Ben kendimi bildim bileli hep obezim. büyüdüğüm evde doğru düzgün yemek pişmezdi. benden büyük bir abim var o da obez ve yemeğe bağımlı. Ben birkaç ay önce 20 kilo verdim ama kısa sürede hepsini geri aldım çünkü kendimi aç bırakıp kendimi kusturuyordum. Şu an 164 boya 95 kiloyum sağlığım için kilo vermem lazım diyabet sınırındayım geçmişte tip 2 diyabet tanısı da konuldu zaten (glukoz 91) şu an pandemiden dolayı diyetisyene falan başvurma olasılığım yok zaten diyetisyene her gittiğimde başından savmak için öylesine yazıyor yemek planını kan testi bile istemiyor. Şöyle söyleyeyim ama kan değerlerim süper loto gibi insülin direnci yetmişlerdeydi en son normal değer 25 diye biliyorum.
Üre 9.9 normali en az 16.6
Demir bağlama kapasitesi 437 normali en fazla 392
İnsülin 159.2 normali en fazla 24.9
Daha çok var dengesiz olan kan değeri
Benzer bir deneyiminiz ya da diplomanız yoksa tavsiyenizi istemiyorum.
Üre 9.9 normali en az 16.6
Demir bağlama kapasitesi 437 normali en fazla 392
İnsülin 159.2 normali en fazla 24.9
Daha çok var dengesiz olan kan değeri
Benzer bir deneyiminiz ya da diplomanız yoksa tavsiyenizi istemiyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Obezim ve kilo veremiyorum, ne yapmalıyım?
Merhabalar,
Öncelikle 13 senedir diyetisyenli yapan biri olarak şunu belirtmeliyim ki bu işi sadece diyetisyen ile çözümlemek yerine aynı zamanda imkanın varsa psikolojik bir destek de alarak da başlamak da fayda var. Çünkü belirttiğin ''kendini kusturarak'' eğiliminin altında yatan davranış eğilimini ve düşünce tarzının da doğru yönlendirmeler ile tedavi edilmesi gereklidir.
Bunun dışında beslenmede yapılması gereken ise, tahlil değerlerinde bazı verilerden anladığım insülin direncin var bu zaten kilo verme konusunda başlıca bir dirençtir.
Bunu kırmak için bir dahiliye uzmanından da ilaç tedavisi konusunda bir görüş alırsan, iştahını tetikleyici insülin direncine yönelik daha hızlı ve kalıcı bir yol alabilirsin.
İnsülin direncini tedavi etmek ve kilo verme direncini kırmak için de beslenme düzeninde;
Hepsi ile birlikte de motivasyonunu hep yüksek tutmalısın, çünkü yaşın çok genç ve şu an metabolizma hızın en yüksek yaş döngülerinde olduğu için çok şanslısın.
Önemli olan yanlış beslenme biçimi ve davranış şekilleri ile metabolizmanı ve kendi psikolojini yıpratmamak olmalı.