2 aya kadar en az bi 10 kilo vermem gerek nasıl kilo verebilirim? Yukarıda belirttiğim gibi epilepsi hastasıyım. İlaç kullanıyorum uzun süre aç kalamıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Bende epilepsi hastasıydım ama 32 kilo verdim.
Nasıl verdin?
Bu arada çok geçmiş olsun
Vallahi bugüne kadar çok şeyler denedim ama veremedim, iki gün diyet yapıp üçüncü günü bozdum. Geçen yaz Haziran ayında balkondan bisikleti alıp sürmeye başladım, 1 km dahi gidemeden tıkanıyordum. Her gün biraz daha fazla sürerek açıldım ve ikinci ayda hiç durmadan 35 km bisiklet sürüyordum. Her gün 35 km bisiklet sürdüm yüksek tempoda trafiğe kapalı alanda. Şeker, un, karbonhidrat (pilav, ekmek, bulgur) hepsini kaldırdım. Günde iki öğün beslendim. Sabah bol proteinli kahvaltı ve akşam tavuk göğüsü sebzeli.
Sonra yürüyüşe başladım, ardından koşuya başladım. Şu an havalar soğuk olduğundan spor salonunda ağırlık antremanı ve kardiyo (koşu, yürüyüş) programı yapıyorum. 10 kilo daha verip orada kalıp spora devam edecem.
Teşekkür ederim ama şu an ilaç kullanmıyorum. 15 yıl ilaç kullandım.
Teşekkür ederim
Cevap
3Cevap
Sadece ve sadece doktorun ile görüş. Epilepsi sana engel raporu olarak döner. Al o sağlık raporunu hayatını değiştirelim
Neden engel raporu çıkarayım? Epilepsi hayatımı yaşamama engel değil.
Ve aslında o raporu çıkarınca bir çok konuda bana engel olacak.( Rapor )
Meslek konusunda sıkıntı yaratır
19 olcam
Takip ediyorum
Ketojenik diyet yapabilirsin hatta bazı epilepsi hastalarına iyi geliyormuş. Önce nöroloji dr danış sonra diyetisyene git
Öğünlerini küçült canım ve yediklerini bir deftere hergün yaz protein ağırlıklı karbonhidrat azalt
12/8 aralıklı oruç diyeti ile kolay verirsin
Akşam 6-7 den sonra Yemek yemek gün içerisinde tok tutacak şeyler yer ve sabahları kardiyo yap
Uzman desteği olmadan sakın uğraşma çok riskli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar