Şu an 90 kg'dayım yağ oranım %21 fakat önceden boks ve güreş sporları ile uğraştığım için vucudum kötü durmuyor fakat benim yağ oranımı %8-12 aralığına çekmem gerekiyor bunu içinde sanırım şekeri keserek ve karbonhidratı azaltarak sağlıklı yönden kilo vermek en mantıklısı haftanın 6 günü fitnessa gidiyorum!
Bu konu ile ilgili daha farklı deneyimler varsa düşen yorum olarak yazarlarsa sevinirim.
Bu konu ile ilgili daha farklı deneyimler varsa düşen yorum olarak yazarlarsa sevinirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Depo yağların kullanılması için kalori alımınızı azaltın
Kalori alımını kısıtlamanız da yetmez; öğünlerde tükettiğiniz besinlerin miktarı, doğru ve kaliteli besin olması da ayrıca yağ yakımını pozitif yönde etkileyecektir.Tabi ki her zaman kalori kısıtlamasına gitmek tartı üzerinde sizleri mutlu etmeyebilir. Tartıya takılmayın.
Harcanan enerjiyi artırmanın en yaygın ve etkili yollarından birisi de tabii ki egzersiz yapmak. Diyete başlayanların ilk aklına gelen yağ yakımı için kardiyo yapmak biliyorum. Ancak kardiyo tek başına yeterli değil. Kardiyonun yanı sıra ağırlık antrenmanlarının da düzenli yapılması çok önemli. Sadece kardiyo yaparak yaktığın kaloriler her zaman yağlardan gelmez kas kütlenizde zarar görür.
Bunu engellemenin tek yolu da düzenli kişiye özel tadında ağırlık çalışması yapmak. Örneğin herhangi bir fiziksel engel yoksa haftada 2-3 gün kardiyo, 2-3 gün de ağırlık çalışmaları yaparak ve bunun yanı sıra aldığınız kalorileri kontrol ederek daha iyi bir vücut kompozisyonuna ulaşmanız çok mümkün.
Hatırlatmakta fayda var daha fazla antrenman yapmanın da her zaman daha iyi sonuçlar alabileceği anlamına gelmediğini unutmamalısınız. İyi bir dinlenme iyi kas kütlesi için altın değerinde.
Burada anahtar nokta elbette sürdürülebilirlik bunu da asla aklımızdan çıkarmayalım.