Fazla kiloluyum, insan içine çıkmıyorum ve üşengecim. Diyabet 1. seviye hastasıyım ve kilo vermek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Öncelikle merhaba, bu yazıyı okumanız ricamdır sizlerden öneri bekliyorum.

19 yaşında bir gencim, 2022 yazında liseyi bitirdim ve sonrasında asosyal biri olmamla birlikte kendimi eve kapattım, aralık ayına kadar sadece tüm günüm oyun oynayarak geçiyordu, sonrasında oynadığım oyunun ticaret kısmına yöneldim ve bu mesaj yazdığım güne kadar yani 9 aylık süreçte 150.000₺'ye yakın para kazandım, tabii bunların içine vergilendirme vesaire de girdiği için elime 120.000₺ civarı bir para kaldı, 120.000₺ nerede diye soracak olursanız midemde sanırım, sabah aksam sürekli param var umrumda değil kafasında yemek söylediğim için kendimi daha da ilerletmiştim, sonrasında sağlık sorunlarımı vücudumda görünce tedavi için hastaneye yattım ve 3 gün sonrasında diyabet 1. seviye hastası olduğumu öğrendim, hastane öncesi 148 kilo iken 3 günlük bir hastane yatışı sonrasında 144 kiloya düşmüştüm.
Hastane çıkışı sonrasında diyetime verilen liste tavsiyeleriyle devam ettim, taa ki 2 hafta sürdü, sporsuz diyet bana kilo verdirtmediği için hevesim kalmadı ve diyeti tekrar bozdum. Mart ayından bu güne kadar diyetle aram hiç olmadı. Neredeyse yaz bitti ama adam akıllı dışarı çıkmadım, İzmir'de yaşamama rağmen 3 yıldır denize gitmiyorum. Diyabet hastalığım dolayısıyla sürekli susuyorum sürekli su içtiğim için sürekli tuvalete gidiyorum. Artık dur dememin vakti geldiğini düşünüyorum. Spor salonuna yazılmayı düşünüyorum fakat vücüdumdan memnum olmadığım için kendimi o tarz yerlerde hiç düşünemiyorum. Ne yapmalıyım, bana neler öneriyorsunuz, ben gibi olan var mı?

Fazla kiloluyum, insan içine çıkmıyorum ve üşengecim. Diyabet 1. seviye hastasıyım ve kilo vermek istiyorum. Ne yapmalıyım?