Ağırlıksız squat popoya etkisi eder mi? Mekik gibi karın kası çalıştıran etkili ama daha kolay bir hareket var mı?

Mağlumunuz hepimiz karantinadayız.
Hepimiz okulumuzdan işimizden uzaktayız. Hareket halinde değil , surekli
Yiyoruz içiyoruz oturuyoruz ya da yatıyoruz. Bir çoğumuz cok kilo alacağız buyuk ıhtimal

Bende 21 yaşında 154 boyunda 47 kilo bir arkadaş olarak çok rahat yağlanabilecek bir vücuda sahip olduğumu bildiğimden evde spor yapma gereği duydum.

Çok spora alışık biri değilim. Zayıf olmama rağmen kalçam yayık, çatlaklarım var ve selulitim var. Ve alışık olmadığım için bir de güçsüz olduğum için ev de de ağırlık olmadığı için bu gorsellerdeki hareketleri yapmaya basladim 1 er 2 ser günlük araliklarla..
Ağırlıksız squat popoya etkisi eder mi? Mekik gibi karın kası çalıştıran etkili ama daha kolay bir hareket var mı?
Yukarida gördüğünüz hareketi bir arkaya bir yana açarak direnc lastiği ile yapiyorum.
Bu hareketi yine direnç lastiği ile yapıyorum.
Birde bu hareketlerden en alttakini ayni kelebekle yapıyorum evde direnç lastikleri ve kelebek var onceden almıştık ağırlığım yok.

Squatı da ağırlıksız yapiyorum.
Mekik çekmek istiyorum ama çok zorlanıyorum.

Bu hareketler ne kadar surede etki eder? Baseni toplar mı? Daha çıkık ve dik bir kalça yapmama yardımcı olur mu? Buyumesinde değilim diklesip çıkık dursun.

Birde mekikle ayni gorevi ustlenen daha kolay yapilan bir hareket var mi?