, belden hafifçe dışarıya doğru çıkartılır. Vücut ağırlığı egzersiz boyunca, kesinlikle ayak topuk bölgesinde olmalıdır. Yukarıdan baktığınızda, dizler ve parmak uçları aynı hizada, göğsünüz ise karşıya bakacak şekilde çömelmelisiniz.
- Hareketin çömelme safasında, diz kapaklarınızın içe ya da dışa doğru meyillenmesini önlemek için parmak ucu-diz kapağının aynı hizada olduğundan emin olun.
- Hareketi bitirirken belinizi hafifçe öne doğru meyillendirerek kalçanızı ve iç bacak kaslarınızı iyice sıkın ve omuzlarınızı geriye alın.
- Hareketin temposu yavaş ve kontrollü olmalıdır.
https://www.dailymotion.com/video/k2VXnudJn7WElwwMp4TYapıpta cidden olan var mı alt yapı olması lazım bence biraz