Ağırlıklı olunca bacaklar kalınlaşıyor diyen var dümdüz sadece squat işe yarıyor mu popo kaldırmak için?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Tek başına squat yaparak yeterli verimi alamayabilirsin. Kalça antrenmanı yazacağım, yeterli ve protein ağırlıklı beslenmeyle 3-6 aydan sonra gözle görülür sonuçlar almaya başlarsın ancak set sayısını her ay 1 arttır.
Kalça Antrenmanı
1- Floor Hip Thrust:
- 3-4 set 12 tekrar yap.
- Kalçayı etkili biçimde çalıştırır ve bacağı kalınlaştırmaz.
2- Lunge:
- Etkili bir kalça-bacak egzersizidir.
- Yürüyerek yapabilirsin.
- Bacak başı 12 yani 24 tekrar 3 set yapabilirsin.
3- Squat:
- Ayaklarını omuz genişliğinden biraz daha fazla ve ayak uçları dışarı bakacak şekilde 30° açıyla yap.
- Belini bükme, dizin çok fazla öne gitmesine izin verme ve topuklarını yerden kaldırma.
- Ön bacağı da hacimlendirir doğru.
- 12 tekrar 4 set yapabilirsin.
4- Donkey Kicks:
- Ön bacağını kalınlaştırmadan kalçanı çalıştırır.
- Bacak başına 15 yani toplam 30 tekrar 3 set yapabilirsin.
Kolay gelsin!
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Hareketi düzgün yaparsan bacaktan ziyade popo gelişir 150 kg squat yaparken dizimin bağını kopardım çok dikkat et o kadar ağır girme 15 kilo yeterli 2 sene çektim bacağımdaki arızayı yeni iyi oldu sayılır birde ısınmadan yapma sakın
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Ağırlıksız yapacağım ben
- +1 yıl
Ağırlıksız sonuç alamazsın onun yerine 3 set 12 tekrar yap ağırlıkla daha güzel sonuç alırsın sakıncası yoksa tabi görsel koysan daha sağlıklı yardımcı olurum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
14Cevap
Hergün yapacağına yaptığın gün daha şiddetli yap 75 değilde. 4 set 30-40 tekrar yap. Diğer gün yapma. Kaslar dinlenirken gelişir. Sen hem şiddetli çalışmış olmuyorsun hemde kasları dinlendirmiyorsun. Ek olarak squatın yanına hip trust, donkey kicks gibi hareketler de eklemelisin. Bir günde bu 3 hareketi 3er veya 4er set şeklinde yapıp 2 gün dinlenip sonra tekrar yaparsan hedefine ulaşabilirsin.
00 Yorumla- +1 yıl
Ağırlıksız sadece şekillendirme olur eğer büyümesini istiyorsan diyet ve ağırlıkla yapmalısın diyetten kastım protein ağırlıklı yağsız beslenme
00 Yorumla - +1 yıl
Abartıyorsun kuralına uygun yaparsan 20 tane bile zor. Bence sen tam kuralına uygun yapmıyosun bacak açıklığı topukların yerden kesilmemesi vs...
00 Yorumla Agırlıksız sonuc alamazsın cunku kaslarin zorlanmaz sadece pump alirsin hafif bir yanma onun disinda birsey olmaz
00 YorumlaAğrıkli olursa daha faydali kendi ağrınanda olur fakan pek tez sonuc vermez
15 Yorumla- +1 yıl
Milli sporcu musun sen?
- +1 yıl
Profil fotondan dolayı öyle düşündümmmmmm☺️ sana aitse tabi🤔
- +1 yıl
Seni tanımak isterdim
- +1 yıl
Benim dizime zarar verdi dikkatli yapman lazım. Ben de ağırlıksız yapıyorum ama ağrıyor sonra.
00 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle yarar. 😊
Biraz beslenmene de dikkat edersen çok güzel kalçalara sahip olursun00 Yorumla - +1 yıl
Sadece squat ve de ağırlıksız... yarar tabii ama 2 sene sonra anca görmeye başlarsın etkilerini
00 Yorumla - +1 yıl
Basamak çıkma egsersizi (min. 30 dk) ve squat (20- 30 dk) yeterli, ancak spordan sonra whey protein kullanmalısınız. Takviye protein şart.
Hafta da 3 gün, max. 4..00 Yorumla Buna belirli bir sayı veremeyiz. Vücuduna göre değişir aynı sayıda aynı tekrarda kalmamak lazım. Kaslar zorlanmalı
00 YorumlaYarar tabi ki ben de yapıyorum fakat tek squat yapma başka hareketlerle de çalışırsan daha etkili olur
00 YorumlaHiç yoktan iyidir. Ama zamanla sayıyı artırmalı ve ağırlık olarak pet şu bile olsa almanı tavsiye ederim
00 YorumlaEvet bütün kaslarınızı calistirarak sıkılaşma sağlar
00 YorumlaTabikide yarar, herzaman ağırlığa ihtiyaç yok. Vucudun kendi ağırglıği yeterlidir.
00 YorumlaAğırlıksız yapsan da kalınlaşır, popo kaldırmak için glute bridge yapabilirsin ya hip thrust
00 Yorumla- +1 yıl
Yarar tabi ama hızlı hızlı yapma yavaş yavaş daha etkili olur
00 Yorumla - +1 yıl
Evet uzun vadeli işe yarar. Ben de yapıyorum baya 2 yıl filan oldu. Tavsiye ederim
00 Yorumla - +1 yıl
tek seferde 75 squat yapmazsın
00 Yorumla - +1 yıl
Diziniz acimiyo mu nasil yapıyo kizlar bunu ya
00 Yorumla - +1 yıl
Ağırlıksız fazla etkisi olmuyor
10 Yorumla - +1 yıl
Düzenli yaparsin ise yarar
00 Yorumla - +1 yıl
Fazla bile
00 Yorumla - +1 yıl
Yaramaz bence
00 Yorumla - +1 yıl
Yarar
00 Yorumla toparlarsınnn
00 Yorumlayarar
00 Yorumla- +1 yıl
Evet canım
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bahsettiğim yazı burada bak https://squatgirl.com/squat-yapmak-bacaklari-kalinlastirir-mi