Yardımcı olucak var mı? kilo vermek icin en iyi tavsiyeleri ariyorum :)
Cevabın nedir?
Tıbbi Biyoloji
Zayıflamaya karar verdiyseniz öncelikle kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Bu hedef gerçekçi ve ulaşılabilir olmalıdır. Zayıflamaya bütüncül bakmak önemlidir.
1- Mümkünse önce bir uzman diyetisyen eşliğinde öncelikle kan tahlilleriniz incelenerek size özel beslenme programı çıkarılması lazım. Hangi diyetisyenle çalışacaksanız çalışın öncelikle sevdiğiniz yiyeceklerden oluşmasını isteyin bu programın. Çünkü sevmediğiniz bir şeyi yemek zorunda kalırsanız süreci devam ettirmeniz zor olur.
2- Eğer mümkünse spora gidin. Yoksa yürüyün. Evde yapabileceğiniz egzersizlere internetten ulaşabilirsiniz ama tavsiyem size özel egzersiz programı oluşturabilecek bir fizyoterapist ile çalışmanız olacaktır.
3- Elbette bu diyeti ve egzersizi yaptıracak olan bir motivasyona ihtiyacınız var. Kilo almanıza sebep olan altta yatan nedenlerin gerekirse psikoterapi seanslarıyla çözümlenmesi gerekir. Tüm bunlar içinde iyi bir psikologa ihtiyacınız olacak.
Hepsine nasıl ulaşacağız hocam derseniz. www.saglikla.com.tr3 uzman sadece 1 danışan ile ilgilenerek program çıkarıyorlar. İncelemenizi öneririm.
00 Yorumla
merhabalar canım
Bu süreçteki en iyi tavsiye diyetisyenle birlikte bu süreci birlikte ilerletmek olabilir. Eğer böyle bir hizmet almak istemiyorsan da sana verebileceğim en iyi tavsiye mutlaka öğünlerinde protein yağ karbonhidrat dengesini kur karbonhidratı tamamen kısmak sağlıklı olmak demek değildir.00 Yorumla
Çok Süper Cevap
- u1 yıl
Hoş geldiniz, Kilo verme hedeflerinizi belirleyin. Realistik, ölçülebilir ve zamanla uyumlu hedefler belirleyerek motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme planı oluşturun. Bol miktarda sebze, meyve, tam tahıllar, protein kaynakları ve sağlıklı yağlar içeren bir diyet tercih edin. İşlenmiş gıdaları ve şekerli içecekleri sınırlayın. Porsiyonlarınızı kontrol etmeye dikkat edin. Yemeklerinizi küçük tabaklara servis ederek daha az yemek yeme eğiliminde olabilirsiniz. Ayrıca, yavaş yemek yemek ve iyi çiğnemek de doygunluk hissi sağlar. Bol miktarda su içmek metabolizmayı hızlandırabilir, tokluk hissi sağlayabilir ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Günde en az 8-10 bardak su içmeyi hedefleyin. Haftada en az 150 dakika orta yoğunluklu aerobik egzersiz yapmaya çalışın. Yürüyüş, koşu, bisiklet sürme gibi aktiviteleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca, güçlendirme egzersizleri yaparak kas kütlenizi artırabilir ve metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Günlük hayatta daha fazla hareket etmeye çalışın. Örneğin, merdivenleri kullanın, uzun yürüyüşlere çıkın, oturmak yerine ayakta durun veya hareketli bir hobiniz olsun. Öğün atlamayın ve düzenli aralıklarla yemek yemeye özen gösterin. Uzun süre aç kalmak metabolizmanızı yavaşlatabilir ve aşırı yeme isteğini tetikleyebilir. Stres, kilo verme sürecini olumsuz etkileyebilir. Stresi azaltmak için rahatlama teknikleri uygulayın, yoga yapın, meditasyon yapın veya hobilerle ilgilenin.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu konuda sana bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Ama önceklikle nerden kilo vermek istiyorsun onu yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Ben kendimden bahsedeyim. Evlendikten sonra 73 kiloya çıktım normal kilom 60 ben basen bölgesinden kilo alan bir insanım. Basen eritmek zordur. Kesfettigim bir egzersiz sayesinde bir ayda 7 kilo verdim. Bu egzersiz yürüyüşe alternatif bir egzersizdir. Her gün düzenli bir şekilde yaptım ve sonuçlara inanamadim. Bunun yanında basen diyeti yaptım karbonhidratli yiyeceklerden uzak durdum. Buda zayiflamami hızlandırdi. Zayiflamak için bir çok kez spor salonuna gitmiş ve çeşitli diyetler yapmış bir insanım ve ben zamanla şunu gördüm ne olursa olsun yaptığın bir işten sonuç almak istemiyorsan sonuna kadar devam ettirmelisin. Aksi ise yaramaz kendim tecrübe ettim. Motivasyonunu kaybetmemelisin. Gerekirse zayıflamak isteyen başka bir arkadaşinla anlasın kendinizi sartlandirin ve ödül koyun kim daha önce zayıflarsa ona hediye alın belki motivasyon kazanabilirsin bu sayede..
Benim önereceğim ezgersizle bir çok insan zayıflamis gerçekten bir mucize gibi kendine takvim yap ve her gün o egzersizi yaptikca işaret koy. Ayrica egzersizi 40 dakikadan az bir sürede yaparsan ise yaramaz 40 dak ve üzeri olmalı işte bahsettiğim egzersiz03 Yorumla- 1 yıl
Her gün mü yaptiniz
- 1 yıl
Sıkılaşmaya yardımcı oluyor mu
Merhabalar,
- Öncelikle sabırlı ve iradeli olmalısın ve kilo vermeyi gerçekten istiyor musun bunu sorgulamalısın.
- Sonrasında kendine sağlıklı bir yeme düzeni oluşturmalısın mesela haftada 4-5 kere fast food tüketiyorsan bunu en minimum seviyeye indirmelisin haftada 1-2 kere mesela
- Dengeli tabaklar hazırlamalısın ve bol lifli beslenmelisin mesela kabak, yeşillikler, salatalık, avakado gibi çeşitli sebzeler tüketmelisin. Ayrıca tabağında yeterli protein, karbonhidrat ve yağ olduğundan da emin olmalısın.
- En önemlisi düzenli olarak hareket etmelisin mesela günlük 30-40 dk arasında tempolu yürüyüş yapmalısın veya haftada 2-3 gün düzenli olarak spor yapmalısın.
- Bol bol su tüketmelisin günlük en az 2.5-3 litre arası su içmelisin.
- Dengeli, düzenli ve sağlıklı beslendiğin sürece kilo kaybetmeye başlarsın fakat bu süreçte en önemli olan şeyler sabır ve iradedir.
!!! Bu arada diyet yapacağım diye yemenden sakın ama sakın kısma veya fast food, abur cubur yememezlik yapma onları da ye fakat minimum seviyede ye aslında diyet değil en önemlisi dengeli ve düzenli beslenerek yeme alışkanlığı oluşturmaktır.
Umarım faydası olur. Kendinize dikkat edin 🙃00 Yorumla
- 1 yıl
Ben daha dün akşamdan bu yana sağlıklı besinleri tüketmeye başladım ekmeği anlattım yanına yoğurt ayran süt gibi şeyleri tuketuyoru meyve yemeye de başlayacağım. Ve kahvaltıda bugün yufka ekmeğini yaglayip kızdırdim. 1 haşlanmış yumurta yeterince domates salatalık deri peyniri koydum yedim gayet doyurucu ve midemi rahatlattı.
Yarın da yürüyüşe başlayacağım. 2 ay boyunca bu şekilde olup ise girdikten sonra spor salonuna yazılıp bazı gereken yemek ihtiyaçlarını kendim hazırlayıp düşünüyorum.
Ve mükemmeliyetçi olma. Hiç bir şey planladığımız ya da stok yaparak satın aldığımız şeylerle ilerlemiyor. Hayatı spontane yasa ve koşullarını kabul ederek alabilecegin maksimum zevki almaya calis00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
26Cevap
karbonhidrat azaltmalı diyet yapıp 500 kalori açığı oluşturarak. mesela benim 1900 kalori ihtiyacım ama günlük 1400-1500 bazen 1600 kalorilik yiyorum, 300-500 açık yapıyorum. ama sağlıklı ve doyurucu şekilde.
mesela sabah haşlanmış yumurta, biraz peynir marul salata vs zeytin bir galeta yiyorum salatalık ürünler aşırı faydalı bu aşamada. ben iki öğün yiyorum siz kendinize göre ayarlayın.
akşam da çorba salata tavuk, çorba salata balık ya da bulgur+ sebze yemeği+ yoğurt vsvs sağlıklı şekilde doyuruyorum karnımı. totalde yeterli kalori alana kadar. zamanla düşüyor.
yardımcı öğeler: kiraz sapı, mısır püskülü, yeşil çay, çubuk tarçın demlemek internetten nasılıma bakarsınız, aç karınla sabah ve gece tüketmek ödem söktürüp sindirim kolaylaştırıyor. çay kahve şekersiz, haftada bir 1 yaramazlık hakkı var. böylelikle hem hafif hem tok hem sağlıklı hissederek zamanla kalıcı kilo veriliyor ve zararlı her şey de duygusal yeme bozuklukları da yavaş yavaş kayboluyor ve denheleniyor..
00 Yorumla- 2 ay
Oturmalı, hareketsiz bir işte çalışıyorsan, kilo vermen biraz zor. İş değiştirip, ayakda hareketli bir işe geçersen hızlı kilo verirsin. Gün içinde hareketli olman lazım. Spor yapman lazım. Oturmalı işte çalışıyorsan haftada 6 gün yap. Kardiyo. Beslenme.. Kime sorsan Herkes böyle der ama uygulamaz😄
00 Yorumla Tahıllı ekmek veya kepek ekmeği iki dilim tüket yemek yerken protein alımına dikkat et tavuk kırmızı et seviyorsan sebze ıspanak pırasa vb. Bir tabak tüket 2-3 tabak değil su tüketimine dikkat et günde 2,5 veya 3 litre tüket ve spor yap karın egzersizleri vs.
Diyette olan biri olarak ben bile şu an gayet hızlı yolda kilo vermeye başladım00 Yorumla- 1 yıl
Her gün az yiyin ki mideniz küçülsün ve bunun yanında oturduğunuz yerde yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Fazla adım atın. Günde 2-3 defa yürüyün. Az karbonhidratlı şeyler tüketin. Şimdiden başarılar dilerim.
00 Yorumla ilk adım, düzenli egzersiz, 3 ayda 16 kilo vermiştim 2019 senesinde... hamur işlerini minimuma düşürüp protein ve sebze ağırlıklı yediğinde otomatik olarak kilo veriyorsun :) illa hamur işi yiyeceksen, yarım porsiyon 2 haftada bir kez ye.. dediğim adımları takip ettiğinde belin incelecek, vücudundaki fazla yağlar eriyecek, yüzün toparlanacak... mesela şu an ben boyum 174, kilomu 68 kg muhafaza ediyorum.
00 Yorumla- 1 yıl
Ben 13yıldır bisiklet kullanıyorum günde minimum 20km yol giderim toplu taşımadan nefret ederim yaz kıs binerim sabah kış soğugunda millet okula ise gitmek için otobüs durağında titreye titreye beklerken ben önletinden geçerken bu deli nabiyo böyle bakışlari eksik olmaz. 4ögün yemek yememe rağmen hiç kilo almadım. Tavsiyem bisiklet edin bitane ve heryere onunla git hem kilo verdirir hem dayanıklılığı arttırır.
00 Yorumla - 1 yıl
iki akşamda bir spor salonu
beslenme şeklini değiştir
ekmek hiç yok protein dengeli diyet 15 günde en az 10 kg garanti ha unutmadan günde 3 lt su
şayet ciddiysen uzun uzun anlatrıım06 Yorumla- 1 yıl
15 günde 10 kilo nasıl oluyor ya? Mümkün değil
- 1 yıl
@_Milagros_ yani ben yalan mı söylüyorum?
pekala siz istediniz... ekmek hiç yok bir akşam balık , bir akşam kırmızı et, bir akşam tavuk ama hepsi ızgara olacak
günde 3-5 lt su, en az 7 km yürüyecek, iki günde bir spor salonunda 1 saat antreman bu kiloları vermesin ben hiç bir şey bilmiyorum yeğenim şu anda 15 günde tam 30 kg verdi ve daha da devam edecek 160 kg dan 130 kg indi
sadece ve sadece protein beslenmesi ve bol bol şu yazdıklarım et diğer günler lifli sebzeler gazlı içecek asal yok sadece su
- 1 yıl
İyi bakalım
- 1 yıl
@_Milagros_ ancak siizn durmunuz nedir bilemem protein diyet size uyarmı uymazmı bu konuda söz hakkım yok, yeğenimin bütün testleri sonucu diyetisyeni buna karar verdi hızlı değil mi diye sordum çok genç ve vücut cevap veriyor dedi
neredeyse mide ameliyatı yaptırackatık 17 yaşında - 1 yıl
Abi ben 65 kiloyum 165 boyum 48 50 falan olmak istiyorum ne yapmam lazım
- 1 yıl
ekmek yok bol su biraz yürüyüş beslenemeye dikkat
- 1 yıl
Bilmiyorum ama ben bı ara kahveyi sussuz yemiştim bı haftada eridim hazır Nescafeler varya onu suya atmadan sussuz yiyordum baya kilo vermiştim bilinçdışı olan bı durumdu canım çektiği için yiyordum baktım kilo atıyorum hemen bıraktım, kilolarını bana verebilirsin 😄
00 Yorumla diyet ve spor. beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor. bir diyetisyenden yardım almanızı öneririm.
00 Yorumla- 1 yıl
Normal yediğiniz yemeklerin porsiyonlarını küçültün, normalde hareket ettiğinizden daha fazla hareket edin. Gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
00 Yorumla Bir tık yemeni azalt her aksam parkta tempolu kosu yap ilk hafta iki günle basla sonra 3e 4e cıkar bide bol su ic
00 Yorumla- 1 yıl
Sürekli hareket etmen çok önemli. Yağlı yiycekler neredeyse hiç tüketme. kendinide çok aç bırakmazsan 1-2-3 ay içinde kilo verebilirsin=)
00 Yorumla - 1 yıl
Soruyu ben sordugumda bi adam akilli cevap gelmez
11 Yorumla - 2 ay
Şeker ve gluteni kesince istemesen de zayıflıyorsun.
00 Yorumla - 2 ay
Günde 1 öğün ve sadece tam buğday ekmeği yiyerek verirsin.
00 Yorumla Sağlıklı değil üzül sitrese gir aşık ol zayıflarsin bende öyle oldu 🤐
01 Yorumla- 1 yıl
Fitness'a başla, hocalarının dediği hareketleri yap ve dediği yemekleri ye
00 Yorumla Sadece günlük 2, 5 L su tüket. Günlük su miktarı önemli bu konuda.
00 Yorumla- 1 yıl
ben sabahları aç karnına türk kahvesi içmenin faydalı olduğunu düşünüyorum. ve işe önce ödem atmakla başlamak gerekiyor. veee tabiki en önemlisi gerçekten kalpten inanmak
31 Yorumla Yediklerini büyük bir ölçüde kısarsan ve ara öğünlerin olsun ( ara öğünlerde birisinde kahve iç ikincisinde ayran ve eti form yersen akşam yemeğinin 1 sonrası yeşil çay ve bir adet meyve tüket) ve spor yap
00 YorumlaBol yuruyus yapman gerekiyor..
Arti limonlu, karanfilli su icmen gerekir.00 YorumlaBen diyet yapıyorum veremiyorum. Çünkü hareket etmiyorum. Daha önceden 15 kilo vermiştim. Diyetisyenin verdiği diyet + yürüyüş yapmıştım. Hareket olmadan olmuyor. Her gün yürü akşamları.
00 YorumlaSabah 5 adet hurma 1 litre su
Öğlen 5 adet hurma 1 litre su
Akşam salata sonrasında hurma 1 litre su
15 gün devam et. Buda benden sana asker diyeti kardeş 🤌🏻00 YorumlaBi parmak kalınlığında suyu su bardağına döküp bir çay kaşığı karbonatı döküp üzerine su ilave edip limon sık ve iç her sabah kahvaltıdan 30 dk önce aç karnına yap etkili oluyor
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Vücut metabolizması hızlı çalışırsa iyi kilo veriliyor
00 Yorumla - 2 ay
Yemek yesende ekmeği makarna pilav şeker yağlı şeyler yememelisin kızartma lar dan uzak durmalisin
00 Yorumla - 1 yıl
Ablam bir diyet çayı kullanıyordu Deox Tea Detoks baya kilo verdi ama düzenli spor ve sağlıklı beslenmeyle. Aşırı hızlı kilo verdiriyor
00 Yorumla Ben yutuptan bı yabancı kadın var onun sporunu yapıyorum günde de bir kere yemek yiyorum kolaylıkla zayifliyorsun tabi bünyen bir kere ye dayanirsa
00 Yorumla- 2 ay
Abim gibi manyak aşık ol. 3 ayda 25 kilo verirsin
00 Yorumla Bol bol hareket sagliksiz yiyecekleri abur cubur hayatından cikar
00 YorumlaDüzenli beslenip spor yaparak akşam saatlerinde en fazla 7 ye kadar bir şeyler ye bilemedin 8
00 Yorumla- 1 yıl
öğünlerini 6'ya bölüp, çok su tüketip, egzersiz yaparak
00 Yorumla Günde 2 yemek ye akşamda ögrene kadar oruç tut öyle
00 Yorumla- 1 yıl
bir sürü video var yt da ve bana çok yardımcı oldular onlara bakabilirsin
00 Yorumla - 1 yıl
akşam 7 den sonra NOYEMEK👍🏻 bi ara boyle yaparak zayiflamistim baya
00 Yorumla - 1 yıl
Spor yap, su ic, aksam yemegini cabuk ye vericeksin
00 Yorumla - 1 yıl
Aralıklı oruç olabilir.
11 Yorumla Çok basit yemeyeceksin yanında spor yapman lazım
00 Yorumla- 1 yıl
Düzenli spor hafif yemekler tahıllı şeyler vs su
00 Yorumla - 1 yıl
Cardio+ sağlıklı beslenme
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 2,9b cevap paylaştı. Az yiyip yürüyüş yapacaksınız
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Diyetisyene gittin mi ya da spor yap
00 Yorumla Serefsz sevgili yap verirsin
30 Yorumla- 1 yıl
Spor diyet, sağlıklı beslenme
10 Yorumla - 1 yıl
Yiyip yiyip almiyorum😎
00 Yorumla - 2 ay
Az ye spor yap. Günlüj rutinin nasil
00 Yorumla - 1 yıl
Kim ne derse desin bol bol su içmek ilk sırada
00 Yorumla Porsiyonu küçült herşeyden ye yine
00 Yorumla- 1 yıl
Ilık suya limon sık her sabah kahvaltıdan önce iç
00 Yorumla Kendine hedef koyarak..
00 Yorumla- 1 yıl
Bende bu soruyu defalarca kendime soruyorum 😄
00 Yorumla Düzenli seks
00 Yorumla- 1 yıl
Ağzını tutarak yemeyerek 😀
00 Yorumla - 1 yıl
Bizde almak için yer arıyoruz 🥺
00 Yorumla Aralıklı oruç yap kesinlikle ekmeği tamamen kes
00 YorumlaBende kilo almak istiyorum napabilirm😁
00 YorumlaÖdem attıracak şeyler tüketmelisin
00 Yorumla- 1 yıl
Diyet ve spor
00 Yorumla Aralikli oruç
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Sinemaki kullan. ya da aclik otu
00 Yorumla - Devamını Gör (9)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
bu soruya kendi alanımı kullanarak cevap verecek olursam. Bizim gibi gelişmekte olan toplumlarda kilo almanın başlıca sebeplerinden biri duygusal açlıktır. Kişi aç olmamasına rağmen kendini bir şeyler yerken bulur hep. Diyetisyene gittiniz veya diyet yaptınız defalarca çabaladınız olmadı mı? Gidin bir dahiliye doktoruna hormon ve kan değer testi yaptırın. Eğer ki hormonel bir probleminiz yok ise sorun muhtemelen psikolojiktir. Yani siz duygusal açsınız. Lütfen sizi mutsuz eden üstünü kapattıgınız ve yaşadıgınız olayları zihninizde bitirin. Gerekirse bunun için destek alın. Eğer üzgün ve stresliyseniz kan şekeriniz dahi hep düşecektir ve siz sürekli bir şeyler yemek isteyeceksiniz. lütfen kendinizi ihmal etmeyin. Sorunları halının altına süpürmeyin.
Kesinlikle katıliyorum!!!
Nasıl bitirilecek ki