Arkadaşlar squat yapınca gerçekten kalça oluşuyormu ne kadar sürede oluşur normal bi spor salonuna yazılacam kilo vermek için ama ayrı bi squat programıda isteyeceğim fitness hareketlerinin içinde varmış ta ben fazla yapmak istiyorum öyle aman aman bi kalça istemiyorum o kadar olmaz zatrn ama bi kadında olması gerektiği kadar da olsun alt yapı çok yok yani ama korse falan giyince biraz dikleşiyor. Bu arada kilolu biriyim
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gerekli gereksiz bir sürü yorum yapılmış ben her şeyi açıklayıp işini kolaylaştırayım öncelikle özellikle bir squat programı istemene gerek yok ve sadece squat yaparak belki kalçanı çıkarırsın ama proporsiyonlu durmasını istiyorsan diğer hareketler ile kombinlemelisin önemli noktalar şunlar
1. Hamstring hareketleri ihmal etme çünkü hamstringleri kuvvetlenip hacimlenmesi kalçayı geriye doğru iter ve istenilen fit çıkık kalça görüntüsünü elde ermene yardımcı olur
2. Doğrudan kalçayı çalıştıran glute bridge gibi hareketleri yaparsan sıkı fit ve şekilli bir kalça görünümüne büyük katkısı olur
3. Maalesef buna pek çok karşı çıkan insan da olsa ağırlık kaldırmadan kalça kasın büyümez o yüzden her antrenmanda ağırlığı biraz arttırıp kendini zorlaman lazım ülkedeki fitness hocasıyım diye gezenlerin %90 ı konuyu yüzeysel biliyor, besyoda öğrendiği kadarıyla anlatıyor o yüzden onlara çok güvenme kendin araştır youtube da milyonlarca video var bu konular hakkında athlean-x gibi kanallar her zaman faydalı olmuştur
4. Hedeflerine göre çalış. Tabiiki squat leg press gibi hareketler ile sadece kalçan değil bacaklarında kaslanacağı için kalınlaşacak ama bacaklarının ön tarafının (quadriceps) çok kaslanmasını istemiyorsan bu tarz press hareketlerini yaparken bacaklarını omuz genişliğindende fazla açarsan kalça ve arka bacağa daha çok vurur
5. son olarak spora yeni başlıyorsan hemen diyet yapma çünkü zaten vücudunun spora adapte olana kadar normalden fazla kalori yakacak ve ciddi proteine ihtiyacı olacak kalçanı çıkartmak istiyorsan da en azından normalde yediğin kadar yemek sporun ilk 1-2 ayında zarar vermez hatta faydalı olur
Daha detayı var bu işin tabi ama bunları bilmen başlangıç için yeterli iyi sporlar11 Yorumla- Soran+1 yıl
Hocam bende basen fazlasıyla var basenler iyi yani sadece biraz kalça yapmak istiyorum da bazılarında bacaklar kalınlaşmış kimisinde başka bişey olmuş zaten spor salonlarını biliyosunuz ben orta yollu bi yere gidicem zaten spor salonundan çok anlamam ayrıca kilo vererek squat yapıcam hocalara çok güvenmiyorum çok ilgileneceklerinide sanmıyorum sadece kilo verdiriyorlar anlaşılan evden desteklemem lazım hocalar ne işe yarıyorsa
Merhaba kadınlarda kas gelişimi inanılmaz kolay bir şey değil, bir kaç antrenman squat yaptığınız için çok büyük fark olmayacaktır, ama bacak vücudun en büyük kaslarından ve yalnızca antrenmanda değil yaptığınız bacak çalışması tüm gün size kalori harcatır. Squat yapmadan önce ağırlıksız formu düzgün yapabilin bence, hatta squata başlamadan lanch ''adımlama hareketiyle de başlayabilirsiniz. Daha fazlası için dilerseniz squat ile ilgili bir video çekebilirim kanalımda izlersiniz.
https://www.youtube.com/embed/0OlfU7okMWU00 Yorumla
Selam. Squat çalışmasını ev ortamında da yapabilirsin.
Bence bir kadın için öyle abartı fitness’e gerek yok.
Günlük 1 saat yürü 30 dakika squat çalış 20 dakika da bölgesel yağ eritme hareketleri yap inan 2 ayda bomba olursun :) yemeyi de kısma normal şekil ye. sadece sağlıklı beslen. abur cubur ve şekeri tüketiyorsan azalt yeterli. Bu şekil yaparsan hem spordan soğumazsın hem de sağlıklı kilo verirsin , güzel bir görünüme de sahip olursun :)03 Yorumla- Soran+1 yıl
Ben çalıştığım için salona gitmek zorundayım işte salon inşaAllah işe yarar orta yollu bi salon
- Soran+1 yıl
Mecbur salon olacak ben kendim yapamam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
Spora yazılma bence evd e yap ben 6 aylık yazıldım1 gun gittim 3 gün evde yattım 😂squatda ilk 1 hafta ağrı ve zorlanma bizede bilirisn ama pes etme faydasını görürsün bende ama basen yapti kalçadan çok 🤔anlamadim ama oyle oldu biraz
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Ozaman yanlış çalıştın iyice araştır bişeyi yanlış yapıyosunndur
- +1 yıl
Spor hocası yanlis çalıştırıyor olamaz 😂
- +1 yıl
Squat kaslarını sıklaştırır. Bacak ve kalça görünüşünüde olumlu etkiler. Ama sen şu an squat yapsan bile faydasını gözle görememen muhtemel. Çünkü kasların üstünde yağ tabakası var ve o tabakaya squatla ya da herhangi bir hareketle şekil veremezsin sen squat yaparsın kasların sıklaşır ama onun üstünde yağ tabakası olduğu için belli olmaz :)) squatla birlikte kiloda vermen gerek.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Bende tam onu diyecektim hem kilo verip hem squat yapıcam yani 2 sini aynı anda götürücem ama işte spor salonu cidden benim bu ihtiyacımı giderebileckmi herkes spor hocası olmuş ilk başta tamam der sonra bi bok olmaz ondan korkuyorum
- +1 yıl
Bak şimdi herkes her şeyi böyle çok karmaşık hale sokuyor. Eğer senin bir günde verdiğin kalori aldığın kaloriden fazla olursa eğer sen o gün kilo vermiş olursun. Ve bunu bir yıl boyunca bir yıl boyunca kilo vermiş olursun. Aldığın ve verdiğin kaloriyi hesaplayabilirsin. Spor salonları baya dandik halde yani benim tavsiyem hem çok kalori yakabileceğin hemde daha sağlıklı sporlara yönel yüzme gibi
- +1 yıl
Oluşuyor mu bilmiyorum ama yürütmüyor ağrıtıyor ben yapamıyorum
01 Yorumla- Soran+1 yıl
İlk öyle olur sonra alışır 1 ayda insan
3 ay içinde harika olursun , hatta ilk haftadan bile farkı gorebilirsin.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Yani bence spor salonu önemlimi bu konuda kimilerinde basen oluşmuş yanlış bişey yapmak istemiyorum
- +1 yıl
Squat yapınca kalçalara dair hiçbir sorun kalmıyor buna selülitler de dahil. Ramazandan sonra ben de başlamayı düşünüyorum
02 Yorumla- Soran+1 yıl
İşte doğru yapmak gerekiyor kimisinin bacağı kalınlaşmış kimisininki olamamış benimde çok bilgim yok kendimi hocaya teslim edicem inşaAllah olur
- +1 yıl
YouTube squat videolarını da izle
- +1 yıl
İllaki kondisyon olarak çalışırsa yağlarda içten köv olur ve sarkmalar sıklaşır ☺️
00 Yorumla - +1 yıl
Evde 4-5 set 12-15 tekrar squat+ lunge yapsan bayağa işini görür. Kalçan şekillenir yani
00 Yorumla - +1 yıl
Onu bilmemde nasıl oluyorsa kendisini göt edip ortada adamım diyen çok kişi var 🤣🤣🤣
00 Yorumla - +1 yıl
Squat bir spor değil sadece bir hareket ve en iyi kalca çalıştıran hareket hip thrust iken squat olarak biliniyor genelde. Çok yapmak değil verimli yapmak önemli:)
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Valla gidiceğim spor salonu orta yollu bi yer sizin bu dediklerinizi bildiklerini zannetmem napıcam bende bilmiyorum
- +1 yıl
Olsun biryerden başla yine de devamı gelir. Eger imkanın varsa online koçluk almanı öneririm hiç değilse belli bir programla ilerlersin.
- Soran+1 yıl
Yani aslında evet spor salonuyla destekleyip aynı zamandada online koçluk alırım nası alınıyor bu bilginiz var mı
Yanlış bilgi. Squatin asıl amacı bacaklardir. Belki çok küçük etkisi olur kalçaya ama gözle görülür bir etki değil. YouTube da çok güzel kalça videoları var onlara bak. Tek hareketle olacak iş değil
00 Yorumla- +1 yıl
Başla sonra bırakırsın. Öyle motivasyon sebebi olmaz. Kaldı ki squat spor değil bir harekettir. Şekillenmesi ise hareketin pozisyonundan dolayı.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasi motivasyon sebebi olması lazım 🙊
- +1 yıl
Örneğin sağlığım için.
Kilo vererek squat yaparsan faydası olmaz amaç kalça büyütmek yani kalori almak ikisini aynı anda yapamazsın en fazla kalçanı sıkılaştırırsın
00 Yorumla- +1 yıl
Karpuz gibi olur ve kalça geride durur genişler dik durur
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Bazılarının ki olmamış ya
- +1 yıl
Yapabilirsen olur
- Soran+1 yıl
Bazılarının bacakları kalınlaşmış falan doğru yapmak çok önemli işte
- +1 yıl
Evet yap
- +1 yıl
3 ay yap düzenli
Gör sonucu01 Yorumla- Soran+1 yıl
Valla kafam karıştı ya bacak için yapılıyor diorlar siz nası yaptınız faydası oldumu gerçekten
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Glute bridge yap kalcayi en iyi sekillendiren kısım
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Evde yapacağım ozaman spor salonlarında bu kadar ayrıntılı ilgilenen yoktur sanırım
- Cevap sahibi+1 yıl
Aynen evde yap bir aydır yapiyorum 5 kilom gitti ve kilo vermekten çok şekillendim
Çok yere eğilirsen güzel
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Kalça oluşurmu gerçekten yoksa hayalmi ne zaman oluşmaya başlar
- Soran+1 yıl
Senin kalçan dümdüzmüydüki öyle aşırı bişey istemiyorum biraz çıksın arkam düz durmasın yeter
- Soran+1 yıl
Pardon ne estetiği yaptırdın
Yine birileri gaza gelip spora yazılmış
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
squat kalçadan çok bacağa vurur haberin olsun
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Kalça için napcaz ozaman herkes squat dior
- Cevap sahibi+1 yıl
yine squatını yap işe yaramaz demiyorum haraketin ismini bilmiyorum ama direkt kalçayı çalıştıran çok güzel makineler var her salonda bulunmuyor ama
- Soran+1 yıl
Hmm nası makinalar resmi var mı salona gidince bakayım
2 sene sürer
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Yuh ciddi misin yani çok bişey istemiyorum biraz olsun şöyle yeter
- +1 yıl
Ne yazık ki öyle ben kusursuz bir vücuda estetikle yağ aldırarak başvurdum şimdi kadınlar bile yükseliyor ☺️
- Soran+1 yıl
Ya öyle manken gibi vücut istemiyorum biraz kalça oluşsun yeter arkam düz durmasın o kadar
- +1 yıl
YouTube izleyebilirsin
- Soran+1 yıl
Spor salonunun bi önemi var mı
- Soran+1 yıl
Ne estetiği yaptırmıştın sen
- +1 yıl
Oluşuyor
00 Yorumla - +1 yıl
1 ayda başlar şekillenmeye
00 Yorumla Agirlik calis bence
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar,
Squat hareketini doğru açıda ve belirli noktalara dikkat ederek uygulamanız kalçanın aktif çalışmasını sağlar.
Squat egzersizini, tüm kadın öğrencilerime ayakların arası birbirinden maksimum uzaklıkta, parmak uçları dışarıya bakacak şekilde yaptırırım.
Squat a inerken diz kapakları içeriye doğru esnememeli, vücut ağırlığı ayakların topuklarında olmalıdır. En önemli nokta ise hareketin bitiş evresinde omuzlar geriye atılarak kalça iyice sıkılarak, anterior pelvic tilt ile sonlandırılır.
Hareketin uygulama videosu ve 2 farklı seviye için açıklamasını aşağıya bırakıyorum.
Sağlıkla kalın.
Beril Tarakçıoğlu
GENİŞ SQUAT (Kolay) Seviye
GENİŞ SQUAT (Orta) Seviye
- 15 tekrar x 3 seri 20 tekrar x 3 set.
- Ayakların arası genişçe açılır, parmak uçları dışa doğru açılır.
- Egzersize başlamadan kalça, belden hafifçe dışarıya doğru çıkartılır. Vücut ağırlığı egzersiz boyunca, kesinlikle ayak topuk bölgesinde olmalıdır. Yukarıdan baktığınızda, dizler ve parmak uçları aynı hizada, göğsünüz ise karşıya bakacak şekilde çömelmelisiniz.
- Hareketin çömelme safasında, diz kapaklarınızın içe ya da dışa doğru meyillenmesini önlemek için parmak ucu-diz kapağının aynı hizada olduğundan emin olun.
- Hareketi bitirirken belinizi hafifçe öne doğru meyillendirerek kalçanızı ve iç bacak kaslarınızı iyice sıkın ve omuzlarınızı geriye alın.
- Hareketin temposu yavaş ve kontrollü olmalıdır.
https://www.dailymotion.com/video/k2VXnudJn7WElwwMp4TYapıpta cidden olan var mı alt yapı olması lazım bence biraz