20 yaşındayım. 1.63 boyum var kilom da uzun zamandır tartılmıyorum fakat 47 falandır. Aynı kaldım çünkü ne aldım ne verdim.
Şimdi 1 haftadır vücudumu şekle sokmak ve sıkılaşmak için spor yapıyorum düzenli ve devam da edicem. Motivemi de yerine getiriyor çünkü.
Ama ben kilo almayan biri olduğun için pek her gün olmasa da kebap hamburger tatlı bilmem ne yani tma sağlıklı olmayan şeyler yiyorum diyette değilim asla zaten zayıfım. Sadece şekle sokmak ve sıkılaşmak için yapıyorum hatta biraz kilo alsam bile iyidir yani.
Ama bu şekilde beslenip üstüne böyle spor yapmak yanlış mıdır? Dediğim amaç için nasıl beslenmem lazım?
Şimdi 1 haftadır vücudumu şekle sokmak ve sıkılaşmak için spor yapıyorum düzenli ve devam da edicem. Motivemi de yerine getiriyor çünkü.
Ama ben kilo almayan biri olduğun için pek her gün olmasa da kebap hamburger tatlı bilmem ne yani tma sağlıklı olmayan şeyler yiyorum diyette değilim asla zaten zayıfım. Sadece şekle sokmak ve sıkılaşmak için yapıyorum hatta biraz kilo alsam bile iyidir yani.
Ama bu şekilde beslenip üstüne böyle spor yapmak yanlış mıdır? Dediğim amaç için nasıl beslenmem lazım?
Merhaba,
Öncelikle kilon yaşına ve boyuna göre gayet normal. Spor yanında diyet yapmaktan çok sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak en önemlisi. Peki bu sağlıklı beslenme alışkanlığı nasıl olmalı?
Beslenme şeklimiz yeterli ve dengeli bir şekilde planlanmalıdır. Kahvaltı, öğle ve akşam öğünlerini her gün günün aynı saatinde yapılmasına özen gösterilmelidir. Porsiyonlama miktarı da çok önemli. Yediğimiz besinlerin fazlasından kaçınmalıyız.
Hafta da 3-4 porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir. Sebze olarak ızgara, fırında veya haşlanmış şekilde brokoli, karnabahar, kabak, patlıcan, biber, mantar vb besinler tercih edebilirsin. Meyve olarak ise bir küçük boy elma, 1 dilim ananas, 1 küçük boy muz veya 5-6 adet çilek tercih edebilirsin.
Sevgilerimle.